1977

Μάκης Μηνδρινός

Επιλογές από το Κύπελλο

Χαιρετώ! Αν είναι να γίνεται τέτοιο… πανηγυράκι κάθε φορά που θα ανεβαίνουμε Θεσσαλονίκη, να το κάνουμε πιο συχνά! «Το ζουμί στις πολύ μικρές» ήταν ο τίτλος της στήλης και επιβεβαιώθηκε 100%. «Εκατσε» και καλά, επειδή τα μεγάλα πρωταθλήματα είχαν διακοπεί λόγω Εθνικών, οπότε πολλοί στράφηκαν στα… δικά μας.

Δεν είναι μόνο η Γουόκινγκ και η Σάουθπορτ (εδώ επιβεβαιώθηκε ότι αν θέλει να σε πληρώσει, θα σε πληρώσει ό,τι και να γίνει: στα βαθιά χασομέρια έγινε το 2-1) που μπήκαν στο πινακάκι και επιβεβαιώθηκαν.

Είναι και η Ντάρτφορντ που κόπηκε τελευταία στιγμή («αν έβαζα ένα τέταρτο θα ήταν η Ντάρτφορντ», έγραφα στο τέλος του κειμένου), είναι και το 6άρι της Τρούρο. Μόνο η Κόνκορντ έχασε εύκολα.

Καλά σημεία όμως είχε και στα πιο ψηλά. Ακόμα και η Γουίμπλεντον, η οποία προηγήθηκε και δέχθηκε την ανατροπή στο τέλος, ήταν αρκετά καλή. Αυτά με τα όσα έγιναν στοιχηματικά το Σ/Κ που μας πέρασε.

Κατά τ’ άλλα, το ανέβασμα στη Θεσσαλονίκη είναι πάντα ευχάριστο. Είδαμε φίλους, γνωρίσαμε κάποια νέα παιδιά, κάναμε το χαβαλέ μας, αν δεν ήταν και οι δρόμοι κλειστοί λόγω των επεισοδίων της 17ης Νοεμβρίου, θα ήμασταν ακόμα περισσότεροι. Μετά τη σύναξη ήπιαμε και τα ποτάκια μας και κατευθείαν επιστροφή στην Αθήνα. Και του χρόνου να ‘μαστε καλά!

Πάμε στα φρέσκα.

Κύπελλο Αγγλίας έχει σήμερα/αύριο, είναι οι αγώνες-ρεβάνς του πρώτου γύρου. Εχει και διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα, για την οποία έγραψα κάποια πράγματα στην KingBet που κυκλοφορεί. Η σούμα των όσων έγραψα στην εφημερίδα είναι ότι η πρώτη από τις δύο αγωνιστικές (σήμερα και αύριο δηλαδή) είναι πολύ επικίνδυνη. Δύο νέοι προπονητές (σε Μακάμπι και Μπασκόνια) και αρκετά ύπουλα σταυρώματα.

Για να μην το κουράζω και για να πάμε στα δικά μας, θεωρώ ότι η Ζαλγκίρις μπορεί να υπερασπιστεί χάντικαπ 9,5 πόντων στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ (πάνω από 2,10 η απόδοση) και επίσης η Μιλάνο τη γυροφέρνει την ήττα και δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν την υποστεί τώρα, που υποδέχεται την Μπασκόνια (του Περάσοβιτς πλέον). Νομίζω ότι η Μπασκόνια έχει τους παίκτες να ματσάρουν τα ατού της Μιλάνο, συν ότι οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν τον Νέντοβιτς.

Το ξερό διπλό πλησιάζει στο 2,40.

Κύπελλο Αγγλίας

Συνολικά διεξάγονται 13 ματς σήμερα και αύριο, είναι οι ρεβάνς των αγώνων που έληξαν ισόπαλες πριν από 10 μέρες. Τη φιλοσοφία τη γνωρίζετε, οπότε περνάμε κατευθείαν στο… παρασύνθημα:

Τσέλτεναμ – Εμπσφλιτ. Η Τσέλτεναμ παλεύει από την έναρξη της σεζόν να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στη Λιγκ 2.

Δεν μπορεί να ξεκολλήσει επειδή εντός έδρας είναι… ανύπαρκτη (0-3-5), εκτός έδρας πήρε τους 11 από τους 14 πόντους της. Το Σάββατο βρήκε και τα έκανε κόντρα στην Νοτς Κάουντι: γλίτωσε δύο φορές στο 0-0 και από τη στιγμή που έκανε το 0-1, το πήγε εκεί που ήθελε, εκμεταλλευόμενη την τρομερή πίεση στους γηπεδούχους. Ακολουθεί πολύ δύσκολο εντός έδρας ματς κόντρα στην Νιούπορτ.

Η Εμπσφλιτ έδειξε και στο πρώτο ματς ότι το ‘χει: για να κερδίσει ήταν, έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο από την αρχή ως το τέλος και είχε τις καλύτερες ευκαιρίες στο ματς. Μιλήσαμε λίγο γι’ αυτήν και την Παρασκευή, καθώς έπαιζε εκτός έδρας με την Μπόρεχαμ, από την οποία πήρε 0-0 και με βάση την εικόνα της αδικείται από το αποτέλεσμα.

Ηταν το ντεμπούτο του Γκάρι Χιλ στο πρωτάθλημα. Δύο ματς με τον Χιλ στον πάγκο (ένα Κύπελλο, ένα πρωτάθλημα), δύο 0-0, καλή και στα δύο. Κοινό στοιχείο ότι είχε ευκαιρίες αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Ας το κάνει τώρα! Στο 4,75 το διπλό.

Ντόνκαστερ – Τσόρλι. Η Ντόνκαστερ επέστρεψε στις επιτυχίες το Σάββατο (είχαν προηγηθεί 6 ματς χωρίς νίκη), 2-1 τη Γουίμπλεντον, αλλά όπως ήδη έχουμε πει, δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα με την απόδοσή της.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η συγκεκριμένη νίκη της δώσει ώθηση ενόψει της συνέχειας. Προς το παρόν μένω στην καθαρά αγωνιστική εικόνα που για μία ακόμα φορά το τελευταίο διάστημα δεν ήταν καλή. Περίπτωση να «αφήσει» το Κύπελλο δεν νομίζω ότι υπάρχει καθώς ο προπονητής της είναι υπό πίεση, παρ’ όλα αυτά πρέπει να σημειωθεί ότι το Σάββατο η Ντόνκαστερ έχει ματσάρα κόντρα στη Μπάρνσλεϊ (εκτός).

Την Τσόρλι την ξέρουμε καλά λόγω της ενασχόλησής μας με τις πολύ μικρές κατηγορίες. Είναι μια ομάδα που διεκδικεί άνοδο στο Βορρά της Νάσιοναλ Λιγκ και αυτή τη στιγμή είναι ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Μπράντφορντ ΠΑ, έχοντας όμως δύο ματς λιγότερα! Το σημαντικό για μένα είναι ότι μετά από ένα μίνι ντεφορμάρισμα που έκανε (τρεις σερί ήττες) έκανε καλή εμφάνιση και στο πρώτο ματς με την Ντόνκαστερ (ισοφαρίστηκε στο 77’ κι ενώ έπαιζε από το 61’ με παίκτη λιγότερο) και το Σάββατο στο πρωτάθλημα, όπου πέρασε «αέρα» από την έδρα της πολύ δυνατής Κιντερμίνστερ (0-4).

Νομίζω ότι στο 15.00 (στο 4,33 η διπλή ευκαιρία, στο 11,00 το dnb) αξίζει να ρίξουμε κάνα ψιλό!

Χάρτλπουλ – Τζίλιγχαμ. Αυτό είναι αυριανό, με τον άσο να κυκλοφορεί στο 4,33. Αν η Χάρτλπουλ ήταν αγωνιστικά όπως ξεκίνησε τη σεζόν, ο άσος θα μπορούσε να παιχτεί με κλειστά μάτια. Αυτή την περίοδο βγάζει θέματα αγωνιστικά, όμως έχουμε πει πολλές φορές ότι τα ματς Κυπέλλου είναι μια ξεχωριστή κατηγορία.

Εχουμε δει σε Κύπελλα να ανασταίνονται ομάδες και από την πορεία τους εκεί να φτιάχνει ολόκληρη η σεζόν. Ετσι κι αλλιώς δεν είναι κάνα θηρίο, ούτε φορμαρισμένη είναι, εκτός έδρας δέχεται εύκολα γκολ.

* Υπουλο το Τσάρλτον – Μάνσφιλντ και αν ήταν λίγο παραπάνω το διπλό από το 4,75 θα έμπαινα στη διαδικασία να το δω πιο σοβαρά.

Για σήμερα έχω Εμπσφλιτ και Τσόρλι.

Η Τσόρλι είναι φαντασματάκι, καταλαβαίνετε ότι θα παίξουμε ελάχιστα. Την Χάρτλπουλ θα την ξανατσεκάρω το πρωί και αναλόγως θα γίνει update στη στήλη και στον πίνακα.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος