2179

Μάκης Μηνδρινός

Επιχείρηση… προσγείωση από τα αστέρια

Λίγες ημέρες μετά την πρόκρισή της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, η Λίβερπουλ καλείται να προσγειωθεί στην αγγλική πραγματικότητα καθώς έχει μπροστά της το δύσκολο ματς με την Τσέλσι, που θα παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη για την τετράδα. Τη Χάντερσφιλντ υποδέχεται η Σίτι με στόχο τα ρεκόρ, τελευταίο εντός έδρας ματς του Βενγκέρ στην Αρσεναλ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ (15:30) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1953 Γήπεδο: ΕΤΙΧΑΝΤ (47.405), ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Απόσταση (χλμ.): 34 Σετ αποδόσεων: 1.08 – 12.50 – 26.00 Α’ ΓΥΡΟΣ: Χάντερσφιλντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2 * Εντυπωσιακή η πρόσφατη παράδοση που έχει η Χάντερσφιλντ στην έδρα της Σίτι, καθώς είναι αήττητη στα τρία πιο πρόσφατα στο Μάντσεστερ, στο πρωτάθλημα (2 νίκες, μία ισοπαλία).

Και τα τρία, όμως, ήταν στη μικρότερη κατηγορία. Πιο πρόσφατος άσος το 1987, με το εμφατικό σκορ 10-1! ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ Ρεπορτάζ: Για πλάκα πέρασε και από το Λονδίνο, 4-1 τη Γουέστ Χαμ, τρίτη σερί νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν δείχνει καμία διάθεση για χαλάρωμα και… χατίρια σε ομάδες που καίγονται, ενώ κυνηγάει και τέσσερα ρεκόρ: περισσότερων βαθμών (χρειάζεται 2 ακόμα), περισσότερων νικών (θέλει μία ακόμα), περισσότερων τερμάτων (ψάχνει 2 ακόμα) και μεγαλύτερης διαφοράς από τον 2ο (το ρεκόρ είναι στο +18).

Το σκορ τα λέει όλα για το παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ, ήταν 2-0 μπροστά στο 27’, στο 42’ δέχθηκε τη μείωση με απευθείας φάουλ, αλλά Ζεσούς (53’) και Φερναντίνιο (64’) δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι από το ματς. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Γκουαρντιόλα, ότι δίνουν κίνητρο στην ομάδα του τα ρεκόρ που κυνηγάει.

Μεσοβδόμαδα φιλοξενεί την Μπράιτον σε εξ αναβολής ματς και την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σαουθάμπτον. Δεν αποκλείεται να γίνει ένα μικρό ροτέισον στο σημερινό παιχνίδι, με τον Γκουαρντιόλα να δηλώνει ότι οι τρεις βαθμοί είναι το μοναδικό που σκέφτεται αυτή τη στιγμή. Αγωνιστικά νέα: Πάλι έξω ο Αγουέρο (πρώτος σκόρερ, 25/21), προπονήθηκε ο Στόουνς (στόπερ, 16/0) που έλειψε στα προηγούμενα.

Bet info: Εχει σημειώσει 43 γκολ στα 35 πρώτα ημίχρονα! Σημείωσε τουλάχιστον ένα γκολ στα 27 από τα 35 πρώτα ημίχρονα των αγώνων της… Πιθανή ενδεκάδα (4-1-4-1): Εντερσον – Γουόκερ (ή Ντανίλο), Οταμέντι, Κομπανί, Μεντί – Φερναντίνιο – Στέρλινγκ, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Σανέ – Ζεσούς ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ Ρεπορτάζ: Στο –θεωρητικά- πιο εύκολο ματς που είχε ως το φινάλε, κόντρα στην Εβερτον, έχασε 2-0 εντός έδρας.

Πήρε μπάλα και προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες, είχε ορισμένες καλές στιγμές, αλλά η διαφορά εμπειρίας και ποιότητας των δύο ομάδων έκανε τη διαφορά: στην πρώτη στιγμή που απειλήθηκε βρέθηκε πίσω (39’), αγχώθηκε, στην κόντρα ήρθε και το 0-2 (77’). Και τώρα… τρέχει! Μόλις στο +2 από τη γραμμή υποβιβασμού και το πρόγραμμά της δεν είναι καλό, καθώς έχει να παίξει με τη Μάντσεστερ Σίτι (εκτός), την Τσέλσι (εκτός) μεσοβδόμαδα και την Αρσεναλ (εντός) την τελευταία αγωνιστική.

Είδε, πάντως, με ανακούφιση τη Σαουθάμπτον να ισοφαρίζεται στις καθυστερήσεις χθες από την Εβερτον (1-1). Ενας από τους λόγους που βρίσκεται εδώ που βρίσκεται, να παλεύει για την παραμονή της, είναι ότι δεν σκοράρει εύκολα (μόλις 27 γκολ). Και είναι χαρακτηριστικό πως δεν βρήκε δίχτυα στα 19 από τα 35 παιχνίδια της. Αγωνιστικά νέα: Ελειψε και θα τσεκαριστεί ο Τομ Ινς (εξτρέμ, 32/2), με τις πιθανότητες να είναι υπέρ του.

Πάλι έξω οι Γουίλιαμς (μέσος, 20/0) και Κατσούνγκα (εξτρέμ, 19/1). Bet info: Τα 10 από τα 17 εκτός έδρας παιχνίδια της ήταν Χ στο ημίχρονο. Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Λεσλ – Χαντεργιονάι, Σίντλερ, Γιόργκενσεν, Μαλόουν – Χογκ, Μόι – Ινς (ή Κουάνερ), Πρίτσαρντ, Λα Πάρα – Μουνιέ   ΑΡΣΕΝΑΛ – ΜΠΕΡΝΛΙ (18:30) Κωδ. ΟΠΑΠ: 2016 Γήπεδο: ΕΜΙΡΕΪΤΣ (60.361), ΛΟΝΔΙΝΟ Απόσταση (χλμ.

): 377 Σετ αποδόσεων: 1.55 – 4.25 – 6.20 Α’ ΓΥΡΟΣ: Μπέρνλι – Αρσεναλ 0-1 * Τέσσερις σερί εντός έδρας νίκες (στο πρωτάθλημα) μετράει η Αρσεναλ κόντρα στη Μπέρνλι. Το 1974 το πιο πρόσφατο διπλό. ΑΡΣΕΝΑΛ Ρεπορτάζ: Αποκλεισμός από τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και απογοήτευση στο κλείσιμο της τελευταίας σεζόν του Αρσέν Βενγκέρ. «Λίγη» στη Μαδρίτη την Πέμπτη, λίγες φορές απείλησε και τελικά έχασε 1-0 που σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα την άφησε εκτός συνέχειας.

Δίκαια έχασε, με παίκτες και προπονητές να μη μπορούν να κρύψουν την απογοήτευσή τους. Το πρωτάθλημα έτσι κι αλλιώς είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα τις τελευταίες εβδομάδες, από τη στιγμή που δεν υπήρχε τρόπος να βρεθεί στην πρώτη τετράδα. Στο τελευταίο, κατέβηκε με πολλές αλλαγές στο «Ολντ Τράφορντ», τηρουμένων των αναλογιών έκανε καλή εμφάνιση, αλλά στο 91’ λύγισε (2-1).

Βασικός έπαιξε ο Μαυροπάνος. Εκλεψε την παράσταση ο Βενγκέρ, ο οποίος τιμήθηκε από Φέργκιουσον και Μουρίνιο, δύο άνδρες με τους οποίους έχει ανταλλάξει πολλές βαριές κουβέντες όλα αυτά τα χρόνια. Το ματς με την Μπέρνλι είναι πολύ ιδιαίτερο για τον Γάλλο προπονητή, καθώς είναι το τελευταίο μπροστά στους οπαδούς της Αρσεναλ (κλείνει τη σεζόν στο Λέστερ-την Τετάρτη και στο Χάντερσφιλντ την τελευταία αγωνιστική) και αν κερδίσει εξασφαλίζει την 6η θέση.

Όπως και να έχει του χρόνου η Αρσεναλ θα παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ. Αγωνιστικά νέα: Ο Κοσιελνί (στόπερ, 25/2) έπαθε χοντρή ζημιά στη Μαδρίτη και πιθανότατα θα χάσει το Μουντιάλ. Πάλι έξω ο Ελνενί (χαφ, 13/0), τσεκ για Κολάσινατς (μπακ, 24/1). Bet info: Τα 8 τελευταία της στο πρωτάθλημα ήταν over, όπως και τα 16 από τα 18 πιο πρόσφατα στην Πρέμιερ Λιγκ. Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Τσεχ – Μπεγερίν, Τσέιμπερς, Μουστάφι, Μονρεάλ – Τζάκα, Ράμσεϊ – Μιχιταριάν, Οζίλ, Ομπαμεγιάνγκ – Λακαζέτ ΜΠΕΡΝΛΙ Ρεπορτάζ: Μάλλον τυχερή στο εντός έδρας 0-0 με την Μπράιτον, όπου έμεινε για τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη (0-2-1).

Η αντίπαλος ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, έχασε και πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο. Μόνο προς το τέλος ανέβασε στροφές η Μπέρνλι και είχε 2-3 καλές στιγμές να το πάρει. Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, είναι εξασφαλισμένη η 7η θέση που βγάζει Ευρώπη, θεωρητικά έχει ελπίδες και για την 6η, ειδικά αν κερδίσει την Αρσεναλ, από την οποία απέχει τρεις βαθμούς έχοντας ένα ματς παραπάνω αλλά και αρκετά χειρότερη διαφορά τερμάτων.

Την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Μπόρνμουθ. Αξιοσημείωτο στατιστικό ότι τα 17 από τα 36 παιχνίδια της ήταν 0-0 στο ημίχρονο. Αγωνιστικά νέα: Τσεκ για τον Γουντ (πρώτος σκόρερ, 13/9). Παραμένουν εκτός Μι (στόπερ, 29/0), Αρφιλντ (εξτρέμ, 18/2), Ντεφούρ (χαφ, 24/1), Μπρέιντι (εξτρέμ, 15/1). Bet info: Τέσσερα σερί εκτός έδρας 2-3 γκολ. Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Πόουπ – Λόουτον, Λονγκ, Ταρκόφσκι, Γουόρντ – Λένον, Κορκ, Γουέστγουντ, Γκούντμουντσον – Μπαρνς, Γουντ (ή Βόουκς)   ΤΣΕΛΣΙ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (18:30) Κωδ.

ΟΠΑΠ: 2017 Γήπεδο: ΣΤΑΜΦΟΡΝΤ ΜΠΡΙΤΖ (42.449), ΛΟΝΔΙΝΟ Απόσταση (χλμ.): 354 Σετ αποδόσεων: 2.20 – 3.50 – 3.25 Α’ ΓΥΡΟΣ: Λίβερπουλ – Τσέλσι 1-1 * Πέντε χρόνια αήττητη η Λίβερπουλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (2 νίκες, μία ισοπαλία), στο πρωτάθλημα. Το 2013 ο πιο πρόσφατος άσος. Στα 6 τελευταία, 4 διπλά, μία ισοπαλία και μόλις ένας άσος. ΤΣΕΛΣΙ Ρεπορτάζ: Η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου (θα αντιμετωπίσει στις 19/05 τη Γιουνάιτεντ), της έδωσε ώθηση και στο πρωτάθλημα, καθώς μετράει τρεις σερί νίκες, με βελτιωμένες εμφανίσεις στο διάστημα αυτό.

Στο τελευταίο, νίκησε 1-0 στο Σουόνσι με γκολ του Φάμπρεγας από το 4’. Δίκαιο αποτέλεσμα, είχε και δοκάρι, απειλήθηκε λίγο, γενικά θα μπορούσε να το πάρει πιο εύκολα. Εμεινε ζωντανή στη διεκδίκηση της τετράδας, είναι στο -5 από αυτήν έχοντας ένα ματς λιγότερο από την Τότεναμ και μάλιστα μετά τη χθεσινή ήττα των «σπιρουνιών» η Τσέλσι έχει την ευκαιρία να μειώσει στους δύο τη διαφορά.

Πρέπει να κάνει το τρία στα τρία απέναντι σε Λίβερπουλ, Χάντερσφιλντ (μεσοβδόμδα, εντός) και Νιουκάστλ (εκτός, την τελευταία αγωνιστική) και παράλληλα να γκελάρουν ή η Τότεναμ ή η Λίβερπουλ. «Θέλουμε να τερματίσουμε όσο γίνει ψηλότερα στη βαθμολογία, αλλά ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να είμαστε στην τετράδα, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς», δήλωσε ο Κόντε.

Αγωνιστικά νέα: Εξέτισε ο Αλόνσο (μπακ, 31/6). Μακροχρόνιες οι απουσίες (Λουίς, Ντρινκγουότερ, Αμπαντού). Bet info: Τα 9 από τα 17 εντός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα ήταν Χ στο ημίχρονο. Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Κουρτουά – Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ρούντιγκερ – Μόουζες, Καντέ, Φάμπρεγας, Αλόνσο – Γουίλιαν, Αζάρ, Ζιρού ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Ρεπορτάζ: Ζει ανεπανάληπτες στιγμές μετά την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εχασε 4-2 στη Ρώμη (είχε κερδίσει 5-2 στο α’ ματς), όμως ουσιαστικά δεν αγχώθηκε ποτέ, καθώς το 4ο γκολ το δέχθηκε στο 94’. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί δύο φορές (Μανέ 9’, Βαϊνάλντουμ 25’), ήταν τυχερή που στο 2-2 δεν δόθηκε πέναλτι (και ίσως αποβολή) σε χέρι του Αρνολντ, στο 86’ έμεινε πίσω 3-2 και στα χασομέρια διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα.

Εξαλλοι πανηγυρισμοί, στον έβδομο ουρανό, το πανηγύρισε με την ψυχή της και όλα αυτά τα… κλισέ, που όμως ταιριάζουν 100% με την ψυχολογία και το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των «ρεντς». «Ισως είναι η αρχή για κάτι πολύ καλό που μπορεί να συμβεί στο μέλλον», δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ. Και τώρα το ερώτημα είναι πώς θα γίνει η… προσγείωσή της στο πρωτάθλημα.

Εκεί όπου έρχεται από το 0-0 με τη Στόουκ (είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες να το πάρει, από την άλλη στο πίσω μέρος του μυαλού της ήταν και η ρεβάνς με τη Ρόμα στο Τσάμπιονς Λιγκ) και εξακολουθεί να είναι το απόλυτο αφεντικό για την τετράδα. Συγκεκριμένα, την εξασφαλίζει ακόμα και Χ να πάρει από την Τσέλσι, καθώς έχει πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους «μπλε».

Μεσοβδόμαδα δεν έχει υποχρεώσεις, την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Μπράιτον. Αγωνιστικά νέα: Τσάμπερλεϊν (μέσος, 32/3, 7 ασίστ), Μάτιπ (στόπερ, 25/1) παραμένουν εκτός, ο Τσαν (χαφ, 26/3) έχει πιθανότητες επιστροφής, ενώ οι βασικοί Χέντερσον (μέσος), Αρνολντ (μπακ) και Μανέ (επιθετικός) κουβαλούν μικροτραυματισμούς και δεν αποκλείεται να προφυλαχθούν.

Bet info: Τα 7 από τα 9 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα ήταν over. Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Κάριους – Κλάιν, Κλάβαν, Φαν Ντάικ, Μορένο (ή Ρόμπερτσον) – Χέντερσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ – Ινγκς, Σαλάχ, Φιρμίνο Πηγή: Kingbet.net 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος