1947

Billaras

Εννιά-έξι-τέσσερα….πάμε!

Εχεις φάει τον άμπακο χθες βράδυ, ακόμα δεν εχεις χωνέψει! Μετά, έξοδος και πιώμα ως τις 05.30 (άσχετο, όσοι γουστάρετε λαικό/ρεμπέτικο/έντεχνο αν πετύχετε πουθενά τον Μάκη Σεβίλογλου να πάτε να τον δείτε, τα σπάει). Και σήμερα, ενώ όλος ο άμαχος πληθυσμός ακόμα κοιμάται, εσύ έχεις σηκωθεί απ΄το πρωί, βγαίνεις στο βοριά που ξυρίζει γιά τσιγάρο κάθε τόσο (ελέω μωρών στο σπίτι) και ξαναμπαίνεις μέσα να μελετήσεις την (κάθε) Ντάγκεναμ και την (κάθε) Μπάροου που λέει και ο Μάκης!

Καλό μεσημέρι, θέλω να πιστεύω ότι περάσατε εξίσου καλά χθες, όπως πέρασα κι εγώ.

Και να έχετε πιεί ήδη δύο καφέδες, να έρθετε στα ίσα σας, όπως εγώ (γέλια). Και να έχετε καλή διάθεση όπως εγώ, παρά το φαγοπότι που…σταματημό δεν έχει! Χρόνια πολλά ακόμα μιά φορά, είμαστε εδώ, έχει Boxing Day! Ο Μάκης ανέβασε απο χθές, ο Ντίνος πριν λίγο (πέρα από τη μπάλα και τα…μαγαζιά, γλέντι στην Αγγλία σήμερα γίνεται και στα ιπποδρόμια ενώ οι πλέον παραδοσιακοί από το πρωί κυνηγάνε αλεπούδες).

Τώρα η σειρά μου!

Πάμε λοιπόν στο παρασύνθημα: Πρώτον, χαλαρώστε. Δεύτερον, βάλτε έμπνευση και τρέλλα. Μην πάει κανείς να κυνηγήσει φαβόρια στην Αγγλία τέτοια μέρα (ούτε τις άλλες, είδατε τι χαμός έγινε και προ ημερών με κάτι Σίτι και Τσέλσι). Αντιμετωπίστε δηλαδή τη μέρα λίγο γιορτινά. Ο Μάκης το έγραψε χαρακτηριστικά, άλλοι πάνε στα καζίνο, άλλοι παιζουνε χαρτάκι, εμείς εδώ… αγγλιδούλες!

Εννιά ματς “σημάδεψα” εξ’ αρχής, τα ίδια είδα και σήμερα, δεν πρόσθεσα κανένα φρέσκο.

Λέστερ και Γουότφορντ απο Premier League, Ντέρμπι και Ρέντινγκ από Championship, Πιτέρμπορο και Τσάρλτον και Πλίμουθ από 1η, τίποτα από 2η και Ντάγκεναμ, Μπάροου από Νάσιοναλ Λιγκ. Αυτά είναι.

Υπήρχαν κι άλλα “ύποπτα” αλλά ήταν πολύ πίσω στις εκτιμήσεις μου οπότε τα προσπέρασα γρήγορα (Μπράιτον, Ιπσουιτς, Χαλ, Μόρκαμ μερικά από αυτά).

Μένω λοιπόν στα ίδια. Οι μπουκ σαν να μην…. εχει συμβεί τίποτα προχθές, έτσι έχουν βγάλει αποδόσεις. Ούτε τις ήττες-σοκ των ¨θηρίων” μέτρησαν, ούτε την ελευση νέου τεχνικού στη Ρεντινγκ, ούτε το τρομερό φορμάρισμα της Ντάγκεναμ. Εβγαλαν αποδόσεις, τις αφησαν εκεί και πήγαν γιά Χριστούγεννα (γέλια). Κι έτσι μας προκύπτουν λάθη.

Τα εννιά προφανώς είναι πάρα πολλά, ξεκινάω το σβήσιμο.

Πρώτο φεύγει το μικρότερο, η Τσάρλτον. Αν είχα ένα παρομοιο, θα το έκανα δυάδα, όπως εύστοχα το έκανα προχθές. Τώρα όμως, σέκο 2,75 δεν στέκεται.

Μετά, σκαλώνω στα δύο της Premier. Σαφώς και το 9,00 της Λέστερ που έκανε και μπαμ, είναι θεόρατο. Ξαναχτυπάει όμως ο κεραυνός στο ίδιο σημείο; Η Σίτι τώρα θα πάει τσιτωμένη, κακό αυτό.

Οπότε το αφήνω. Το επόμενο που αφήνω είναι η …φιλεναδα του Μάκη, η Μπάροου. Γιατί και η Φάιλντ θα πάει τσιτωμένη (αν μετανοιώνω γιά κάτι προ ημερών είναι γιά την διπλάρα της Νταγκεναμ που έφυγε αντουφέκιστη).

“Κατέβηκα” στα έξι. Και εδώ να σημειώσω ότι δεν έχω και κάτι από Ιταλία ή Βέλγιο (εκτός από το γέλιο που βγάζει η απόδοση της Μίλαν).

Γουότφορντ (5,50 ή 3,75 dnb), Ντέρμπι (3,75), Ρέντινγκ (4,75), Πιτέρμπορο (6,00 ή 4,00 στο dnb), Πλίμουθ (4,00) και Ντάγκεναμ (5,50 ή 3,75 στο dnb). Αυτά ξανακοιτάω πλέον.

Η Γουότφορντ βγαίνει από φορμάρισμα και την κοιλιά της Τσέλσι, η Ντέρμπι κυριως επειδή βλέπω την Σέφιλντ τρελλά σκαλωμένη, η Ρέντινγκ από την αλλαγή προπονητή (και τα χαλια της Μίλγουολ), η Πιτέρμπορο ξεκάθαρα από την απόδοση (όσο κι αν είναι αήττητη η Μπάρνλει εντός, θα θυμάστε ότι έπαιξα και το Μπάρνσλεϊ-Πόρτμσμουθ 1-1, δεν στέκουν αυτά τα νούμερα), η Ντάγκεναμ από φόρμα φοβερή και τρομέρη και ένα από τα έξι, η Πλίμουθ, είναι καθαρή έμπνευση.

Από ήττα έρχεται, από νίκη η Γουίμπλεντον, αλλά… έχω σκαλώσει. Είπαμε, η μέρα θέλει και “τρελλίτσα”.

Ποιά να σβήσω από τα έξι πλέον;

Πάω με το ένστικτο και μόνο πλέον. Σβήνω Γουότφορντ, σβήνω Ντέρμπι. Ο καθένας ας αποφασίσει γιά το “κλικ”, και τα εννιά αρχικά είναι καλά, εγώ τα έκανα έξι, τώρα τα κάνω τέσσερα και παίζω.

Τις Πιτέρμπορο και Ντάγκεναμ σε dnb αφού κοντράρω καλές ομάδες, τις άλλες δύο “ξερές”.

Τίποτα άλλο, θα τα πούμε και στο chat σημερα λίγο πριν ξεκινήσουν τα εγγλέζικα ματς. Και νέα στήλη το Σάββατο με την 3η από τις τέσσερις εορταστικές αγωνιστικές!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras