537

Skotostrious

Ενθεν και ένθεν του Ατλαντικού…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο ! Πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα σήμερα καθώς εκτός από τις παραδοσιακές βρετανικές ιπποδρομίες, έχουμε και τη διεξαγωγή ενός από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ παγκοσμίως, το Breeders Cup 2022 που πραγματοποιείται στις ΗΠΑ στο ιπποδρόμιο του Keenland στην πολιτεία του Kentucky και παραδοσιακά προσελκύει άλογα πολύ υψηλού επιπέδου απ΄ όλο τον κόσμο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν σιγά σιγά να ξετυλίγουμε το κουβάρι του σημερινού κουπονιού.

Πρώτη στάση για σήμερα στο ιπποδρόμιο του Doncaster, σε μια από τις τελευταίες ημερίδες στον επίπεδο στίβο (flat racing) και πιο συγκεκριμένα στην τρίτη κούρσα του προγράμματος, μια αρκετά δυνατή Listed ιπποδρομία στην οποία έχουμε μια ενδιαφέρουσα συμμετοχή στο πρόσωπο της φοράδας FIDUCIARY (each-way).

Κάνει πρεμιέρα στα αγγλικά ιπποδρόμια μετά από μια καλή καριέρα σε Γαλλία και Καναδά με αποκορύφωμα την νίκη σε δυνατή κούρσα στο Woodbine πριν περίπου 1,5 χρόνο. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε βαρύ έδαφος (αντίστοιχο με το σημερινό) με επιτυχία και επίσης έχει αναδειχθεί και σε μεγαλύτερη από τη σημερινή απόσταση των 6 furlongs (1,200 μέτρα) κάτι που επίσης βοηθάει στις δύσκολες συνθήκες.

Σίγουρα είναι ο άγνωστος Χ της κούρσας άλλα με την παρουσία του πολύ καλού τζόκεϋ David Egan, αξίζει το ρίσκο σε διψήφιες αποδόσεις.

Δεύτερη επιλογή και τελευταία από τις αγγλικές ιπποδρομίες και μεταφερόμαστε στο ιπποδρόμιο του Aintree για μια κούρσα που θα διεξαχθεί στους ψηλούς φράκτες του Grand National και θα στηρίξουμε έναν “παλιόφιλο”, τον SENIOR CITIZEN στην φετινή του πρεμιέρα.

Πολύ εργατικό άλογο έχει αξιοσημείωτη καριέρα στα ψηλά εμπόδια (φράκτες) με πλασαρίσματα σε Grade ιπποδρομίες στον στίβο που θα αγωνιστεί και σήμερα. Στην αντίστοιχη περσινή κούρσα τερμάτισε δεύτερος με πολύ καλό φίνις και αγωνιζόμενος με αρκετά μεγαλύτερο βάρος από αυτό που θα φέρει σήμερα. Εκπροσωπεί ένα στάβλο με πολύ καλή φόρμα τον τελευταίο μήνα και σε μια ανοιχτή κούρσα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει.

Μεταφερόμαστε τώρα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, στο Keenland όπου και διεξάγεται το Breeders Cup Festival και η ημερίδα περιλαμβάνει συνολικά 12 κούρσες 9 εκ των οποίων είναι Grade 1 (Group 1 για την Ευρώπη). Σίγουρα επίκεντρο του φετινού φεστιβάλ είναι η παρουσία του Flightline στην ομώνυμη κούρσα, του κορυφαίου για το 2022 αλόγου στον κόσμο με το αξιοσημείωτο 5/5 στην καριέρα του.

Δεν έχει κάποιο στοιχηματικό ενδιαφέρον σε αποδόσεις γύρω στο 1.30-1,40 άλλα αξίζει σίγουρα να παρακολουθήσουμε την κούρσα του.

Στα στοιχηματικά τώρα η μοναδική σημερινή επιλογή από τις κούρσες της κάρτας έρχεται από την όγδοη ιπποδρομία, μια Grade 1 κούρσα στο 1 μίλι (1,600 μέτρα) στην οποία αναμένεται να κυριαρχήσει η κουστωδία από την Ευρώπη με τα Modern Games και Kinross να ξεχωρίζουν και τον αμερικάνικο ανταγωνισμό να στέλνει στο στίβο τον Regal Glory άλλα στις τρέχουσες αποδόσεις θεωρώ πως είναι αβλεψία να παραβλέψουμε την παρουσία του POGO (each-way).

Εχει 8 νίκες στην καριέρα του σε όλες τις αποστάσεις από 7 furlongs (1,400 μέτρα) ως και 1 μίλι με τις 3 από αυτές να είναι σε κούρσες Group 2 και 3. Ερχεται σήμερα έχοντας μια πολύ καλή νίκη σε Group 2 κούρσα στο Newmarket τον προηγούμενο μήνα κερδίζοντας με πολύ δυνατό φίνις απέναντι σε ένα από τα καλύτερα άλογα της σεζόν (Sacred με rating 113). Η παρουσία του νικητή του φετινού ντέρμπυ James Doyle είναι στα συν και αξίζει να τον στηρίξουμε ως καθαρό αουτσάιντερ.

Από τις υπόλοιπες ιπποδρομίες στην ημερίδα στο Keenland σκέφτηκα αρκετή ώρα αν θα ποντάρω τον Kimari στην έβδομη κούρσα του προγράμματος άλλα το συγκεκριμένο αλογάκι το έχω ποντάρει 2 φορές μέχρι τώρα σε διάφορες κούρσες και δε με έχει δικαιώσει άλλα στις επόμενες του κούρσες κερδίζει πάντα ! Πάντως σαν αουτσάιντερ με απόδοση 6,00 αξίζει μια ντουφεκιά.

Συνοπτικά :

Σάββατο 05/11 14:50 Doncaster Download The BetGoodwin App Wentworth Stakes (Listed) : FIDUCIARY (23,00 4θέσεις each-way).

Σάββατο 05/11 16:11 Aintree BoyleSports Best Odds Guaranteed On Racing Grand Sefton Handicap Chase : SENIOR CITIZEN (9,00).

Σάββατο 05/11 21:10 Keenland (USA) Race 8 – FanDuel Breeders’ Cup Mile presented by Permanently Disabled Jockey Fund (Grade 1) : POGO (19,00 each-way).

Οι ώρες είναι σε ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

H κούρσα στο Doncaster βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 017, αρ : 11). Το αμοιβαίο στοίχημα πληρώνει μόνο 3 θέσεις στο πλασέ.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious