759

Billaras

Ενα και…πικάντικό!

Καλό μεσημέρι, δεν είχα σκοπό να παίξω ή να γράψω σήμερα. Ειχα (και έχω) σκοπό να το κάνω αύριο με απολογισμό Μαρτίου και πολλά άλλα (εθνικές κλπ). Τελικά το ξανασκέφτηκα και θα ρίξω “κατιτίς” απόψε. Ενα ματσάκι. Δυο έριξα το Σάββατο (πλήρωσε η Τζίλι), ένα σήμερα.

Αυτό που προκαλεί σήμερα είναι η Καρλάιλ. Οκ, καμιά αντίρηση. Πέντε νίκες σε έξι, φόρμα, ενώ η Ροτσντειλ έχει ξεχάσει να κερδίζει.

Αμ δε! Δεν θα παίξω αυτό. Δεν θα κακίσω κάποιον που θα το κάνει, η φόρμα λέει δεξιά και η απόδοση είναι εξαιρετική. Γιατί δεν το κάνω; Γιατί είμαστε τέλη Μάρτη. Και η Καρλάιλ δεν έχει πιά κανένα κίνητρο (+15) ενώ η Ροτσντέιλ καίγεται. Θυμίζω, παίξαμε Καρλάιλ όταν έπρεπε (μέσα στην Λέιτον πχ στις 26/2) ενώ κόντραρα πρόσφατα και Ροτσντέιλ. Δεν είναι κάτι που…δεν βλέπω δηλαδή.

Απλώς αν ήταν Νοέμβρης θα μιλάγαμε αλλιώς. Και κάτι ακόμα: Οσο κι αν η Ροτσντέιλ είναι μιά μετρια ή κακή ομάδα, εντός χάνει πολύ δύσκολα. Κι αυτό ξεφεύγει απ΄το μάτι. Στα τελευταία δέκα έχει 2-7-1! Οκ, δεν κερδίζει, αλλά έχει…μιά ήττα και επτά ισοπαλίες (και τη μοναδική ήττα τώρα, οριακά απ΄τη Μάνσφιλντ). Θα σας…κουφάνω, αλλά αν εξαιρέσω FA CUP και Τρόφι, η Ροτσντέιλ εντός, πριν την οριακή ήττα της προ ημερών είχε ξαναχάσει γιά το πρωτάθλημα στις…9 Οκτώβρη! Οπότε ας μείνω αμέτοχος.

Τότε…τι παίζω; Παίζω το μπαζάκι! Ναι, το μπαζάκι που λέγεται Ολνταμ. Είπαμε, τέλη Μάρτη. Μετρημένα τα κουκιά της. Δείτε που είναι στη βαθμολογία, μέσα στη ζώνη, -3 από την Στιβενέιτζ με την οποία παίζει το Σάββατο σε ματς-κόλαση! Οκτώ αγωνιστικές έμειναν, άρα περιθώρια δεν έχει. Τώρα ή ποτέ. Και αν θέλει να ελπίζει το Σάββατο στον “τελικό”, οφείλει απόψε να κερδίσει.

Αν χάσει απόψε και το Σάββατο, έπεσε και αντίο, θα θέλει θαύμα.

Αντίπαλος; Η…αγαπημένη μου. Η Λέιτον. Η οπόια έχανε σερί, κονομάγαμε σερί, έσπασα το ρεκόρ μου φέτος, πέντε στα πέντε σερί εντός και εγώ να την κοντράρω και να την πιάσω σε όλα και χωρίς να φάω καν γκολ; Παίζω από το 1994 (ζωή να’χω) τέτοιο πράγμα δεν έχω ξανακάνει.

Να’ναι καλα οι μπουκ βέβαια που μας την δίνανε φαβόρα.

Σήμερα, απόψε, εκτός έδρας, μας την δινουν πάλι φαβόρα. Και…ορθώς. Είναι επτά αήττητη, τρεις σερί νίκες, έχει να χάσει από τις…26/2 που την κόντραρα εγώ, με την Καρλάιλ! Μετά ήρθε ο Ρίτσι Γουέλλενς (κρατάμε το όνομα) και ξεκίνησε σερί, όπως και το περίμενα. Δεν ήταν γιά να πέφτει.

Πλέον η Λέιτον είναι σαν την Καρλάιλ, με καλό ντεμαράζ σώθηκε και είναι στο +15 άνετη.

Και τώρα στο…παρασύνθημα: Αν το ματς είναι σπαθί, θα έρθει 0-3 και ώρα καλή στην Ολνταμ. Γιατί ομως κάτι με φαγουρίζει ότι…δεν θα είναι; Aπ’ τη μιά ο Τζον Σέρινταν, απ’ την άλλη ο Ρίτσι Γουέλλενς. Ο Σέρινταν είναι…4η φορά στην Ολνταμ, θρύλος έχει γίνει, έχει παίξει κι εκεί γιά χρόνια, εκεί ξεκίνησε την καριέρα του και ως τεχνικός, αλλά τώρα που ήρθε ξανά ως σωτήρας, ακόμα τα κάστανα απ’ τη φωτιά δεν τα έχει βγάλει.

Το κλειδί είναι ο Γουέλλενς. Πήγε στην Ολνταμ ως παίκτης το 2005 ένα χρόνο αφού είχε σταματήσει ο Σέρινταν και ήταν…ήδη προπονητής της! Κοινώς, ο ένας είχε παίκτη τον άλλον. Μετά οι δρόμοι χώρισαν αλλά σύντομα ξαναενώθηκαν. Ιουλιο του 2017 προσλαμβάνετε ως κόουτς στην Ολνταμ, με εισήγηση του…Σέρινταν, γίνεται βοηθός του. Και μετά, όταν ο Σέρινταν φεύγει, ο Πολ Σκόουλς τον κάνει 1ο τεχνικό, του κάνει και συμβόλαιο!

Και δεν τελειώνουμε εδώ, ένα χρόνο μετά ο Γουέλενς πάει στην Σουίντον και την 2η χρονιά του παίρνει τίτλο εν μέσω πανδημίας.

Ο Σκόουλς τον εκτιμά και τον παιρνει τεχνικό στην Σάλφορντ. Και ποιός λέτε ότι αντικαθιστά τον Γουέλλενς στην Σουίντον; Καλά μαντέψατε, ο…Σέρινταν!

Και οι τρεις γειτονάκια. Ο ένας γεννηθηκε Στρέτφορντ, μιά περιοχή του Μάντσεστερ (Σέρινταν), ο άλλος βέρος…Μαντσεστεριώτης (Γουέλλενς), ο τρίτος (Σκόουλς) από το Σαλφορντ (λίγο πιό έξω).

Και πάνω από όλα, Σέρινταν-Γουέλλενς συνδέονται με πολλά, και προπονητής-παίκτης και προπονητής-βοηθος και αντικατάσταση ο ένας του άλλου και γείτονες και φίλοι.

Πιθανότατα, γιά Αγγλία μιλάμε, ΟΛΑ τα παραπάνω ισχύουν μεν, αλλά να αποδειχθούν άχρηστα, να φάμε τρίμπαλο και αντίο. Μπορεί όμως ο Γουέλλενς να δώσει χέρι βοηθείας.

Οτι μπορεί είναι βέβαιο. Το αν θέλει ψάχνουμε. Οπως και να έχει, αφού δέκα μέρες τώρα (και συνολικά ως το Σάββατο 15) δυο σημεία έχω παίξει, κέρδος έχω, τέλη Μάρτη είναι, ας το ποντάρω. Ασος Ολνταμ στο 3,60. Εχει και πρώιμη πληρωμή. Και αύριο νέα στήλη με απολογισμό. Απόψε και στο chat.

Y,Γ: Στη φωτό φυσικά Σέρινταν-Γουέλλενς.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras