1658

Κώστας Ζαφείρης

Ενα είναι το “κλειδί”

Γεια χαρά σε όλους… Στριφνή και μάλλον περίεργη η 4η αγωνιστική της Euroleague, την ίδια ώρα που στο NBA θα παίξουμε… άμυνα την πρώτη εβδομάδα για να δούμε με τα μάτια μας με τι διάθεση έχουν μπει στον μαραθώνιο οι 30 μονομάχοι.

Ντερμπάρα το Εφές – Ρεάλ και μακριά, η Μακάμπι εύκολα ή δύσκολα θα κάνει το καθήκον της με την Βαλένθια που ετοιμάζει αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, θα πέσουν κορμιά στο Μόναχο (Μπάγερν – Κίμκι), σε κρίση ο Ερυθρός Αστέρας (τέλος ο Τόμιτς – δεν έγιναν δεκτές οι εισηγήσεις του για αλλαγές παικτών – ακούγεται το όνομα του Τσάβι Πασκουάλ αλλά δύσκολο – με υπηρεσιακό σήμερα οι Σέρβοι κόντρα στην Μπαρτσελόνα – χωρίς Ερτέλ, Πάνγκος, Ντιλέινι, Ρίμπας οι «μπλαουγκράνα»).

Η Ζαλγκίρις οφείλει να κεφαλοποιήσει την τεράστια νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Βιλερμπάν, υψηλό σκορ περιμένω στο Βερολίνο (Αλμπα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας), ματσάρα στο Μιλάνο, με την Φενέρ να δείχνει ότι σιγά – σιγά «ξυπνά».

Και τι έμεινε; Τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων σε Αγία Πετρούπολη και Βιτόρια.

Η Ζενίτ έρχεται από την πρώτη νίκη της ιστορίας της στη διοργάνωση (βρήκε και τα έκανε στο ΣΕΦ απέναντι στον κάκιστο Ολυμπιακό), την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός και ο Πεδουλάκης από νωρίς είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Και οι δύο ομάδες δεν έχουν βρει ακόμα χημεία στην επιθετική τους λειτουργία και πολλές φορές «κολλάνε» κάνοντας προβλεπόμενα πράγματα στην προσπάθειά τους να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι. Το σημερινό είναι παιχνίδι για να το πάρουν οι πράσινοι μέσα από την άμυνα. Ο Πεδουλάκης το γνωρίζει καλά αυτό και εκτιμώ πως εκεί θα ρίξει το βάρος.

Κυκλώνω το under 163,5.

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται το βράδυ της Παρασκευής στη φωλιά των Βάσκων. Πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για την Μπασκόνια στη φετινή διοργάνωση και περιθώρια για γκέλα δεν υπάρχουν. Την ίδια ώρα, οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν την παραμονή του Κεμζούρα στον πάγκο τους μέχρι το τέλος της σεζόν και παράλληλα προχωρούν τις διαδικασίες για αλλαγές στο ρόστερ τους.

Στην πόρτα της εξόδου οι Μπάλντγουιν, Ρούμπιτ, στο δρόμο για το ΣΕΦ οι Ριντ και Ρότσεστι. Μέχρι να γίνουν οι προσθήκες στον Ολυμπιακό και να βελτιωθεί η κατάσταση στο παρκέ, οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν αρκετές δυσκολίες… Ευκαιρία για τον Περάσοβιτς και τους παίκτες του να βελτιώσουν το ρεκόρ τους.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης