1957

Κώστας Ζαφείρης

Ενισχυμένος στο ντέρμπι

Γεια χαρά… Σε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες θα γίνει το τζάμπολ στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Α2. Στο Αιγάλεω, ο ισχυρός Διαγόρας Δρυοπιδέων (με ρεκόρ 6-3 ισοβαθμεί με το Ψυχικό, τον Αμύντα και τον Ερμή Αγιάς στην 3η θέση της βαθμολογίας) υποδέχεται τον γεμάτο φιλοδοξίες Ιωνικό Νικαίας (2ος με ρεκόρ 7-2, στην κορυφή ο Ηρακλής με 8-1).

Με όπλο την άμυνα οι γηπεδούχοι (δέχονται κατά μέσο όρο κάτω από 70 πόντους, 69,3 για την ακρίβεια), θέλουν να μπουν σφήνα στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα πλέι οφ ανόδου. Με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος που σημαίνει και απευθείας άνοδος οι Νικαιώτες.

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα έχει την καλύτερη επίθεση (87 π.

), είναι 1η στα ριμπάουντ (34,6) και το πιο σημαντικό διαθέτει το πιο ποιοτικό ρόστερ. Μάλιστα, σήμερα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ιωνικού ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Δύσκολα οι Νικαιώτες θα κάνουν δεύτερη κολλητή γκέλα (μεσοβδόμαδα έχασαν στο Ιβανώφειο από τον Ηρακλή στην παράταση). Διπλό από ημίχρονο.

 

Συνεχίζουμε με Ισπανία.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ομπραντόιρο (14η με ρεκόρ 4-7) έκανε το κόλπο στην έδρα της Σαραγόσα (νίκησε 86-78) με πρωταγωνιστή τον Βασιλειάδη (το κοντέρ του Ελληνα σκόρερ έγραψε 33 πόντους με 10 τρίποντα). Την ίδια ώρα, η Εστουδιάντες (15η, ρεκόρ 3-7) με καλάθι 9’’ πριν το τέλος, του άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού, Αλεσάντρο Τζεντίλε έριξε στο καναβάτσο την μικρούλα Μπούργος (80-79 εντός έδρας).

Κάτι τέτοια ματς περιμένει στο σπίτι της η Ομπραντόιρο για να καθαρίσει και φέτος την μπουγάδα. Δεν μου αρέσει φέτος η «Εστού» (δεν παίζει άμυνα, «τουρλουμπούκι» στην επίθεση) και θα πάω με την έδρα.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης