3332

Billaras

Επτά “ζουμερά” σημεία!

Λέω να μην σχολιάσω τίποτα γιά τα ματς απο Τρίτη ως Πέμπτη. Είδαμε και πως ένα ματς έρχεται…under με 25 τελικές, είδαμε και πως η “κωλοπετσομένη” προκρίνεται, είδαμε και ωραία ματς, είδαμε και την κατηφόρα της Ρόμα να συνεχίζεται, είδαμε και τον πλήρη αποκλεισμό των άγγλων από τα προημιτελικά τω δύο διοργανώσεων. Αυτά επί του αγωνιστικού.

Το “ουδέν σχόλιο” κολλάει στα στοιχηματικά. Τι να σχολιάσω εξάλλου; Λίγα έπαιξα, σωστά έπαιξα, δεν ήρθε ένα ακόμα σημείο (είτε ασόδιο-είτε over) γιά να πληρωθώ, οπότε πάω παρακάτω. Μπήκε η Ανοιξη από σήμερα και ουσιαστικά (αν και κάνει ψόφο), μπας και δούμε και εμείς… άνοιξη από εδώ και πέρα (γέλια). Πάω λοιπόν χωρίς περιστροφές στα φρέσκα.

Μιά ντουζίνα εγγλέζικα έχει η πρώτη διαλογή, επτά-οκτώ μη εγγλέζικα, κλείσαμε (ή μάλλον τώρα ανοίξαμε). Πρέπει να πετάξω πολλά. Κι έτσι θα γίνει. Ποιά είναι τα αρχικά; Νότιγχαμ, Κρόουλι, Κρου, Πορτ Βέιλ, Νορθάμπτον, Νιούπορτ, Χάρτλπουλ, Φόρεστ Γκριν, Εϊρντρι, Σάντερλαντ. αυτή ειναι η εγγλέζικη δεκάδα. Χάσελερ (σου κάνω το..χατήρι germane, χεχεχε), Βασιλεία, Σάλκε, Εβιάν over, Καέν, Μπορντό, Μπαστιά και Λα Κορούνια (αυριανό αυτό) είναι τα μη εγγλέζικα.

Τα πρώτα…σβησίματα είναι εύκολα. Από το νησί φεύγουν Νορθάμπτον (σέβομαι και την άριστη φόρμα της Μπέρι), Φόρεστ Γκριν, Εϊντρι. Και Χάρτλπουλ (αυτή λόγω απόδοσης, με χαλάει το 2.60 γιά ομάδα που'ναι τελευταία). Μένουν έξι. Εκτός νησιού φεύγουν Μπαστιά (είναι σε ουδέτερο), Μπορντό (άλλαξε προπονητή η Τουλούζ), Καέν (οκ, πέθανε η Μετς, αλλά στο 1.

85 δεν παίζω Καέν. Και μένουν πέντε. Αυτή είναι η…προτελευταία διαλογή. Αυτή η…εντεκάδα (6+5) θα μπει στο γήπεδο! Μου αρέσουν αρκετά κι εδώ αρχίζω και ζορίζομαι γιατί πάλι είναι πολλά. Νότιγχαμ στο 5.50 πως να την προσπεράσω; Η Κρόουλι με απανωτες τριάρες και παρότι σπίτι της είναι στο 3.75! Η Κρου εντός είναι μιά χαρά και η Ολνταμ…αλλού ντ αλλού από τότε που την άφησε ο Τζόνστον.

Και είναι στο 3.40 ο…άσος! Η Πορτ Βέιλ ναι μεν εντός δεν πατάει καλά, αλλά…γιά ομάδα με τρία απανωτά διπλά, κόντρα σε ομάδα που πέντε ματς δεν έχει νίκη, πως να την προσπεράσω στο 5.75; Και έχουμε και την παρουσία Πέιτζ εδώ. Αμ η Νιούπορτ στο 3.75, πως να αγνοηθεί όταν η άλλη σκοράρει με…αίτηση και πρωτόκολλο; Και τέλος, η Σάντερλαντ με νέο τεχνικό τον Αντβοκατ, και η Γουέστ Χαμ ντεφορμέ.

Και το διπλό στο 4.75… Στα εκτός; Η Χάσελερ είναι..άγνωστη σε μένα, αλλά ο germanos (Γιώργος) επιμένει. Οκ, όντως βάση φόρμας δεν μπορεί να αγνοηθεί στο 3.70. Η Βασιλεία με προβληματίζει μόνο γιά ένα λόγο: Γιατί τόσο ψηλά; Γιατί στο 2.30; Μπας κι είναι τυράκι (σαν αυτό της Γιουνγκ Μπόις); Η νορμάλ απόδοση δεν έπρεπε να είναι πάνω από 1.90! Σαφώς και στο 2.

30 έχει αξία. Η Σάλκε φρέσκια και με το κεφάλι (πολύ) ψηλά. Και η Λεβερκούζεν κατάκοπη και ίσως απογοητευμένη. Και ο άσος στο 3.00; Μάλλον χοντρό λάθος εδώ, έπρεπε να είναι ανάποδα. Το over το κράτησα γιατί είναι στο… 2.45! Το ίδιο ματς είχε έρθει 2-2 πέρυσι, η Μονπελιέ ειδικά τα ανοίγει όλα τα παιχνίδια της, μόνο σε ένα δεν ήρθε over στα τελευταία πέντε, όταν έχασε πέναλτι στο 90' (με την Γκινγκαμπ).

Η απόδοση είναι αφύσικα μεγάλη. Και τέλος, η Λα Κορούνια. Από σήμερα. Και πρόπέρσι η Εσπανιόλ έκανε τα “στραβά μάτια” στο αντίστοιχο ματς. Και γενικά εκτός χάνει τα αυγά και τα καλάθια (2-2-9). Και είναι και βαθμολογικά…χαλαρή. Και έχει προπονητή τον Σέρχιο. Ε, όποιος δεν τον θυμάται τις εποχές της (σούπερ με Ιρουρέτα στον πάγκο) Λα Κορούνια, τι να πω; Μεγάλη καριέρα εκεί στη Γαλικία, μεγάλη μορφή με τα άλλα καλά παιδιά της εποχής (Βαλερόν, Τρίσταν κλπ).

Να πάει να “σκοτώσει” την αγαπημένη του; Χλωμό το βρίσκω. Και εδώ που τα λέμε, και ο Σέρχιο να μην υπήρχε, τα άλλα δεδομένα αρκούν. Και ο άσος στο 2.55. Παίζεται από σήμερα και γιατί είναι καλό και γιατί είναι νωρίς αύριο. Αν δεν φτάσω να κλείνω με αυτό, αύριο θα ξαναπαιχθεί. Αυτά είναι τα δεδομένα γιά την…11αδα. Ολα αιτιολογημένα αξίζουν.

Πριν σβήσω κάτι ακόμα, το λέω πάντα αυτό, κάντε τη δική σας διαλογή. Και τα 11 αυτά (γιά να μην πω και τα αρχικά) αξίζουν. Το ερέθισμα σας το δίνω, αποφασίστε. Αποφασίζω να “κόψω” και Χάλεσερ (σόρρυ germane αλλά…δεν ξέρω καν τι φανέλα φοράει, αν είχα “άπλα” θα την έπαιζα, τώρα…όλη δική σου και με τη νίκη), και την Βασιλεία. Οποιος καεί στον χυλό….

Ετσι, τα εκτός νησιού έμειναν ελάχιστα. Σάλκε, Εβιάν over, Λα Κορούνια. Και με το νησί; Λέω να κόψω Κρόουλι. Εξάποντο είναι και δεν μου πάει το χέρι ενώ την άφησα την Τρίτη. Και εντός θα ζοριστεί παραπάνω, ήταν και καλή η Λέιτον με την Μπάρνσλεϊ την Τρίτη (δεν άξιζε να έρθει το διπλό που έπαιξα). Τα…τέντωσα κι άλλο λοιπόν. Βήμα-βήμα, αναλυτικά τι και πως.

Μένουν πέντε και τρία. Ας τα ξαναβάλω όλα μαζί: Νότιγχαμ (5.50), Κρου (3.40), Π.Βέιλ (5.75), Νιούπορτ (3.75) και Σάντερλαντ (4.75) από Αγγλία, Σάλκε (3.00), Εβιάν over (2.45), Λα Κορούνια (2.55). Σημειώστε, οι αποδόσεις είναι από δύο εταιρίες (άλλη στα αγγλικά, άλλη στα εκτός νησιού). Η πρώτη μου σκέψη είναι να κόψω ένα εγγλέζικο ακόμα και να πάω σε ένα yankee (αμιγώς εγγλέζικο) και ένα trixie (αμιγώς μη εγγλέζικο).

“Κολλάνε” μιά χαρά έτσι. Θα πάω έτσι κατά 95%. Θα σβήσω και την Σάντερλαντ. Οσο κι άν έχει νέο τεχνικό, ο Αλαρντάις δεν είναι χαζός να ορμήσει, δεν θα την πατήσει πιστεύω. Αν το πάρει στα ίσα η Σάντερλαντ κι όχι με αντεπιθέσεις, μαγκιά της. Γιατί στο 95%; Γιατί απλώς θα παίξω και δύο μονά. Δεν θα'ναι μόνο yankee το αγγλικό, θα βάλω και μονά Νότιγχαμ και Πορτ Βέιλ.

Και τώρα ολοκλήρωσα το παιχνίδι μου… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο: 2.400 μονάδες. Ποντάρισμα 21/3: Trixie: Σάλκε 1 (3.00)-Εβιάν over (2.45)-Λα Κορούνια 1 (2.55) (Betshop), με 70 μονάδες η “μικρή” δυάδα, με 50 οι άλλες δύο, με 25 η τριάδα, όλο μαζί 195 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Νότιγχαμ 2 (5.50) με 36 μονάδες Μονό αποδεκτό: Πορτ Βέιλ 2 (5.75) με 34 μονάδες Yankee: Νότιγχαμ 2 (5.

50)-Πορτ Βέιλ 2 (5.75)-Κρου 1 (3.40)-Νιούπορτ 2 (3.75) με 30 μονάδες οι δυάδες (180 σύνολο), με 12 στις τριάδες (ακόμα 48) και 7 στην τετράδα. Ολο μαζί 235 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 500 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 1900 μονάδες. Θέλω (ξανά) τον…μαγικό αριθμό “2”. Δύο μαζί, όχι…δύο χώρια. Αν έρθουν, είτε θα κερδίσω, είτε θα χάσω ψίχουλα, ουσιαστικά θα έρθω …ισόπαλος.

Να δούμε αν -επιτέλους- η χημεία είναι καλή. Μου αρέσουν τα ματς, μου αρέσουν τα σημεία, μένει να αποδειχθεί και στο χορτάρι ότι…καλώς μου αρέσαν ΠΡΙΝ γίνουν, όχι μετά το τέλος τους (γέλια). Eπισης ειναι προφανες οτι συνεχιζω το ρισκο μου, το…πειραμά μου. Καλό βόλι, επιλέξτε εσείς ότι σας κάνει καλύτερα και θυμηθείτε ότι “είπαμε” όλη την εβδομάδα με τα άρθρα και τα σχόλια.

Η στήλη ανέβηκε από νωρίς (σε πρόλαβα ρε….καταλανέ, ξέρεις εσύ), δεν είχα ύπνο, μελέταγα από αργά τη νύχτα και πρωί-πρωί, ας μην πάει στράφι ο κόπος (πολλά γέλια).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras