226

Germanos

Επιμένοντας στην… αξία!

Καλημέρα φίλοι! Για μια στιγμή νόμιζα πως το μομέντουμ ήταν με το μέρος μας (2-3 Μπράγκα), όμως το ότι η Σάλτσμπουργκ δεν σκόραρε, ενώ πήγε ιδανικά το ματς αλλά και το ότι η Λειψία έπαιξε (συγχωρέστε με) «χεσμένα» απέναντι στη Σίτυ, έφεραν μικρή μεν αλλά ζημιά δε. Υπάρχουν πολλά πάντως για τα οποία μπορώ να γκρινιάξω, για παράδειγμα το ότι κοντράραμε 4 φορές Λίντσερ αλλά στην 5η έκανε την «γκέλα», με τη ΒΑΚ, όπως και το ότι η Μπρέγκενς έσπασε δυσκολότερη έδρα από το να επικρατήσει εντός της Ριντ.

Ναι, βλέπουμε καλά, ναι διαβάζονται σωστά τα παιχνίδια, όμως μας λείπει το timing και το κοντέρ γράφει -76 μονάδες.

Μπροστά μας έχουμε κουπόνι, ένα τελευταίο πριν πάμε ξανά σε διακοπή για τις εθνικές ομάδες και ασφαλώς θα υπάρξει ένας μίνι απολογισμός για αυτούς τους πρώτους μήνες. Το κουπόνι είναι λίγο περίεργο, θα καταλάβετε τι εννοώ παρακάτω αλλά αυτό ίσως μας βγει σε καλό.

Σημεία που δεν βγαίνουν από πίνακα

Πολλές σκέψεις πέρασαν από το μυαλό μου στην Μπουντεσλίγκα. Αρχικά να πω για το σημερινό δεν παίζω κάτι, η Γκλάντμπαχ φαίνεται να βρήκε τα πατήματα της, έρχεται από νίκη, ο Πλέα είναι σε σούπερ κατάσταση (3,00 πληρώνει να σκοράρει) και η Μάινς «ψάχνεται» ακόμα.

Πάμε τώρα στα αυριανά όπου θα ξεκινήσω από τα ματς που δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο. Στο Ντόρτμουντ, στη Λειψία και στην Βρέμη δεν θεωρώ πως προκύπτει κάτι καλό στοιχηματικά. Ντόρτμουντ και Λειψία μάλλον «κερδάνε» στο ένα και τίποτα, λογικά κερδίζει και η Χόφενχαϊμ μέσα στην πολύ κακή Βέρντερ, με τον προπονητή να βρίσκεται στην έξοδο.

Στο Άουγκσμπουργκ και στην Στουτγάρδη κάνω στάση. Το διπλό της Ντάρμστατ (4,00) μου αρέσει αρκετά, είναι καλό σύνολο, δεμένο και ο Λίμπερκνεχτ δεν είναι κακός προπονητής. Είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να χτυπήσει αν θέλει να σωθεί. Η Άουγκσμπουργκ δεν μου αρέσει ως ομάδα, το έχω δηλώσει από την αρχή της χρονιάς. Μπορεί βέβαια το «πινακάκι» να βγάζει ότι είναι αήττητη εντός έδρας, όμως κάθε άλλο παρά πειστικό δεν είναι αυτό που παρουσίασε απέναντι σε Μάινς, Μπόχουμ και Γκλάντμπαχ.

Στην Στουτγάρδη πιστεύω πως η Βόλφσμπουργκ είναι η ιδανική ομάδα για να βάλει στοπ σε αυτήν την «έξαρση» της Στουτγάρδης. Τρομακτικά αυτά που κάνει εντός έδρας η Στουτγάρδη, έχοντας σκοράρει σε 3 παιχνίδια 13 γκολ (!). Θα υπάρξει σίγουρα μια διόρθωση στα στατιστικά και ίσως γίνει τώρα αυτή η διόρθωση, με τη Βόλφσμπουργκ. Στο 3,75 το διπλό των «λύκων» που έχουν όμορφη παράδοση και το στυλ τους είναι τέτοιο που ίσως βάλει πολύ δύσκολα στην ομάδα του Χόενες.

Από τα παιχνίδια της Κυριακής νομίζω αξίζει η Χάιντενχαϊμ. Εμφανές οι αδυναμίες στα στημένα για την Άιντραχτ, που αυτό αποτελεί τη δύναμη της Χάιντενχαϊμ. Χτυπητές αδυναμίες και μπροστά για την Άιντραχτ, που δεν μπορεί να σκοράρει με τίποτα, ενώ θα λείπει και ο Γκέτσε. Τα προβλήματα της φετινής Άιντραχτ φάνηκαν και απέναντι στον ΠΑΟΚ, που παρότι είχε 4-21 υπέρ της σε τελικές κατάφερε και έχασε.

Στο 4,75 το διπλό των νεοφώτιστων.

Κλείνω με μια μικρή έμπνευση στο ντέρμπι μεταξύ Λεβερκούζεν και Κολωνίας. Εκεί πιστεύω πως η Κολωνία θα πάρει προβάδισμα στο σκορ και θα χάσει το ματς, αυτό μου βγαίνει, είτε το δω στατιστικά είτε λαμβάνοντας υπόψη την κούραση των τελευταίων ημερών για τη Λεβερκούζεν.

Το πρωτάθλημα με τα περισσότερα γκολ

Ως γνωστόν η δεύτερη Γερμανίας είναι αυτήν την στιγμή πρώτη σε μέσο όρο γκολ στην Ευρώπη, πρωτάθλημα που πραγματικά χαίρεσαι να βλέπεις.

Για αυτό και προσωπικά έχω σημειώσει τα περισσότερα ζευγάρια με την μεγαλύτερη πιθανότητα για γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου.

Πρώτα όμως τα σημεία. Σκέφτηκα αρκετά να παίξω Βέεν στο 4,50 απέναντι στο Αμβούργο, όμως αυτές οι αλλεπάλληλες ήττες της Βέεν με προβλημάτισαν, παρότι θεωρώ πως υπό τις οδηγίες του Καουτσίνσκι είναι ένα σύνολο που βγάζει το λάδι στον αντίπαλο.

Παρόλα αυτά το αφήνω. Αφήνω επίσης το 3,10 του άσου της Μπάουνσβαϊκ με την Πάντερμπορν και ο λόγος είναι η απουσία του Ούγια στην επίθεση, μια μεγάλη απώλεια για τα λιοντάρια.

Στα παιχνίδια τώρα που «υπόσχονται» γκολ είναι το Λάουτερν – Ανόβερο (σήμερα), το Μαγδεμβούργο – Καρλσρούη, το Πάουλι – Νυρεμβέργη και το Σάλκε – Χέρτα.

Το πρώτο που «κόβω» είναι το Μαγδεμβούργο – Καρλσρούη, αφού από τη μία το Μαγδεμβούργο έχει μια τάση να πηγαίνει στο under τελευταία και επίσης ο προπονητής της Καρλσρούης αναφέρθηκε στο πρόβλημα στην άμυνα και είμαι σίγουρος θα πάει πιο αμυντικά στο ματς. Βέβαια, για μένα ο πιο σημαντικός ρόλος είναι η απουσία του Ατίκ (Μαγδεμβούργου), παίκτης υπερπολύτιμος για το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του Τιτς.

            

Στο σημερινό διστάζω αρκετά, γιατί το Ανόβερο μπορεί να σκοράρει μεν, όμως έχει μόλις ένα γκολ/γκολ ημιχρόνου φέτος, ενώ η Λάουτερν έρχεται από σερί. Το Σάλκε – Χέρτα είναι παντελώς υποψιασμένο στο 3,40, δεν έχει αξία. Μένει λοιπόν το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου της Σανκτ Πάουλι με τη Νυρεμβέργη στο 4,50, μου κάνει, μου αρέσει, είναι σε καλή κατάσταση και οι δύο, η Νυρεμβέργη σκοράρει σχεδόν πάντα στην έδρα της Πάουλι.

     

«Μικρούλια» αλλά με καλές πιθανότητες

Στην Dritte Liga ξεχώρισα δύο σημεία, το πρώτο είναι η Ντόρτμουντ ΙΙ  στο 3,00 απέναντι στην Αρμίνια Μπίλεφελντ, που σέρνεται κυριολεκτικά και το δεύτερο σημείο είναι η Ουντερχάχινγκ στο 2,80 απέναντι σε μια μέτρια Ντούισμπουργκ.

Και στις δύο περιπτώσεις τα φαβορί δεν θα έπρεπε να είναι φαβορί, τόσο απλό. Παρόλα αυτά διστάζω, με την Ουντερχάχινγκ από τη μία να έχει πολλά «Χ» εκτός έδρας, ενώ η Ντόρτμουντ ΙΙ εκτός έδρας έχει μόνο μια νίκη και αυτή επί της Βερλ με πολύ τύχη.

Από γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου κράτησα μονάχα ένα, όμως είναι και αυτό που με ελκύει περισσότερο.

Ο λόγος για το Χάλεσερ – Μούνστερ. Δύο ομάδες που βρίσκονται στο πικ του σκοραρίσματος τους, δημιουργούν πολλές φάσεις, σκοράρουν με ευκολία και το σημείο βρίσκεται στο 4,00. Δεν μπορώ να πω όχι με τέτοιες προϋποθέσεις.

Αξία στα «διπλά»

Από την πρώτη κατηγορία υπάρχει ένα, το οποίο δεν γίνεται να μην ποντάρει κανείς.

Στη Βιέννη η Αούστρια υποδέχεται την Μπλάου Βάις Λινς. Κακό το κλίμα στην Αούστρια, ακόμα και αγωνιστικά υπάρχει ντεφορμάρισμα. Μοναδική νίκη τις τελευταίες 55 (!) μέρες είναι αυτή επί της Αγίας Άννας για το Κύπελλο με 0-4. Χωρίς νίκη λοιπόν στο πρωτάθλημα από 06.08, τότε που νίκησε την Λούστεναου με 0-2 (είχαμε ποντάρει άσο). Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε άκρως αντίθετη τροχιά.

Αήττητοι για πέντε σερί επίσημα παιχνίδια, τέσσερα στο πρωτάθλημα. Το highlight φυσικά το διπλό μέσα στο Σάλτσμπουργκ. Ομάδα που στέκεται μέσα στο Σάλτσμπουργκ και προσφέρεται στο 4,33 στην έδρα της Αούστρια, απλά δεν γίνεται να μην πονταριστεί.

Στη δεύτερη κατηγορία της Αυστρίας επίσης υπάρχουν σημεία για κουβέντα αλλά και δύο γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου που αξίζουν.

Ξεκινάω με το διπλό της Κάπφενμπεργκ στην έδρα της Χορν σε απόδοση 3,80. Ισόβαθμες ομάδες, με την Κάπφενμπεργκ να βγάζει μια σταθερότητα σε σχέση με τη Χορν. Τι εννοώ; Η Χορν χάνει 3-1 στο Στρίπφινγκ, επικρατεί 3-0 της Ντόρνμπιρν, χάνει 2-0 στο Λάφνιτς, επικρατεί 4-0 της Στουρμ ΙΙ και χάνει μετά με 5-0 από τη Ριντ. Ζουρλομαδύας, εντελώς αψυχολόγητη.

Αντίθετα η Κάπφενμπεργκ έχει χάσει 3-0 και 2-0 από Πόλτεν και Ριντ αντίστοιχα, ενώ σε όλα τα άλλα ματς από αρχές Αυγούστου δεν έχασε, μετρώντας τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Προσωπικά πάει πολύ το ότι η Χορν εντός έδρας έχει 4/4 νίκες (εξού και οι 12 βαθμοί). Πάω με τα «γεράκια».

Το έτερο σημείο που σκέφτηκα αρκετά ήταν το διπλό της Μπρέγκενς στο 6,00 μέσα στην Γκράτσερ.

Αν είχα βρει το timing της, μας πλήρωνε με τη Ριντ και έπειτα με την ΦΑΚ, τότε θα το επέλεγα. Όμως να ξέρετε πως η Γκράτσερ είναι καλύτερη και από τις δύο ομάδες τις οποίες η Μπρέγκενς κατάφερε και βγήκε αήττητη.

Όσον αφορά τα γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου, νομίζω το Στρίπφινγκ βγάζει μάτια. Η γηπεδούχος έρχεται από σερί αποτελέσματα με υψηλό σκορ.

Δεν είναι μόνο τα γκολ αλλά ο τρόπος που παίζει. Αυτόν τον ρυθμό τον ακολουθεί ευχαρίστως η Πόλτεν, που επίσης βρίσκεται σε ένα καλό μομέντουμ όσον αφορά το σκοράρισμα. Με το γκολ/γκολ ημιχρόνου στο 4,33 πάω ευχαρίστως. Τέλος, το κυριακάτικο παιχνίδι της Λιφερίνγκ με την Αντμίρα μπορεί να έχει επίσης γκολ.

Αυτά για το ερχόμενο κουπόνι.

Νομίζω από την πρώτη διαλογή βγαίνει και παιχνίδι. Το ρεπορτάζ το έχω τσεκάρει, έχω καταλήξει τι κόβω, τι δεν κόβω, νομίζω το προτιμότερο θα ήταν να παίξω από σήμερα για όλο το Σ/Κ και να δώσω βάση στο τσατ και στο να δω πολλά παιχνίδια το Σ/Κ. Ας απλώσω σκέψεις. Πέντε σημεία κράτησα, Ντάρμστατ (4,00), Βόλφσμπουργκ (3,75), Χάιντενχαϊμ (4,75), Μπλάου Βάις (4,33) και Κάπφενμπεργκ (4,00).

Σέβομαι Στουτγάρδη, που είναι και καλή ομάδα, αφήνω δηλαδή Βόλφσμπουργκ. Επίσης, αφήνω Χάιντενχαϊμ, κάποια στιγμή θα μπουν τα γκολ για την Άιντραχτ και πολύ φοβάμαι θα είναι με τη νεοφώτιστη. Έμειναν τρία, γίνονται πατέντ, εύκολο. Στα γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου έχω την Στρίπφινγκ (4,33), την Πάουλι (4,50) και την Χάλεσερ (4,00). Μου αρέσουν και τα τρία, δεν θέλω όμως να πάω σε πατέντ, δεν θέλω να ξεφύγω στις μονάδες, θα πάω σε trixie με σύνολο 5 μονάδες ταβάνι.

Κλείσαμε! Σε λιγάκι εκπομπή ο Μπιλάρας με τον Άγγελο, τσατ θα είμαι μέχρι απογευματάκι, μετά έχω ματς… βελάκια. Οπότε θα τα πούμε πια το μεσημέρι αύριο!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS