2789

Billaras

Ερχονται …κυρίως πιάτα!

Αρχίζει το ματς κύριοι! Τώρα αρχίζει. Ούτε παραμονές της Παναγίας ξεκίνησε, ούτε πιό μετά, ούτε με τις μεταγραφές, ούτε με τις εθνικές. Τώρα αρχίζει. Το κουπόνι τιγκάρει, όλοι στις επάλξεις, πάμε (με μιά μίνι-διακοπή 8-9/10) σερί ως τις γιορτές. Οκ, θα…ξαναβάλω την κασέτα, δεν ορμάμε με το καλημέρα, θέλει προσοχή και σύνεση, αλλά προφανώς και το πράγμα σοβαρεύει.

Ως τώρα “δοκιμάζαμε”. Τσιμπολογούσαμε. Τρώγαμε τα ορεκτικά. Τώρα άρχίζουν να έρχονται τα κυρίως πιάτα! Και τι πιάτα! Μουρίνιο-Γουαρδιόλα σε λίγες ώρες και…προσδεθείτε. Μου'χε λείψει ένα τέτοιο ματς, μήνες τώρα. Δεν θέλω συγχαρίκια και χειραψίες και τυπικούρες, θέλω να γίνει μακελειό, αρένα να είναι το Ολντ Τράφορντ (γέλια).

Εχει όλες τις προδιαγραφές. Ας επιστρέψουμε όμως στο κουμάρι. Προφανώς και θα ανεβάσω πονταρίσματα, χωρίς κάτι αλόγιστο. Και προφανώς θα ασχοληθώ και με τα εκτός Αγγλίας. Ας το πάρω ανάποδα, από αυτά.. Τρία σημεία μου'χουν κάτσει εκτός νησιού σήμερα. Στούρμ-Μονακό-Εξέλσιορ. Μετά από πολύ σκέψη, αποφάσισα να μην τα ποντάρω. Θα ποντάρω αύριο ματς εκτός νησιού, έχω εντοπίσει στόχους.

Θα υπάρχει δηλαδή κανονικά νέα στήλη σε ένα 24ωρο, πάει το…θερινό ωράριο (γέλια). Αναφέρω τα τρία σημεία, δείτε τα κι εσείς, αποφασίστε. Εχουν “κάτι” και τα τρία, απλά λόγω ενστίκτου κάνω πίσω τελευταία στιγμή. Οπότε, μένει το νησί…. Οπως έγραψε προ ολίγου ο Μάκης, πλέον η Γιουναιτεντ παίζεται. Αλλο 2.20, άλλο 2.30, άλλο 2.50. Εκεί παίζω.

Και στην εφημερίδα έγραφα ότι “βλέπω” Γιουνάιτεντ, αλλά η λέξη “βλέπω” πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να συνοδεύεται κι από την απόδοση που θέλω. Χιλίαδες φορές με ρωτάνε φίλοι “το βλέπεις αυτό;”. Και πάντα αποκρίνομαι: “Αν μου πεις και την απόδοση του, θα σου απαντήσω”. Με σφιχτή άμυνα, με Ζλάταν…να γυαλίζει το μάτι του (και να δίνει υπεροπλία στον αέρα, σημειώστε το αυτό, οι κεφαλιές ίσως κρίνουν ματς σήμερα), με τον Αγουέρο απόντα, μου κάνει πλέον το 2.

50. Αλλά αφού ξεκινήσαμε με φαβορί, πάμε και στα άλλα παρόμοια. Μου αρέσει και η Νορθαμπτον και η Πλίμουθ και η Νοτς Κάουντι και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Θα κρατήσω ένα και θα …φύγω από τα φαβορί. Θα κρατήσω τη Νοτς Κάουντι. Στο 2.40 το δέχομαι. Πολλά γκολ, θετικός απολογισμός, έχω εμπιστοσύνη στον Σέρινταν ότι θα βρει και τη χημεία πίσω.

Και η Ακριγκτον δεν με πείθει. Οχι νίκη από την πρεμιέρα (πέρασε μήνας), κάκιστη εκτός, κατά τύχη πήρε ισοπαλία με την Καρλάιλ. Να μην τα πολυλογώ, δυάδα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νοτς Κάουντι και πάμε παρακάτω… Λέστερ (5.75), Μπάρνσλεϊ (3.50), Νότιγχαμ (αύριο, 5.25), Σουίντον (4.20) τα μεγάλα που πέρασαν στην…τελική φάση. Ηταν κι άλλα (Εξετερ και Γουέστ Μπρομ κυρίως), αλλά σβήστηκαν.

Οπότε, έχω μιά τετράδα. Θα σβήσω το…πιό μικρό, την Μπάρσνλεϊ (η Πρέστον έχει σταθερά πρόβλημα εντός) και θα μείνω με τα άλλα τρία σε ένα patent. Τα έγραψε και ο Μάκης, δεν δέχομαι 5.75 τη Λέστερ. No way. Μην τρελλαθούμε! Ως το 4.00 την περίμενα. Σταθερά …ασταθής η Λίβερπουλ. Και με κλειστές άμυνες ζορίζεται. Με “φτερά” Σλιμανί-Μαχρέζ και Βάρντι φορ, η Λέστερ μπορεί να τρέξει όσο λίγες στην αντεπίθεση.

Η Νότιγχαμ είναι αύριο, ο Μοντανιέ το πάει καλά, σκοράρει γιά πλάκα (πόσο της έλειψε ο παιχταράς Ασομπαλόνγκα πέρυσι…), είναι σε φόρμα και η Βίλα έχει το όνομα αλλά δεν έχει την χάρη. Κι έχει κι ένα κάρο αμφίβολους. Τέλος, το ντέρμπι. Οσοι δεν το ξέρετε, Οξφορντ-Σουίντον είναι…της κολάσεως. Μίσος μεγάλο. Δείτε την φωτό που έβαλα σήμερα! Κορεό των οπαδών της Οξφορντ με τον ταύρο (σήμερα της Οξφορντ) να κυνηγάει τον κοκκινολαίμη (σήμα της Σουίντον, the Robins).

Αυτά δεν τα βλέπεις συχνά στο νησί. Θα πέσουν κορμιά λοιπόν. Κι όσο κι αν εκτιμώ την Οξφορντ, δεν είναι γιά τόσο ψηλά η Σουίντον, που στο φινάλε, ξέρει την κατηγορία, δεν είναι νεοφώτιστη. Κι έτσι -όσο μπορούσα πιό γρήγορα- έδειξα και ανέλυσα το παιχνίδι μου. Μιά δυάδα και ένα patent. Αμιγώς εγγλέζικο, αλλά και τρία σημεία εκτός ανέφερα και θα παίξω κι άλλα αύριο, με νέα στήλη! Δεν…ορμάω, αλλά δεν παίζω και ψίχουλα.

Από σήμερα έχει…κολλύρια, θα μου βγουν τα μάτια στην τηλεόραση και έχει και chat! Θα τα πούμε εκεί μετά τις 16.30, ελάτε να περάσουμε “κλασικά” το απόγευμα μας παρέα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 7.880 μονάδες. Ποντάρισμα 10/9: Δυάδα: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1/Νοτς Κάουντι 1 (6.00) με 50 μονάδες. Patent: Λέστερ 2 (5.75)-Νότιγχαμ 2 (5.

25)-Σουίντον 2 (4.20) με 5 μονάδες στην τριάδα, 12 σε κάθε δυάδα (σύνολο 36) και ακολούθως 48 σε Λέστερ, 51 σε Νότιγχαμ, 60 σε Σουίντον, αυτά είναι τα μονά. Ολο μαζί 200 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 250 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.630 μονάδες. Προσέξτε πως τοποθετώ τα πονταρίσματα. Δεν είναι ισόποσα. Εχει τεράστια σημασία. Με οποιοδήποτε μονό πάτσισα, ομοίως με τη δυάδα.

Ή βγήκα και λίγο από επάνω. Και βλέπετε ότι δεν απλώνω παιχνίδι, αφού θα παίξω κι αύριο. Αυτά τα ολίγα, νέο ραντεβού σε ένα 24ωρο. ΣΥΝΑΞΗ ΑΘΗΝΑΣ Μιά εβδομάδα έμεινε!!! Εχουμε ραντεβού! ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 το καθιερωμένο ετήσιο “συνέδριο” των Betsellerάδων στην Αθήνα! Φαί, πιώμα, χαβαλές, ενδεχομένως και…after, plus μπόλικη στοιχηματοκουβέντα.

Μην το αμελείτε. Μπορεί να έχουμε μιά εβδομάδα, αλλά την Τρίτη το βράδυ οι….κάλπες κλείνουν, όσοι δηλώσετε ως τότε. Γιατί πρέπει να κανονίσω τα τραπέζια. Αρα από σήμερα ως το βράδυ της Τρίτης, πηγαίνετε στο φόρουμ (στο ανάλογο ποστ) και δηλώστε συμμετοχή. Επειδή ήδη πήρα mail από νέα παιδιά που λίγο…κομπλάρουν, μην το σκέφτεστε καν, ελάτε και θα με θυμηθείτε.

Στην Πεύκη, Χαιμαντά 34, ταβέρνα “Τα Πεύκα”, στις 9 το βράδυ. Α, να μην ξεχάσω: ΟΡΙΣΤΗΚΕ και η μάζωξη Θεσσαλονίκης, κάντε τα κουμάντα σας τα καρντάσια. Ποστ δεν ανοίγω ακόμα απλά ενημερώνω (επειδή βγήκαν τα αεροπορικά εισιτήρια και είναι οριστικό), θα γίνει Παρασκευή 7/10! Λεπτομέρειες προσεχώς. Blogger of the week Σιγά σιγά σχηματίζεται εικόνα.

Εχω πολλές συμμετοχές. Στείλτε κι άλλες (με ονοματεπώνυμο και nickname στο [email protected] . Προσέξτε κάποια πράγματα: Πρώτον, αυτό θα σταματήσει (οι συμμετοχές με mail) επίσης την Τρίτη το βράδυ! Θέλω μετά να φτιάξω τη λίστα, να ενημερωθούν όλοι ονομαστικά πότε γράφουν! Θα ξεκινήσουμε την άλλη Τρίτη το πρωί, 20 του μηνα, άρα εγώ κάθε Δευτέρα βράδυ πρέπει να παίρνω το πρώτο κείμενο.

Δεν είναι ανάγκη να είναι γιά ποδόσφαιρο. Και μπάσκετ και τένις και ότι θέλετε. Βασικές προϋποθέσεις: Καλά ελληνικά, πλήρεις αναλύσεις, σωστό στοίχημα! Περιμένω λοιπόν ως την Τρίτη (κάποια γνωστά μέλη του φόρουμ δεν έχουν στείλει ακόμα και θα…τσακωθούμε, χεχεχεχε). *Ο φίλος Χρήστος Ιακωβάκης περιμένω να μου στέιλει το nickname του, όλοι οι άλλοι που στείλατε ως τώρα, ας μην έχω απαντήσει, δεν χρειάζεται, είστε όλοι στη λίστα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras