1241

Billaras

Ενα χινάρι, δύο εγγλέζες!

Ολα καλά, όλα ανθηρά που λέγανε και στην ελληνική ταινία (γέλια)! Καλό μήνα, καλό Δεκέμβρη. Με τεράστιο κοντράστ φυσικά. Αν βγούμε από το πεδίο μας, μακάρι ο Δεκέμβρης να μην μοιάζει ούτε κατ’ελάχιστο στον Νοέμβρη. Ο χειρότερος μήνας όχι του (πονεμένου) 2020, αλλά της τελευταίας… 30ετίας! Ας μην πιάσουμε όμως αυτά και μαυρίσουμε.

Αν μείνουμε στο πεδίο μας, μακάρι ο Δεκέμβρης να είναι…ίδιος, φτυστός θα έλεγα με τον Νοέμβρη. Ολα πρίμα, εξαιρετικά στο στοιχηματικό πεδίο. Ολο το τετράμηνο πάει πολύ καλά, ο Νοέμβρης όμως “τα έσπασε”. Και βέβαια, αυτό σε απόλυτη αντιδιαστολή με όσα στοιχηματικά συμβαίνουν γιά τη μάζα. Μιλάμε γιά το Νοέμβρη τον “δικό μας” εδώ στο Betsellers.

Οταν στα φαβορί όλο το μηνα έγινε της ακολασίας, εδώ περάσαμε ζάχαρη και δεν μιλάω μονάχα γιά μένα. Από αφρικάνικα γκολ στο 90′ ως αλογάκια που έκαναν τρομερές κούρσες, κέρδη ήρθαν γενικώς.

Αν μιλήσω επί προσωπικού, οι 18 ευστοχίες σε 54 μηνιάτικες επιλογές τα λένε όλα. Ακριβώς ένα στα τρία. Και ένα στα τρία όταν ο μέσος όρος αποδόσεων είναι στο 4,76, σημαίνει…κέρδος, εκτόξευση της κάβας και του ROI (στο 121,56).

Ενας επαγγελματίας παίκτης αν έχει πάνω απο 107 ROI είναι άρχοντας. Το 121,56 του μήνα είναι ως και εξωπραγματικό. Και βέβαια, το συνολικό του τετραμήνου που είναι στο 110, 9 με μέσο όρο αποδόσεων 4,57 γιά φέτος, μιλάει από μόνο του. Τα πινακάκια που βλέπετε δεν δείχνουν τον ακριβή αριθμό. Πχ χθες, εγώ σημείωσα στα κιτάπια μου δύο επιτυχίες (Καλμάρ και Γκιοζντεπέ), το μηχάνημα μέτρησε τρεις, σαν να έπαιξα ένα ακόμα σημείο απόδοσης 14,96 (που έδινε η δυάδα).

Στα πινακάκια βλέπετε 167 σημεία πονταρισμένα-37 εύστοχα-127 χαμένα-3 ισόπαλα. Είπαμε, μετράει αλλιώς το μηχάνημα. Σε ένα trixie εγώ έχω τρία σημεία, το μηχάνημα βλέπει τέσσερα (στήλες). Και αναποδα, το ROI στο πινακάκι δείχνει πραγματικά αδιανόητο, αν είχα όντως τόσο (143,34%) θα ήμουν σε εξωτικό νησί, όχι εδώ (γέλια). Γιατί εγώ στα κιτάπια μου δεν μέτρησα πχ την χθεσινή δυάδα.

Ή όταν έκατσε το patent, το μηχάνημα μέτρησε 7 εύστοχα (3 μονά-3 δυάδες-1 τρίαδα), εγώ απλά μέτρησα τρία μονά. Η πραγματική εικόνα είναι αυτή που ανέφερα παραπάνω. Τα παιχνίδια μου στο τετράμηνο είναι 152, είχα τρία push και στα 149 είχα 49 εύστοχα. Με μέσο όρο απόδοσης 4,57 και ROI 110,91. Τα 49 στα 149 ειναι ένα στα τρία. Μιά ομορφιά…

Γενικά είναι μιά σαιζόν που κυλάει καλά και κυρίως “νορμάλ”, ελάχιστες οι ατυχίες, πχ μέσα στο Νοέμβριο, σχεδόν μηδενικά τα άσχημα γκολ στα χασομέρια, ενώ δεν έχουμε και καμιά τρομερή τύχη.

Απλώς βγαίνουν στο χορτάρι όσα βλέπουμε. Και αυτο το “βλέπουμε” σε συνδυασμό με τα πάνω-κάτω των μεγάλων ίσως να ειναι και η διαφορά. Οσο θα σπάνε φαβορί, θα είναι καλό γιά εμάς. Και φέτος αυτό γίνεται συνέχεια. Επίσης-ίσως και να βοήθησε η κλεισούρα σπίτι- βλεπουμε (βλέπω) πάρα πολλά ματς. Και πολλά μπετ προκύπτουν από εκεί. Βλέποντας το Ανζέ-Λυών 0-1 (παρότι δεν είχα παίξει), εκτίμησα την Ανζέ.

Τσουπ έσκασε σημείο καπάκι. Βλεποντας την Σίβασπορ στο αβαβά με την Καραμπάχ, τσουπ έσκασε χθεσινό σημείο γιατί είδα τα χάλια της. Η Ανζέ με τη Λυών έχασε, η Σιβασπόρ με την Καραμπαχ κέρδισε, αλλά η εικόνα έλεγε άλλα. Και εκεί πάνω πάτησα..

Κλείνοντας, μιλώντας για ατυχίες, δύο με έχουν σημαδέψει φέτος. Οχι γκολ στα χασομέρια.

Επρεπε να γίνουν δύο…ρεκόρ γιά να χάσω. Τότεναμ-Γουέστ Χαμ 3-3 από 3-0 ως το 81′ ποτέ δεν είχε ξαναγίνει επιστροφή από -3 γκολ μετά το 80′ στην Premier. Αυτό ήταν τον Οκτώβριο. Και τώρα στο Νοέμβρη, ήταν φυσικά το Εβερτον-Λιντς. Το ανέφερα κιολας, εγώ το περίμενα σε κάτι σαν 2-3. Ηρθε 0-1 γιατί έσπασε νέο ρεκορ. Τα xGoals (expected goals) ήταν 1,2 για την Εβερτον και 3,2 για τη Λιντς.

Που σημαίνει ότι βάσει ευκαιριών θα έπρεπε να έχουν σημειωθεί 4,4 γκολ στο ματς. Είναι η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα σε xGoal και πραγματικά γκολ που έχει σημειωθεί έως τώρα. Δεν περιγράφω άλλο που λένε…

Αυτά ως πρόλογος μετά από μιά υπέροχη Δευτέρα και έναν υπέροχο μήνα. Το κλείνω γράφοντας ότι γράφω πάντα: Θα έρθουν και στραβές.

Δίνει…1,02! Αχαστο είναι. Θα γυρίσει και το φεγγάρι. Αλλά πλέον στο Betsellers δεν είμαστε χθεσινοί. Οταν συμβεί, σωστή διαχείριση και ψυχραιμία και υπομονή. Και πάντα χαμηλά η μπάλα. Η σαιζόν πάει προς τα μισά της, άρα έχουμε δρόμο μακρύ ακόμα. Απλώς δεν γίνεται να μην είμαι χαρούμενος, πέρα από τα όσα έγραψα, σε τέτοιες ζόρικες εποχές αν μπορούμε να βγάζουμε εξτραδάκι καλό και να χαιρόμαστε, είναι προνόμιο, όχι παίξε γέλασε.

Πάμε πλέον στα φρέσκα. Στο σεντόνι ομολογώ ότι τσέκαρα Λοκομοτίβ (την αδικούν οι αποδόσεις), Ολυμπιακό (τα ψυχρα νούμερα σε κάνουν να στραφείς δεξιά), ενώ δεν ασχολούμαι φυσικά με υποψιασμένα g/g και οβεράκια και τέτοια. Τι θα κρατήσω; Μονάχα ένα! Και δεν είναι κάποιο από τα παραπάνω. Είναι το Χ στο Πόρτο-Σίτι. Ναι, μπορεί να μην είναι και το καλύτερο να ποντάρεις χινάρι όταν παίζει μέσα εγγλέζα, αλλά ξεκάθαρα τους βολεύει.

Γιατί να σκοτωθούν; Πρώτη η μιά, δεύτερη η άλλη, ας γίνει ότι θέλει στη Μασσαλία, δεν θεωρώ ότι θα ρισκάρει κάποια. Δεν ξέρω 11αδες, μακάρι ειδικά η Σιτι να κάνει και rotation, να μην παίξει ο Ντε Μπρόιν βασικά, αλλά θα το ρισκάρω αφού το βρίσκω 4.20!

Πέρα από το σεντόνι;

Είδα φυσικά τις αγαπημένες μου εγγλέζες. Τσέκαρα λίγο Μπρίστολ Σίτι αλλά έφυγα γρήγορα, η εικόνα που λέγαμε.

Την είδα με τη Ρέντινγκ και ήταν κάκιστη. Τσέκαρα και λίγο Σκάνθορπ, εδώ οριακά έκανα πίσω, σημειώστε το. Και τελικά τι κράτησα;

Η Σουίντον είναι η μιά. Στο 4,33 μου κάνει μιά χαρά. Πήρε νίκη-θρίαμβο προχθές, με επική ανατροπή (85′ και 91′). Και όχι σε “απλό” ματς, αλλά επί της μισητής Οξφορντ. Σκεφτείτε είχαμε υποδοχή ηρώων μετά! Νίκη τρομερό ψυχολογικό πουσάρισμα, ηθικό στα ύψη, νέος προπονητής που λατρεύτηκε μονομιάς (Σέρινταν).

Και η Κρου με 3 σερί ήττες (2+1 στο κύπελλο).

Το άλλο βγάζει μάτια. Ειδικά στο 3+ που ήταν ως χθες. Γέοβιλ-Ιστλι. Και στο 2,90 λάθος έχει. Φαβορί έπρεπε να είναι το διπλό. Δεν γινεται να είναι φαβορί ομάδα χωρίς νίκη φέτος! Με 0-5-4 είναι η Γέοβιλ, έχασε και στο κύπελλο προχθές (έπαιξε και 120′), δεν πάει τίποτα καλά. Η Ιστλι ανεβαίνει, πάει για το 3 στα 3 και περίμενα να δω 2,50 ταβανι.

Πως θα παιχθούν; Γίνονται και patent. Γίνονται και trixie. Παίζονται και ως τρία “απλά” μονά. Διαλέξτε ότι σας αρέσει. Εγώ θα πάω με patent.

Αυτά είναι. Αύριο (ή την Πέμπτη) θα έχω update, όπως επίσης και ένα Editorial. Γιά τη Πέμπτη ομολογώ ότι σκέφτηκα να κάνω ένα ας το πούμε early bet από σήμερα στην Ραπίντ. Τα χάλια της Αρσεναλ τα είδαμε και προχθές, χειρότερο ξεκίνημα στην 20ετία.

Κίνητρο μηδέν, έχει προκριθεί και ως πρώτη. Και παίζει και μέσα στην Τότεναμ την Κυριακή, τεράστιο ντέρμπι μίσους! Ολο το κίνητρο λοιπόν είναι με την αυστριακή ομάδα που το έχει το ύψος. Και αυτά τα 6,5αρια που βλέπω δεν στέκουν με τίποτα, σηκώνουν και κάλυψη! Γιά δείτε το και το ξαναβλέπουμε αύριο ή μεθαύριο.

Τα λέμε στο chat φυσικά!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras