4197

Billaras

Ενα επικίνδυνο κουπόνι!!

Μετά από μερικές μέρες (στοιχηματικής και μόνο, γιατί κατά τα άλλα…) χαλάρωσης, εδώ είμαστε, με πρωταθλήματα ξανά. Σκόπιμα δεν θέλω να πω πολλά γιά την Τρίτη, όποιος έχει μάτια είδε. Και είδε ότι τα…δοκάρια καλά κρατούν. Αν δεν μπορείς να πάρεις ένα over με…23 on target και 2-0 πριν να συμπληρωθεί μιά ώρα αγώνα (Κροατία), δικαίως τα βάζεις με την ατυχία σου.

Οπως και με το γεγονός ότι επιλέγεις Περού (και χάνει άδικα) από Ελλάδα (που κερδίζει….με όλη τη ρέντα πάνω της). Μέσα σε αυτές τις λίγες αράδες ολοκληρώνω με τα μεσοβδόμαδα, που θα πάει, θα αλλάξει το φεγγάρι. Και πάω στα φρέσκα. Κανόνας πρώτος και βασικός: Μετά από διακοπή και πριν από “σεντόνι”, προσέχουμε γιά να έχουμε. Εχει πολλά μεγάλα ματς να απολαύσουμε στην τηλεόραση, από Τότεναμ-Τσέλσι και Ντόρτμουντ-Σάλκε ως Γιούβε-Νάπολι, αλλά όταν οι παίκτες είναι γιά 10 μέρες σκορπισμένοι ανά τον πλανήτη και σε λίγα 24ωρα θα δώσουν μεγάλες μάχες γιά Champions League και Europa League, οφείλουμε να προ-σέ-ξου-με.

Πολύ!! Πάρα πολύ. Ποιά είναι η βασική μας άμυνα; Το κατέβασμα της μίζας μας. Ο παίκτης, ότι κι αν παίζει σε ένα κουπόνι, έχει πάντα ως όπλο να αυξομειώνει το μπετ του ή να λέει και “νο μπετ”. Αυτό μην το ξεχνάτε!! Μετά από αυτά ως εισαγωγή, πάμε στα παιχνίδια… Στο νησί: Εξω η Σίτι (που να μπλέκω με 1.70), έξω η Γουίγκαν, άρα…τίποτα από Premier.

Στην Championship, έξω η Πιτέρμπορο (έχουν εσωτερικές διαμάχες), έξω η Κάρντιφ (παίζει και το Χ πολύ), έξω η Μπλάκπουλ (ντέρμπι είναι και ο Χαλογουέι ακούγεται γιά άλλους πάγκους), έξω και η Μπλάκμπερν που πρόσθεσα χθες στη λίστα όσων έπρεπε να ξαναδώ. Το ξαναείδα και κάνω πίσω, αψυχολόγητη ομάδα. Στην 1η Αγγλίας, δεν πετάω τίποτα, κρατάω τα δύο που είχα εξ'αρχής.

Στην 2η Αγγλίας, έξω Ντάγκεναμ (δεν την…πάω, τι να κάνω;) έξω Σάουθεντ (ήθελα πιό ψηλά), έξω Ροτσντέιλ, έξω Γουίμπλετον. Και στην Σκωτία, έξω η Φόρφαρ γιατί είδα απουσίες κάμποσες να μαζεύονται και είναι κρίμα, γιατί στην άλλη έχουν γίνει…μπάχαλο. ΟΛΕΣ οι παραπάνω, ήταν στις επιλογές μου ως χθες, γι αυτό και τις ανέφερα…. Πάμε σε όσες κρατάω.

Μπράιτον ως φαβορί από την Championship. Επιστροφή Μακέιλ Σμιθ, διακοπή που βοήθησε, απουσίες η αντίπαλος. Μπέρι και Μπόρνεμουθ από την 1η. Στην Μπέρι θα δώσω κι άλλη ευκαιρία. Παλεύει. Με Κρόουλι το χαμένο ματς το πάει στα όρια. “Πέφτει όρθια” που λέμε. Μεσοβδόμαδα, ένα…κλικ έφτασα να την ποντάρω, θα πάθαινα σοκ με την ισοφάριση στο 92'.

Κι όμως, πάλι ήταν καλή η Μπέρι. Με νέο προπονητή, με δύο προσθήκες, την βλέπω να τα δίνει. Να θέλει να στρίψει και να μου δείχνει ότι μπορεί. Η Μπόρνεμουθ έχει τα δεδομένα ότι έχει πλέον άλλη ψυχολογία, έχει Χάουϊ στον πάγκο. Και ποτέ δεν ήταν κακή ομάδα, το αντίθετο. Εκανε και νίκη προ ημερών. Το ερώτημα είναι η Τρανμίρ. Ξέρετε ότι…την πάω με χίλια.

Ξέρετε ότι γουστάρω τον Μουρ. Ξέρετε ότι μας έχει πληρώσει (και με 5αρες μάλιστα σε κάτι 4αρια). Αλλά…μάτια έχω και βλέπω. Να πηγαίνει δύο μήνες “αέρας” μιά ομάδα, δεν γίνεται. Ούτε η Μπαρτσελόνα δεν γίνεται. Το υλικό της πχ είναι…παρόμοιο της Μπέρι. Η Τρανμίρ δεν ήταν εξ' αρχής Μίλτον Κέινς ή Σέφιλντ ή Σουίντον. Αυτό βέβαια με κάνει να της… υποκλίνομαι ακόμα περισσότερο, αλλά…ως πότε;; Ηδη ρετάρει.

Βλέπω δείγματα κοιλιάς. Παίρνει ακόμα αποτελέσματα (πχ με Γέοβιλ), αλλά αγκομαχάει. Θα ρισκάρω σήμερα, κάνοντας σαφώς τα στραβά μάτια στην απόδοση. Στην 2η, έχω Τσέλτεναμ, Ρόδεραμ. Αυτές κρατάω. Η Τσέλτεναμ στα…μουλωχτά, δείτε που είναι. Οπως και πέρυσι, εκτός είναι εντυπωσιακή (3-3-0). Φόρμα έχω, καλή απόδοση έχω. Οκ, ζόρικο είναι, αλλά την Μπράντφορντ την…ψυχολογώ καλά.

Και τελευταία έχει μιά κοιλιά, τέσσερα ματς χωρίς νίκη είναι. Θα το ρισκάρω. Οσο γιά Ρόδεραμ; Αντίπαλος εντελώς χάλια, επιστροφή του…γουρουνομούρη Εβανς στον πάγκο, πρίζωμα, διπλό. Τέλος, στη Σκωτία, κρατάω την Αμπερντίν. Εδώ θα ήμουν πολύ ζεστός αν δεν είχαμε διακοπή (και η Νταντί είχε 20 μέρες διακοπή, αναβλήθηκε και ένα ματς της πιό πριν), αλλά και πάλι, δεν μπορώ να βλέπω ομάδα που έχει να χάσει από την πρεμιέρα με την Σελτικ τον Αυγουστο, να πληρώνει τόσο (και οταν η Νταντί Γιουνάιτεντ ήταν και σε κάκιστη κατάσταση πριν την διακοπή).

Αυτά ήταν. Μπράιτον, Μπέρι, Μπόρνεμουθ, Τσέλτεναμ, Ρόδεραμ και Αμπερντίν. Με αυτές θα πορευθώ, μιά εξάδα.  Πάμε εκτός νησιού…. Εσβησα Γκέφλε, έσβησα Χιρόνα, έσβησα Μπιλμπάο, έσβησα Παλμέιρας (πήρε τρελλό κατήφορο η απόδοση εδώ, “μυρίζει” το ματς, ας…έρθει το ασάκι και….έχω Ρεσίφε αύριο), έσβησα και Σεν Γκάλεν γιατί…κάτι δεν μου αρέσει.

Κοστολόγησα το διπλό στο 1.70, όντως εκεί “άνοιξε”, αλλά αυτό μετά…ανέβηκε από προχθές ως το 2.00, κάτι δεν μου πάει καλά. Σαν να..παραείναι καλό γιά να είναι αληθινό. Τι κράτησα;; Χιχόν, Ρεν, Βαλενσιέν g/g, Νις over και πρόσθεσα και ένα διπλό-φαβορί, την Χάκεν. Παρόμοιο ματς πχ με την Σ.Γκάλεν, αλλά εδώ δεν είδα…περίεργα πράγματα.

Ουσιαστικά δηλαδή, σε σχέση με την εφημερίδα, οι προσθέσεις μου ήταν δύο φαβορί (Μπράιτον και Χάκεν). Και όπως βλέπετε, δεν παίζω τίποτα από Γερμανία…. Η Χιχόν έχει ανάγκη τους βαθμούς και έχει…ακρούλες με την αντίπαλο της, η Ρεν έχει πάρει τα πάνω της από πριν την διακοπή (και η Μονπελιέ και δεν πείθει και έχει και σεντόνι), τα g/g και over σε Βαλενσιέν και Νις είναι καλοπληρωμένα, η Χάκεν πάει τραίνο και κυνηγάει τον τίτλο κόντρα σε ντεφορμέ και αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα… Ακόμα πέντε σημεία δηλαδή, γιά ολοκληρώσω την…σημερινή 11αδα μου! Ομολογώ ότι σκέφτηκα πολύ να παίξω και μερικές ισοπαλίες σε ένα…λόττο (Τσιταντέλα, Ράσινγκ Κλουμπ, Πρέστον και αύριο την Σάντερλαντ), αλλά το άφησα.

Είπαμε, δεν θέλω να παίξω πολλά… Πάμε στο τελευταίο στάδιο, πως παίζουμε όλα τα παραπάνω έντεκα σημεία… Χιλιογραμμένο, αλλά εννοείται πως η τελική χημεία, το…ανακάτεμα, ανήκει σε εσάς!!! Ακόμα κι από αυτά που άφησα απ' έξω, τα οποία γιά…να φτάσουν στο παρά πέντε, είναι σαφώς καλά σημεία. Λοιπόν… Στο νησί, θα παίξω μιά “ξερή” δυάδα με Μπόρνεμουθ 1-Ρόδεραμ 2.

Και θα παίξω και ένα trixie με τα μεγαλύτερα, δηλαδή Τσέλτεναμ-Αμπερντίν-Μπέρι. Κλείσαμε. Μένει εκτός και η Μπράιτον, γιατί..δεν χωράει κάπου στο βρετανικό παιχνίδι μου. Και εκτός νησιού, πάλι μιά ξερή δυάδα, με Χιχόν 1-Ρεν 1. Και ένα παρολί ακόμα, με Χάκεν 2- Βαλενσιέν g/g- Νις over. Αυτά είναι. Το μόνο που εύχομαι, είναι αν χάσω, να χάσω… στα ίσια.

Ας φάω και πεντάρες, κανένα πρόβλημα. Οχι  άλλα “δοκάρια”, εκεί θα…σπαστώ. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 19.670 μονάδες. Ποντάρισμα 20/10: Δυάδα: Μπόρνεμουθ 1-Ρόδεραμ 2 (4.94), 130 μονάδες. Trixie (2-3 σύστημα): Τσέλτεναμ 2 (3.20)-Μπέρι 2 (3.20)-Αμπερντίν 2 (3.05), από 42 μονάδες σε κάθε δυάδα (σύνολο 126) και 14 στην τριάδα. Ολο μαζί 140 μονάδες.

Δυάδα: Ρεν 1 -Χιχόν 1 (5.28), 120 μονάδες. Παρολί: Χάκεν 2 -Βαλενσιέν g/g- Νις over (6.43), 100 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 490 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.180 μονάδες. Οπου τους “πιάσω”, είτε κερδίζω, είτε παίρνω τα λεφτά μου πίσω. Αν προσέξατε, παίζω περίπου 200 μονάδες λιγότερες από ένα “νορμάλ” Σάββατο (που ποντάρω περίπου 650 μονάδες μ.ο.). Αυτό κολλάει με όσα έγραψα στον πρόλογο.

Βλέπω το επικίνδυνο κουπόνι, βλέπω τα…δοκάρια που με κυνηγάνε και μαζεύομαι. Τίποτα άλλο, αύριο την ίδια ώρα νέα στήλη, δεν ξέρω αν και σήμερα κατορθώσω να μπω στο chat (που έχω να μπω τρεις μέρες, ανάθεμα τις υποχρεώσεις μου), πάντως αύριο θα….ρίξω άγκυρα εκεί, αυτό είναι βέβαιο!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras