1659

Billaras

‘Ενα και μοναδικό σε κακό πρόγραμμα!

Πριν 11 μήνες, μέσα Νοέμβρη, είμαστε ξανά -όπως κάθε χρόνο- Θεσσαλονίκη και (ο Μάκης μου το θύμισε) αγωνιούσαμε γιά ένα καλό ταμείο. Είχαμε πληρωθεί τελικά, εκείνος πολύ καλά, εγώ λιγότερο, αλλά γενικώς είχε ψωμάκι. Ηταν η διακοπή του Νοέμβρη τότε, όπως θα έχει και τώρα ξανά σε ένα μήνα. Το σημαντικότερο; Είχε καλό πρόγραμμα εκείνο το Σάββατο στις μικρές Αγγλιδούλες.

Θυμήθηκα που είχα πάει και γιά εκπομπή στο Metropolis, όπως θα πάω και αύριο. Και ανέλυα ματς, υπήρχαν πολλά να πούμε (και να παίξουμε).

Και φτάνουμε στο σήμερα. Σε λίγες ώρες ξεκινάμε γιά Σαλόνικα με τον Μάκη, γράφουμε από τωρα γιά έναν απλό λόγο: Το κουπόνι, το μικρό αυτό πρόγραμμα έστω, είναι…μάπα.

Πέρυσι ας πούμε εγώ περίμενα και είχα ανεβάσει στήλη Σάββατο από το ξενοδοχείο που μέναμε. Τώρα δεν υπάρχει λόγος να περιμένω κάτι. Ανεβάζω από τώρα.

Μεσοβδόμαδα ο Μάκης μίλησε γιά τα Xgoals, εγώ ανέλυσα πεπραγμένα διμήνου, τώρα έχουμε Εθνικές ομάδες. Σβήστηκαν μονομιάς. Αδιαφορώ παντελώς.

Τα είδα, τίποτα δεν σβήνω αν δεν το ελεγξω, αλλά δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς. Οσο γιά την Εθνική; Ούτε ο Σχιπ δεν ξέρει 11αδα, ούτε κανείς δεν ξέρει τι θα δει αύριο στη Ρώμη. Ας παίξουμε, ας δούμε τι και πως, ας δούμε τα νέα πρόσωπα και σχήματα και κυρίως την ομάδα χωρίς τις “παλιοσειρές” και θα τα πούμε την Τρίτη. Πάντως αισιόδοξος δεν είμαι…

Εμειναν οι αγγλιδούλες λοιπόν (τσέκαρα και Β’ Ισπανίας που έχει “ψωμάκι” γενικά αλλά τώρα τζίφος και εδώ).

Στο Νησί…μάπα. Πολλές απολύσεις προπονητών σταθερά με την διακοπή (όπως και παντου, είχαμε διαζύγια σε Εσπανιόλ, Λυών, Τουλούζ, Σαμπντόρια, Μίλαν, Μπάρνσλεϊ, Ρεντινγκ, Σάντερλαντ), αλλά από σημεία…γιόκ. Και κουτσουρεμένο το πρόγραμμα κιόλας.

Ο Μάκης στέκεται στην Φόρεστ Γκριν. Προφανώς και δικαιολογημένα. Πρώτη με δεύτερη και η πρώτη δίνει 5,00! Είναι εξωπραγματικό.

Ακόμα και ως “τυφλό χτύπημα” στέκεται. Εμένα κάτι με χαλάει, διαισθητικά. Απαξ λοιπόν και το πρόγραμμα είναι κακό και οι αποδόσεις σε ποσοστο συντριπτικό πολύ διαβασμένες, είπα να κινηθώ μονάχα με το ένστικτο μου. Κοίταξα και την Φόρεστ Γκριν, κοίταξα και την Καρλάιλ, κοίταξα και την Πλίμουθ, κοιταξα και την Ντάγκεναμ, αυτές πέρασαν από κόσκινο.

Τελικά δεν προκρίθηκε καμιά τους. Κράτησα μιά και μοναδική. Την Λίνκολν!

Η Λίνκολν είναι μιά καλή ομάδα. Θα θυμάστε, την πόνταρα και 1-2 φορές φέτος (πχ με Εβερτον στο Λιγκ Καπ). Πέρασε μιά τεράστια κρίση. Λογικό. Αρχικά ήταν οι φήμες, μετά το οριστικό διαζύγιο με τον Κόουλι που πήγε Χάτερσφιλντ. Ο Κόουλι δεν ήταν κανένας τυχαίος στη Λίνκολν, δεν ήταν απλά ο προπονητής της, ήταν ο καπετάνιος, ο φάρος, αυτός που τα έκανε όλα.

Χάθηκε η πυξιδα με λίγα λόγια. Και ήρθαν ήττες κάμποσες, σαν χαμένη ήταν η ομάδα. Πριν 15 μέρες ήρθε νέος επιτέλους, ο Απλετον. Τον οποίο εκτιμώ. Πρώτο του ματς, συντριβή. Δεύτερο ματς, οριακή ήττα. Τρίτο ματς όμως, έκανε…μπαμ! Η Λίνκολν ήταν εξαιρετική, ήταν φοβερή, ξέσπασε και σκόρπισε με 2-0 (πλασματικό, μπορούσε πολλά, έχασε και πέναλτι) την Σάντερλαντ (και απολύθηκε ο προπονητής της).

Βλέπω λοιπόν ότι -καιρός ήταν- ξύπνησε. Ισιωσε. Αφησε πίσω της την περίοδο Κόουλι.

Απ’ την άλλη, η Πιτέρμπορο καλή μεν, σταθερά αφερέγγυα δε. Τα τέσσερα τελευταία αποτελέσματά της; 2-2 με Τρανμίρ, 0-2 με Ντονκάστερ, 3-2 οριακά την Γουιμπλεντον και 3-3 με Γουίκομ σε θρίλερ το πιό πρόσφατο. Σαφώς έχει δυνατότητες αλλά και γκολ τρώει και έχει κενά διαστήματα.

Είναι η καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, αλλά έχει ένα κουφό στατιστικό. Σε όποιο ματς δέχθηκε γκολ, πλην ενός (αυτό το 3-2 με την Γουίμπλεντον) τα αλλα δεν τα κέρδισε! Είτε έχασε είτε ισοπαλία. Με την Γουίκομ που ειναι το τελευταίο δείγμα, κέρδιζε 0-2 και 2-3 και τελικά 3-3, δεν μπορούσαν να σταματήσουν το…κτήνος, τον Ακινφένουα!

Οπως και να έχει, θα γίνει μάχη.

Είπαμε, δεν είναι κακή ομάδα η Πιτέρμπορο, ίσα-ίσα, επιθετικά βγάζει φωτιές. Αλλά είναι (χρόνια τώρα) αφερέγγυα και μπάζει πίσω. Και βασικά το στοίχημα μου είναι η Λίνκολν στο 4,33 ή αν προτιμάτε στο 3,00 του draw no bet (αυτό θα παίξω). Είδα “νίκη-δήλωση” με την Σάντερλαντ και λέω να την στηρίξω.

Δεν παίζω τίποτα άλλο ως και την Κυριακή, νέα στήλη την Τρίτη, παραμένουμε χαλαροί, θα είμαστε στη Θεσσαλονίκη, αύριο η σύναξη (προλαβαίνει όποιος θέλει, Ούζου Μέλαθρον στις 9, στείλτε ένα e-mail στο [email protected]), θα φάμε θα πιούμε και θα δείτε και φωτογραφικό υλικό. Οι ρυθμοί θα ανέβουν από την άλλη εβδομάδα, που -θυμίζω- σε μιά εβδομάδα απο τώρα θα έχουμε και Betsellers Radio!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras