1829

Billaras

‘Ενα σήμερα, ένα μεθαύριο και βλέπουμε!

Αυτό είναι καλό να γίνονται συχνότερα (γέλια). Καλή νίκη, σπαθένια νίκη αυτή Κυριακής-Δευτέρας. Πρώτα η Εβερτον, μετά η Αταλάντα, μονά-δυάδα, κέντρο! Και της ιταλίδας ήταν ακόμα πιό ωραίο γιατί ήρθε με ανατροπή μέσα στη βροχή. Καλά έβλεπαν τα ματάκια μου ότι Μάντσεστερ και Νάπολι παραπατάνε και δεν παίζουνε μπάλα…

Καλή ήταν και η Ροτσντέιλ, οπότε ισιώσαμε κάμποσο (γενικά ήρθαν νίκες και στα…χωραφάκια της Αγγλίας απ’ τον Μάκη και στα αλογάκια).

Πέρα από τα δικά μας εδώ, ελπίζω να είδατε όλοι τι σημαίνει Αγγλία. Να χάνει η Τότεναμ και μετά κατά σειρά Μάντσεστερ-Αρσεναλ-Τσέλσι να έχουνε όλες τις ευκαιρίες τους να προσπεράσουν, όλες να παίζουνε με αδιάφορες και να μην κερδίζει καμιά! Ντόρτι η μιά, τρίμπαλο εντός η άλλη, δύο εντός η τρίτη. Βλέπει ο αδαής την ήττα της Τότεναμ, σκέφτεται “ελληνικά”, κάνει παρολί με τις άλλες τρεις και μετά έρχεται το… 0 στα 3!

Σήμερα θα είμαι σύντομος, έχω και ταξίδι μπροστά μου, να κάνουμε Πάσχα στο νησί.

Από χθες έχω γράψει: Γουίμπλεντον. Εχω φάει σκάλωμα, το πολύ πολύ να φάω και ένα τρίμπαλο (γέλια). Με το θεριό τη Λούτον παίζω, ξέρω που πάω να μπλέξω. Αλλά με τρώει από την πρώτη στιγμή που το είδα. Το ματς είναι “τώρα ή ποτέ” γιά τη Γουίμπλεντον που μόνο τυχαία ομάδα ιστορικά δεν είναι. Κερδίζει, βγαίνει από τη ζώνη, μετά έχει Γουίκομ και Μπράντφορντ, άρα σώζει την παρτίδα αν απόψε κάνει το θαύμα.

Μπορεί; Αγωνιστικά δείχνει (με δόση μπόλικης τύχης φυσικά) ότι μπορεί. Δεν είναι ψοφίμι. Μια ήττα στα τελευταία οκτώ ματς συνολικά, ενω από 1η Γενάρη σε 10 ματς εκτός έχει δύο ήττες “λογικές” και οριακές, σε Πόρτσμουθ και Σάντερλαντ. Στα άλλα οκτώ πήρε “κάτι” (5 διπλά). Αυτό δεν είναι πορεία ομάδας υποβιβασμού, λέει πολλά.

Η Λούτον; Πρέπει να γίνουν απίθανα γιά να μην ανέβει. Στα μάτια μου είναι 60% πρωταθλήτρια ήδη, 99% με την άνοδο στο χέρι έστω και ως δεύτερη και δεν κοιτάω την δεύτερη Μπάρνσλεϊ, κοιτάω τις πιό κάτω που έχουνε ματς λιγότερο (Πόρτσμουθ και Σάντερλαντ). Και να χάσει λοιπόν η Λούτον, έχει Μπέρτον και Οξφορντ μετά. Και 4 πόντους να πάρει από αυτα, πάει 94 πόντους και ανέβηκε έστω και ως δεύτερη (κι αυτό γιατί τωρα έχει+4 τερμάτων από την Μπάρνσλεϊ και παράλληλα έχει Σάντερλαντ-Πόρτσμουθ μεθαύριο).

Καλά, αν πάρει 6 από τα άλλα δύο, δεν το συζητάμε, εγώ έβαλα στην εξίσωση ακόμα και να χάσει και δύο ποντάκια γιά να δείξω ότι την παίρνει ακόμα και να χάσει! Σημειώστε εδώ, ο Μίκα Χάρφορντ, ο τεχνικός της Λούτον έκλεισε την καριέρα του με μιά τετραετία στην Γουίμπλεντον πριν 20 χρόνια, σε ηλικία 38 ετών σταμάτησε. Αν λέει κάτι κι αυτό…

Θα ποντάρω στο 5,50 του draw no bet γιατί και το Χ σαφώς δίνει και άλλη άπλα στην Λούτον και οκ, δεν καταστρέφει εντελώς την Γουίμπλεντον.

Οσο γιά το άλλο ματς της Λιγκ 1; Ψυχανεμιζομαι ισοπαλία αλλά δεν παίζω (η Ντόνκαστερ με πόντο πάει +4 από Πιτέρμπορο που ναι μεν έχει ένα εξ’αναβολής αλλά είναι μέσα στην Πόρτσμουθ), η δε Ακριγκτον πάει στο +3 από την Σκάνθορπ και +2 από Σάουθεντ και Πλίμουθ (δεν βάζω στην εξίσωση και την περίπτωση ήττας της Γουίμπλεντον).

Από την Premier δεν αγγίζω τίποτα, ειδικά το αυριανό τεράστιο ματς.

Γελάνε και οι πέτρες με το 1,44 του διπλού. Να πάω στην κόντρα δεν το κάνω φυσικά, είδατε σε τι κατάσταση είναι η Γιουνάιτεντ. Και δεν με απασχολεί τι “θέλει”, με απασχολεί ότι μάλλον…δεν μπορεί. Οπότε πάσο, απλώς θα το δω στην τηλεόραση το ματς-τίτλος (όπως όλα δείχνουν, αύριο θα κριθεί).

Και αφού έσβησα μιά Εμεν που λοκοκοίταξα, αφού έσβησα μιά Εσμπιεργκ που λοξοκοίταξα επίσης (αυτή σβηστηκε λόγω μεγάλης πτώσης απόδοσης, στο 2,80 δεν αξίζει πιά), αφού έσβησα και μιά Βέρντερ που επίσης λοξοκοίταξα, τι έμεινε; Η Primera Division…

Εδώ θα πω το εξής: Πάιζω από σήμερα την Χετάφε στο 4,00.

Και περιμένω καρτερικά να δω τι θα γίνει απόψε στο Βαγιαδολίδ-Χιρόνα. Αυτό κρίνει πολλά γιά την ουρά. Αν σκάσει άσος, παίρνουνε φωτιά πολλές. Αν σκάσει Χ-2, τότε ίσως ακολουθήσει καταιγισμός ισοπαλιών! Οποτε στο περίμενε να δούμε το αποψινό. Αυτό που δεν περιμένω, είναι η Χετάφε. Η γειτόνισσα της Ρεάλ, χωρίς ποτέ να έχει “εκτεθεί” για σχέσεις αλλά οκ, πάντα είχε μιά “άνεση” μαζί της.

Το Χετάφε είναι βιομηχανικη και στρατιωτική ζώνη της Μαδρίτης. Η Ρεάλ…δεν θελει κάτι από τη ζωή της, αλλά η Χετάφε θέλει να αγκαλιάσει το όνειρο. Το Champions League! Και καθαρά αγωνιστικά, μιά χαρά είναι, δεν μασάει, κέρδισε άλλες κι άλλες (και η Ρεάλ έχασε από άλλες κι άλλες). Μου κάνει το 4αρακι..

Συνοψίζω: Απόψε Γουίμπλεντον στο dnb (κάποιος μπορεί να πάει και στο Χ-2), Πέμπτη παίζω Χετάφε και στο ενδιάμεσο…αναμονή και πιθανό αυριανό update.

Θα εξαρτηθεί από το αποψινό Βαγιαδολίδ-Χιρόνα. Επόμενη στήλη Μ.Παρασκευή μεσημέρι.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras