4384

Billaras

Επιλογή από πολλά ματς!

Καιρό είχε να συμβεί το σημερινό. Να έχω..ένα σκασμό ματς ως αρχικές επιλογές! Και μάλιστα, αυτό να έρχεται σε αντίθεση με αύριο που έχω…ελάχιστες. Αρα, η “καλή μάχη” θα δωθεί σήμερα. Εδώ είμαστε, με μιά στεναχώρια (που έχει φύγει πιά) γιά την ήττα της Μπιλμπάο, σε ματς που -επειδή το έβλεπα- δεν περίμενα ότι θα εξελιχθεί έτσι.

Ολα κρίθηκαν στο δοκάρι του Αμορεμπιέτα, λίγο μετά το 0-1. Να γίνει 0-2 εκεί, να τελειώσουν όλα. Εν ολίγοις; Στη φούρια της η Μπιλμπάο δεν έβαλε 2ο, ενώ στην φούρια της η Σπόρτινγκ έβαλε. Αυτό χώρισε τις δύο ομάδες, πάνω που όλα έδειχναν ότι το ματς “σβήνει” (χωρίς φάσεις η Σπόρτινγκ και σε σοκ από το το γκολ, έβαλε 3ο στόπερ ο Μπιέλσα).

That's football όμως, πάμε παρακάτω, γιά την ιστορία να σας αναφέρω μόνο ότι δεν έκανα trading, δεν εξασφάλισα κέρδη, το έχασα όλο το μπετ με την ανατροπή. Λάθος; Ισως. Αλλά δεν το “έβλεπα” (δεν μου το έδειχνε το ματς) να αλλάζει…. Επιστρέφω στο σήμερα. Σας προϊδέασα ήδη, ενώ πολλοί έχετε ακούσει betradio από χθες και ξέρετε που προσανατολίζομαι.

Εκανα ήδη από χθες κάποιες αλλαγές (σε σχέση με το αρχικό πινακάκι της εφημερίδας το οποίο γράφτηκε Πέμπτη μεσημέρι), πέταξα πχ Αρσεναλ, Ρεν, Μίλγουολ, Φέγενορντ…. Και πρόσθεσα μερικές άλλες. Ποιές είναι αυτές; Στο νησί αρχικά, έχω Αστον Βίλα, Μπόλτον, Γουίγκαν, Νιουκάστλ, ΚΠΡ (πέντε από Premier League), στην Championship έχω Σαουθάμπτον και Μπρίστολ Σίτι -άντε και το ξερό Χ στο Μπράιτον- στην 1η έχω Λέιτον και Γουίκομ, στην 2η έχω Τορκί και Σριούσμπερι.

Πόσα είναι; Μιά 11αδα (δεν μετράω το χινάρι). Πάρα πολλά. Το ξεδιάλεγμα θα γίνει εδώ, ενώπιων σας… Και έξω από την Αγγλία; Χαμός κι εδώ. Χερέθ, Πάρμα, Ουντινέζε, Λιλ, Στουτγάρδη, Σαμπντόρια, Βέρντερ, ξερό Χ στο Μόναχο 1860, Γκλάντμπαχ, Ντε Γκράαφσαπ και…Ρεάλ Μαδρίτης. Πόσα είναι; Ακόμα μιά 111αδα! Συνολικά 22 αρχικές επιλογές ενώ ήδη έχω κάνει ένα ξεσκαρτάρισμα το οποίο ανέφερα παραπάνω! Χαμός (και αύριο δεν έχω…ούτε τα μισά).

Οπως κάνω πάντα (και όπως πρέπει να κάνει ο κάθε παίκτης), αφού πρώτα…μάζεψα σημεία, τώρα θα…αφήσω σημεία. Το τι δεν παίζεις, είναι εξίσου σημαντικό με το τι παίζεις. Η χημεία. Η τελική διαλογή. Και αυτό επιβάλλεται να γίνει, γιά να μην απλώνει το παιχνίδι. Σήμερα έτσι κι αλλιώς το σχετικό “άπλωμα” δεν το γλυτώνω, ας το…μειώσω όσο γίνεται! Πάμε στο νησί: Τι αφήνω; Αιτιολογημένα φυσικά.

Μετράει πάρα πολύ και το ένστικτο εδώ, αλλά υπάρχει και λόγος! Αφήνω Μπόλτον. Δεν γίνεται να παίξω Βίλα στο 2.25 και Μπόλτον στο 2.10! δεν το δέχομαι! Η ομάδα μου μπορεί να σωθεί, αλλά να κοντράρω την Σουόνσι έτσι ξεροκέφαλα, δεν το κάνω. Προτιμώ να παίξω Μπόλτον…μεσοβδόμαδα! Αφήνω ΚΠΡ. Ζύγισα καλά αυτή και την Γουίγκαν. Μέτρησα και τις αντιπάλους.

Η Τότεναμ έχει κίνητρο. Αν η Νιουκάστλ κερδίσει νωρίς, η Τότεναμ μένει εκτός 4αδας. Και το ματς είναι αργά, έχει σημασία. Αν πχ δεν κερδίσει η Μπόλτον και κερδίσει η Νιουκάστλ (καθόλου απίθανο) πιό πολύ θα…καίγεται η Τότεναμ, παρά η ΚΠΡ! Στο φινάλε, δέχομαι να παίξω την φορμαρισμένη και πειστική Γουίγκαν, απέναντι στην αδιάφορη (στα χαρτιά) Φούλαμ, παρά την αλλοπρόσαλλη ΚΠΡ απέναντι στην Τότεναμ που καίγεται.

Αφήνω και Λέιτον και Γουίκομ. Αυτές ήταν “πακέτο”. Γιατί αν κάνει το μπαμ η Γουίκομ στην…διασκεδάζουσα τον τίτλο Τσάρλτον, τότε ναι, πήρε φωτιά η Λέιτον. Αν δεν το κάνει όμως, με “μαξιλάρι” ένα +3 που έχει, μπορεί να πεί “καλό και το χινάρι”. Εχει και εύκολο πρόγραμμα η Λέιτον, αφήστε που δεν πείθει και καθόλου γιά να την…βαρέσω ως φαβορί.

Πόσες πέταξα; Μπόλτον, ΚΠΡ, Λέιτον, Γουίκομ. Και “κατέβηκα” στις επτά. Αστον Βίλα, Γουίγκαν, Νιουκάσλ, Μπρίστολ Σίτι, Σαουθάμπτον, Τορκί, Σριούσμπερι. Αυτή η επτάδα μου αρέσει. Κίνητρο και οι επτά, φόρμα οι πέντε από τις επτά, όλες με αδιάφορες (και η Μίντλεσμπρο μπορεί να καταστεί αδιάφορη αν νωρίς κερδίσουν Κάρντιφ και Μπλάκπουλ κάτι που θα εύχομαι), τα κρατάω.

Εκτός νησιού; Θα αφήσω έξω: Πάρμα γιά αρχή. Το ζύγισα πολύ. Δεν ξέρει φυσικά τι θα κάνει αύριο η Λέτσε. Αλλά αν πάρουμε το σενάριο ότι κερδίζει η Λέτσε, τότε βαθμούς απόψε δεν θέλει μόνο η Πάρμα, θέλει και η Κάλιαρι! Η Πάρμα ακόμα και με Χ πάει 39 και μεσοβδόμαδα πάει στην Παλέρμο. Ε, αν κερδίσει η Λέτσε αύριο, ας…κερδίσει και η Παλέρμο την πεσμένη Τσεζένα και…κάτι θα πάρει την Τετάρτη η Πάρμα, δεν χάθηκε ο κόσμος! Οριακά ήμουν μεταξύ άσου και ισοπαλίας, πήγα στην…μέση λύση, το νο μπετ.

Μετά, αφήνω την Στουτγάρδη. Οκ, είναι…έτη φωτός μπροστά από την Κολωνία ειδικά σε θέμα φόρμας, αλλά και η άλλη παίζει το τομάρι της. Θα γίνει πόλεμος, το αφήνω. Αφήνω Βέρντερ. Με..βαριά καρδιά. Οκ, η Μπάγερν θα κάνει 6-7 αλλαγές βασικών, αλλά δεν με πείθει…καθόλου μα καθόλου αυτή η ρημάδα η Βέρντερ. Που θα έχει κι αυτή απουσίες. Αστο να πάει ρε Βασιλάκη (αλλά μακάρι να έρθει άσος, γιατί…κοιτάω το βραδυνό Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ).

Αφήνω το ξερό χινάρι στο Μόναχο, αν και…είναι πιθανό. Και χθες, όλα Χ τα έφεραν οι “μικροί” γερμανοί, Β' Ιταλίας το έχουν κάνει εκεί! Απλά δεν θέλω να παίξω (και) λόττο ισοπαλιών με τόσα ασόδια μαζεμένα. Αφήνω και την Ντε Γκράαφσαπ. Οκ, την “φαγαμε” μιά φορά, αλλά τότε έπαιζε με αδιάφορη, όχι με ενδιαφερόμενη όπως είναι τώρα η Χέρακλες.

Εξάλλου, η τελευταία πλέον Εξέλσιορ παίζει με την Τβέντε και δύσκολο να προσπεράσει. Και αφήνω και την Ρεάλ. Εδώ μπορεί να “χωθώ” στο live. Να δω πρώτο δεκάλεπτο, να “οσμιστώ” εξέλιξη και βλέπουμε. Πάντως η απόδοση της Ρεάλ στο ανταλλακτήριο (5.70) είναι σκέτη πρόκληση. Ξεκάθαρα. Ποιές έμειναν πλέον; Πέντε ματς! Χερέθ, Ουντινέζε, Λιλ, Σαμπντόρια, Γκλάντμπαχ.

Εδώ έγινε…καλύτερο ξεσκαρτάρισμα. Και προτίμησα να “φάω” χώρο και χρόνο γιά να σας γράψω τι ΔΕΝ παίζω, παρά το τί παίζω. Εχει σημασία. Σκεφτείτε το… Αυτές οι πέντε έχουν όλες κίνητρο (και η Χερέθ, γιατί εκεί έχει ακόμα εννιά αγωνιστικές, άρα…δρόμο), αλλού έχουμε και κάποιες σχέσεις (Ουντινέζε), αλλού έχουμε φόρμα (Σαμπντόρια), αλλού…σκέφτομαι και πονηρά! Και αναφέρομαι στην Γκλάνμπαχ φυσικά.

Παίζουν αργά. Αν η Μπάγερν δεν έχει κερδίσει, τότε η Ντόρτμουντ είναι και τυπικά πρωταθλητρία, θα μένουν δύο αγωνιστικές και η διαφορά θα είναι (με Χ της Μπάγερν) στους +7. Ας…αρχίσουν λοιπόν οι χοροί στο Βεστφάλεν! Και κάτι η μεταγραφή Ρόις, κάτι ότι η Γκλάντμπαχ είναι καλή ομάδα, κάτι ότι έχει στόχο την 3η θέση που πάει απ' ευθείας σε ομίλους, κάτι ότι την διεκδικεί από την…μισητή γιά την Ντόρτμουντ Σάλκε, με…ιντριγκάρει! Ας έχουν πιεί και μιά μπύρα παραπάνω, δεν με χαλάει.

Στο 8.00 θα παίξω ένα μονό αποδεκτό, δεν θα σκάσω κιόλας αν δεν έρθει! Εκτιμώ ότι αξίζει όμως. Πάμε πλέον στη σούμα. Εχω ακριβώς μιά ντουζίνα ματς. Είναι σαφές νομίζω, ότι Γουίγκαν και Γκλάντμπαχ θα παιχθούν μονά, να μπορώ να κάνω και trading. Τα άλλα δέκα, είναι σωστά φαβορί. Πως να τα…μπλέξω τώρα; Να πάω σε δυάδες; Να “χωρίσω” αγγλικά και μη αγγλικά; Είναι το τελευταίο κρίσιμο βήμα… Λέω να πάω με ένα εγγλέζικο παρολί (Νιουκάστλ-Σριούσμπερι-Μπριστολ) και μιά εγγλέζικη δυάδα (Αστον Βίλα-Σαουθάμπτον) και να αφήσω έξω ένα, την Τορκί.

Τα σημεία δεν είναι μεγάλα γιά να κάνω yankee ή trixie. Και μετά, να κάνω μιά “ιταλική” δυάδα με Σαμπντόρια-Ουντινέζε και ακόμα μιά με Λιλ-Χερέθ. Σύνολο, δυό μονά, τρεις δυάδες και μιά τριάδα (που την..απεχθάνομαι, αλλά καιρός πανιά-καιρός κουπιά). Σκέφτηκα κι άλλες επιλογές, αλλά μάλλον έτσι είναι καλύτερα. Οι εποχές των trixie έχουν μάλλον τελειώσει γιά φέτος, το παιχνίδι μεταβάλλεται τέτοια εποχή.

Ο καθένας ας κάνει τη δική του χημεία (αυτό που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε, είναι να φανείτε πλεονέκτες και να “ενώσετε” πχ δύο δυάδες, να παίξετε τετράδες κλπ. Με το..ζόρι έπαιξα μιά τριάδα, αυτό πρέπει να σας λέει κάτι). ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 26.000 μονάδες. Ποντάρισμα 21/4: Μονό αποδεκτό: Γουίγκαν 2 (4.30), 80 μονάδες.

Μονό αποδεκτό: Γκλάντμπαχ 2 (8.00), 40 μονάδες. Δυάδα: Αστον Βίλα 1-Σαουθάμπτον 2 (5.17), 110 μονάδες. Τριάδα: Νιουκάστλ 1-Μπρίστολ Σ. 1-Σριούσμπερι 2 (5.44), 110 μονάδες. Δυάδα: Σαμπντόρια 2-Ουντινέζε 2 (4.7), 150 μονάδες. Δυάδα: Λιλ 2-Χερέθ 1 (3.6), 160 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 650 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 25.350 μονάδες. Προσέξτε τι κάνω στα πονταρίσματα. Με ένα εύστοχο, παίρνω ουσιαστικά όλο το παιχνίδι μου πίσω.

Αν “διπλώσω”, βγάζω και κέρδος. Και δεν ξανοίχτηκα. Κανονικό ποντάρισμα.Αυτή την εποχή, ο συνδυασμός “κερδίζω-προστατεύω κέρδη” είναι ο ιδανικός. Ραντεβού στο chat και αύριο με νέα στήλη (παρένθεση: ανάλογα και με τα σημερινά αποτελέσματα, ίσως βολεύει πολύ το Χ στο Σοσιεδάδ-Βιγιαρέαλ. Το αναφέρω γιατί είναι αύριο νωρίς και ίσως να μην έχω ανεβάσει ακόμα στήλη.

Αν έχει πάρει βαθμό-βαθμούς απόψε η Σαραγόσα, μάλλον αξίζει να παιχθεί αύριο αυτό το Χ).   ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ KING BET ΚΑΙ TRAVEL PLAN ΤΟ TRAVEL PLAN, ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΣYΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ KING BET ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ 4 ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EURO 2012.

Συγκεντρώστε 7 κουπόνια που θα δημοσιευθούν στην KING BET από τις 20 Απριλίου μέχρι τις 18 Μαΐου 2012, στείλτε τα μαζί με ένα δελτίο συμμετοχής που θα δημοσιευτεί στις 11, 15 & 18 Μαΐου 2012 στη διεύθυνση «Σεβαστουπόλεως 80, Τ.Κ. 11526 Αθήνα» ΚΑΙ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ EURO 2012. ΤΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: · Αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής Αθήνα – Βαρσοβία – Αθήνα · 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* στη Βαρσοβία · Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο Βαρσοβίας · Μεταφορά από και προς το γήπεδο · Φόροι αεροδρομίου · Εισιτήριο αγώνα στην ελληνική κερκίδα (Κατ.

1 ή Κατ. 2 ή Κατ. 3) · Πανοραμική ξενάγηση πόλης κατά την άφιξη µε ελληνόφωνο ξεναγό ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΟ: www.kingpress.gr

Παλαιότερα άρθρα του Billaras