1808

Billaras

Ενδιαφερόμενες που πληρώνουν-UPDATE!!

Εχω την αίσθηση ότι η Κυριακή ήταν μιά χαρά. Γιά άλλους εξαιρετική, γιά άλλους απλώς καλή, αλλά γενικά έφερε κέρδη. Και στο live ακόμα (εκεί στην Ολλανδία έγιναν ομορφιές). Ικανοποιημένος είμαι κι εγώ, ήθελα “κατιτίς” ακόμα, αλλά δεν ήρθε (είτε τον άσο της Λέστερ, είτε το Χ της Χετάφε που είχε δοκάρι στο 89′ γιά την ισοφάριση και μετά δέχθηκε το 2-0).

Γενικά όμως, όλα καλά. Πλήρωσαν οι Ντόνκαστερ και Εμπολι και πλήρωσαν και καλά. Ισως έπρεπε να ρισκάρω και με τη Μάιντζ, ίσως έπρεπε να παίξω και την Γουέστ Χαμ, γενικώς πέρασαν σημεία. Με τα “αν” και τα “ίσως” όμως δεν παίζεις, ειδικά κατόπιν εορτής. Οπότε μένω σε ότι έπαιξα, κέρδισα (και καλά), οπότε end of story.

Ο λόγος που άργησα να ανεβάσω στήλη σήμερα είναι γιατί….

μελετούσα. Οχι τα μεσοβδόμαδα. Τα του Σαββατοκύριακου μελετούσα! Ο ένας λόγος ήταν αυτός λοιπόν. Να δω τι έρχεται και να….προλάβω ενδεχομένως και κάποιες αποδόσεις.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι από αύριο θα είμαι στο εξωτερικό, σε ένα ταξίδι. Και θα λείπω ως τη Δευτέρα. Που σημαίνει απουσία από το chat, λίγος χρόνος γιά μελέτη και μόνο μιά στήλη ακόμα, μάλλον Παρασκεύη βράδυ αργά (ή Σαββατο νωρίς το πρωί) γιά όλο το ΣΚ.

Ο Μάκης σήμερα μίλησε γιά απολογισμούς, γιά μένα αργεί λίγο η στιγμή αυτή, έχουμε ακόμα δύο Σαββατοκύριακα, μετά έχουμε τελικούς, το υπολογίζω μετά τις 4-5 Ιουνίου να ασχοληθώ με αυτά. Εχουμε μέλλον λοιπόν.

Μελέτησα κάμποσες ώρες λοιπόν. Θυμίζω, έχουμε φινάλε σε Ισπανία (στην 1η), Γερμανία (και στις δύο κατηγορίες) και Πορτογαλία.

Γάλλοι-Ιταλοί-Τούρκοι έχουν αυτήν και ακόμα μιά.

Ξεκαθαρίζω κάτι που…το ξέρετε. ΔΕΝ ασχολούμαι με τα ψειράκια. Οπως δεν το έκανα και προχθές με κάτι Βιγιαρεάλ, Βαγιαδολίδ, Ουντινέζε κλπ. Το έχω ξαναγράψει, αυτό. Οτι και…εύκολο είναι να το κάνω αν θέλω να “αλλοιώσω” κάβα και δεν είναι ο τρόπος μου, το παιχνίδι μου.

Και στο κάτω-κάτω, δεν πληρώνετε συνδρομή γιά να διαβάσετε τέτοια, αυτά τα…βλέπει ο καθένας. Χρήσιμο στα μάτια μου είναι αν κάποιο από αυτά σας πω να μην το παίξετε (γιά Χ ή Ψ λόγους).

Οπότε σε όσα έρχονται, κάτι Βαλένθια, κάτι Χοφενχάιμ, κάτι Λεβερκούζεν, κάτι Ουντινέζε, κάτι Ρόμα, δεν τα κοιτάω καν. Θα τα δείτε μονάχοι σας.

Θα σας αναφέρω λοιπόν τι κοιτάω: Στην Ισπανία κοιτάω το ξερό Χ της Σεβίλλης με την Μπιλμπάο. Καλοπληρωμένο στο 3,60. Τα δεδομένα: Η Σεβίλλη κατ’αρχάς, δεν πιστεύω ότι…πιστεύει σε 4αδα (και σεντόνι). Θεωρώ απίθανο κάποια απο Χετάφε ή Βαλένθια να μην κερδίζουν. Οπότε, είναι ουσιαστικά αδιάφορη (εδώ σημειώστε ότι 5η-6η θέση είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα, οδηγεί σε ομίλους, άρα ούτε αυτό την νοιάζει).

Επίσης, σημειώστε ότι ο Καπαρός, ο προπονητής της, έχει περάσει γιά χρόνια από την Μπιλμπάο (και με επιτυχία, είναι αγαπητός). Οσο γιά την Μπιλμπάο; Με πόντο σφραγίζει 7αδα (και προκριματικά Europa). Παίζουνε μεταξύ τους Εσπανιόλ-Σοσιεδάδ οι οποίες την κυνηγάνε, με καμιά δεν υπερτερεί σε ισοβαθμία η Μπιλμπάο. Οπότε αν σε εκείνο το ματς βγει νικητής και η Μπιλμπάο χάσει, μένει εκτός νυμφώνος.

Το Χ την εξασφαλίζει και ας βγάλουν τα μάτια τους οι άλλες, ενώ γιά την Σεβίλλη τα είπαμε, γιά να αποκτήσει κίνητρο πρέπει να συμβούν…απίθανα. Τα άλλα δεν με απασχολούν, τουλάχιστον όχι σήμερα (εννοείται ότι τα ΠΑΝΤΑθα τα ξαναδώ).

Στην 2η, μιά ματιά Τενερίφη (άλλαξε προπονητή) αλλά δεν ψήθηκα (προς το παρόν).

Στη Γερμανία τώρα.

Ξεκινάω ανάποδα από την 2η, το Χ που εξασφαλίζει την Σαντχάουζεν κάνει μπαμ. Μπορεί και να έρθει. Αλλά…δεν το παίζω. Το φοβάμαι. Βασικά φοβάμαι την Ινγκολστάντ που δείχνει να το παλεύει μέχρι τέλους και έχουν δει και περίεργα τα ματάκια μου (αν θυμάστε). Οπότε, εγώ δεν το αγγίζω, αλλά το επισημαίνω. Ούτε Ινγκολσταντ παίζω, οκ, προφανές είναι, θέλει και 3-4 γκολ μάλιστα γιά να αυξήσει τις ελπίδες της.

Στην Bundesliga, πέφτει δραστικά ο άσος της Βέρντερ με την αδιάφορη Λειψία. Ούτε αυτό το παίζω όμως. Γιατί πολύ απλά και να κερδίσει η Βέρντερ, πρέπει να έχουμε γκέλες από Χοφεχνάιμ ή (και) Βόλφσμπουργκ. Νομίζω δεν θα έχουμε, οπότε δεν ξέρω αν θα το κυνηγήσει ως το τέλος η Βέρντερ. Οκ, γερμανοί είναι, “φωνάζει” το σημείο αλλά άπαξ και δεν εξαρτάται μονάχα από αυτήν, λέω πάσο.

Κρατάω όμως την Γκλάντμπαχ. Οπως ήρθαν τα πράγματα, είναι η ευνοημένη της “παρέας”. Απαξ και η (εξαντλημένη) Αιντραχτ παίζει στην Μπάγερν, όλα απλοποιούνται. Κερδίζει η Μπάγερν, άμεσα αδιάφορη η Ντόρτμουντ, ιδού η ευκαιρία της Γκλάντμπαχ. Σημαντική παρένθεση: Λουσιάν Φαβρ. Αγαπήθηκε και αγαπάει την Γκλάντμπαχ ο πρώην της, δεν πιστεύω ότι θα τσιτώσει την Ντόρτμουντ αν δεν υπάρχει λόγος.

Ολα γίνονται…τούμπα βέβαια, αν κάνει κανένα γκολ η Αϊντραχτ ή γενικώς κερδίζει στο Μόναχο. Τότε η Ντόρτμουντ…θα πάρει φωτιά, θα κυνηγάει τίτλο. Ελπίζω και πιστεύω ότι δεν θα συμβεί. Παράδωσε πνεύμα η Αϊντραχτ, έτσι είδαμε και προχθές. Αρα, παίζω Γκλάντμπαχ στο 2,80.

Σε Πορτογαλία δεν έχει κάτι παρότι φινάλε, ο κακός χαμός στο Τοντέλα-Τσάβες, πάμε παρακάτω.

Στη Γαλλία κόλαση το Μονακό-Αμιάν, άρα…. καμπανάκι γιά Καέν ή Ντιζόν, μην δούμε τίποτα… “παλαβό”. Πάντως δεν κρατάω κάτι (το ξαναγράφω, προς το παρόν).

Στην Τουρκία έχουμε μάχη τίτλου, έχουμε και μάχη ουράς στο Μπούρσα-Γκιοζντεπέ. Εδώ μπαίνει σοβαρά στο κάδρο η Ερζερούμ. Με την σωσμένη (και κακή) Φενέρμπαχτσε.

Οκ, έχει και μιά ισοπαλία του 2,00, γελάει ο κόσμος. Ερζερούμ όμως στο 2,75 δεν είναι κακό. Απαξ και παιζουνε Μπούρσα-Γκάζια, η Ερζερούμ ελπίζει βάσιμα. Και οκ, η Φενέρ έκανε διπλό σωτηρίας αρχές του μήνα αλλά είχε να κερδίσει εκτός από τον…Σεπτέμβρη του 2018!

Πάμε Ιταλία, τα ψειράκια τα ανέφερα και τα…ξέχασα. Εχουμε ένα κολασμένο Εμπολι-Τζένοα, οπότε στραβοκοίταξα το Χ της Πάρμα, το άφησα (γιά τώρα) και κόλλησα σε ένα άλλο Χ.

Γιούβε-Αταλάντα. Στο 3,00. Η Γιούβε…τα ξέρετε, τα έγραψα και προχθές που έχασε από τη Ρόμα. Να θέλει 4η τη Μίλαν; Χλωμό. Η Αταλάντα έτσι κι αλλιώς είναι εξαιρετική ομάδα (13 ματς αήττητη), μας έχει πληρώσει τόσες και τόσες φορές. Και ο πόντος της κάνει μιά χαρά. Κρατάει έστω το +1 από τη Μίλαν και έχει μετά φινάλε εντός με Σασουόλο. Κερδίζει εκεί και καθάρισε.

Να πάρει διπλό από τώρα; Ε, οκ, μπορεί, αλλά είναι και λίγο τραβηγμένο, γιά Ιταλία του “τόσο-όσο” μιλάμε, plus δεν πιστεύω οτι η Γιούβε θα κάτσει να χάσει εντός, να χαλάσει κι άλλο την εικόνα της. Οι σχέσεις ποτέ δεν ήταν κακές, το κρατάω.

Τι έμεινε; Είδαμε δύο Ισπανίες, δύο Γερμανίες, Πορτογαλία, Τουρκία, Γαλλία, Ιταλία.

Ας πούμε ότι έμεινε ένα…ψιλοξεκούδουνο, η Εσμπιέργκ στην Δανία. Κυνηγάει Ευρώπη και η Κοπεγχάγη δεν κυνηγάει τίποτα, οι παίκτες της περιμένουν να πάρουν άδεια να έρθουν στα νησιά μας ως πρωταθλητές. Οχι τυχαία, ο άσος έχει πάει στο 2,62!

Να τα κάνω μιά σούμα; “Βασικά” σημεία Σεβίλλη Χ, Γιουβέντους Χ και Γκλάντμπαχ άσος.

Δεύτερες επιλογές Ερζερούμ άσος, Εσμπιεργκ άσος. Ανέφερα κι άλλα (γερμανικο Χ της 2ης, σκέψεις και τελικά απόρριψη της Βέρντερ, Πάρμα Χ, πιθανά κουλά στη Γαλλία, “κατι” και από Β’ Ισπανίας).

Δείτε ξανά κι εσείς, είναι η δική σας ώρα μελέτης. Εγώ…το χρέος μου το έκανα (γέλια). Από Τρίτη βράδυ έχετε μιά…γενναία εικόνα με τις αποδόσεις που (ακόμα) αξίζουν.

Το ξαναγράφω, θα ξαναδώ και όσα απέρριψα και ακόμα κι άλλα. Δεν τελείωσε εδώ δηλαδή το έργο.

Θα κάνω ένα early bet, ένα trixie με τα τρία “βασικά”, πιστεύω θα πέσουν. Οριακά δεν πήγα σε yankee βάζοντας και την Ερζερουμ μέσα.

Τα ξαναλέμε πλέον είτε αργά Παρασκεύη είτε νωρίς Σάββατο με μιά (μικρή, η μεγάλη γράφτηκε σήμερα που έγινε ο σκελετός) στήλη.

Μην παραλείψετε να δείτε στο chat κείμενα και γιά τέννις και για Eurovision!

UPDATE:Δυστυχώς χθες η Μπιλμπάο έσπασε το δοκάρι στα χασομέρια, ως εδώ που είμαι ακούστηκε! Και αντί 1-1 έγινε 2-0 και πάει το χινάρι. Γιά τους γερμανούς δεν έχω άποψη γιατί δεν το είδα καν και γιατί…είναι γερμανοί (πάντα με δαύτους δεν ξέρεις τι ξημερώνει και αυτό είναι καλό ποδοσφαιρικά αλλά “κακό” στοιχηματικά στα μέσα Μάη.

Anyway, εξακολουθώ να πιστεύω στο ξερό Χ του Γιούβε-Αταλάντα. Και θα το κάνω μιά ξερή δυάδα με τον αυριανό άσο της Ερζερούμ. Δεν έκανα το update νωρίτερα γιατί ήθελα να δω τι θα γίνει στο Μπούρσα-Γκιοζντεπέ. Πλέον, μόλις έληξε 0-0, άρα η Ερζερούμ έχει την ευκαιρία.

Και η Φενέρ αδιάφορη πάει και με αλλαγές. Θα θυμάστε την Τρίτη πόσο έδινε. Πλέον στο 2,20. Προφανώς εποχιακό, προφανώς και κάνω τα στραβά μάτια. Οπως και να έχει, πάω με μιά ξερή δυάδα, Γιούβε-Αταλάντα Χ σήμερα και άσο Ερζερούμ αύριο, στο 6,82 μαζί. Νέα στήλη την Τρίτη, από την έδρα μου πλέον, όχι από την (δεν είναι πόλη, είναι έρωτας) Κωνσταντινούπολη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras