1971

Billaras

Εξι, πέντε, τελικά…τριπλέτα!

Ουδεμία έκπληξη χθες. Οπως τα περίμενα. Ενα στα τρία, μικρό κέρδος, αλλά…κέρδος. Και εδώ που τα λέμε, πανεύκολα πέρασε το διπλό της Αστον Βίλλα. Τρία και λίγα ήταν, έδειξε την κλάση της. Ολα καλά λοιπόν, αν και ενδεχομένως να αξίζαμε και την Λουκέρνη. Ηταν καλή, έχασε πολλά, ένα τρομερό γκολ του Κασάμι άλλαξε τα δεδομένα πάνω που η Λουκέρνη έπαιζε περίπου μονότερμα.

Anyway, συμβαίνουν αυτά. Και γιά να κλείσουμε με κάτι θετικό, όπως χάνονται ματς στο 90′ ή κόντρα στην ροή, έτσι κερδίζονται κιόλας, με δύο γκολ μάλιστα! Οσοι έπαιξαν Ντάγκεναμ, δεν το πίστευαν ότι πληρώθηκαν με τέτοια ανατροπή. Ολα μπορούν να συμβούν λοιπόν. Το θέμα πάντα θα είναι εμείς τι επιλέγουμε, μετά δεν περνάει κάτι από το χέρι μας (ή μάλλον τα πόδια μας).

Πάμε στα φρέσκα. Μιά εξάδα είναι σημειωμένη. Πριν την αναφέρω, υπάρχουν και δύο φαβορί, αν έμενε πιό ψηλά η Αιντραχτ ίσως και να τα έκανα δυάδα, αλλά έπεσε στο 1,85 και έκανα πίσω. Το άλλο είναι η Σαπεκοένσε στο φινάλε της Βραζιλίας. Επίσης να αναφέρω ότι δεν παίζω κάτι στα τρία εγγλέζικα ντέρμπι, απλά θα τα δω στην τηλεόραση και αν προκύψει κάτι στο live, καλώς.

Στην εξάδα λοιπόν, ξεκινάω ανάποδα, από το ένα που θα το ξαναδώ γιατί είναι αύριο. Την Ρίο Αβε. Δεν δέχομαι 4,50 γιά ομάδα με έδρα-κάστρο. Κανονικό κάστρο, όχι αστεία. Οκ, άλλαξε τεχνικό η Σπόρτινγκ, έκανε και καλή νίκη στο Europa League και σαφώς το σκέφτομαι, αλλά από την άλλη, βλέπω απόδοση-βουνό γιά έδρα-μπετό! Αν αποφασίσω να το ποντάρω, udpate αύριο απόγευμα στην υπάρχουσα στήλη.

Εμειναν τα πέντε σημερινά. Στόκπορτ (5,50 ή 3,50 στο dnb), Χιρόνα (5,00 ή 3,50 στο dnb), Αλαβές (3,75), Γκλάντμπαχ (3,80) και Πάρμα (6,50 ή 4,50 στο dnb).

Υπάρχουν κάποια κοινά στοιχεία. Πλην του αγγλικού αγώνα, στα άλλα τέσσερα σκέφτομαι κόντρα “ευρωπαίων”. Αν βάλω και το αυριανό μέσα, είναι πέντε από τα έξι.

Δεύτερο κοινό; Σεβίλλη, Λειψία, Μίλαν ήταν από κακές ως ανύπαρκτες σε αυτά τα ευρωπαικά. Και παίζανε Πέμπτη, όχι Τρίτη ας πούμε. Δηλαδή έχω δείγμα πολύ φρέσκο, ίσως να έχουν και μιά κούραση. Οκ, η Λειψία έχει δύο επιστροφές, η Μίλαν ομοίως (αλλά δεν θα έχει Ιγουαίν), αλλά όσα είδα δεν παρακάμπτονται. Από την κακή φετινή Σταντάρ έχασε η Σεβίλλη (που γενικώς εκτός έδρας δεν φτουράει), κάκιστη εμφάνιση έκανε η Λειψία στο Σάλτσμπουργκ, η δε Μιλαν έφαγε δυο από την…Ντουντελάνζ.

Στο Χιρόνα-Ατλέτικο έχω δεδομένα τις πολλές απουσίες μαδριλένας στην άμυνα, έξω Γοδίν-Φελίπε Λουίς-Χιμένεθ και Χουανφράν, με πειράματα θα είναι σήμερα. Και έχω και μιά Χιρόνα που….την είδατε με την Εσπανιόλ. Ετσι θα παίξει και σήμερα, ως αουτσάιντερ και στην κόντρα. Τέλος, γιά το εγγλέζικο σας παραπέμπω στο χθεσινό κείμενο του Μάκη, κουβαλάει ιστορία η Στόκπορτ, έχει λαό, αυτά πάντα μετράνε στο FA CUP, ειδικά αν το “καρότο” είναι μεγάλο (μιά καλή κλήρωση με “θηρίο” στον 3ο γύρο).

Να πω και δύο λέξεις ακόμα; Σε σούπερ φόρμα η Γκλάντμπαχ, σε εξαιρετική κατάσταση και η Πάρμα, κάστρο εντός η Αλαβές. Τώρα κλείσαμε.

Να παίξω και τα πέντε δεν το θέλω. Θα είναι πολλα. Μένει ο… αποκλεισμός κάποιων. Θα σβήσω αρχικά τη Χιρόνα, γιατί η Ατλέτικο δεν είναι ομάδα που θα επιτεθεί κατά κύματα, δεν το κάνει ποτέ. Αν το έκανε, θα το ρισκαρα, να έβρισκε χώρους η μικρούλα.

Και θα σβήσω και την Πάρμα. Περισσότερο από ένστικτό αυτό εδώ. Ο καθένας όμως ας πορευτεί όπως νομίζει, γι αυτό τα αναφέρω όλα. Τέλος, Στόκπορτ θα την ρισκάρω “ξερή”, χωρίς dnb.

Υ,Γ: Πολλά “ακούγονται” αλλά δεν τα διασταύρωσα παρά το ψάξιμο, οπότε μένω αμέτοχος. Και αναφέρομαι σε ελληνικά ματς. Και γιά Παναιγιάλειο άκουσα και γιά Ατσαλένιο άκουσα και γιά Θρίαμβο Σερβιανών άκουσα.

Αλλά θα μείνουν στα χαρτιά.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras