1678

Κώστας Ζαφείρης

Ενα όνομα στο πινακάκι

Γεια χαρά σε όλους… Σε λίγες ώρες ξημερώνει στη χώρα μας και… βραδιάζει στο Πεκίνο, εκεί, δηλαδή, που θα κριθούν όλα στο φετινό (γεμάτο συγκινήσεις) Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Στις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδας) η Γαλλία αντιμετωπίζει την Αυστραλία, με το νικητή να φορά στο στήθος το χάλκινο μετάλλιο. Στο τελευταίο ματς της δεύτερης φάσης τα «καγκουρό» είχαν επικρατήσει 100-98 των «τρικολόρ»… γλυτώνοντας τις ΗΠΑ στα προημιτελικά.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά και δεν χρειάζονται έξτρα αναλύσεις. Η Αυστραλία απέκλεισε την Τσεχία και στη συνέχεια, στην ημιτελική φάση, έμεινε έξω από την Ισπανία μετά από ένα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ παιχνίδι και δύο παρατάσεις. Εξω φρενών με τους διαιτητές οι «μπούμερς», για να δούμε σήμερα αν θα πάρουν κάποια… κουκούτσια από τους «γκρίζους λύκους».

Στην αντίπερα όχθη, η Γαλλία έκανε το μπαμ με την Αμερική, αλλά πήγε με ψηλά τη μύτη στον αγώνα με την Αργεντινή και το πλήρωσε.

Λάτρεψα την Αυστραλία σ’ αυτό το τουρνουά (σε λίγες ώρες θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της μετάλλιο σε Μουντομπάσκετ), βγάζω το καπέλο στον Μιλς, τον Ινγκλες, τον Μπέινς, τον Μπόγκουτ και τα… άλλα παιδιά, όμως πριν την έναρξη της διοργάνωσης πόνταρα (μπήκε στο πινακάκι μου), στο να ανέβει στο βάθρο η Γαλλία του Βενσάν Κολέ και όπως μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό δεν θα την προδώσω τώρα.

Στον μεγάλο τελικό, η Αργεντινή των χιλίων θαυμάτων, του μυθικού Λουίς Σκόλα, του αρτίστα Φακούντο Καμπάτσο (πώς να μην τοποθετήσουμε το όνομά του στο τοπ 3 των πλέι μέικερ της Ευρωλίγκας που έρχεται), του εξαιρετικού κόουτς, Σέρχιο Ερνάντες και ενός λαού που ψάχνει να βρει το χαμένο του χαμόγελο μέσα από τον αθλητισμό, αντιμετωπίζει την μεγάλη Ισπανία που κάνει θραύση τα τελευταία 20 χρόνια στα μεγάλα τουρνουά.

Εκτιμώ πως το +2,60 που πληρώνουν οι «γκαούτσος» είναι μια χαρά, όμως επειδή οι «φούριας ρόχας» έχουν περισσότερες (σε αριθμό) προσωπικότητες στο ρόστερ τους θα το αφήσω στην ησυχία του περιμένοντας με ανυπομονησία το τζάμπολ.

Αυτό, όμως, που θα μπει στο πινακάκι μου είναι το όνομα του Φακούντο Καμπάτσο, του μαέστρου της Εθνικής Αργεντινής και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Θα ποντάρω στο να σκοράρει πάνω από 13 πόντους. Ή τώρα ή ποτέ…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης