548

Billaras

Εξι απο δώδεκα, βάρος στην Πέμπτη!

Ημουν οριακά να μην γράψω ούτε σήμερα! Να γράψω αύριο Πέμπτη. Χθες καλά έκανα και δεν ακούμπησα, δεν μου άρεσε κάτι, μερικές εκπλήξεις που είχα αρχικά τσεκάρει δεν βγήκαν έτσι κι αλλιώς, οπότε καλά έκανα και έκατσα στα αυγά μου.

Και σήμερα, ψιλοπράγματα. Αλλά αύριο έχει σημεία. Ας κάνω μιά προσπάθεια να συνδέσω το διήμερο: Αν κατηγοριοποιήσω τα σημεία, έχουμε τα “πρωταθληματικά” και τα “κυπελλικά”.

Στα πρώτα, μπορώ να πω, βάζοντας στο πιλαφι και ένα αυριανό, ότι έχουμε τρία σκανδιναβικά που συζητιόνται γιά άσοι. Γιέρβ-Ααλεσουντ στη Νορβηγία, Βάρμπεργκ-Ελσφμποργκ στη Σουηδία και επίσης Ντέγκεφορς-Γκέτερμποργκ στη Σουηδία αύριο (εδώ είχαμε βουτιά του άσου στο 2,50 αφού γύρισε φαβορί). Οι γηπεδούχοι καίγονται και στα τρία ματς, εκεί τελειώνουν τα πρωταθλήματα και τα περιθώρια έχουν στενέψει.

Και ναι, είναι μεν σκανδιναβοί και όχι ιταλοί ας πούμε, αλλά κι εκεί έχουμε δει χατηράκια και περίεργα. Να σημειωθεί ότι και οι τρεις φιλοξενούμενες αμολάνε αετό.

Μένοντας στα πρωταθληματικά, έχουμε στο Νησί τρια-τέσσερα της Premier League. Παίζεται προφανώς και η Μπόρνεμουθ του 2,70 ενώ έχει καλές τύχες και η Τότεναμ. Εδώ χαλιέμαι από το 2,87 όμως.

Το καλούτσικο under είναι στο Νιουκάστλ-Εβερτον, ενω αύριο ξεχωρίζουν και η Φούλαμ στο 2,90 και η Λιντς μέσα στη Λέστερ, επίσης στο 2,90 (εδώ είχαμε πτώση, έπαιζε πάνω από 3,00 το διπλό). Η Championship δεν μου δίνει κάτι. Και τελευταίο “πρωταθληματικό” είναι αύριο, στο Μπάρτσα-Βιγιαρεάλ. Πως προκύπτει αυτό το 6αρι δεν έχω ιδέα, άνετα σηκώνει και κάλυψη.

Τα ανέλυσε τα εγγλέζικα ο Μάκης στη στήλη του, θα ακούσατε/είδατε και το podcast/vidcast (εγώ απλά επιμένω απ’ όσα είδα, ότι η Λιντς πάτησε την Αρσεναλ στο 2ο ημίχρονο προ ημερών), ενώ στο Ισπανικό επιμένω επισης ότι ο Τερ Στέγκεν έσωσε τη Μπάρτσα με την Θέλτα, την ξαναέσωσε με την Ιντερ, με την Ρεάλ δεν τα κατάφερε και τώρα πάλι αυτός αν την σώσει.

Γιατί αμυντικά η Μπάρτσα είναι για γέλια και ο Τσάβι δεν μου τα λέει και πολύ καλά (άμυνα ζώνης ψηλά με τη Ρεάλ; Τι όνειρο είδε;).

Στα κυπελλικά, μιά σκέψη είναι το Αννόβερο σήμερα, αλλά το καλύτερο γιά μπαμ μου προκύπτει από την Ιταλία αύριο, αναφέρομαι στο Κρεμονέζε-Μόντενα, αυτό το 4αρι. Η “εχω μηδέν νίκες και καίγομαι” Κρεμονέζε με την “εχω σερί νικών κι έρχομαι αγριεμένη” Μόντενα! Σημειωτέον, ο τεχνικός της Μόντενα ήταν προ τετραετίας στην Κρεμόνα.

Και γιά να κλείσουμε, έχουμε κι ένα ματς εξ’αναβολής Europa League, το Αρσεναλ-PSV αύριο. Πως προκύπτουν αυτές οι αποδόσεις λες και η Αρσεναλ καίγεται (δεν καίγεται φυσικά με 9 πόντους ήδη), λες και δεν θα κάνει rotation έστω και μικρό, λές και η PSV είναι η Μπράιτον, ενώ -το ανέφερα και παραπάνω- στο ματς Λιντς-Αρσεναλ είδα τα πρώτα σημάδια κάμψης γιά φέτος (λογικό, δεν γίνεται να πηγαίνεις αέρας για μήνες).

Η Λιντς στο β’ μέρος την πυροβολούσε από παντού, δεν ήταν εικόνα πρωτοπόρου της Premier αυτή.

Αυτά είναι όλα γιά το διήμερο. Δεν τα λές και λίγα. Ολα μαζί (και αυτα που έπεσε η απόδοση ή που είναι σκέψεις και το under ακόμα) είναι 12 σημεία. Πολλά, πάρα πολλά. Δείτε τα κι εσείς, αποφασίστε.

Τι αφήνω έξω ως πρώτη διαλογή; Σιγουρα την Τότεναμ, το 2,87 είναι πολύ μικρό, ήθελα 3,20 και άνω γιά να ασχοληθώ βρίσκοντας αξία.

Σίγουρα τη Γιέρβ γιατί δεν έχω εικόνα καθόλου απο Νορβηγία. Σίγουρα το under, δεν έχω διάθεση να πάω σε τόσο χαμηλά σημεία. Σίγουρα το Αννόβερο, δεν είδα και χθες να σκάνε πολλές εκπλήξεις στη Γερμανια.

Εχω πάει στα οκτώ σημεία. Δύο σουηδικοί άσοι, ένα Χ-2 στο Europa, ένα Χ-2 στην Ισπανία, ένα διπλό ιταλικού κυπέλλου και τρία της Premier League.

Σήμερα είναι η Μπόρνεμουθ και η Βάρμπεργκ. Τα άλλα πέντε είναι αύριο. Και τα επτά πολλά είναι. Ομως, ο καθένας ας αποφασίσει. Ανέλυσα τα 12, πήγα στα 8, “κατεβαίνω” κι άλλο. Θα αφήσω έξω την PSV, θα την ελέγχω στο live. Γιατί δεν ξέρω αν θα χτυπήσει το διπλο ή μιά ισοπαλία τις βολέψει και τις δύο. Και τέλος, εδώ παίζεται…μιά θέση στην ομάδα μου (γέλια), πρέπει να αποφασίσω ποιό από τα τέσσερα (τρία αγγλικά κι ένα ιταλικό) θα αφήσω επίσης.

Από ένστικτό περισσότερο, αφήνω την Μπόρνεμουθ, το πιό “κοντό” σημειο. Σκαλώνει και συχνά στο Χ, παίζει το τομάρι της και η Σαουθάμπτον (και το κεφάλι του ίσως ο Χάσενχουλτ), οπότε αυτό.

Και καταλήγω. Ξερή δυάδα τα σουηδικά. Ξερή, ας είναι ψηλά σημεία. Το ένα εξαρτάται απ΄το άλλο πιστεύω, 4 αγωνιστικές έμειναν, δείτε βαθμολογία.

Πάω λίγο με πονηρή σκέψη προφανώς.

Ξερό μονό η Βιγιαρεάλ στο 6,00. Ούτε dnb ούτε τίποτα.

Και ένα trixie με τα τρία αυριανά (Λιντς-Φούλαμ-Μόντενα). Τώρα έκλεισα. Επαιξα ελάχιστα το ΣΚ που πέρασε, δεν έπαιξα κάτι χθες, όλο μου το ενδιαφέρον είναι τώρα. Ο καθένας αποφασίζει, εγώ θα πάω έτσι. ΟΛΑ έχουν και πρώιμη πληρωμή, σήμερα παίζει μονάχα το ένα σουηδικό ματς, άρα άυριο τα…ρέστα μου.

Τα λέμε στο chat και σήμερα και αύριο, αύριο πρωί επίσης νέο podcast γιά το Μουντιάλ, να έχετε το νου σας στις ειδοποιήσεις. Παρασκευή κανονικά εκπομπή Betsellers Radio στις 5 και στήλη πλέον το Σάββατο.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras