4166

Billaras

Επίθεση, γιά μιά μέρα!

Τέσσερα ματς κράτησα γιά χθες. Ή αν προτιμάτε, τέσσερις ομάδες. Καμιά δεν έχασε. Και…μόνο μιά κέρδισε! Κι εγώ έχασα. Νορμάλ ήττα, απολύτως μέσα στο πρόγραμμα, δεν ξανοίχτηκα, δεν έκατσα να το ψειρίσω παραπάνω, αλλά μάλλον τελικά χθες έπρεπε να έχω παίξει τίποτα ισοπαλίες-λόττο. Ηρθαν πολλές. Πάρα πολλές. Η μέρα εν ολίγοις χθες, ήταν και πριν τα ματς και μετά τα ματς, μέτρια.

Αντε και έβγαινε ένα ακόμα σημείο από τα τέσσερα και απλώς πάτσιζα. Θα άλλαζε κάτι; Οχι. Τίποτα. Πάλι μέτρια θα ήταν. Δεν ύπηρχαν σημεία να “ακουμπήσουμε”. Είναι και όλη αυτή η ιστορία που έχει επηρέασει πολλούς (και εμένα, γιά ένα λόγο παραπάνω, γιατί γίνομαι αποδέκτης εκατοντάδων κυριολεκτικά ερωτημάτων, βομβαρδίζομαι από πολλούς και μακάρι να μπορούσα να τα απαντήσω), ήρθε κι έδεσε που λέμε… Σήμερα νομίζω είναι καλύτερα.

Θα δείξει αν βλέπω λάθος ή σωστά. Γιατί είναι καλύτερα; Μα γιατί υπάρχουν σημεία που μπορείς να “ακουμπήσεις” όπως είπα παραπάνω. Που έχουν αξία, ακόμα και κάποια φαβορί. Αναφέρω κατ' αρχάς τα μεγάλα σημεία που είναι (γιά λίγο ακόμα) στην διαλογή μου: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νασιονάλ Μαδέιρα, Νάπολι, Μπέτις και Τβέντε. Αν θέλετε, βάζετε και την ΑΕΚ από αύριο.

Πόσα είναι; Μιά εξάδα. Αναφέρω και τα μικρά-μεσαία: Μπριζ, Φιτέσε, Μίλαν, Μαρσέιγ g/g, Ανόβερο over, Κοπεγχάγη, Σεντ Ετιέν g/g και αν θέλετε βάζετε και την Μπενφίκα μέσα, που επίσης είναι αύριο. Αυτά πόσα είναι; Ακόμα μιά οκτάδα. Εχω εν ολίγοις μιά “μαγιά”. Αν δείτε τη στήλη του Μάκη, μοιάζουμε πολύ. Η τριάδα που δίνει (Ανόβερο over- Μπριζ- Φιτέσε) κάλλιστα θα μπορούσε να δωθεί κι από μένα.

Και σίγουρα μπορεί να παιχθεί έτσι ή με λίγες παραλλαγές. Πχ μέσα κάποιο g/g από τα δύο που αναφέρω. Αν αρχίσω να πετάω σημεία, στα μεγάλα …τσακ μπαμ πετάω την Μπέτις (παίζει ο Μέσι, πάντως και η απόδοση προκαλεί και η Μπέτις είναι καλά, τη Ρεάλ κέρδισε προ ημερών και η παράδοση είναι τρομερή γιά την γηπεδούχο), πετάω και την ΑΕΚ (δεν σκοπεύω να περιμένω.

.αύριο την…ΑΕΚ), και πήγα στα τέσσερα. Αν αρχίσω να πετάω και από τα μικρομεσαία, ας αφήσω και το άλλο αυριανό (ότι και να'ναι, ντέρμπι είναι), ας αφήσω και το g/g της Μαρσέιγ, να πάω στα έξι. Αρα, δέκα στη σούμα. Τέσσερα μεγάλα, έξι μικρομεσαία. Α, να τα κάνω 11αδα; Μέσα το…καραμπινάτο Χ στο Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ γιά να…συμπληρώσουμε ομάδα (γέλια).

Τώρα εδώ ακριβώς παρεμβαίνει το…θολό τοπιό που επικρατεί εδώ και μέρες. Κανονικά, σήμερα παίζουμε μονά, κάνουμε trading κλπ κλπ κλπ… Αλλά… πόσοι μπορούν και πόσοι θέλουν να το κάνουν; Ελάχιστοι. Λίγοι. Να κοιτάξω τον ΟΠΑΠ; Οκ, έχει μονά πχ Γιουνάιτεντ, πχ Τβέντε, πχ Νάπολι. Καλό αυτό. Αλλά…σε τι αποδόσεις;;; Τι σχέση έχει το 5.

20 με το 4.35; Τι σχέση έχει το 3.25 με το 2.85;; Καμιά. Απολύτως καμιά. Αυτός που λέει (και δυστυχώς δεν είναι λίγοι) “πες μου έσυ ποιά κερδίζει και τι σε νοιάζει η απόδοση”, απλά είναι άσχετος. Και με περικεφαλαία. Γιατί εμένα ΔΕΝ με νοιάζει ποιά κερδίζει. Με νοιάζει ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΔΟΣΗ μπορεί να κερδίσει μιά ομάδα!! Αν σήμερα είχαμε 2.40 Γιουνάιτεντ και 2.

90 Τβέντε θα μιλάγαμε γιά αυτές τώρα; ΟΧΙ! Ε, αυτό εννοώ… Οπως και να'χει, ότι έγραψα και χθες. Ο καθένας ας πράξει ότι πιστεύει. Πολλές εταιρίες παίζουνε, γιατί έχουν ΑΦΜ και “προσωρινή άδεια” (καμιά δεν είναι νόμιμη με την έννοια της κανονικής άδειας, απλά δεν έχει βγει ακόμα κάτι επίσημο). Κανείς δεν ξέρει τι θα κάνουν αύριο-μεθαύριο οι τράπεζες.

Ολα χύμα και θολά. Οπότε ο καθένας ως ενήλικος, ας αποφασίσει. Εγώ θα κάνω προτάσεις όπως πάντα, στο internet είμαστε, υπάρχουν πάρα πολλοί αναγνώστες και στο εξωτερικό . Αυτά που -προς το παρόν- είχα να πω, τα είπα. Οτι ΔΕΝ παίζω ΟΠΑΠ και ότι καλό θα ήταν να αποσύρετε τα χρήματα σας (φοβούμενος τον ρόλο των τραπεζών, όχι κάτι άλλο). Οπότε, πως θα παίξω;;; Θα παίξω μιά δυάδα Κοπεγχάγη 1-Μίλαν 2.

Και οι δύο είναι πολύ καλύτερες, και σε φόρμα (ειδικά η Μίλαν είναι σε καλό φεγγάρι). Και οι δύο αντίπαλες τους είναι χειρότερες (αυτή την Τορίνο ειδικά όποτε την είδα με πόνεσαν τα μάτια μου), η δυάδα μου δίνει 3.8 φορές τα λεφτά μου. Καλή είναι. Θα παίξω και ένα παρολί πάλι με Μίλαν (επιμένω σε αυτήν), Σεντ Ετιέν g/g και Φιτέσε, που μου δίνει 5.

7 φορές τα λεφτά μου και μετά θα..πέσω στα σκληρά! Μονό αποδεκτό η Τβέντε, στο 5.20. Αυτό θα ήταν ιδανικό ματς γιά trading, αλλά τώρα… πάμε ως τη λήξη! Δεν πειράζει, το κάναμε και με την Φιτέσε (και η PSV έχει και σοβαρότατες απουσίες σήμερα, του Φαν Μπόμελ και του Μέρτενς). Νάπολι (3.50)-Γιουνάιτεντ (3.25)-Νασιονάλ (2.65)-Γουέστ Χαμ Χ (3.25) θα πάνε σε ένα yankee, με φόρτωμα τις δυάδες.

Και τέλος, οι Νάπολι-Γιουνάιτεντ θα πάνε και σε μονά-δυάδα (αυτό παίζεται και στον ΟΠΑΠ αλλά οι αποδόσεις…είπαμε, είναι αστείες). Η Ιντερ είναι ντεφορμέ (και όταν την είδα τελευταία φορά στην Αταλάντα χωρίς Σάμουελ που είναι και απόψε τιμωρημένος, άρπαξε τρία και η άμυνά της έμπαζε από παντού), η Λίβερπουλ χωρίς Σουάρεζ είναι πολύ-πολύ πιθανό Χ και χωρίς γκολ μάλιστα, ενώ στο ντέρμπι Σίτι-Γιουνάιτεντ, το έγραψα από προχθές, σκάλωσα όταν είδα ΠΩΣ έπαιζε η Σίτι με την Ντόρτμουντ.

Αυτό ΔΕΝ ήταν ντεφορμάρισμα. Ηταν αδιαφορία. Ο Μαντσίνι το ήθελε, οι παίκτες όχι. Γιά την φετινή Γιουνάιτεντ έχω εκφραστεί, δεν είναι σόι. Αμυνα….παιδική χαρά. Εχει όμως κάτι. Υγεία. Σοβαρό σωματείο, ο παππούς μιλάει και τρίζουν τα τσιμέντα. Η Σίτι νοσεί. Είναι άρρωστη. Κάτι της τρώει τα σωθικά. Και μάλλον είναι ο Μαντσίνι. Κι αν είναι να “τον φύγουν”, σήμερα θα το κάνουν.

Θα ξεσπάσει η Σίτι (που σαν υλικό είναι απείρως καλύτερη;). Μπορεί. Δεν με χαλάει. Εμένα το ένστικτό μου σήμερα μου λέει… Γιουνάιτεντ. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 21.930 μονάδες. Ποντάρισμα 9/12: Δυάδα: Μίλαν 2-Κοπεγχάγη 1 (3.8), με 180 μονάδες. Παρολί με Mίλαν 2-Σεντ Ετιέν g/g-Φιτέσε 2 (5.7), με 100 μονάδες.

Μονό αποδεκτό: PSV-Τβέντε 2 (5.20), με 70 μονάδες. Μονά-δυάδα: Νάπολι 2 (3.50)-Γιουνάιτεντ 2 (3.25), με 90+90+30 μονάδες, σύνολο 210 μονάδες. Yankee: Νάπολι 2 (3.50)-Γιουνάιτεντ 2 (3.25)-Νασιονάλ 2 (2.65)-Γουέστ Χαμ Χ (3.25) με 40 μονάδες οι δυάδες (240), με 20 οι τριάδες (80) και 10 η τετράδα. Ολο μαζί 330 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 890 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 21.040 μονάδες. Προσέξτε καλά τώρα! Φαινομενικά, παίζω πολλά.

Παίζω όμως;;;; Θυμίζω: Την περασμένη Τρίτη παίζω 290 μονάδες, τις παίρνω και πίσω με ψιλολόγια κέρδος. Τετάρτη τίποτα, Πέμπτη τίποτα, Παρασκεύη τίποτα. Χθες παίζω-χάνω 454 μονάδες. Ο μέσος όρος μου σε ένα Σαββατοκύριακο είναι κάπου 1300 μονάδες. Γιά..προσθέστε 454 και 890! Θα σας κάνουν 1344 μονάδες!!! Δηλαδή, ΔΕΝ ξεφεύγω. Είναι σαν να μην έχω παίξει τίποτα από την περασμένη Κυριακή και τώρα να παίζω νορμάλ χθες, νορμάλ σήμερα.

Και….κοιτάω και λίγο πιό μπροστά, ξέρω ότι μεσοβδόμαδα έχει…τρίχες, ψίχουλα θα παίξω πάλι. Και έχω και κέρδος φυσικά! Αν δεν είχα, θα το διαχειριζόμουν αλλιώς… Να καθήσω στα αυγά μου και να ζεστάνω τα κέρδη μου, το κάνω όταν πρέπει. Οταν φοβάμαι τη μέρα, όταν έχει πρόγραμμα που ξέρω ότι θα παίζω συνέχεια. Τώρα τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει.

Τα σημεία μου αρέσουν παίζω! Απλό… Στόχος είναι να περάσει αρχικά είτε η δυάδα είτε το παρολί, να ξέρω ότι έχω πίσω το 60-70% του συνολικού μου μπετ πίσω. Μετά πάω γιά κέρδη. Ετσι όπως πόνταρα, μπορεί να γίνει μεγάλο μπαμ. Είναι σαφώς πιό επιθετικό παιχνίδι. Τίποτα άλλο, ραντεβού με νέα στήλη (και ράδιο το απογεύμα) την Τρίτη!!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras