3338

Billaras

Ενα δυνατό χτύπημα!

Ενα ρε γαμώτο. Ενα ακόμα. Ενα από αυτά που άξιζαν. Θα ήταν η Σάλκε; Θα ήταν η Χαλ; Ενα… Δεν θέλω να σταθώ σε αυτά που άφησα. Αλλα πέρασαν (Κρόουλι, Κάρντιφ, Μπιλμπάο), άλλα έσπασαν (Στιβενέιτζ). Θέλω να σταθώ σε όσα έπαιξα. Να πω κάτι γιά Τσάρλτον ή Σεντ Τζόνστον; Οχι δα. Φάπα και τέζα. Αλλά ρε γαμώτο, η Χαλ ειδικά, το είχε και το παραείχε.

Το έβλεπες. Ο Γέλαβιτς τα έχανε εκνευριστικά, γκολ ακυρώθηκε, κόκκινη πήραμε, ώσπου ο Χερνάντεζ στο 89' βάζει το “κερασάκι” με αυτό που χάνει, την στιγμή που λες “το πήραμε”. Κλασικό ματς “άμπαλων”, του ενός γκολ. Και το 4αρι δεν ήρθε ποτέ, γιά να μου κάνει τη διαφορά. Κρίμα. Ας είναι. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Μόνο να το ξεχάσω και να το παλέψω σήμερα και κάθε κουπόνι….

Σήμερα λοιπόν! Ο Μάκης καλά τα γράφει, τα δεδομένα πριν τα ματς είναι αυτά που λέει. Βλέποντας την Γιουνάιτεντ την περασμένη Δευτέρα με την Αρσεναλ, ανατρίχιασα! Το εννοώ. Ισαμε 30 χρόνια πίσω πήγε η ομάδα! Γιόμες από το 1' ως το 90' να βρούμε τον άγαρμπο Φελαϊνί, επειδή είναι γομάρι! Και με τον Ρούνει φορ δίπλα του (πόσες θέσεις θα αλλάξει;), να μην υπάρχει κανείς να κάνει μιά πάσα της προκοπής.

Και αλλαγές στο 46' ο..Κάρικ και ο Τζόουνς, ήμαρτον. Και τρίτη αλλαγή ο…Γιανουζάι, ξανά ήμαρτον. Εγώ προπονητής δεν είμαι. Αλλά τι πιό απλό από το να τραβήξεις τον Ρούνει πιό πίσω (που τα πάει εξαιρετικά εκεί), να βάλεις Φαλκάο φορ, να βάλεις και τον Μάτα και να χεις δύο (Ρούνει-Μάτα) να σου κάνουν παιχνίδι; Θέλει…δίπλωμα αυτό; Αντίθετα, ο Φαλκάο πήγε κι έπαιξε με την under 21, μιλάμε γιά καψώνι κανονικό.

Ο Μάτα…σαν να μην υπάρχει, ο Ντι Μαρία τιμωρημένος, ο Ρόχο και ο Φαν Πέρσι τραυματίες, ήρθε κι έδεσε. Δεν ξέρω αν θα ξυπνήσει το θηρίο. Ημουν ο…μπροστάρης όταν πρόπερσι μονάχος μου πήγα και έσπασα την “κατάρα” του Ολντ Τράφορντ γιά την Τότεναμ. Ημουν πάλι εδώ πέρυσι που ξανάκανε διπλό. Να μην είμαι σήμερα; Η Τότεναμ έχει μιά αφέλεια, μιά αλέγκρα συμπεριφορά, αλλά τουλάχιστον ξέρει τι παίζει, πως το κάνει, είναι υγιειής ομάδα, δεν έχει γκρίνια, έχει ταλέντο και σκοράρει γιά πλάκα.

Διπλό του 4.00. Και η Τσέλσι νοσεί. Τα αποτελέσματα (και οι εμφανίσεις) μιλάνε μόνα τους. Εδώ το ερώτημά μου είναι η Σαουθάμπτον. Τελευταίο της ματς πριν 10 μέρες, δεν ήταν καλό δείγμα, την είχα κοντράρει με Πάλας, οριακά πήρε το 1-0 αντί να σκάσει το 0-1 και αντίο. Θα ΄χει αλλάξει; Θα'χει ξεκουραστεί; Πάντως η Τσέλσι είναι γιά κόντρα (σ.σ πόσοι θα έπαιξαν Σίτι χθες αλήθεια…).

Και τα 6αρια …φωνάζουν. Εχει κι άλλα μεγάλα η μέρα. Το Χ της Σταντάρ που περιμένει ο Μάκης, όχι επειδή βολεύει, αλλά γιατί η Γκενκ που θέλει ένα πόντο, μπορεί να τον πάρει ελέω ΜακΛις. Ξέρω τι ψάρια πιάνει ο σκωτσέζος, αυτό μπορεί να το κάνει καλά, να πάρει με άμυνα τον βαθμό. Εχει και αύριο (το Χ της Ρόμα που'χε κάνει ψωμοτύρι τις ισοπαλίες, την Φορτούνα που αρχίσει πάλι και ανεβαίνει, και …την Μπράντφορντ που εκτός δεν θέλει διαφήμιση τι μπορεί να κάνει, στο 4.

00 δεν είναι αμελητέο, σιγά το φόβητρο την Ρέντινγκ). Αλλά έχει και κάτι άλλο. Σήμερα! Αναρωτιέμαι: Ενώ είναι γιά φούντο και διάλυση, της δίνουν λεφτά και διορία. Ξαναπαίζει και δεν είναι κακή. Γιατί την κράτησαν; Λόγω τηλεόρασης; Και η αντίπαλός της, τι θέλει; Τίποτα. Φόρμα δεν έχει, ανάγκη δεν έχει, εγωισμό πληγωμένο δεν έχει. Μόνο η …Πάρμα έχει τα παραπάνω.

Η Σασουόλο -αν θέλει- βγαίνει…βόλτα στη λιακάδα. Η Πάρμα όμως όχι. Και…δεν αποκλείω εδώ σήμερα να γίνει “ομορφιά”. Και λέω να την δοκιμάσω αυτή την “ομορφιά. Στο 5.75 τι έχω να χάσω; Τίποτα. Εχει και “μικρά” η μέρα. Εχει και φαβορί. Είτε μεγάλα σε απόδοση (Σερκλ Μπριζ στο 2.65 ή Χέρενφεν στο 2.50), είτε μικρά. Τζένοα, Πανιώνιος, Γιουνγκ Μπόις, τα over σε Βερόνα και Μαρσέιγ….

Αυτή είναι η εικόνα της Κυριακής. Εχω αποφασίσει τι θα παίξω. Τότεναμ, Πάρμα, το Χ της Σταντάρ και την Μπράντφορντ αύριο. Αυτά είναι τα τέσσερα μεγάλα, αφήνω τα άλλα τρία (Σαουθάμπτον, Φορτούνα και Ρόμα Χ). Και θα κάνω και ένα παρολί. Εδώ είναι πιό εύκολη η διαλογή μου. Τζένοα 1-Μαρσέιγ over- Γιουνγκ Μπόις 2 . Μεταξύ μας, και η ξερή δυάδα “Τζένοα 1-Μαρσειγ over” παίζετε δυνατά, αλλά δεν πληρώνει καλά… Τα τέσσερα μεγάλα πως να παίξω; Σε yankee; Και να να ζητάω μίνιμουμ δηλαδή δυάδες; Δεν μου μοιάζει σωστό.

Λέω να κάνω yankee μεν, αλλά να…είναι lucky, δηλαδή ΚΑΙ με τα μονά μέσα. Ειναι 15 στήλες. Και πάπαλα…. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 14/3: 275 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 3.325 μονάδες. Ποντάρισμα 15/3: Παρολί: Τζένοα 1 -Γιουνγκ Μπόις 2 – Μαρσείγ over (6,15) (Vistabet) με 75 μονάδες. Μονά-yankee: Τότεναμ 2 (4.00)-Σταντάρ Χ (3.25)-Πάρμα 2 (5.75)-Μπράντφορντ 2 (4.00) με 35 μονάδες στις δυάδες (210 συνολο), 15 στις τριάδες (ακόμα 60) και 10 στην τετράδα, όλο μαζί 280 μονάδες (Vistabet).

Ακολούθως, 80 μονάδες σε Τότεναμ και 80 σε Μπράντφορντ, 100 στο Χ και 60 στην Πάρμα. Ακόμα 320 μονάδες. Σύνολο 320 μονάδες στα μονά, όλο μαζί 600 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 675 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 2.650 μονάδες. Προφανές ότι κάνω υπέρβαση. Διπλάσια μίζα συνολικά από όσο παίζω κανονικά (που και πάλι είναι μεγάλη βάση αρχικής κάβας, άρα…τριπλάσια ουσιαστικά).

Το μεγαλύτερο φετινό μου μπετ. Δεν κοιτάω το υπόλοιπο, αν χάσω θα δω πως θα το διαχειριστώ. Θεωρητικά αυτό που κάνω είναι λάθος διαχειριστικά, αλλά καμιά φορά επιβάλλεται. Με ένα σημείο, πήρα πίσω τα μισά. Με δύο κέρδισα. Κάνω ένα δυνατό χτύπημα και περιμένω (αν φτάσω σε σημείο να κερδίζω καλά, αύριο ίσως καλυφθώ). Αυτό που με έτρωγε είναι αν έπρεπε να βάλω και την Μπράντφορντ στο παιχνίδι μου, γιατί αυτή ανέβασε το μπετ.

Αν έπαιζα απλά ένα patent με τα άλλα τρία, θα “γλύτωνα” τουλάχιστον 250 μονάδες. Αυτό είναι το κυριότερο ρίσκο. Η χημεία ανήκει στον καθένα, όποιος θέλει, μπορεί να μην το πάρει. Εμένα μου αρέσουν έτσι και όπως έγραψα και πρόσφατα, δεν …κόλωσα ποτέ γιά να κολώσω τώρα. Καλό βόλι, τα ξαναλέμε Τρίτη με πολλές Αγγλίες ξανά!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras