2139

Billaras

Επόμενα (και τελευταία) μακροχρόνια!

Οι ώρες περνάνε και είμαι με…νοσταλγική διάθεση. Το πρώτο Μουντιάλ που ένοιωσα στο πετσί μου, ήταν το 1978, με την Αργεντινή του Μάριο Κέμπες. Παιδάκι 9 χρονών πλέον ένοιωθα και καταλάβαινα. Ενα χρόνο πριν, το 1977 είχα πρωτοπάει και στο γήπεδο. Μάζευα χαρτάκια panini (αρρώστεια), τα χρόνια πέρασαν, ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία, οι μνήμες είναι πολλές.

Αλλά εδώ μιλάμε γιά στοίχημα. Και αν με ρωτήσετε τι μου'χει μείνει στοιχηματικά (αγωνιστικά θα…έγραφα 5-6 ώρες), σαφώς και δεν ξεχνιούνται δύο…θρίαμβοι. Ο ένας ήταν περίπου κοινός. Το πανελλήνιο (και όχι μόνο) είχε μαζέψει χρήμα με τον Κλόζε το 2006. Τέτοιο χοντρό λάθος δεν είχαν ξανακάνει οι μπουκ σε μακροχρόνιο. Να έχει “προειδοποιήσει” το 2002, να είναι στην έδρα του, να είναι ο βασικός φορ της Γερμανίας και να πληρώνει 20+, ήταν…λεφτά στο πιάτο.

Σε 100 παίκτες του στοιχήματος, οι 95 τότε πήραν (πολύ καλά) λεφτά. Ο άλλος θρίαμβος, είναι καθαρά προσωπικός. Το'χω ξαναγράψει το σκηνικό, μου μοιάζει απίστευτο ακόμα και σήμερα, ακόμα και σε μένα που το έζησα. Ηταν στον τελικό του 1998, στο Γαλλία-Βραζιλία 3-0. Ενας αγαπημένος φίλος και συνάδελφος έρχεται στο γραφείο στην Ελευθεροτυπία τότε και με πιάνει παράμερα.

Ηξερε ότι εγώ έπαιζα (παράνομα φυσικά). Και μου λέει: “Ειδα όνειρο. Οτι ο Πετί θα σκοράρει απόψε το τελευταί γκολ-κερασάκι σε θρίαμβο της Γαλλίας”. Οπως το διαβάζετε. Το γράφω και ανατριχιάζω. Ψάχνω παράνομο μπουκ να δεχθεί τέτοιο στοίχημα. Βρίσκω τελικά. Και το μπετ ήτα τριπλό. Πετί σκόρερ/τελευταίο γκολ/ δεκάλεπτο 80' με λήξη.

Απόδοση…980. Σχεδόν 1 προς 1000. Το πήρε το μπετ στο μιλητό, σαν τα μπουκάδικα στην Αγγλία που ζητας ότι παλαβό σου κατέβει. Εβαλα 2 χιλιάρικα εγώ (κανονικά χιλιάρικα, δραχμούλες) και άλλα τόσα ο φίλος μου με το όνειρο (α ρε Λιάκο…). Τη συνεχεια την…ξέρετε. Το ματς είναι 2-0, στο 90' ο Πετί άνετος πλέον εφορμά, παίζει το ένα-δύο με τον Ντεσαγί, πλασάρει και…σαδιστικά η μπάλα στο πλεκτό, 3-0! Το τι έγινε στην εφημερίδα, χορεύαμε πάνω στα γραφεία.

. Δεν μπορώ να ξεχάσω δευτερόλεπτο, πήραμε από 2 εκατ. δραχμές περίπου ο καθένας. Βασικά…τινάξαμε τη μπάνκα, 1 προς 980 ήταν αυτό. Με 4 χιλιάρικα….σχεδόν 4 μύρια (δραχμές). Και μάλιστα, ο παράνομος μπουκ μετά πούλαγε τρελίτσα, ότι δεν έπαιξε το στοίχημα (πρέπει να είχε πάθει 2-3 εγκεφαλικά μαζί), αλλά μετά από απειλές γιά αστυνομίες και τέτοια, μας πλήρωσε σε δυο δόσεις, μάτσο τα πεντοχίλιαρα μας έφερνε! Φοβερά πράγματα σε άλλες εποχές… Πανε αυτά όμως, φύγανε.

Τα θυμάμαι πάντα σε κάθε Μουντιάλ, πως να ξεχαστούν; Τώρα όμως έχουμε…νέες μάχες. Γιά κατάκτηση και ζευγάρι τελικού τα είπαμε, πάμε στο παρασύνθημα. Ας μην γράφω τα ίδια με άλλα λόγια. Αναδημοσιεύω ακριβώς ότι γράφτηκε γιά την χθεσινή Kingbet. Ούτε άλλαξα κάτι από χθες. Αυτά έπαιξα ως μακροχρόνια πέρα από τα πρώτα με κατάκτηση και ζευγάρι(α) τελικού: “Γιά να βρεις ένα σκόρερ, κοιτάς τα εξής: 1) Τι έγινε στα άλλα Μουντιάλ.

2) Τι σαιζόν έχει κάνει ο παίκτης που σε ενδιαφέρει. 3) Αν έχει εύκολο πρόγραμμα στον ομιλο η ομάδα του. 4) Ποσο ψηλά μπορεί να φτάσει με ταβάνι τα επτά ματς. 5) Αν έχει καλούς “ταιστές” πίσω του. Και 6) αν εκτελεί τα στημένα. Αν κάποιο πληροι όλες τις προυποθέσεις ή τουλάχιστον τις περισσσότερες και έχει καλή απόδοση, παίζεις. Τώρα πρώτο φαβορί έχουν τον Μέσι και μετά τον Νειμάρ με βραχεία κεφαλή.

Ο πρώτος σκόρερ κρίνεται χοντρικά στα 5 με 6 γκολ. Από το 1978 και τον Μάριο Κέμπες και μετά, μόνο ο Ρονάλντο έβαλε 8 το 2002. Συνήθως το μαγικο νούμερο είναι το “6”, αλλά και με 5 είχαμε τον Κλόζε ή τους τέσσερις του 2010. Θα διαφωνήσω με Μέσι και Νειμάρ. Ο βασικότερος λόγος; Η απόδοση. Στο 10.00 ο Μέσι, στο 11.00 ο Νειμάρ. Ναι, εκτελούν τα στημένα.

Αλλά…δεν είναι φορ. Δεν είναι σταθερά σε θέση γκολ. Περισσότερο “ταίζουν”. Και έχουν και όλο το βάρος πάνω τους… Η στάση μου (το ποντάρισμά μου δηλαδή) θα είναι βασικά στον αμέσως επόμενο. Και ένα πιο μικρό, στο 6ο φαβορί. Το 3ο είναι ο Γκριεσμάν στο 13.00. Εδώ είμαστε. Εχει σχεδόν και τα 6 κριτήρια που έβαλα. Η Γαλλία μπορεί να πάει ψηλά (θυμίζω, αν μείνει εκτός τελικού μπορεί να παίξει μικρό και εκεί είναι…ακόμα καλύτερα ειδικά αν κυνηγάει την 1η θέση), εκτελεί τα πέναλτι, έκανε σούπερ σαιζόν, έχει ταιστές…άφθονους να τον ψάχνουν-σημαδεύουν και έχει και εύκολο όμιλο! Αντουάν Γκριεσμάν λοιπόν.

Και με fun bet στο 81.00 απόδοση, Βραζιλία κατάκτηση-Γκριεζμάν 1ος σκόρερ! Αυτό ως…κερασάκι. Η δεύτερη επιλογή μου είναι όχι ο 4ος Κριστιάνο ούτε ο 5ος Κέιν. Είναι ο Χεσούς. Το 6ο φαβορί. Θα είναι στην κορυφή της Βραζιλίας, έχει ταιστές, έχει καλό όμιλο, περίμενω την Βραζιλια γιά κορυφή, έκανε σούπερ σαιζόν (και έμαθε πολλά) στην Premier League.

Δεν εκτελεί τα στημένα, οκ, αλλά στο 17.00 δέχομαι το ρίσκο ως δευτερεύον μπετ. Αντε, και εδώ ένα κερασάκι, Βραζιλία κατάκτηση-Χεσούς 1ος σκόρερ δίνει 51.00. Ενα fun bet κι εδώ… Ας μείνουμε λίγο σε σκόρερς. Οπως είπαμε, υπάρχουν εκατοντάδες μπετ. Πχ ποιός θα βγει 1ος σκόρερ από την Premier League, από τη Bundesliga (εδώ ο Χεσούς δίνει 7.00 και ο Λεβαντόφσκι δίνει 5.

00) αλλά δεν έχουν αξία. Ψάχτηκα με ένα άλλο μακροχρόνιο. Πρώτος σκόρερ στην ομάδα του! Προφανώς έφυγα από τα αστεία φαβορί. Και στάθηκα σε μιά τριπλέτα. Ανις Μπαντρί (Τυνησία), Ααρον Μόουι (Αυστραλία) και Μούσα Σο (Σενεγάλη). Τον Μπαντρί ελάχιστοι τον γνωρίζουν. Ολοι ξέρουν τον σταρ-Καζρί. Αλλά ο Μπαντρί δίνει 9.00 για 1ος Τυνησίας, ξέρετε και με…ένα γκολ μπορεί να πληρωθούμε! Βασικός εξτρέμ, καλός μπαλαδόρος, σκόραρε στα πρόσφατα φιλικά της Τυνησίας, έμαθε το τόπι στα παδικά της Λυών και μετά στη Μουσκρόν.

Ο Μόουι οκ, και μόνο που παίζει στην Premier, τον ξέρουμε. Εκτελεί και τα στημένα, εξαιρετική σαιζόν στην Χάτερσφιλντ, μπορεί να βάλει ένα-δύο σε τρία ματς; Θα φτάσουν. Και δίνει 15.00. Τέλος, ο Μούσα Σο είναι επίσης γνωστός μας. Εδώ έχω επιφυλλάξεις αν θα παίζει βασικός ή θα παίζει ο Ντιούφ. Εχω την άισθηση οτι θα παίζει το…θηρίο, ο Σο. Μεγάλος παίκτης, μπορούσε και πιό καλή καριέρα.

Καθαρός φορ, αν παίξει θα ταιστεί από τον Μανέ. Το θεμα της Σενεγάλης είναι ότι δεν έχει καταλήξει σε σχήμα και προσωπα ο τεχνικός της, μιάς και ο Ντιούφ στην Αγγλία επαιξε και στο δεξί φτερό! Ας παίξει ο Σο και βλέπουμε. Δίνει 10.00. Είδαμε τις δύο βασικές επιλογές γιά σκόρερς (Γκριεσμαν-Χεσούς), είδαμε και τα fun bets με αυτούς, είδαμε και τρεις πιθανούς πρώτους σκόρερς στην ομάδα τους (και κυρίως καλοπληρωμένους ως ευκαιρίες).

Θα κλείσουμε με ομάδες. Θα παίξω ένα trixie (συστημα με ζητούμενα 2-3), με τρία φορκάστ ομίλων. Ακριβής 1η-2η θέση δηλαδή. Θα στραφώ στον 1ο όμιλο, με ρίσκο θα παίξω Ουρουγουάη 1η-Ρωσία 2η που δίνει 3.00. Θυμίζω, μόνο μιά φορά έμεινε εκτός από την 1η φάση η διοργανώτρια (η Νότιος Αφρικη). Παρότι χάλια μαύρα οι ρώσοι, ελπίζω έστω 2οι να τα καταφέρουν.

Μετά παίζω από τον 4ο όμιλο, Αργεντινη 1η-Κροατία 2η (με απόδοση 2.75). Δύσκολο να σπάσει το δίδυμο αυτό και με αυτή τη σειρά πιστεύω. Και τέλος, θα ρισκάρω με τον 8ο, Κολομβία 1η-Πολωνία 2η. Αυτό θα κριθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι νομίζω. Καλοπληρώνει, στο 4.50. Παίζω ένα trixie, αν βγούν και οι δύο εκ των τριών θα έχω καλούτσικο κέρδος. Και με αυτό, φινάλε στα μακροχρόνια.

” Αυτά έγραψα-έπαιξα-έκλεισα με μακροχρόνια. Αν τυχόν (γιατί τα κοιτάω συνέχεια) δω κάτι ακόμα, θα τα δούμε την Τριτη. Πάντως, κρατηστε στο νου σας ότι ΔΕΝ είναι γιά…χόρταση. Εχει χιλιάδες ειδικά, μην ξανοιχτείτε. Με μέτρο. Νέα στήλη την Τρίτη, εκεί θα βάλω και την κάβα και θα τα δείτε όλα ολοκληρωμένα ! Προς το παρόν, μένουμε με τα (νέα) στοιχήματα που είναι τα εξής: ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 1ος ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: ΓΚΡΙΕΖΜΑΝ (13.

00). 1ος ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΧΕΣΟΥΣ (17.00). 1ος ΣΚΟΡΕΡ+ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ: ΓΚΡΙΕΖΜΑΝ+ΒΡΑΖΙΛΙΑ (81.00) 1oς ΣΚΟΡΕΡ+ΚΑΤΑΚΤΉΣΗ: ΧΕΣΟΥΣ+ΒΡΑΖΙΛΊΑ (51.00). 1ος ΣΚΟΡΕΡ ΤΥΝΗΣΙΑΣ: ΜΠΑΝΤΡΙ (9.00). 1ος ΣΚΟΡΕΡ ΣΕΝΕΓΑΛΗΣ: ΜΟΥΣΑ ΣΟ (10.00). 1ος ΣΚΟΡΕΡ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: ΜΟΟΥΙ (15.00). Trixie φορκαστ ομίλων: Ουρουγάη-Ρωσία (3.00)/Αργεντινή-Κροατία (2.75)/Κολομβια-Πολωνία (4.50). Υ.Γ: Το chat και το forum που είχαν ένα πρόβλημα φτιάχτηκαν, ξαναλέω από Πέμπτη…εκεί μέσα θα την βγάζουμε και γιά live!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras