1405

Μάκης Μηνδρινός

Επιστροφή στις… ρίζες!

Χαιρετώ! Η Βόλφσμπουργκ έπαιξε σαν Γκλάντμπαχ και η Γκλάντμπαχ σαν Βόλφσμπουργκ την Τρίτη. Περίμενα τη φιλοξενούμενη πιο μαζεμένη, πιο υπομονετική. Αυτό έγραψα κιόλας, γι’ αυτό έπαιξα διπλό. Ηταν το σημείο που χάθηκε πιο εύκολα απ’ οποιοδήποτε σημείο έπαιξα στη Γερμανία μετά τη διακοπή.

Κατά τ’ άλλα είδαμε και τα ματς της Αγγλίας, με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να κατεβαίνει για την ισοπαλία στο «Βίλα Παρκ» και να την παίρνει σχετικά εύκολα.

Αν εξαιρέσεις κάποια 5λεπτα που η Βίλα ήταν καλύτερη και απείλησε (κυρίως στο β’), ήταν ένα ισορροπημένο ματς. Και αν κάποια αδικείται είναι η Σέφιλντ, της οποίας της ακυρώθηκε κανονικότατο γκολ. Στην εποχή του goal line technology και του var, ΔΕΝ γίνεται να μη μετράει ένα τέτοιο γκολ σαν της Σέφιλντ. ΟΚ, πες ότι δεν δούλευε το goal line technology. Αλλά οι var; Δεν γίνεται να μην το δεις, μπαμ έκανε με γυμνό μάτι!

Οσο για το Σίτι – Αρσεναλ; Ένα όνομα: Νταβίντ Λουίς! Ο τύπος κάθε φορά ξεπερνάει τον εαυτό του! Μιλάμε για συμβόλαιο 10 εκατ.

το χρόνο. Δεν υπάρχουν καν λόγια να περιγράψουν την εμφάνισή του, δείτε στιγμιότυπα και θα καταλάβετε. Αν και δεν ήταν μόνο τα λάθη στα γκολ και η αποβολή, ήταν γενικά μια… οπτασία η εμφάνισή του!

Χθες, στα πλέι οφ της Λιγκ 2, Κόλτσεστερ και Τσέλτεναμ πήραν προβάδισμα πρόκρισης μετά τις νίκες τους κόντρα σε Εξετερ (1-0) και Νορθάμπτον (2-0) αντίστοιχα.

Ματς λεπτομερειών και τα δύο, το Κόλτσεστερ – Εξετερ κρίθηκε από ένα απευθείας φάουλ σε ματς με ελάχιστες ευκαιρίες, το άλλο κρίθηκε σε ένα χαμένο πέναλτι της Νορθάμπτον στο 0-0. Δεν το έβαλε, έμεινε πίσω από στημένη φάση, ανοίχτηκε περισσότερο στο β’ για την ισοφάριση και δέχθηκε δεύτερο στο τέλος. Προσωπικά ούτε την Εξετερ ούτε τη Νορθάμπτον ξεγράφω.

Ειδικά η Εξετερ πιστεύω θα κερδίσει, το 2,35 είναι νορμάλ για όποιον θέλει να πάει σε φαβορί.

Πρέμιερ Λιγκ

Πριν περάσουμε στα της αγωνιστικής σε Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ, να πούμε τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν τη Νάσιοναλ Λιγκ. Όπως περιμέναμε, η Νάσιοναλ Λιγκ ακολούθησε τη Φούτμπολ Λιγκ και με το points per game ολοκλήρωσε τη σεζόν.

Στη Λιγκ 2 ανέβηκε η Μπάροου, στη Νάσιοναλ Λιγκ οι πρωτοπόροι σε Βορρά και Νότο, Κινγκς Λιν και Γουίλντστοουν.

Πάμε στα του προγράμματος. Ισχύει ό,τι λέγαμε και πριν από την έναρξη των υπόλοιπων πρωταθλημάτων. Θέλει μεγάλη προσοχή τώρα στο ξεκίνημα, δεν έχουμε ιδέα σε τι κατάσταση θα εμφανιστούν οι ομάδες. Εστω κι αν εδώ, σε αντίθεση με τα άλλα μεγάλα πρωταθλήματα, είχαμε και φιλικά ματς.

Πάμε να ξεκινήσουμε από την Πρέμιερ Λιγκ, αν και γενικά δεν είναι στοιχηματικό το πρόγραμμα.

Νόριτς – Σαουθάμπτον: Η Νόριτς πολύ δύσκολα θα καταφέρει να αποφύγει το μοιραίο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι του χρόνου θα επιστρέψει στην Τσάμπιονσιπ. Χρόνος υπάρχει, η διάφορα δεν είναι πολύ μεγάλη (-6), όμως αγωνιστικά δεν έδειξε σε κανένα σημείο ότι μπορεί να κάνει μια δυνατή αντεπίθεση και να σωθεί.

Δεν το αξίζει κιόλας, με βάση τα έως τώρα δεδομένα. Από την άλλη, σαφώς πιο ποιοτική η Σαουθάμπτον, αλλά κι αυτή με πολλά σκαμπανεβάσματα. Δεν ήταν σε καλή κατάσταση μέχρι τη διακοπή, πιθανόν να της έκανε καλό. Σωστό το σετ, αδιάφορο στοιχηματικά.

Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουν.: Η Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά φέτος έδειχνε να είναι καλά πριν από τη διακοπή.

Και ψυχολογικά και αγωνιστικά. Οπότε λογικά δεν ήθελε τη διακοπή, κόπηκε ο ρυθμός που είχε. Το ακριβώς ανάποδο ισχύει για την Τότεναμ. Ουσιαστικά ποτέ δεν βρήκε ρυθμό με τον Μουρίνιο στον πάγκο, είχε και ένα σωρό απουσίες, αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ, γενικώς μια κακή σεζόν. Η Τότεναμ πλέον έχει επιστροφές, σημαντικότερη του Χάρι Κέιν.

Αλλά και των Σον και Σισοκό είναι σημαντικές. Από την άλλη, διαθέσιμοι στη Γιουνάιτεντ είναι οι Ράσφορντ και Πογκμπά.

Ιδιαίτερο το ματς λόγω Μουρίνιο και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μπλέξουμε. Αν ήταν πριν από τη διακοπή θα έλεγα απλά ότι το διπλό είναι ΟΚ. Τώρα, δεν έχω ιδέα τι θα δω, δεν βοηθούν και οι αποδόσεις.

Γουότφορντ – Λέστερ: Και εδώ πολύ ιδιαίτερο το ματς, λόγω Νάιτζελ Πίρσον.

Ο έμπειρος προπονητής έκανε σπουδαία καριέρα στη Λέστερ, την ανέβασε, την έφτιαξε, την έσωσε κιόλας σε μια σεζόν που έμοιαζε χαμένη, αποχώρησε όμως λόγω του… γιου του. Ο οποίος έπαιζε στη Λέστερ και σε ένα ταξίδι της ομάδας αποφάσισε με κάποιους συμπαίκτες του να… περάσει καλά. Και όχι μόνο αυτό, έβαλε και φωτογραφίες. Και οι φωτογραφίες διέρρευσαν.

Και μαζί με τον γιο την πλήρωσε και ο μπαμπάς. Την επόμενη σεζόν η Λέστερ πήρε το πρωτάθλημα με τον Ρανιέρι.

Ο Πίρσον εδώ και κάποιους μήνες ανέλαβε τη Γουότφορντ, η οποία εκείνη τη στιγμή χαροπάλευε. Την έχει στρώσει, της έχει βάλει αρχές και η ομάδα παλεύει πολύ. Είναι σαφώς βελτιωμένη, κυρίως αμυντικά. Η Λέστερ προφανώς δεν είναι εύκολη ομάδα, έκανε και μια κοιλιά πριν από τη διακοπή, όμως παραμένει στην τρίτη θέση και δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται τόσο ψηλά.

Ισως αξίζει το ρίσκο στην κόντρα της Λέστερ, αν και θα ήθελα να τσιμπήσει λίγο ακόμα (είναι στο 3,55).

Μπράιτον – Αρσεναλ: Για την Αρσεναλ έχουμε ένα πρώτο δείγμα, από το ματς με τη Σίτι την Τετάρτη. Σαν να μην πέρασε μια μέρα! Οσο κακή ήταν πριν από τη διακοπή, άλλο τόσο εμφανίστηκε μετά από αυτήν. Πολλά προβλήματα αμυντικά, έχει και απουσίες, πρόεκυψαν κι άλλες, γενικά είναι για κόντρα.

Το θέμα είναι, μπορεί η Μπράιτον; Ολο και κάποια σημάδια ζωής έδειξε πριν από τη διακοπή, παραδοσιακά είναι καλή εντός (βέβαια χωρίς κόσμο, σχετικό είναι αυτό…), δεν αποκλείω την έκπληξη. Εξάλλου, εκτός έδρας θυμάστε πόσες νίκες έχει φέτος η Αρσεναλ; Δύο! Μόλις δύο. Τη Γουέστ Χαμ κέρδισε 3-1 τον Δεκέμβρη και τη Νιουκάστλ τον Αύγουστο.

Για να μην το κουράζω, στο 3,80 που άνοιξε ο άσος το συζητούσα. Στο 3,00 που είναι τώρα, δεν βρίσκω αξία.

Γουέστ Χαμ – Γουλβς: Και εδώ είναι μια περίπτωση που μπορεί να συζητηθεί. Η Γουέστ Χαμ ξεκίνησε τη σεζόν με μεγάλες προσδοκίες, τις οποίες δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να δικαιώσει. Αλλαξε προπονητή, έφερε τον Μόγιες, όμως παραμένει στα χαμηλά στρώματα και χρειάζεται βαθμούς για να ξεκολλήσει από εκεί.

Προσπαθεί με τον Μόγιες να συμμαζευτεί αμυντικά, είναι λίγο καλύτερα, όμως μέχρι τη διακοπή δεν είχε βρει ισορροπία: μία καλή μπροστά, μια καλή πίσω. Ισως η διακοπή τη βοήθησε.

Η Γουλβς είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα, καλοδουλεμένη, συνεχίζει και στο Γιουρόπα Λιγκ (εκκρεμεί η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στους 16), γενικά έδειξε χαρακτήρα σε μια πολύ απαιτητική σεζόν, με συνεχείς αγώνες σε Αγγλία και Ευρώπη.

Στο -5 από την τετράδα, στόχος είναι και πάλι το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το ενδεχόμενο να παίξει ανοιχτά στο Λονδίνο δεν το θεωρώ πιθανό, γιατί τότε ξέρει ότι η Γουέστ Χαμ γίνεται επικίνδυνη στην κόντρα. Αν το πάει λάου λάου σαφώς και θα το φέρει στα μέτρα της, ψάχνοντας η ίδια κάποιο γκολ στην αντεπίθεση ή σε στημένες φάσεις.

Η ισοπαλία να παίζει πολύ, όμως λόγω απόδοσης ίσως αξίζει κι ένα μικρό ρίσκο στον άσο, σε καθαρή απόδοση αουτσάιντερ (3,55).

Μπόρνμουθ – Πάλας: Την Πάλας την έχω στην κατηγορία των ομάδων που δεν έχουν να διεκδικήσουν κάτι χειροπιαστό μέχρι το φινάλε. ΟΚ, θεωρητικά έχει ελπίδες για ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά ουσιαστικά είναι πολύ δύσκολο να το διεκδικήσει, καθώς υπάρχουν πολλοί μνηστήρες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα κατέβει αδιάφορη από ‘δω και πέρα.

Αντίθετα, η Μπόρνμουθ κάνει τη χειρότερη σεζόν της από τότε που ανέβηκε, είναι εντός ζώνης υποβιβασμού και κάθε βαθμός μετράει. Δίνω τύχη στη γηπεδούχο, όμως και οι μπουκ βλέπουν κάτι παρόμοιο με μένα! Να πούμε επίσης μια σημαντική είδηση: ο εξτρέμ Φρέιζερ, από τους καλύτερους της Μπόρνμουθ, δεν υπολογίζεται για τη συνέχεια καθώς δήλωσε ότι θέλει να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Ο Χάουι τον έστειλε από τώρα σπίτι του, λέγοντας ότι θέλει να στηρίζεται σε παίκτες που είναι 100% αφοσιωμένοι στην ομάδα και το στόχο.

Νιουκάστλ – Σέφιλντ Γιουν.: Η Νιουκάστλ ήταν σταθερά στην επικαιρότητα κατά τη διακοπή, καθώς υπήρχε (και ακόμα υπάρχει) πολύ ζωηρό ενδιαφέρον από πάμπλουτους αγοραστές από τη Σουηδική Αραβία.

Γράψαμε σχετικά για το θέμα, αναλύσαμε και τους λόγους που δεν είναι τόσο απλή η μεταβίβαση των μετοχών από τον Ασλεϊ. Αυτή τη στιγμή το deal έχει κολλήσει στις υπόλοιπες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, οι οποίες πρέπει να δώσουν το ΟΚ προκειμένου να προχωρήσει η μεταβίβαση των μετοχών. Δεν το έχουν δώσει ακόμα.

Μέσα σε όλα αυτά η Νιουκάστλ έχει ένα +8 από τη γραμμή υποβιβασμού και αν υπολογίσουμε ότι παραδοσιακά το όριο παραμονής είναι στους 38-40 βαθμούς, είναι πολύ κοντά στο να διατηρηθεί στη μεγάλη κατηγορία (είναι στους 35 βαθμούς).

Δεν παίζει καλή μπάλα, αλλά είναι σκληρή ομάδα, έχει το χαρακτήρα του προπονητή της (Μπρους).

Τη Σέφιλντ την είδαμε και στο Βίλα Παρκ μεσοβδόμαδα, όπου πήρε σχετικά άνετα το 0-0. Ουσιαστικά έπαιξε για την ισοπαλία, μηδέν ρίσκα, παραλίγο να πάρει και το τρίποντο καθώς της ακυρώθηκε κανονικό γκολ. Με τον ίδιον τρόπο περιμένουμε ότι θα παίξει και στο Νιουκάστλ, αναμενόμενα χαμηλό το under, δεν αποκλείω μια ισοπαλία που θεωρητικά θα βολέψει και τους δύο.

Αστον Βίλα – Τσέλσι: Η Αστον Βίλα είναι ο ορισμός της αυτοκαταστροφικής ομάδας. Κάνει αστεία λάθη, τρώει γκολ με κάθε τρόπο, το ίδιο έγινε και στο μεσοβδόμαδο με τη Σέφιλντ. Σε ένα κρίσιμο ματς έδειξε και πάλι ότι ήθελε, όμως της έλειπε το κάτι παραπάνω για να πάρει το τρίποντο. Δεν έχει τον γκολτζή μπροστά, ενώ πίσω μυρίζει λάθος κάθε φορά που η μπάλα πηγαίνει στο κέντρο της άμυνας.

Κάπως έτσι δέχθηκε γκολ από τη Σέφιλντ (ο τερματοφύλακας τράκαρε με αμυντικό και μπήκε μέσα στην εστία, όμως διαιτητής-επόπτης-goal line technology και var και δεν είδαν ότι η μπάλα πέρασε ξεκάθαρα ολόκληρη τη γραμμή). Η Βίλα πήρε τον πόντο, αλλά πρέπει να κάνει υπερβάσεις αν θέλει να σωθεί.

Με την άμυνά της, όμως, να κάνει τόσο εύκολα το λάθος, δεν ξέρω πως θα πάρει κάτι από το ματς με την Τσέλσι.

Η οποία είναι εξαιρετική επιθετικά, αφελής αμυντικά. Λογικό το over, από ‘κει και πέρα δεν θα ρίσκαρα με την κόντρα των «μπλε».

Εβερτον – Λίβερπουλ: Παραδοσιακό ντέρμπι στο Λίβερπουλ, με τη φιλοξενούμενη να ψάχνει λίγους βαθμούς ακόμα ώστε να πανηγυρίσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια. Εχει καλή παράδοση με την Εβερτον, προφανώς είναι το φαβορί, όμως δεν είναι ματς για 1,60.

Η Εβερτον με τον Αντσελότι έχει δέσει αμυντικά, ποιότητα στο ρόστερ έτσι κι αλλιώς έχει, νομίζω ότι θα το παλέψει πολύ. Ως εκεί, στοιχηματικά δεν βλέπω κάτι.

Σίτι – Μπέρνλι: Εντελώς αδιάφορο στοιχηματικά το ματς της Δευτέρας, με τη Σίτι να είναι το φαβορί. Πιθανό και το over, το οποίο επίσης είναι πολύ χαμηλά.

Τσάμπιονσιπ

Στην αγαπημένη Τσάμπιονσιπ να αναφέρουμε ορισμένες σημαντικές ειδήσεις:

* Η Μπέρμιγχαμ γλίτωσε την αφαίρεση βαθμών.

Όμως ο Κλότετ (προπονητής) ανακοίνωσε ότι στο τέλος της σεζόν αποχωρεί.
* Κίνδυνος για αφαίρεση βαθμών υπάρχει τώρα σε Σέφιλντ Γουένσντεϊ.
* Αλλαγή προπονητή στη Λούτον, με τον Γκρέιαμ Τζόουνς να δίνει τη θέση του στον Νέιθαν Τζόουνς, έναν άνθρωπο που γνωρίζει άριστα την ομάδα.
* Χαλ και Τσάρλτον (που δυστυχώς παίζουν μεταξύ τους) έχουν θέματα με παίκτες που δεν ανανέωσαν το συμβόλαιό τους ή δεν θέλουν να αγωνιστούν λόγω κορωνοϊού.


* Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι ομάδες που βασίζονταν στον κόσμο και γενικότερα στην έδρα τους, όπως π.χ. η Μίλγουολ, η Νότιγχαμ, η Φούλαμ και αρκετές ακόμα, χάνουν αυτό το πλεονέκτημα από τη στιγμή που τα ματς θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.

* Στο στοιχηματικό κομμάτι, το λονδρέζικο Φούλαμ – Μπρέντφορντ μοιάζει καλύτερη περίπτωση για over, το οποίο αγγίζει το 2,00.

Πολύ επιθετικές και οι δύο, με την υποσημείωση βέβαια ότι δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι και πώς θα εμφανιστούν μετά τη διακοπή.

* Στη λογική που ανέφερα ήδη, ότι κάποιες ομάδες που είχαν ως όπλο την έδρα ενδέχεται να επηρεαστούν, δεν αποκλείω έκπληξη στο Μίλγουολ – Ντέρμπι. Απλά για να πάρω πιο εύκολα το ρίσκο θα ήθελα το διπλό λίγο παραπάνω από το 3,20 που κυκλοφορεί.

* Πάλι στην ίδια λογική, έχουμε το Μπλάκμπερν – Μπρίστολ Σίτι. Ομάδα έδρας η Μπλάκμπερν, μόλις τρεις ήττες έχει εκεί σε 19 ματς. Η Μπρίστολ Σίτι είναι ύπουλη, ειδικά εκτός έδρας, και εδώ δεν θα μου κάνει εντύπωση αν η Μπρίστολ Σίτι φύγει με θετικό αποτέλεσμα. Στο 3,30 το διπλό.

* Για το Χαλ – Τσάρλτον έκανα ήδη μια αναφορά, δυστυχώς παίζουν μεταξύ τους.

Ειδικά η Χαλ είναι για κόντρα. Εξάποντο παραμονής, δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε.

* Ακόμα μία ομάδα με καλές εντός έδρας επιδόσεις είναι η ΚΠΡ. Η οποία μάλιστα πήγε στη διακοπή πατώντας καλά και τρέχοντας ένα αήττητο 6 αγώνων. Είχαμε αναφερθεί αρκετές φορές στη Λονδρέζα πριν από τη διακοπή λέγοντας ότι δέχεται πολύ εύκολα γκολ, από την άλλη όμως εντός έδρας έβρισκε τρόπους να παίρνει θετικό αποτέλεσμα.

Η Μπάρνσλεϊ είναι ουραγός, όμως μετά την αλλαγή προπονητή έδειξε σημάδια ζωής και βασικά έδειξε ότι θα το παλέψει, ό,τι και να γίνει στο τέλος. Και εδώ όμως σκαλώνω στην απόδοση. Την ουραγό θα ήθελα να την παίξω εκτός έδρας σε καλύτερη απόδοση από το 3,30 που κυκλοφορεί.

* Και για τη Νότιγχαμ είχαμε μιλήσει αρκετές φορές πριν από τη διακοπή.

Κυρίως όταν έπαιζε εκτός έδρας με τη στάμπα του αουτσάιντερ. Ετσι τη βολεύει να παίζει. Να μην έχει τη μπάλα στα πόδια της, να περιμένει τον αντίπαλο και να χτυπάει στην κόντρα. Στα 6 τελευταία εκτός έχασε μόνο στο Μπέρμιγχαμ, σε ένα ματς δηλαδή που δεν ήταν καθαρό αουτσάιντερ. Στο διάστημα αυτό πέρασε νικηφόρα από τις δύσκολες έδρες της Μπρέντφορντ και της Κάρντιφ, ενώ έφυγε με τον βαθμό από Μίντλεσμπρο και Γουέστ Μπρομ.

Τώρα πηγαίνει στο Σέφιλντ για να παίξει με τη Γουένσντεϊ. Μια Γουένσντεϊ που πήγε στη διακοπή έχοντας τρεις σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στο πιο πρόσφατο έφαγε 5 στην έδρα της Μπρέντφορντ. Εντός έδρας έχει μόλις μία νίκη στα 7 πιο πρόσφατα (5 ήττες στο διάστημα αυτό), 1-0 την προβληματική Τσάρλτον με γκολ στις καθυστερήσεις του ματς.

Επιπλέον, είναι λίγο περίεργο το κλίμα λόγω της πιθανότητας να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών. Η λογική λέει ότι θα γλιτώσει. Αν γίνει αυτό, τότε ουσιαστικά είναι αδιάφορη βαθμολογικά, καθώς είναι στο -8 από τα πλέι οφ (και με 8 ομάδες να μεσολαβούν) και στο +9 από την παραμονή.

Στο 2,90 το διπλό, μου κάνει.

* Το ντέρμπι του Μπέρμιγχαμ ανάμεσα σε Γουέστ Μπρομ και Μπέρμιγχαμ είναι ιδιαίτερο, η απόδοση του διπλού πολύ μεγάλη, αλλά δεν ψήνομαι.

Πολύ απλά επειδή δεν με εμπνέει σε αυτή τη φάση η φιλοξενούμενη.

* Σε παρόμοια απόδοση, εκεί κοντά στο 5,00, και ο άσος της Κάρντιφ κόντρα στη Λιντς. Υπερβολικός ο φαβοριτισμός της Λιντς, η οποία προφανώς είναι καλή ομάδα, όμως η Κάρντιφ πάντα βγάζει πάθος σ’ αυτά τα ματς. Θα μου πεις «μα, λείπει ο κόσμος» και όντως είναι ένα στοιχείο-κλειδί αυτό.

Γι’ αυτό και θα κάνω πίσω.

Γερμανία

Προτελευταία αγωνιστική, μεγάλο ενδιαφέρον για την 4η θέση (τη διεκδικούν Λεβερκούζεν και Γκλάντμπαχ), για την 6η θέση (τη διεκδικούν Βόλφσμπουργκ, Χόφενχαϊμ, Φράιμπουργκ) και για την 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής (τη διεκδικούν Φορτούνα και Βέρντερ). Οι τελευταίες αγωνιστικές παραδοσιακά δεν προσφέρονται για στοίχημα, ειδικά όταν μιλάμε για Γερμανία που τα… χατίρια δεν γίνονται τόσο εύκολα όσο σε άλλες χώρες.

Είδαμε, βέβαια, ένα Ντόρτμουντ – Μάιντζ 0-2 την Τετάρτη, που ήρθε να επιβεβαιώσει ότι τίποτα δεν είναι αγγελικά πλασμένο σ’ αυτό τον ποδοσφαιρικό κόσμο, είτε μιλάμε για Ισπανούς-Ιταλούς-Ελληνες, είτε μιλάμε για Γερμανούς.

Για να μη το παιδεύω ένα σημείο μου αρέσει περισσότερο στην Μπουντεσλίγκα, το διπλό της Αϊντραχτ στην Κολωνία.

Η Αϊντραχτ έχει κάποιες ελπίδες ακόμα για ευρωπαϊκή έξοδο, αν και προσωπικά δεν το πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί στην 6η ή την 7η θέση. Πρέπει να έρθουν όλα ανάποδα. Παρ’ όλα αυτά είναι σε καλή κατάσταση, δεν δείχνει επηρεασμένη από τα διαδοχικά παιχνίδια και απέναντί της έχει μια ομάδα που τρώει γκολ για πλάκα, που δεν έχει νίκη μετά τη διακοπή και που είναι αδιάφορη βαθμολογικά.

Σε απόδοση φαβορί το διπλό, στο 3,00 το διπλό συνδυαστικά με το over.

Για να τα μαζέψουμε: από Πρέμιερ Λιγκ ουσιαστικά μου άρεσαν περισσότερο Γουότφορντ και Γουέστ Χαμ, όμως όχι τόσο ζεστά και έχουν και τα δύο ματς μπόλικο Χ. Στην Τσάμπιονσιπ για μένα ξεχωρίζει η Νότιγχαμ (2,90), ενώ αν έπαιζα ένα μικρό θα ήταν το over στο Φούλαμ – Μπρέντφορντ (1,95).

Σε δεύτερο πλάνο Ντέρμπι (3,20), Μπρίστολ Σίτι (3,30), Μπάρνσλεϊ (3,30). Για να μη το κουράζω κρατάω το σημείο που βλέπω περισσότερο, ανεβάζοντας λίγο τη μίζα. Μόνο Νότιγχαμ λοιπόν. Η αγωνιστική γενικά είναι για να βγάλουμε συμπεράσματα.

Τα λέμε και στις 17:00 ραδιοφωνικά, νέα στήλη –αν δεν προκύψει κάτι- την Τρίτη.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος