2189

Μάκης Μηνδρινός

Ενα χαλαρό σύστημα

Χαιρετώ! Αρχίζουν και πέφτουν πολύ οι στοιχηματικοί ρυθμοί, ειδικά στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας έχουμε μπροστά μας τις δύο τελευταίες αγωνιστικές στη Φούτμπολ Λιγκ συν όσα εξ αναβολής έχουν… περισσέψει. Και δεν είναι και λίγα, σήμερα διεξάγονται 17 ματς Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1, Λιγκ 2, Νάσιοναλ Λιγκ. Και άλλα 14 σε Βορρά και Νότο.

Συν, βέβαια, οι πρώτοι ημιτελικοί σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, όπου δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να παίξουμε σοβαρά. Πολλοί θα ασχοληθούν «για να περάσει η βραδιά», όπως συνηθίζετε να λέμε, είτε παίζοντας διάφορα fun bet, σκοράκια, κόρνερ και δεν ξέρω ‘γω τι άλλο, αλλά προσωπικά δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Εξάλλου όλα αυτά τα ειδικά στοιχήματα είναι θέμα έμπνευσης και τίποτα περισσότερο.

Κι εγώ έχω παίξει, αλλά περισσότερο σε τελικούς μεγάλους διοργανώσεων, έτσι για το… καλό! Πάμε να δούμε λίγο τα της Αγγλίας… Στην Τσάμπιονσιπ έχει δύο ματς: Νότιγχαμ – Μπάρνσλεϊ και Ντέρμπι – Κάρντιφ. Κακώς είναι φαβορί η Μπάρνσλεϊ, δεν μου λέει τίποτα ότι «καίγεται» και παράλληλα η Νότιγχαμ είναι αδιάφορη βαθμολογικά.

Σιγά μην κάτσε να χάσει ο Καράνκα, ειδικά εντός έδρας. Και, το έχουμε πει πολλές φορές, κάποιος πρέπει να πέσει ρε παιδιά! Δεν γίνεται να σωθούν όλοι… Στη Λιγκ 1, έχουμε για μία ακόμα φορά το… φαινόμενο Ρότσντεϊλ: πάλι σε ξεκάθαρη απόδοση φαβορί, στο 1.90 είναι, και μάλιστα τώρα αντιμετωπίζει μια ομάδα που έχει επίσης σοβαρότατο βαθμολογικό κίνητρο.

Η Πλίμουθ είναι οριακά εκτός ζώνης πλέι οφ και παλεύει να μπει σ’ αυτά, προφανώς είναι ανώτερη της Ρότσντεϊλ, ξεφεύγουν τα 4.50άρια. Δέχομαι, πάντως, ότι η Πλίμουθ δεν είναι στα καλύτερά της, ειδικά εκτός έδρας, ενώ έρχεται και από κακή εμφάνιση στο Νορθάμπτον. Στη Λιγκ 2, στα Γέοβιλ – Φόρεστ Γκριν και Κόβεντρι – Λίνκολν η ισοπαλία δεν χαλάει κανέναν.

Δεν είναι Β’ Ισπανίας ή Β’ Ιταλίας, στην Αγγλία σπάνια σβήνουν ματς, αλλά δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος προφανώς πρέπει να βλέπουμε και τη βαθμολογία. Στο Γέοβιλ – Φόρεστ Γκριν, μάλιστα, το Χ έχει πέσει κάτω από το 3.00 (2.90), ενώ στο Κόβεντρι – Λίνκολν είναι στο 3.25. Στη Νάσιοναλ Λιγκ είναι τα τελευταία εξ αναβολής, το Σάββατο το μεσημέρι (όλα στις 14:30) έχουμε το φινάλε, την τελευταία αγωνιστική.

Δεν βλέπω κάποιο λάθος στα σετ. Ισως λίγο στο Μπρόμλι – Μπάροου που καίγονται και οι δύο και η φιλοξενούμενη έχει καλύτερη εκτός έδρας παρουσία απ’ ό,τι εντός, όμως θα ήθελα λίγο παραπάνω το διπλό (στο 3.50 είναι τώρα). Και για το Τρανμίρ – Σόλιχαλ θα μπορούσε να κουβεντιάσουμε λίγο παραπάνω, στη λογική ότι η Τρανμίρ θα είναι σίγουρα 2η και η Σόλιχαλ ακόμα δεν έχει σωθεί.

Στο 4.75 είναι το διπλό της Σόλιχαμ που είναι 9 ματς αήττητη (4-5-0), από την άλλη διστάζω επειδή δεν βλέπω να ξεφουσκώνει η Τρανμίρ, τα χτυπάει όλα (6 σερί νίκες). Σε Βορρά και Νότο ίδια φάση: μπορεί να παίζουν κάθε δύο μέρες, όμως την Πέμπτη ολοκληρώνονται όλα τα εξ αναβολής και το Σάββατο διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική. Στο Νότο, χθες η Γουίλντστοουν αν και έπαιζε Πέμπτη-Σάββατο-Δευτέρα, κέρδισε 3-0 την Ιστ Θάροκ.

Για να επιβεβαιωθεί ότι σε ματς αδιάφορων βαθμολογικά ομάδων, ειδικά σ’ αυτές τις κατηγορίες, δεν μπορείς να βγάλεις εύκολα συμπέρασμα, έστω κι αν οι αποδόσεις προκαλούν. Χθες η Ιστ Θάροκ έφτασε μέχρι και στο 3.50… Γενικά, από τα μεσοβδόμαδα του Νότου, δεν βλέπω κάτι ενδιαφέρον. Στο Βορρά, ψάχνω να βρω ένα λόγο που οι Σπάρτανς δίνουν 1.

70 απέναντι στην Κάρζον (4.75). Μιλάμε μία από τις πιο ντεφορμέ ομάδες της κατηγορίας: οι Σπάρτανς έχουν 8 ήττες (!) και μόλις μία νίκη στα 9 τελευταία παιχνίδια τους, τη στιγμή που η Κάρζον στα 6 τελευταία έχασε μόνο από την πολύ καλή Μπρέικλι. Θεωρητικά οι Σπάρτανς δεν προλαβαίνουν πλέι οφ (πρέπει να σκάσουν όλα τα αποτελέσματα ανάποδα και σήμερα και το Σάββατο).

Μόνο μία επιφύλαξη έχω (και το ψάχνω…), μήπως κάποια από τις ομάδες που είναι εντός ζώνης πλέι οφ δεν πληρούν τις προδιαγραφές για να ανέβουν. Ουσιαστικά αυτά που μου αρέσουν περισσότερο είναι η Νότιγχαμ, η ισοπαλία στο Κόβεντρι – Λίνκολν και η κόντρα των Μπλάιθ Σπάρτανς (το ασιατικό χάντικαπ στο 0 είναι στο 3.45 – είναι ουσιαστικά το ασιατικό draw no bet, που πολλές φορές έχει καλύτερη απόδοση από το απλό draw no bet).

Θα φτιάξω ένα χαλαρό τρίξι και θα πορευθώ μ’ αυτά. Τα λέμε ξανά κανονικά την Παρασκευή. Αν αλλάξει κάτι ως τώρα, θα γίνει update. Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (21/04): -92 μονάδες Επιστροφές από 21/04: 30 μονάδες Νέο υπόλοιπο (24/04): -62 μονάδες Ποντάρισμα (24/04) Νότιγχαμ – Μπάρνσλεϊ 1 (2.80) Κόβεντρι – Λίνκολν Χ (3.

25) Μπλάιθ – Κάρζον 2 AH 0 (3.45) Επι 9 οι δυάδες, επί τρία η τριάδα. Σύνολο: 30 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 30 μονάδες Νέο υπόλοιπο: -92 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος