4326

Billaras

‘Ενα καλύτερο θέαμα…

Συμπαθάτε με για την καθυστέρηση της στήλης σήμερα, όπως και γιά την απουσία μου από το chat, αλλά δεν υπάρχει διάθεση. Μπορεί να μην αφορά κανέναν σας, αφορά όμως σε μένα και αυτό μετράει. Πάντα πίστευα οτι ο κάθε αναγνώστης καλό είναι να γνωρίζει την ψυχολογική κατάσταση του γράφοντα, ειδικά όταν μιλάμε γιά στοίχημα. Ε, σήμερα είναι μιά μαύρη μέρα γιά μένα, αφού μετά από 16 χρόνια, ένα μήνα και 12 μέρες, άδειασα το γραφείο μου στην Ελευθεροτυπία, άφησα και τα κλειδιά επάνω κι έφυγα.

Προχθές υπέγραψα, σήμερα έφυγα. Η ζωή πάει μπροστά φυσικά, αλλά αυτό το κομμάτι ήταν πολύ μεγάλο και πολύ όμορφο γιά να μην κοιτάω και πίσω. Είναι σαν να κόβεται ένα κομμάτι μου, σαν να φεύγω από το σπίτι μου. Και …κανονικά σπίτια έχω αλλάξει πολλά. Αυτό το σπίτι ήταν πάντα εκεί, ήταν η “σταθερή μου”. Τέλος πάντων. Προσπαθώ να το βγάλω από το μυαλό μου και να ξεχαστώ.

Αν μη τι άλλο, το ποδόσφαιρο και το στοίχημα μπορούν να σε κάνουν (έστω πρόσκαιρα) να ξεχαστείς…   Χθες τα είδατε όλοι. Το g/g δεν ήρθε και…πως να έρθει; Συγγνώμη από όσους συμπαθούν την Ισπανία, αλλά αν με την Γαλλία μας πήρε ο ύπνος, χθες είδαμε και…όνειρα. Το καλύτερο υπνωτικό ήταν. Και την Πορτογαλία, δεν μπορω να την ψέξω.

Και το πάλεψε και ήταν το αουτσάιντερ. Το φαβορί “φέρνει” την ευθύνη όταν βλέπεις ένα απαράδεκτο θέαμα. Πόσο μάλλον αν αυτό το φαβορί είναι η κάτοχος του τίτλου και η παγκόσμια πρωταθλήτρια. Εχεις απαιτήσεις. Τουλάχιστον γιά αξιοπρεπή εμφάνιση. Οχι αυτό το χθεσινό που κοίμησε ακόμα και όσους ήταν στο Ντόνεχτσκ. Σιγή στο τερέν, σιγή και στην κερκίδα.

Ο Ντελ Μπόσκε “ανακάλυψε” τον Νεγκρέδο (να έχεις αφήσει εκτός 23αδας τον Σολδάδο, να έχεις μαζί σου Τόρες και Γιορέντε, έστω Φάμπρεγας και να ξεκινάς με τον …Νεγρέδο, κάτι δεν πάει καλά) και τον πέταξε έξω νωρίς γιατί παραδέχθηκε ότι έκανε…να μην το πω. Αλλά και οι υπόλοιποι; Ακούω γιά κούραση. Σόρυ, αλλά…όχι όπου μας βολεύει να εμφανίζουμε την κούραση! Ο Πίρλο δηλαδή στη ηλικία του, πως πετάει; Οι Εζιλ και Κεντίρα πως πετάνε; Σε άλλη ομάδα και σε άλλο πρωτάθλημα παίζουνε; Μάλλον όχι.

Δεν φταίει η κούραση που σε 90' η Ισπανία έκανε….μισή (!!!) τελική προσπάθεια. Οπως και να'χει, δεν περίμενα ποτέ ότι η Ισπανία θα ήταν τόσο -οχι κακή- αλλά τόσο βαρετή. Μα τόσο βαρετή σε βαθμό να κλείνεις την τηλεόραση. Και στα μάτια των περισσότερων, έχει ήδη “αποκαθηλωθεί”. Ας το πάρει. Η καλύτερη δεν ήταν. Και αυτό το γράφω πριν τον τελικό, ότι κι αν γίνει εκεί.

Απλά, γιά να μην παρεξηγηθώ, δεν μειώνω με τα παραπάνω το επίτευγμα της. Εφτασε back to back σε τρίτο τελικό. Τεράστιο από μόνο του. Καμιά δεν το έχει σηκώσει 3η φορά, θα δούμε την Κυριακή αν θα σπάσει αυτή η παράδοση. Προς το παρόν, έγραψα τα παραπάνω βλέποντας ότι είδατε όλοι. Πάμε στο σήμερα. Περίμενω καλύτερο θέαμα. Αν μη τι άλλο, Γερμανοί και Ιταλοί έχουν δείξει ότι…διψάνε, δεν βαριούνται.

Το βλέπεις στα μάτια τους, αλλά το βλέπεις και στο τερέν. Περιμένω μάχη. Περιμένω να δω πράγματα. Να μην μας πάρει ο ύπνος. Δεν ξέρω πόσο θα λήξει, 0-0 έληξε και το Ιταλία-Αγγλία αλλά ήταν “γεμάτο” ματς. Και οι Γερμανοί παίζουν μπάλα και οι ιταλοί. Αγωνιστικά, οι ιταλοί είναι λίγο ερωτηματικό, γιατί οι γερμανοί-όποιοι κι αν παίξουν- δεν αλλάζουν σύστημα.

Ενω οι ιταλοί δεν ξέρω αν θα βάλουν πχ τον Ντε Ρόσι 3ο μπακ όπως έκαναν στην πρεμιέρα με την Ισπανία. Ο Πραντέλι γενικώς αλλάζει πράγματα. Συνολικά, ένα “κλικ” το δίνω στα πάντσερ. Δείχνουν…αφιονισμένοι. Οκ, το 90% των ελλήνων θέλει Ιταλία (κι εγώ μαζί) αλλά δεν βλέπω να συμβαίνει. Μακάρι, αλλά …ζόρικο. Ασο βέβαια, σε αυτή την απόδοση, δεν παίζω.

Θα παιξω πάλι το g/g, θα ρισκάρω και με το over σήμερα, θα παίξω και σκορ και τέλος. Ουσιαστικά το EURO έχει τελειώσει γιά μένα, δεν θα αλλάξει κάτι ως το τέλος. Καταλήγω χωρίς περαιτέρω ανάλυση:   Ποντάρισμα 28/6: Γερμανία-Ιταλία g/g: (2.14) Γερμανία-Ιταλία over 2,5 (2.44) Ακριβή σκορ: 1-1 (7.8), 2-1 (10.00). Ειδικά στοιχήματα: Ο Εζίλ να σκοράρει any time και να κερδίσει η Γερμανία (7.

00). Ο Μίλερ να σκοράρει any time και να κερδίσει η Γερμανία (5.00). Ο Ντε Ρόσι να σκοράρει any time και να έρθει ισοπαλία (15.00). Η Γερμανία να προκριθεί στην παράταση (11.00) Η Γερμανία να προκριθεί στα πέναλτι (12.00).   Αυτά ήταν. Εννοείται ότι τα ειδικά στοιχήματα των παικτών και της πρόκρισης είναι με λίγα λεφτά, ως fun bets περισσότερο. Το βάρος μου πάει στο g/g και στα δύο ακριβή σκορ.

Είτε το 1-1 (και αν το πιάσω, θα έχω και το g/g, θα “τρέξει” μετά και το fun bet), είτε το 2-1 γιά την Γερμανία. Ραντεβού από εδώ ξανά το Σάββατο, μιά μέρα πριν τον τελικό! Και βέβαια, αύριο, Παρασκεύη μεσημέρι (3-5) στο www.betradio.com.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras