1166

Billaras

Ενα με…ψυχή και κάμποσα “μικρά”!

Η “Μήδεια” ήρθε (στη μισή Ελλάδα), θα έρθει και στην άλλη μισή ως την Δευτέρα, κρύο άφθονο, θα δούμε και…άσπρη μέρα, αλλά στην Ευρώπη έχουνε “Μήδεια” εδώ και καιρό, πάνω απο εβδομάδα! Κι έτσι, όπως είχαμε πολλές αναβολές στην Ολλανδία προ ημερών, τώρα έχουμε στην Αγγλία.

Μέτρησα 15 και ίσως αυξηθούν, στις 12 (2 Ελλάδος) κάνουν πάντα τα λεγόμενα pitch inspections στο Νησί.

Ολες οι αναβολές είναι λόγω παγετού και χιονιού, όχι λόγω βροχής. Μπάλα θέλουν να παίξουν οι άνθρωποι, όχι να κάνουν πατινάζ…

Μ’αυτά και μ’αυτά, οι επιλογές μειώθηκαν, τα πλάνα άλλαξαν. Δεν με ενόχλησε και πολύ η αλήθεια είναι, από αυτά που αναβλήθηκαν ένα είχα “σκοπεύσει”. Πιό πολύ με ενοχλεί η αβεβαιότητα γιά όσα -αυτή τη στιγμή- είναι στο πρόγραμμα.

Θα αναβληθούν κι άλλα; Και κυρίως, σε τι τερέν θα παίξουν όσα γίνουν;

Θα πάω μαζεμένα. Ο μήνας στοιχηματικά έχει μπει καλά, ίσιωσε, δεν με πιέζει κανείς να “χωθώ”. Σκεφτείτε σε όλο τον (κακό) Γενάρη είχα μόλις 7 ευστοχίες και τώρα στον Φλεβάρη, 2 με 10 του μήνα έχω ήδη έξι εύστοχα και μάλιστα τέσσερα σημεία “κούμπωσαν” και σε ωραίες δυάδες.

Οπότε χαλάρα σήμερα.

Ολα τα εγγλέζικα που τσέκαρα (και αυτή την ώρα δείχνουν ότι θα γίνουν), είναι Λέστερ, Μπέρνλι, Τότεναμ, Στόουκ, Μπέρτον, Σριούσμπερι, Αλτρινχαμ. Και λίγο η Σεντ Μίρεν στη Σκωτία. Ολα μαζί οκτώ. Πολύ γρήγορα όμως έκανα το τελικό ξεδιάλεγμα. Εφυγε το σκωτσέζικο (είδα προ ημερών την Σεντ Μίρεν και δεν μου δικαιολόγησε τη φόρμα της, ανύπαρκτη με την Σέλτικ), έφυγε η Μπέρτον (και έπεσε η απόδοση και έδιωξε τον Κερλ η Νορθάμπτον και είναι με υπηρεσιακό σήμερα), εφυγε η Αλτριχναμ (καλή εντός η Γέοβιλ και βασικά δεν θέλω να παίξω σημείο που θα γίνει στη Νάσιοναλ Λιγκ, φοβάμαι το τερέν πως θα είναι), έφυγε και η Τότεναμ γιατί ναι, η απόδοση προκαλεί αλλά η παράταση και του 5-4 της Τετάρτης με κόλλησαν.

Ειδάλλως μπορεί και να το ρίσκαρα. Θα το δείτε όμως ξανά αυτό το ματς παρακάτω.

Εμεινα να κοιτάω τα άλλα. Εσβησα και Λέστερ. Οσο κι αν η Λίβερπουλ είναι…όπως είναι, δεν ξεχνώ ότι η Λέστερ εντός στραβοπατάει (θυμίζω το μπετ με τη Λιντς) και δεν είναι και σόι στα τελευταία της ματς. Και τέλος, αφήνω τη Στόουκ στον Μάκη, μετά από σκέψη αρκετή.

Με σκαλώνει που δεν σκοράρει εύκολα.

Τι μου έμεινε; Η Μπέρνλι και η Σριούσμπερι… Αυτά θα παιχθούν. Η Μπέρνλι μ’αρέσει, ειδικά εκτός ως αουτσάιντερ. Και η Παλας…άνοστη. Κι όταν λείπει και ο Ζαχά όπως σήμερα, νερόβραστη (17 ήττες έχει χωρίς αυτόν, σε 19 ματς παρακαλώ). Τίμιο το 3,10. Στη δε Σριούσμπερι ποντάρω και στην ίδια (έχει συσπειρωθεί με την περιπέτεια του Κότεριλ, ο τεχνικός της μπήκε ακόμα και εντατική με κορωνοϊό, τώρα ευτυχώς αναρρώνει αλλά παραμένει νοσοκομείο, οι παίκτες παίζουνε γιά πάρτη του, τεράστια νίκη προ ημερών και γενικά μαζί του εδώ και 11 ματς πάνε σούπερ-7 νίκες), αλλά και στην σταθερά μέτρια-κακή Ιπσουϊτς που δεν έχει καλό κλίμα και από άγχος…άλλο τίποτα.

Και μετά; Εκτός Νησιού; Από μεγάλα σημεία τσέκαρα τρία. Λίγο Χοφενχάιμ, λίγο Αντμίρα και λίγο Σάλκε. Λέω να…προσθέσω αδρεναλίνη στη ζωή μου παίζοντας σε ένα μονό τη Σάλκε. Οκ, ξέρω και ξέρετε τι όμαδα είναι. Αλλά η απόδοση στο 5,25 είναι οκ, νυν υπέρ πάντων αγών, και η Ουνιόν σαν να χαλάρωσε αρκετά. Το 2021 είναι σταθερά κακή, άνετη είναι, ίσως αυτό φταίει.

Εχασε και απ’ τη Μάιντζ ας πούμε. Μιά ντουφεκιά κι ας φάω τρία…

Και μετά πάω σε μικρά. Τίμιο το 2,00 της Γιούβε, καλες αποδόσεις σε γκολ, στο g/g της Γρανάδα (2,25) και της Βέρντερ με την Φράιμπουργκ (2,10). Να κολλήσω κι άλλο μικρό εδώ; Το g/g (2,00) στο Σίτι-Τότεναμ. Σημείο δεν πήρα, αλλά όπως έλεγα και με την Σουόνσι (και πληρώθηκα), ένα γκολ δεν μπορεί να βάλει η Τότεναμ; Μην τρελλαθούμε!

Αυτά είναι.

Πριν κλείσω, σημείωση: Θα έπαιζα 1000% και Τζένοα. Καθαρό value. Δεν το κάνω γιατί διάβασα-ενημερώθηκα, άνοιξα τα κιτάπια μου. Πολλά νταλαβέρια και κολλητιλίκια με την Τορίνο. Αστο να…μείνουνε φίλοι (φυσικά δεν αγγίζω και τον αστείο άσο, γελάει ο κόσμος).

Παίζω Μπέρνλι και Σριούσμπερι μονά-δυάδα. Παίζω Σάλκε μονό και από τα μικρά κάνω μιά μίνι τελευταία διαλογή και παίρνω μιά δυάδα ακόμα.

Το g/g στην Σίτι με το over στη Βέρντερ. Τα άλλα δείτε κι εσείς. Κλείσαμε πλέον, αρκετά χαλαρά.

Αυρίο νέα στήλη, κάτι καλύτερο νομίζω έχει από μεγάλα σημεία. Και φυσικά, σήμερα κανένα…5ωρο στο chat, μετά τις 6, αφού πρώτα ανάψω το τζάκι (πλάκα κάνω, έχω μιά υποχρέωση νωρίτερα).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras