4115

Billaras

Ενα συν τρία, όλα μεγάλα!

Και τελικώς…Νάπολι. Λίγο-πολύ το περίμενα να κριθεί εκεί το διήμερο, γιατί εξ΄ αρχής έγραψα ότι δύο σημεία μου αρέσουν πάνω από όλα. Το ένα, η Κάρντιφ, πέρασε. Μένει το άλλο. Κι αφού εκεί είχα ρίξει το βάρος μου, εκεί θα κριθεί και το αποτέλεσμα. Συνολικά πάντως χθες, δεν ήταν άσχημα. Και πιστεύω θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα.

Η χημεία με πρόδωσε. Γιά παράδειγμα, στην Ελευθεροτυπία που κάνω προτάσεις στο φύλλο Σαββάτου, έδωσα δυάδα Γρανάδα-Σουόνσι. Βγήκε εύκολα. Εδώ έδωσα Γρανάδα-Μπλάκμπερν και έσπασε. Γιατί πιστεύω ότι με πρόδωσε η χημεία; Γιατί όταν έχω στην προτελευταία μου διαλογή προκρίνει οκτώ εγγλέζικα και δύο μη εγγλέζικα (10 στο σύνολο) και περνάνε Σουόνσι, Σάντερλαντ, Κάρντιφ, Γρανάδα, Νταμπάρτον, Τρανμίρ, δηλάδη…οι έξι, σαφώς μπορούσε να είναι καλύτερα από χθες.

Οπως και να'χει, πήραμε και το κατιτίς μας με τη δυάδα Κάρντιφ-Σάντερλαντ στο trixie, από πάνω είμαστε και αν περάσει η Νάπολι γίνεται και καλή διαφορά. Είναι σημαντικό να βρίσκεσαι Κυριακή μεσημέρι και να λες “είτε έβγαλα τα τσιγάρα της εβδομάδας, είτε έβγαλα τα τσιγάρα του…μήνα”, αλλά σε καμιά μα καμιά περίπτωση να μην λες “έχασα” ή “καίγομαι, θέλω αυτό για ρέφα” κλπ.

Γιά τη Νάπολί δεν έχω να πω πολλά. Μπήκε στο 2013 με…γκάζια, 4αρες και 3αρες. Πλήρης είναι, πήρε πίσω και τους 2 βαθμούς (και τον αρχηγό Καναβάρο), ηθικό στα ύψη, γκέλαρε και η Λάτσιο χθες και περνάει 2η με νίκη. Ολα πρίμα. Την ίδια ώρα η Φιόρε μπήκε “μπουκωμένη” στο 2013, δύο ήττες στο πρωτάθλημα (από Πεσκάρα εντός παρακαλώ η μιά), ακόμα μιά στο κύπελλο (και αποκλεισμός και επιβάρυνση 120'), ο Γιόβετιτς ντεφορμέ, ο Πιζάρο απών.

Και η απόδοση του διπλού μιά χαρά. Αρα, ότι έγραψα χθες γιά την Κάρντιφ: Καθαρό value bet. Δεν ήρθε; Καλή καρδιά, μπάλα είναι. Αλλά είναι αυτό που ξέρεις ότι 1000% έχεις παίξει σωστά, έχεις κάνει αυτό που πρέπει. Είναι δεδομένο ότι δεν την ξαναπαίζω. Είναι σαν να έχω ποντάρει καλά ένα μονό του 8.7 και κερδίζω στο ημίχρονο. Δεν υπάρχει λόγος να την ξαναποντάρω.

Αρα, τι άλλο παίζει εκτός Νάπολι; Το βέβαιο είναι ότι ΔΕΝ παίζουν μικρά σημεία. Κανένα μα κανένα. Κάτι Χιχόν, κάτι Εστορίλ, κάτι over σε Τότεναμ, κάτι Μπρυζ, τα είδα μεν, τα προσπέρασα γρήγορα δε. Ας έρθουν. Κάνω επιλεκτικό παιχνίδι, αφήστε που…βλέπω και τι γίνεται με τα “μικρά” από την Παρασκεύη (από Γαλατά και Λυών, ως Μπάρτσα και Νιουκάστλ).

Οπότε, στράφηκα στα μεγάλα. Και κοίταξα κάμποσα. Μετρήστε: ΑΕΚ, Ιντερ, Μπολόνια, Σαμπντόρια, Κορούνια, Τότεναμ, Κονγκό, Τιχουάνα, Ζούλτε Βάρεγκεμ, Φέγενορντ, Βαλένθια, Νις. Πολύ πράμα, μιά ντουζίνα. Ομως, μην…τρομάζετε, θα μείνουν ελάχιστα. Από χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, άρχισα να σβήνω! ΑΕΚ έξω (που να μπλέκω με ματς ζωής και θανάτου;), Κορούνια έξω (ακριβώς το ίδιο), Ιντερ έξω (αφού παίζει ο Τότι από τη μιά και δεν παίζουν Κασάνο-Μιλίτο από την άλλη, έκανα αναστροφή και έφυγα), Τότεναμ (χειρότερο πλήγμα από τον τραυματισμό του Σάντρο δεν μπορούσε να έχει), Τιχουάνα (μόλις 3η αγωνιστική και δεν έχω εικόνα), Φέγενορντ (πολλές απουσίες), Μπολόνια (μπορεί να πάει και γιά το Χ, έπαιξε και 120' προχθες), Σαμπντόρια (εδώ έκανα πίσω μόνο γιά ένα λόγο, τις καλές σχέσεις που έχουν και το Χ πλέον είναι άκρως πιθανό).

Πόσες έσβησα; Ηδη τις 8!! Ζυγίζω και το Κονγκό, αυτό με…φαγουρίζει είναι η αλήθεια, αλλά θα το αφήσω τελικά, ίσως το ξαναδώ στο live. Κι έτσι, το παιχνίδι μου έγινε…απλούστατο. Μιά τριάδα έμεινε! Νις, Ζούλτε, Βαλένθια. Η Νις είναι σε τοπ φόρμα, το έργο Πιέλ φαίνεται πλέον. Οκ, έχει “θεματάκι” εκτός, οκ, η παράδοση λέει…κάργα ισοπαλία, αλλά έλα που έχω ένα σκάλωμα να μην πηγαίνω σε Χ-2 ή draw no bet! Οπως και να'χει, εδώ δίνω το στίγμα.

Ο καθένας να αποφασίσει τον τρόπο, εγώ απλά λέω “κόντρα στην Λιλ”. Ο Πιέλ εκεί μεγαλούργησε, ξέρει να χειριστεί το ματς, η Λιλ δεν είναι στα καλύτερα της (βαλτε και αποκλεισμό μετά από 120' προ ημερών στο Λιγκ Καπ), σαφώς έχει θέμα στην επίθεση (έχει χάσει δύο παίκτες στο Κόπα Αφρικα), η απόδοση του 5.50 είναι…ταμάμ. Η Ζούλτε, ναι μεν είναι σε επανέναρξη, αλλά….

8.00; Οκτώ;; Πως; Γιατί;; Δεν παίζουν 1η-2η; Δεν είναι η καλύτερη εκτός έδρας ομάδα με 7-2-1;; Οποτε την έχω δει, είναι εξαιρετική. Η Αντερλεχτ δεν είναι που της λείπουν Μποκανί και Μπίλια; Παίκτες-κλειδιά και οι δύο. Αν πχ το διπλό έδινε ως και 4.50, δεν θα το κοίταγα καν. Αλλά…8.00;; Πλάκα κάνουμε;; Τέλος, η Βαλένθια. Αξιζε καλύτερης τύχης στο κύπελλο, πέρασε ένα…στεγνό καθάρισμα και δικαίως φωνάζει.

Γενικά είναι καλά με τον Βαλβέρδε (που θα είναι κανονικά στον πάγκο). Και η Ρεάλ; Χωρίς άμυνα (Πέπε-Ράμος-Μαρσέλο έξω και Κασίγιας πάγκο). Ισως και χωρίς Τσάμπι Αλόνσο και Κεντίρα ελέω rotation, γιατί ο Μουρίνιο σαφώς θέλει το κύπελλο τώρα, η Τετάρτη τον κόφτει. Κλίμα; Τα ξέρετε. Οχι και το ιδανικό, γιά να μην πω…χάλια. Αν κοιτάξουμε τα τελευταία ματς της Ρεάλ, μπάλα δεν έχει παίξει σε κανένα, εκτός έδρας πρόσφατα έχει ήττα σε Μπέτις, σε Μάλαγα και Χ στην Οσασούνα.

Ε, μου αρκούν. Χαλάστηκα κάπως με την απόδοση, έπεσε ο άσος, οριακά τον πήρα στο 4.00, ήταν στο 4.50. Οπότε, έχετε καταλάβει τι και πως παίζω. Τρία μονά, που θα γίνουν και δυάδες και τριάδα (αυτή γιά το…ονόρε, μπας και γίνει κανένα κουλό 3 στα 3). Οποιος θέλει καλύπτεται στο live, ή στις ισοπαλίες (θα ήταν ιδανικά σήμερα να είχαμε ανταλλακτήριο, αλλά δεν…).

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 19/1: 606 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 21.056 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: Κάρντιφ 2-Νάπολι 2 (8.7), με 140 μονάδες. Ποντάρισμα 20/1: Μονό αποδεκτό: Ζούλτε Βάρεγκεμ 2 (8.00), με 50 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Νις 2 (5.50) με 75 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Βαλένθια (4.00) με 95 μονάδες. Δυάδες με Νις-Βαλενθια-Ζούλτε, από 30 μονάδες σε κάθε δυάδα, σύνολο 90.

Και 6 μονάδες στην τριάδα. Ολο μαζί 96 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 316 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 20.740 μονάδες. Κλείσαμε. Προσέξτε κάτι. Χθες και σήμερα, όλο το παιχνίδι μου ήταν 816 μονάδες. Κάποιες φορές αυτό είναι το μπετ…μιάς μέρας! Αρα, κάνω πράξη αυτό που έγραψα χθες, ότι φυλάγομαι. Και ήδη από τις συνολικά 816 έχω πάρει πίσω τις 606. Πάει να πει…άνετος.

Οποιοδήποτε μονό να βγει, περνάω και σήμερα από πάνω. Η Νάπολι φυσικά κάνει την διαφορά, αν βγει τώρα νωρίς τότε όχι απλά θα είμαι άνετος, αλλά…θα χασκογελάω πονηρά στη μούρη του μπουκ μου (γέλια). Σε καθε περίπτωση όμως, κι αυτό είναι το σημαντικότερο, δεν θα είμαι χαμένος απόψε το βράδυ. Ραντεβού με νέα στήλη την Τρίτη και εδώ και στις εφημερίδες (ξανά χαλαρό κουπόνι έρχεται), στο chat δεν θα είμαι σήμερα, θα τρέχω.

Χθες όμως, το..ευχαριστήθηκα, ένα πεντάωρο γεμάτο είμαστε μαζί.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras