2210

Billaras

Εξι…αυγά για “τσούγκρισμα”!

Οποτε είναι Μεγάλη Εβδομάδα και μου ζητήσει κάποιος να την συνδυάσω με στοίχημα, μιά ανάμνηση εχω στο μυαλό μου. Πολλές έχω δηλαδή, αλλά μιά ξεχωρίζει. Πρέπει να ήταν το 1998, μια εικοσαετία πριν. Βράδυ Ανάστασης, όλοι εκκλησία (σε πόλη της επαρχίας, κάπου στην Πελοπόννησο), αλλά στην Ισπανία έπαιζαν κανονικά, δεν είχαν μαζί μας Πάσχα οι καθολικοί.

Τότε, η τεχνολογία δεν βοηθούσε. Τώρα, βάζεις ένα livescore στο κινητό, το βαζεις στη δόνηση, τσέπη, καθάρισες. Τότε…είχαμε ζόρια. Και περίμενα να κλείσω παρολί (ναι, παρολί, μην γελάτε) με την…Οβιέδο. Κάθε χρόνο “παλεύαμε” να τη σωσουμε τότε στην Primera. Και έψαχνα τρόπους κάθε δέκα λεπτά, να πετάγομαι στο…περίπτερο. Να πάρω τηλέφωνο σε γραμμή 090, του αήμνειστου Παρασκευά.

Τα άκουγα όλα με αγωνία, καρτερικά, ο κόσμος παντού, εγώ…το μυαλό στην Οβιέδο. Γιά την ιστορία, χάθηκε εκείνο το παρολί (γέλια). Ωραία χρόνια κατά ένα τρόπο. Χάναμε τα μαλλιά της κεφαλής μας κάθε σαιζόν, αλλά είχαν μιά αγνότητα, ακόμα και στο κουμάρι υπήρχε αγνή εποχή (παράνομη φυσικά τότε). Τώρα άλλαξαν όλα. Ούτε περιμένεις τον παράνομο μπούκη να σου στειλει φαξ το κουπόνι, ούτε παλεύεις να μάθεις αποτέλεσμα, ούτε τίποτα.

Τωρα και νόμιμα φυσικά και κυριλέ όλα και on line. Αλλά μιά νοσταλγία (ίσως φταίει η μέρα), την έχω… Anyway, ας έρθουμε στο σήμερα. Μεσοβδομαδα είδαμε γκολάρες, ειδαμε και απίθανα σκορ (της Λίβερπουλ, και δεν ήταν έκπληξη το δικο της 3, ήταν έκπληξη το 0 της Σίτι), δεν πειράζει που δεν έπαιξα το Χ της Κιέβο, θα μας φέρουν κι άλλα οι ιταλοι! Και πάμε στο υπάρχον κουπόνι.

Στήλη τριημέρου αλλά ουσιαστικά…μονοημέρου (γέλια). Θα δειτε παρακάτω το γιατί. Γιατί δεν παίζω κάτι σήμερα, ενώ μετά την τελική διαλογή, δεν κράτησα τίποτα και την Κυριακή! Θα σουβλίσω αρνάκι χαλαρά (γέλια). Η προτελευταία διαλογή είχε 17 σημεία. 12 αγγλικά και 5 μη αγγλικά. Επρεπε να τα μειώσω….δραστικά. Εκτός νησιού ήταν Λίντσερ-Λουκέρνη-Φιορεντίνα-Χιρόνα-Ντάρμσταντ.

Και έσβησα τα δύο της…Κυριακής, γιατί η Λίντσερ παράπεσε σε απόδοση, ενώ η Χιρόνα οκ, δεν θα χαλαστεί και με το Χ ενώ θυμίζω ότι η Σοσιεδάδ άλλαξε προπονητή και είναι με υπηρεσιακό. Αν έμενε με τον παλιό, θα το ξανακοίταγα. Εσεις αποφασίστε, εγώ κατέληξα. Θα παίξω τα άλλα τρία. Λουκέρνη (3.50)-Φιορεντίνα (4.50)-Ντάρμσταντ (6.50, εγώ θα πάω στο 4.

33 του draw no bet). Το γιατί, θα το δούμε παρακάτω… Στο νησί προφανώς και ζορίστηκα παραπάνω, μιά ντουζίνα ήταν! Τέσσερα απο Premier League. Εβερτον-Γιουναιτεντ-Μπέρνλι-Γουέστ Χαμ. Μετά από σκέψη, αποφάσισα να τα αφήσω όλα, αλλά εσείς αποφασίστε για εσάς. Το Τσελσι-Γουέστ Χαμ είναι Κυριακή, οπότε αφού σβηστηκε κι αυτό, πάει η Κυριακή που έγραφα παραπάνω, δεν θα έχω παιχνίδι.

Γιατι τα άφησα; Επεσε πολυ η απόδοση της Εβερτον, στο αλλο τεράστιο ντέρμπι φοβάμαι αντίδραση εγωισμού από την Σίτι, η Μπέρνλι δεν θα χαλαστεί κι αν έρθει χινάρι, ενώ η Χαμ δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει κάτι. Καταλήγω στο ότι…δύσκολα μπορεί. Πάντως και Σίτι και Λίβερπουλ (λόγω συνθηκών) και Τσέλσι είναι γιά κόντρα. Εμειναν οκτώ. Εσβησα το μοναδικό που κοίταξα από Championship (και ήταν η Νότιγχαμ), έσβησα το μοναδικό που είχα από Κόνφερενς (και ήταν η Τορκί), από 1η και 2η είχα ακόμα έξι και έσβησα τα τρία.

Την Τσάρλτον (θα την έβαζα σε “ξερή” δυάδα, αλλά δεν είναι γιά μονό στο 2.70), την Γέοβιλ (μας…κούφανε με την Κόβεντρι, αλλά η Λούτον θα πάει ψυλλιασμένη) και την Τσέστερφιλντ (η Γκρίσμπι έσφιξε και μπορεί να…σταματήσει να κωλοβαράει). Ψείρισμα στο ψείρισμα, έμειναν ακόμα τρία. Αυτά που θα παίξω. Φλίτγουντ (5.50), Εξετερ (3.80) και Καρλάιλ (3.

20). Τα δύο είναι ίδια με του Μάκη και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού.. βγάζουν μάτια. Οπως πάντα γράφω όμως, δείτε καλά ΚΑΙ τα άλλα που άφησα. Ολα “κάτι” έχουν. Εγώ θα πορευθώ με αυτή την εξάδα. Ολα Σάββατο. Δεν έπαιξα προχθες και χθες, δεν παίζω σήμερα, δεν θα παίξω Κυριακη, ουτε Δευτέρα. Οποτε δεν είναι υπερβολή τα έξι, ουσιαστικά είναι έξι γιά οκτώ μέρες (Μ.

Δευτέρα με Τρίτη του Πάσχα). ΡΟΔΕΡΑΜ-ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ 2 (5.50): Την έχω πάρει στο κυνήγι την Φλίτγουντ και…πολύ καλά κάνω! Τρια σερί εκτός την ποντάρω, τώρα θα είναι το 4ο! Στο 0-0 με Τσάρλτον, αλλά καπάκι καλές νίκες με 3αρια και 5αρια. Ηδη μου΄χει δώσει κέρδος με λίγα λόγια. Με Σέρινταν αήττητη οκτώ αγώνες, 5 ματς σερί δεν τρώει καν γκολ, μιά χαρά είναι με λίγα λόγια.

Και οκ, το κίνητρο είναι στην Ροδεραμ, αλλά…δεν μας το δείχνει! Μιά νίκη εδώ και ένα μήνα, την πεθαμένη Νορθάμπτον. Η φόρμα λέει…τέρμα δεξιά και το 5.50 είναι απόδοση που κοιτάει μόνο αριστερά και το κίνητρο. Σόρυ, αλλά δεν παίζουν αυτά στο Νησί. Αν ξυπνήσει η Ρόδεραμ, ας κερδίσει. Εγω παίζω βάση όσων έχω τώρα στα χέρια μου. ΚΕΜΠΡΙΤΖ-ΕΞΕΤΕΡ 2 (3.

80): Εδώ -το ανέφερε ο Μάκης- ενώ το κίνητρο είναι δεξιά, βλέπω 3.80. Θυμίζω, και Εξετερ παίζω συχνά. Και έχει 3 νίκες στα 4, μόνο άσχημα δεν είναι. Και μέσα στα πλέι οφ είναι και ελπίζει ακόμα γιά άνοδο (έχει ματς λιγότερο από την Γουίκομ), η Κέμπριτζ πέρασε σαιζόν με φουρτούνες και όσο κι αν εντός δεν χαρίζεται, δεν μας δείχνει τίποτα. Οπως και η Ρόδεραμ, μιά νίκη έχει εδώ και έξι ματς, σιγά τα αυγά.

ΣΟΥΙΝΤΟΝ-ΚΑΡΛΆΙΛ 2 (3.20): Μιά από τα ίδια. Δηλαδή Ρόδεραμ-Κέμπριτζ-Σουίντον (οι 3 που κοντράρω) σε 18 ματς (έξι η καθεμιά) έχουν….3 νικες (μία η καθεμιά). Και ο Μάκης το λέει ολόσωστα, αυτό το…μπιλιάρδο προπονητων που έγινε (Εβανς από Μάνσφιλντ σε Πιτέρμπορο-καπακι Φλίτκροφτ από Σουίντον σε Μάνσφιλντ), αυτήν πλήγωσε περισσότερο, την Σουίντον.

Που εκτός πάντα κάνει σούπερ ματς, αλλά εντός -ακόμα και επί Φλίτκροφτ- είναι…ρηχά νερά. Η Καρλάιλ κυνηγάει πλέι οφ, είναι σε φόρμα (ακόμα και στην μοναδική ήττα εδώ και εναμισι μήνα δεν ήταν κακή), νομίζω είναι καθαρό το λάθος, εγώ φαβορί θα την έδινα! ΡΟΜΑ-ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ 2 (4.50): Τη Ρόμα συχνά-πυκνά την…ψυλλιάζομαι (γέλια). Την κοντραρα σχετικά πρόσφατα και πληρωθήκαμε ένα διπλο-λουκουμάκι, με την Μίλαν! Μετά την άφησα, πήγε κέρδισε την…Νάπολι.

Προχθές σας έγραψα ότι με την Μπολόνια είναι ύπουλο, έφερε όντως 1-1. Επαιξε στο Καμπ Νου, έχει κουραση, έχει και ρεβάνς, γενικά είναι του ύψους ή του βάθους. Την ίδια ώρα, η Φιόρε μου δίνει την αίσθηση ότι παίζει γιά τον μεγαλο αρχηγό της που χάθηκε έτσι ξαφνικά. Κι αυτη την πόνταρα πρόσφατα, κι αυτή με πλήρωσε, μέσα στην Τορίνο. Πέντε σερί νίκες, καιρό αήττητη και καταθέτει ψυχή.

Ας το ξανακάνει. ΤΟΥΝ-ΛΟΥΚΕΡΝΗ 2 (3.50): Ναι, αν σας θυμίζει κάτι, και…την Λουκέρνη πρόσφατα την πόνταρα, μέσα στη Λουγκάνο. Και με πλήρωσε ομοίως. Γενικά έχω ένα καλό σερί στην Ελβετία (ακόμα μετανοιώνω που δεν φόρτωσα το Λωζάνη-Λουγκάνο). Η Λουκέρνη πάει…άερας. Κέρδισε και την Σεντ Γκάλεν, αήττητη μετά την επανέναρξη, έξι νίκες-δύο ισοπαλίες! Επειδή η Τουν έκανε νίκη μετά από έξι ματς, έγινε…φαβορί; Καθαρό λάθος.

ΧΟΛΣΤΑΙΝ ΚΙΕΛ – ΝΤΑΡΜΣΤΑΝΤ 2 DNB (4.33): Η Κίελ, οκ, είναι καλή ομάδα. Ειδικά εντός. Γι αυτό και το draw no bet. Ξέρω τι πάω να κοντράρω. Αλλά γιά μισο λεπτό. Η Χολστάιν είναι τρίτη, οκ; Η Ντάρμσταντ που δίνει τα πάντα γιά να σωθεί, προσέξτε: Κερδίζει την…1η Φορτούνα. Ισοπαλία στην… 2η Νυρεμβέργη! Ισοπαλία με την Ινγκολσταντ που είναι…4η! Και πιο πριν διπλό στην Δρέσδη.

Δηλαδή, μιά ομάδα εντός ζώνη, έχει το πλέον δύσκολο πρόγραμμα (όλη την πρώτη 4αδα) και δεν έχει χάσει σε κανένα! Ε, συγγνώμη, θα της δώσω μιά “ευκαιρία”. Να κάνει αν μπορέσει μιά μαγκιά. Αυτά είναι. Ολα Μεγάλο Σάββατο. Και μετά ξανά νέα στήλη την Τρίτη. Δείτε που βάζω παραπάνω μονάδες, ελπίζω το γενικά καλό σερί να συνεχιστεί, είναι κομβικό ίσως το αυριανό “χτύπημα”, προφανές ότι αρχικά ψάχνω δύο από τα έξι.

Μετά βλέπουμε αν θα έρθει κάτι καλό. Καλή Ανασταση, Καλό Πάσχα, να περάσετε καλά, προσοχή στους δρόμους και τα ξαναλέμε Τρίτη. ΑΝ τυχόν (αφήνω ένα 1%) δω κάτι την Κυριακή, θα κάνω ένα update. Γιά καλο και κακό, εκεί που θα…σουβλίζετε, ρίξτε μιά ματιά! ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟΥ: -1.7 μονάδες. Ποντάρισμα 7/4: Ρόδεραμ-Φλίτγουντ 2 (5.50), 1 μονάδα. Χολστάιν Κίελ-Ντάρμσταντ 2 dnb (4.

33), 1 μονάδα. Ρόμα-Φιορεντίνα 2 (4.50), 1 μονάδα. Κέμπριτζ-Εξετερ 2 (3.80), 1.6 μονάδες. Τουν-Λουκέρνη 2 (3.50), 1.7 μονάδες. Σουίντον-Καρλάιλ 2 (3.20), 2 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 8.3 μονάδες. Νέο υπολοιπο: -10 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras