3378

Billaras

Ενα ματς απ’ τη σαιζόν…

Καλό μεσημέρι σε όλους. Εδώ είμαστε. Οπως πάντα. Στα καλά, στα κακά, στα ζόρικα, εδώ. Δεν γράφω γιατί θα παίξω σήμερα. Τι να παίξω; Αν με ρωτάτε (όσοι δεν διαβάσατε εφημερίδες), το μοναδικό παιχνίδι που θα μου άρεσε μέσα σε αυτές τις μέρες είναι η δυάδα των ολλανδικών αουτσάιντερ της Πέμπτης! Αλκμάαρ και Γκρόνιγκεν. Καμιά άλλη. Ναι, προφανώς και βλέπω τα σημεία-φαβορί (τύπου Νάπολι, τύπου Παρί ή Τβέντε), αλλά είπα παραπάνω “τι μου αρέσει”.

Και τα φαβορί δεν μου αρέσουν, είναι..αναγκαίο κακό γιά μένα. Γράφω λοιπόν λίγο γιά να…ξεθολώσουνε πολλοί. Να ξανασκεφτούνε. Να καταλάβουν ή να θυμηθούνε. Παρατηρώ -και είναι λογικό, δεν μου κάνει εντύπωση- έναν εκνευρισμό. Μιά δυσπιστία. Μιά γκρίνια. Οχι τίποτα φοβερό (δεν μετράω κάτι e-mail…κλασικά που παίρνω με αναθέματα), αλλά προφανώς υπάρχει.

Συνοδεία μιάς ανυπομονησίας. “Πότε;” αναρωτιούνται πολλοί. Και “πως;” αναρωτιούνται ακόμα περισσότεροι. Και “μήπως;” ακόμα πιό πολλοί…. Γι αυτο(υς) γράφω. Ας τα πάρουμε από την αρχή: Τι άλλαξε φέτος ως “πρακτική”; Ελάχιστα. Αποφάσισα να πάω σε περισσότερα yankee και λιγότερα trixie. Αρα αύξηση στηλών, αλλά κυνήγι του 50% γιά επιστροφή πονταρίσματος κι όχι 66%.

Να πάω σε (ακόμα) λιγότερα παρολί. Και να ανεβάσω κι άλλο τον πύχη των αποδόσεων. Αυτά τα τρία. Συνδυασμένα με μικρότερη κάβα. Από 20 πήγα στο 10, από 10 στο 8. Η μικρότερη κάβα πρακτικά σημαίνει μικρότερο ποντάρισμα. Τίποτα άλλο δεν άλλαξε. Ούτε η φιλοσοφία, ούτε η προσέγγιση, ούτε η μελέτη, ούτε η υπομονή, ούτε η πειθαρχία. Απολύτως τίποτα.

Ή μάλλον άλλαξε κάτι ακόμα, αλλά είναι κάτι που δεν εξαρτάται από μένα, έτσι τα φέρνει η ζωή. Αλλαξε η διάθεσή μου. Διάφορα γεγονότα (άσχετα με το site) με κάνουν να βαριέμαι κάποιες στιγμές, να μην θέλω να παίξω, να βγάζω κούραση, να έχω το μυαλό μου αλλού. Αυτό όμως δεν αφορά εσάς. Αφορά αποκλειστικά εμένα. Και το διαχειρίζομαι. Ο απλός παίκτης τη μέρα που βαριέται ή έχει κάτι σημαντικό να κάνει, δεν θα παίξει.

Εγώ δεν μπορώ να πω “δεν παίζω γιατί δεν κάνω κέφι”. Το αναφέρω στη στήλη μεν, αλλά…στήλη υπάρχει δε. Το κλείνω αυτό εδώ, δεν θα το χρησιμοποιούσα ως δικαιολογία ποτέ, δεν επεκτείνομαι. Οι αλλαγές παραπάνω που ανέφερα, μοιάζουν σχετικά μικρές. Δεν είναι. Αυξηση στηλών με αύξηση αποδόσεων=αύξηση ρίσκου. Εν γνώσει μου. Αλλά είπα ότι θα το δοκιμάσω και το κάνω.

Γιατί σημαίνει και κάτι ακόμα αυτό: Λιγότερα ενδεχομένως ταμεία, αλλά…μεγαλύτερες πληρωμές. Ενα και μόνο ένα yankee μπορεί να φέρει πίσω 4-5.000 μονάδες κέρδους (όταν ένα trixie φέρνει πχ 2). Πρακτικά λοιπόν, τι έχουμε; Λιγότερα μεγάλα ταμεία, περισσότερα κέρδη αν αυτά έρθουν. Και τι ΔΕΝ έχουμε (ως τώρα); ΑΥΤΟ το ένα μεγάλο ταμείο. Τίποτα άλλο.

Πάντα έγραφα ότι εγω θέλω 2-3 καλά ταμεία στη σαιζόν και με κάμποσες ισοπαλίες με τον μπουκ είμαι μιά χαρά. Φέτος, μπορεί να αρκέσει και το…ένα (ελέω μικρής αλλαγής τακτικής). Ε, αυτό λείπει. Παίζω τον ίδιο αριθμό αγώνων. Τα ίδια ματς ανά περίοδο. Δεν έχω παρεκλίνει χιλιοστό από την συνολική φιλοσοφία! Και το ίδιο λείπει και από τον Μάκη.

Κοιτάξτε κάτι: Ο Μάκης παίζει περίπου το 1/4 όσων παίζω εγώ (σε μονάδες ΠΑΝΤΑ). Οσα χάνει είναι…όσα χάνω κι εγώ. Κοινή πορεία. Αυτό λέει πολλά. Κοιτάξτε τώρα κάτι άλλο. Στο φόρουμ υπάρχει παίκτης που παίζει το 80-90% των σημείων μας με τον ίδιο τρόπο με εμάς. Λίγο τη χημεία αλλάζει. Και είναι εξαιρετικά κερδισμένος! ΔΕΝ έχει να κάνει λοιπόν με τις επιλογές και τα σημεία.

Εχει να κάνει με τη χημεία. Τη ρέντα. Την εύνοια. Εχει πληρωθεί ήδη το “καλό” και του'χει κάνει τη διαφορά. Εγώ (ή ο Μάκης) όχι. That's all. Τόσο απλό. Κοιτάξτε και κάτι άλλο. Υπάρχει άνθρωπος που παίζει τα σημεία μας στο νησί όλα σε μονά. Κερδίζει επίσης μιά χαρά. Γιατί; Γιατί με μικρές αποκλίσεις (από 5 ως 15%) οι ευστοχίες είναι οι ίδιες όπως κάθε χρόνο.

Ποιά η διαφορά; Στον ένα παίκτη η καλύτερη χημεία, στον άλλο παίκτη η…διαγραφή χημείας, δεν τον απασχολεί! Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Οτι απλώς πρέπει…να περιμένω. Πάντα μα πάντα έκανα καλό ταμείο-α. Φέτος δεν έχει έρθει ακόμα ελέω timing και λεπτομερειών (μπορούσα να γεμίσω μιά σελίδα ακόμα με τέτοια φετινα, αλλά δεν το κάνω).

Συμβαίνει λοιπόν. Απλά συμβαίνει. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική από την άλλη, πχ φέτος δεν έχω πάρει…ούτε ένα (μα ένα) γκολ στο 90φεύγα που θα μου κάνει διαφορά. Πρέπει λοιπόν να κρατήσω το μυαλό καθαρό, την πορεία σταθερή και…θα δούμε. Θα'ναι η πρώτη φορά που δεν θα σκάσει μπαμ; Αν είναι γραφτό του, so be it. Ας γίνει έτσι. Θα χάσω.

Κάποτε θα χάσω μετά από τόσα χρόνια. Αλλά η μιά σαιζόν είναι μέρος μιάς εικόνας πολύ μεγαλύτερης. Σε ένα πρωταθλήμα 34 αγωνιστικών, θα γίνουν και 3-4 ήττες. Αν αυτές οι αγωνιστικές είναι…σαιζόν, όταν κι εγώ συμπληρώσω 34 αγωνιστικες-σαιζόν (είμαι στην 21η), θα κοιτάξω αν….πήρα το πρωτάθλημα, όχι αν έχασα μερικά ματς-σαιζόν. Θα σταματήσω και θα λέω “σε κέρδισα μπουκ”.

Αυτό είναι το πρωτάθλημα. Και να χάσω φέτος, κερδισμένα θα μου πάρει. Θα πάρω το πρωτάθλημα με 5 βαθμούς διαφορά αντί με 7. So what; Οταν οι μισές και βάλε “ομάδες” “χαροπαλεύουν” γιά τον υποβιβασμό (της…τσέπης τους) κάθε σαιζόν, εγώ παίζω γιά τον τίτλο… Ας πάω όμως σε…θετικά μηνύματα. Γιατί να χάσω; Στο συγκεκριμένο “ματς” χάνω τώρα 2-0 στο 55-60' του αγώνα.

Εχει χρόνο ακόμα. Με τον τρόπο μου, έχω “εισάγει” το…τρίποντο στο ποδόσφαιρο (γέλια). Ενα “τρίποντο” είναι. Η ιστορία διδάσκει. Δεν είναι θεωρία. Είναι πράξεις. Είναι δεδομένα. Καταγεγραμμένα. Πέρυσι τέτοια εποχή ήμουν -500 μονάδες. Πρόπερσι τέτοια εποχή ήμουν +500 μονάδες. Ισοπαλία είχα δηλαδή. Αλλά….-εδώ είναι τα ωραία- την σαιζόν πρόπερσι έφτασα να χάνω με 2-0 στο 80' του αγώνα! Και…κέρδισα! Να θυμίσω λοιπόν; 31/3/2013, ήμουν -3.

5000 μονάδες (από το +500 αρχές Φλεβάρη βρεθηκα στο -35000 τέλη Μάρτη το 2013). Εχω ξαναβρεθεί λοιπόν στην θέση αυτή και μάλιστα σε πιό ζόρικη ελέω χρονικής στιγμής. Και πιό παλιά, αλλά θυμίζω αυτή που ξέρετε όλοι (αλλά πολλοί δεν θυμάστε, ενω τα κείμενα είναι όλα εδώ, μπορείτε να τα βρείτε). Εχανα γενναία. Ηρθε τότε το ταμείο (trixie μάλιστα, όχι yankee) την πρωταπριλιά.

Και ισοφάρισα. Και μετά κέρδισα κιόλας. Τώρα χάνω περίπου τα ίδια. Αλλά έχω στα χέρια μου και περισσότερο χρόνο και παίζοντας με υψηλότερες αποδόσεις και με περισσότερες στήλες ξέρω ότι ΑΝ σκοράρω, δεν θα ισοφαρίσω απλά, θα κερδίσω…μονομιάς. Ξέρω επίσης ότι με τον φετινό τρόπο μπορώ να ροκανίσω και πιό εύκολα τη διαφορά, όχι ντε και καλά μονομιάς.

Κι εγώ θα ήθελα να είναι κάθε σαιζόν σαν το 2011-12. Από νωρίς στο κεφάλι, δεν έχασα ποτέ, εξαιρετικά κέρδη. Αλλά ξέρω ότι είναι σαν το…ψάρεμα. Στις 10 ψαριές, οι δύο θα είναι πλούσιες και εύκολες και άνετες. Ευκολο λοιπόν να το ξαναγυρίσω το ματσάκι; Οχι δα! ΠΟΛΥ δύσκολο. Αλλά…τι είναι εύκολο στη ζωή; Σάμπως τα…παρολί; Ας γελάσω.

Τα εύκολα και τα γρήγορα δεν μας παρέχονται στη ζωή, κι αν μας παρέχονται δεν την ομορφαίνουν. Φυσικά δεν ανήκουν και στο στοίχημα. Και…καθότι περίεργο τραίνο, δεν μου αρέσουν κιόλας. Δεν θα'χε και …γούστο (γέλια). Γιά να το κλείσω: Σε μιά σαιζόν που έχει ανέβει απίστευτα ο μέσος όρος των σημείων που παίζουμε (κι έχουν πιαστεί σημεία-τέρατα και…μαζεμένα που δεν έχουν ξαναδωθεί ούτε από εμάς), που έχουνε…εξαφανιστεί τα παρολί, που εγώ παίζω με yankee, που -με λίγα λόγια- βάλαμε μόνοι μας δύσκολα γιατί έτσι μας αρέσει, όλα ακόμα παίζονται.

Ούτε σκέψεις γιά αλλαγή τρόπου παιχνιδιού, ούτε σκέψεις γιά χαμήλωμα του πήχη, ούτε φόβος, ούτε άγχος, ούτε τίποτα. Μόνο υπομονή και πειθαρχία. Και πίστη. Αν δεν το πιστεύεις πολύ αυτό που κάνεις, μην το κάνεις. Και αν τελικά χάσω, ας χάσω. Θα είναι ένα ματς-σαιζόν, όχι το πρωτάθλημα. Υ.Γ: Αν παίξω τα ολλανδικά την Πέμπτη, θα δείτε update στην υπάρχουσα στήλη.

Αλλιώς ξανά το Σάββατο. Υ.Γ. 2: Διαβάστε το…υστερόγραφο του Μάκη! Στο Betsellers είμαστε ένα βήμα μπροστά πολλές φορές… Υ.Γ.3: Η φωτό άσχετη, αλλά μ'αρέσει πολύ και την έβαλα!   ——————————————————————————————————————- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ BETSHOP, πληρωμές σε 4 ώρες! Στο νέο site της Betshop πέρα από διασκέδαση, προσφέρουμε μια εύκολη και συγχρόνως ασφαλή στοιχηματική εμπειρία! Κάθε μέλος μας μπορεί να κάνει τις συναλλαγές του, μέσα από μια πληθώρα επιλογών με μηδενικό κόστος.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζονται συναλλαγές με κάρτες, αντικαταβολή, μετρητά σε δίκτυο συνεργατών και e-banking, σε συνεργασία με καταξιωμένες χρηματοπιστωτικές εταιρίες όπως η Viva payments και η MoneySafe. H Betshop,  με τις συνεργασίες αυτές,  δίνει πλέον τη δυνατότητα σε κάθε μέλος  να πραγματοποιήσει με ευκολία και ασφάλεια τις συναλλαγές του, μέσα από μια πληθώρα επιλογών με μηδενικό κόστος! Συγκεκριμένα: Κάρτες: Τα μέλη μας μπορούν να κάνουν κατάθεση και ανάληψη με όλες τις Χρεωστικές ή Προπληρωμένες κάρτες VISA, MasterCard και Discover.

Η διαδικασία της ανάληψης ολοκληρώνεται μετά την επεξεργασία του αιτήματος από την BETSHOP εντός 4 ωρών. Μετρητά: Οι πελάτες μας μπορούν πληρώσουν με αντικαταβολή από το σπίτι τους, δηλώνοντας τη διεύθυνσή τους και λαμβάνοντας αποδεικτικό πληρωμής από τον courier. Επίσης, μπορούν να επισκεφτούν με εντολή πληρωμής το δίκτυο των Viva Spots, που ξεπερνά τα 130 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Το δίκτυο περιλαμβάνει γνωστές αλυσίδες καταστημάτων όπως τα Public, Παπασωτηρίου, Seven, Ιανός, Reload και Viva payments. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται, πως κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρεί εύκολα ένα σημείο που τον εξυπηρετεί, δίπλα του! e-Banking: Οι συναλλαγές μπορούν να γίνουν εύκολα και μέσω e-banking των μεγαλύτερων τραπεζών. Τα μέλη μας έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που επιθυμούν (Eurobank, Εθνική Τράπεζα, ΑLPHA BANK ή Tράπεζα Πειραιώς), και να ακολουθήσουν τις αντίστοιχες οδηγίες.

Viva Wallet : Πελάτες που διαθέτουν ή ανοίγουν λογαριασμό Viva Wallet, δεν χρειάζεται να εισάγουν κάθε φορά τα στοιχεία της κάρτας τους. Συνδέονται και απλώς επιλέγουν την κάρτα με την οποία επιθυμούν να πληρώσουν. To Viva Wallet είναι διαθέσιμo και σε εφαρμογή για iOS και Android. Εγγραφείτε λοιπόν άμεσα στο Betshop.gr και επωφεληθείτε από τις ασφαλείς και εύκολες συναλλαγές με Viva Payments και MoneySafe! Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.

betshop.gr καθώς και στα  www.vivapayments.com και  www.moneysafecard.com.  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras