965

Billaras

Ενα ματσάκι μονάχα!

Τι να πούμε, τι να (πρωτο)γράψουμε. Γιά τον οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη, την τεράστια απώλεια του, το χρέος που έχουμε όλοι να μεταλαμπαδεύσουμε το πνεύμα του και την μουσική του στις επόμενες γενεές;

Γιά -πάμε στα δικά μας- τον τεράστιο Κριστιάνο Ρονάλντο και τα ρεκόρ που συντρίβει το ένα πίσω από το άλλο; Δεν ξέρω αν είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 21ου αιώνα (γιατί εδώ μπαίνει και ο παράγοντας ταλέντο), αλλά σίγουρα είναι ο κορυφαίος αθλητής στο ποδόσφαιρο.

Τα προσόντα του, την δίψα του, την δουλειά που ρίχνει, δεν τα έχει κανείς.

Να πούμε γιά την Εθνική μας και γενικά τις Εθνικές; Ως σήμερα είδα δύο ματς. Το φιλικό Ελβετία-Ελλάδα και το επίσημο Σουηδία-Ισπανία. Στοιχηματικά απολύτως τίποτα, ως και την άλλη Πέμπτη. Ειναι πάγια αρχή μου να μην ασχολούμαι με Εθνικές αν δεν είναι σε τελική φάση.

Προκριματικά Σεπτέμβρη και πράσινα (στοιχηματικά) άλογα. Τα κάνω χάρισμα στα δεκάδες sites που “κάτι” πρέπει ντε και καλά να γράψουν και να προτείνουν. Στο μη στοιχηματικό κομμάτι, αισιοδοξώ γιά την Ελλάδα γιατί μου αρέσει αυτό που βλέπω και πάνω από όλα βλέπω διάθεση. Θα είναι δύσκολα, δεν μας πάει και ο ρόλος φαβορί αύριο στο Κόσοβο, αλλά συνολικά αισιοδοξώ.

Και μετά θα έχουμε ακόμα πιό δύσκολο εμπόδιο στο ΟΑΚΑ τη Σουηδία. Αν δεν το πήρατε χαμπάρι, η Ισπανία έχασε προχθές γιά πρώτη φορά σε προκριματικά Μουντιάλ από το 1993!! Είχε 52-14-0 ως το ματς με τη Σουηδια. Αυτό τα λέει όλα…

Τέλος, να πούμε γιά τις μεταγραφές; Μπορεί να “εμφανίστηκα” μόνο στο Editorial της πρωτομηνιάς, αλλά έχω ριξει πολύ μελέτη.

Και δεν αναφέρομαι στις μεταγράφες της Premier League. Λέω να τα γράψω μεσοβδόμαδα αυτά, να σας βάλω λίγο στα πιό…βαθιά, στις μεταγραφές που έγιναν την 31η Αυγούστου στις “μικρές” Αγγλιας. Γιατί το άλλο Σάββατο θα φουλάρουμε και θα δούμε-σε αρκετές περιπτώσεις- άλλες ομάδες από αυτές που αφήσαμε προ διακοπής! Να σας δώσω ένα παράδειγμα με πάικτες ας πούμε πιό γνωστούς: Η Μπέρμιγχαμ έφερε τον Τρόι Ντίνι απ’ τη Γουότφορντ.

Η Μπόρνεμοθ έφερε τον Κρίστι από την Σέλτικ. Η Σουόνσι τον…γνωστό μας Εντσάμ. Η Φούλαμ τον Τσαλόμπα. Η Μίντλεσμπρο τον Σποράρ. Επιασα στην τύχη μερικά ονόματα που ίσως τα ξέρετε. Και μόνο στην Championship. Οπότε…έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας (συνολικά 28 μεταγράφες μόνο η Championship την 31η Αυγούστου). Να σας πάω σε σούπερ μεταγραφή της 1ης κατηγορίας; Η σκωτσέζικη Σεντ Τζόνστον (πέρυσι πήρε Λιγκ Καπ, Κύπελλο, βγήκε Ευρώπη) πούλησε τον αρχηγό της! Σε ηλικία μόλις 24 ετών, ο Τζέισον Κερ μεταπήδησε στην… Γουίγκαν! Ομολογώ ότι κουφάθηκα.

Γιά να κλείσω, ας πάμε στα λιγοστά-κουτσουρεμένα- σημερινά εγγλέζικα. Ο κανονισμός που λέει ότι αν μιά ομάδα έχει πάνω από τρεις διεθνείς το ματς αναβάλλεται είναι η αιτία. Μιλάμε γιά διεθνείς σε όλα τα επίπεδα (και under 21). Οπότε…τι υπάρχει; Ο Μακης ξεδιάλεξε δύο από χθες.

Εγώ είχα δύο φαβορί κατ’αρχάς. Μπρίστολ Ρόβερς και Τρανμίρ.

Και αυτές βασιζόντουσαν πάνω σε μεταγραφές.

Η Μπρίστολ Ρόβερς πήρε τρεις παίκτες προχθές, ο ένας ήταν ο φορ Λιον Κλαρκ. Στα 36 του, θα πάει στην…19η ομάδα της καριέρας του. Μιά καριέρα με 500 ματς και κάπου 150 γκολ. Θα την βοηθήσει τα μέγιστα, είμαι βέβαιος.

Η δε Τρανμίρ έφερε τον φορ Νίκι Μέιναρντ. Κι αυτός με κάπου 460 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες (και Premier League) και 145 γκολ.

Στα 35 του πήγε στην Τρανμίρ. “Προϊόν” της Κρου, έκανε καριέρα παρότι άτυχος, με τελευταία ατυχία το 2019, που παίζει στην Μπέρι, σε 37 ματς βάζει 21 γκολ, η ομάδα ανεβαινει χάρη στον Μέιναρντ στην Λιγκ 1, αλλά μετά η Μπέρι λόγω οικονομικών προβλημάτων διαλύτεται. Και ο Μέιναρντ μένει “αμανάτι” γιά να καταλήξει στην Μάνσφιλντ…

Να ξέρατε πόσες φορές σας έχουν πληρώσει Κλαρκ ή Μέιναρντ (γέλια).

Σήμερα τις έσβησα και τις δύο. Η Μπρίστολ βούλιαξε. Ε όχι και 1,75! Ηταν στο 2,10. Οπότε πάνε κι αυτές.

Κι από μεγάλα; Κοίταξα λίγο Σκάνθορπ, το άφησα. Λέω να παίξω μονάχα ένα ματς. Και τέλος. Ο Μάκης είχε δύο, εγώ θα παίξω…ένα. Και θα ξαναπαίξω το άλλο Σάββατο πιά. Είπαμε, στο Betsellers δεν έχουμε λόγο να πιέσουμε καταστάσεις. Δεν γράφουμε γιά να γράφουμε απλά.

Ποιό είναι αυτό το ένα και μοναδικό; Η Χαρογκέιτ. Προχθές (έστω κι αν η Μάνφιλντ έβαλε φουλ αναπληρωματικούς) στο Λιγκ Τρόφι την κέρδισε 3-1. Τώρα ξαναπαίζουν. Προφανώς και το θέμα αλλάζει, τώρα η Μάνφιλντ θα βάλει βασικούς και είναι και εντός. Αλλά και πάλι, λέω να ρισκάρω δεξιά. Απο παραμονή της Παναγιάς, η Μάνφιλντ δεν έχει νικη.

Είτε γιά το πρωτάθλημα είτε γιά το Λιγκ Τρόφι. Εχει το ρόστερ, ξεκαθαρα. Αλλά “κάτι” δεν του βγαίνει (ακόμα) του Κλαφ. Η Χαρογκέιτ από την άλλη, δεν έχει ήττα φέτος πουθενά. Πάει (γιά τα δεδομένα της) σούπερ. Ειδικά αν μπει κεφάλι στο σκορ (κομβικό αυτό). Και έφερε και μιά εξαιρετική μεταγράφη. Εναν πιτσιρικά εξτρεμ, τον Τζακ Νταϊμοντ (φωτό), που επέστρεψε στην Χαρογκέιτ από τη Σαντερλαντ.

Παίκτης που θα βοηθήσει πολύ, μαζί του η Χαρογκέιτ ανέβηκε στο Φούτμπολ Λιγκ. Στο 3,80 μιά στεκιά και τέλος. Εχει και πρώιμη πληρωμή, ας γίνει 0-2 να εισπράξουμε και μετά ας κάνουν ότι θέλουν.

Τίποτα άλλο, αν προκύψει κάτι θα δείτε update (δύσκολο αλλά ποτέ δεν ξέρεις), μεσοβδόμαδα θα ανεβασω μιά στήλη (μάλλον Τετάρτη), αλλά γενικά παραμένουμε χαλαροί.

Πολύ χαλαροί. Και περιμένουμε μιά εβδομάδα ακόμα.

Να μην ξεχάσω. Τα έγραψα στο Editorial, σας τα έγραψε ο Μάκης, τα λέω και εδώ. Εχουμε ΣΥΝΑΞΗ. Ελάτε. Ολοι, όσοι μπορείτε. Μιά παρέα είμαστε. Και πάντα περνάμε τέλεια και μας έχει λείψει. Τώρα, σε μιά εβδομάδα, το άλλο Σάββατο 11 του μήνα, στην Αθήνα. Στην Πεύκη, ταβέρνα “Τα Πεύκα”, Χαιμαντά 34 (πανευκολη προσβαση και από Μαρούσι), καλό φαί, καλό κέφι, τα πάντα όλα.

Στείλτε μου κι ενα e-mail να κανονίσω τα τραπέζια, μην το αμελήσετε. Στο [email protected]. Σε ενάμισι μηνα λογικά έρχεται και η επόμενη, στη Θεσσαλονίκη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras