2218

Billaras

Ενα από κάθε κατηγορία!

H Σαραγόσα την έκανε την δουλειά της, έκλεισε καλά ο μήνας, ο τρίτος σερί με θετικό αποτέλεσμα, αλλά αυτά θα τα δούμε αύριο αναλυτικά που θα γίνει απολογισμός Μαρτίου. Ο χρόνος πιέζει αφόρητα, το μόνο που θα ήθελα να σχολιάσω πριν πάμε στα φρέσκα, είναι …πως έχασε η Σριούσμπερι την Παρασκευή. Προηγείται, χάνει με τραυματισμό έναν παίκτη-κολώνα (έλειπε και ο αρχηγός), χάνει την αυτοσυγκέντρωσή της, ισοφαρίζεται.

Πάμε στο β' ημίχρονο, βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-1 και μετά… πιέζει όσο δεν πάει. Στο 89' έχει δοκάρι γιά την ισοφάριση, στο 93' γίνεται η μεγάλη φάση: Κερδίζει πέναλτί! Ο διαιτητής κανονικά στην βούλα. Διαμαρτυρίες της Ροτσντέιλ, συννενόηση με τον επόπτη (ο οποίος είναι στην άλλη άκρη και αναρμόδιος εκτός αν είναι οφ σάιντ) και τελικά…αλλαγή απόφασης, το πέναλτι γίνεται…κόρνερ! Προωθείται και ο τερματοφύλακας, γίνεται διώξιμο-κόντρα και σε άδειο τέρμα αφού ο γκολκίπερ…έτρεχε πίσω, έγινε το τελικό 3-1.

Προσέξτε, αυτό (η αλλαγή απόφασης) έγινε υπέρ της προτελευταίας και κατά της-μέχρι την Παρασκευή- πρώτης. Που τώρα βγήκε και εκτός δυάδας με αυτή την ήττα. Πρώτον: Κάτι…μας θυμίζει όλο αυτό. Δεύτερον, επειδή υπάρχουν και τα στιγμιότυπα, οι της Σριούσμπερι δεν είπαν τίποτα, πήγαν απλά και εκτέλεσαν το κόρνερ. Γιά να βλέπουμε τι γίνετε κι έξω από το “χωριό μας”….

Πάμε τώρα σβέλτα στα σημερινά: Θα συμφωνήσω με τον Μάκη αρχικά, έχουμε τρία “μεσαία” σημεια που δεν είναι άσχημα. Ο Μάκης μίλησε γιά δύο, εγώ λεω τρία. Τρεις άσους. Καρλάιλ-Εξετερ-Τσάρλτον. Οι αποδόσεις έχουν μιά σχετική αξία του 0.20 περίπου. Δεν τα ποντάρω, αλλά τα αναφέρω γιά όποιον θέλει. Τι θα παίξω εγώ; Ηδη περιμένω ένα σημείο, την Λωζάνη.

Το αφήνω, έχει πονταριστεί ήδη. Και πάω στα εγγλέζικα. Μιά τριπλέτα μου κάνει. Θα την αναφέρω συνολικά, όχι ξεχωρίστα, δεν έχω χρόνο ούτε…λεπτό. Ο Μάκης λοιπόν αναφέρθηκε (σε ποιά άλλη;) στην Πλίμουθ. Και την είχε και στο 4.20! Τώρα…πήγε 4.50! Ε, δεν μπορώ να προσπεράσω. Ναι, η Σκάνθορπ είναι καλή ομάδα. Ναι, προ ημερών έδιωξε τον προπονητή της, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Αλλά ρε γαμώτο, ισόβαθμες είναι! Μέσα στα πλέι οφ είναι και οι δύο! Και η Σκάνθορπ είναι εννιά ματς χωρίς νίκη. Και η Πλίμουθ με…μιά ήττα σε εννιά ματς. Και μετά από αυτή την ηττα πως αντέδρασε; Με…ντόρτι στην Σάουθεντ, όχι σε κανένα λιμό! Δείχνει χαρακτήρα, δείχνει ότι το πιστεύει. Και στο 4.50 πλέον, δεν γίνεται να το αγνοήσω. Το δεύτερο είναι η Μπάρνετ στο 3.

00. Εκανε νίκη όπως περίμενα με τον Μάρτιν Αλεν, θα παλέψει σαν σκύλα, δεν έχει κανένα περιθώριο. Και η Στιβενέιτζ είναι με νέο τεχνικό από την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν παύει να είναι στο 0-3-2 στα τελευταία πέντε. Και σωσμένη με +11 από τη ζώνη. Θα το ρισκάρω στο διπλό, γνωρίζοντας ότι ποντάρω στην τελευταία. Και τέλος, είναι η Κάρντιφ.

Το..τραίνο. Μας πλήρωσε πρόσφατα. Εδώ πέρα από τα κλασικά της φόρμας (μιά νίκη στα πέντε η Σέφιλντ κι αυτή επί της …Μπέρτον, στα τρία από αυτά τα πέντε δεν σκόραρε καν, την ίδια ώρα η Κάρντιφ πάει…τραίνο κανονικο με 7 στα 7 τρίποντα), έχουμε την ιδιομορφία των πάγκων. Γιά πρώτη φορά μετά το 2010 (τότε με την ΚΠΡ) ο Νιλ Γουόρνοκ θα πάει ως αντίπαλος μέσα στο…σπίτι του.

Κυριολεκτικά σπίτι του. Αρρωστος οπαδός της Σέφιλντ, το Μπράμαλ Λέιν τον αγαπάει και το αγαπάει κι αυτός, θα αποθεωθεί κλασικά, αλλά… θα κερδίσει κιόλας (στη φωτό, το 2006 πανηγυρίζει την άνοδο στην Premier League με την…καψόυρα του). Στο 3.10 η Κάρντιφ μου κάνει, φαβορί την περίμενα. Αυτά τα τρία είναι, συν τα άλλα τρία μικρότερα που ανέφερα για όποιον θέλει.

Και φυσικά “τρέχει” και το ελβετικό. Νέα στήλη…πάλι αύριο, με απολογισμό Μάρτη και ότι άλλο έχει από σεντόνι και Europa League. ΠΟΝΤΆΡΙΣΜΑ 2/4: Σέφιλντ Γιουν.-Κάρντιφ 2 (3.10) με 2 μονάδες. Στιβενέιτζ-Μπάρνετ 2 (3.00), με 2 μονάδες. Σκάνθορπ-Πλίμουθ 2 (4.50), με 1 μονάδα. Ανοιχτά μπετ Μαρτίου: Λώζάνη-Λουγκάνο 1 (3.00) με 1.15 μονάδες. Ανοιχτά μπετ Απριλίου: Νέο υπόλοιπο: -5 μονάδες.

 

Παλαιότερα άρθρα του Billaras