2217

Μάκης Μηνδρινός

Εσπασε τελείως το γυαλί

Ο Μικ ΜακΚάρθι ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τον πάγκο της Ιπσουιτς στο φινάλε της σεζόν μετά από έξι χρόνια, ενδίδοντας στην πίεση του κόσμου. Ευκαιρία για την Μπέρμιγχαμ να βγει εκτός επικίνδυνης ζώνης, αντιμέτωπος με το παρελθόν του ο Στιβ Μπρους. ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ – ΙΠΣΟΥΙΤΣ (17:00) Κωδ. ΟΠΑΠ: 656 Γήπεδο: ΣΕΝΤ ΑΝΤΡΙΟΥΣ (30.079), ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ Απόσταση (χλμ): 241 Στο πρωτάθλημα φέτος: Ιπσουιτς – Μπέρμιγχαμ 1-0 Σετ αποδόσεων: 2.

10 – 3.20 – 3.60 * 4-2-1 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο την Μπέρμιγχαμ. * Goal/goal εμφάνισαν τα 5/7 τελευταία μεταξύ τους στο «Σεντ Αντριους». ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ Ρεπορτάζ: Η πρώτη νίκη με τον Μονκ στον πάγκο ήρθε στο καλύτερο χρονικά σημείο (3-0 τη Χαλ, 1η μετά τις 03/02), εκμηδενίζοντας τη διαφορά από τη γραμμή της παραμονής (-1 μετά τα χθεσινά αποτελέσματα).

Ο έμπειρος τεχνικός έχει σουλουπώσει αρκετά την εικόνα της από τη στιγμή που ανέλαβε (1-0-2 με αυτόν), στοιχείο που δημιουργεί αισιοδοξία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. «Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Εχουμε πολλά να δώσουμε ακόμα, το βλέπω σε κάθε προπόνηση, οπότε οφείλουμε να δώσουμε στους εαυτούς μας αυτή την ευκαιρία.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση το να δω θέαμα, αλλά αποτελέσματα. Μπορώ να βλέπω κάθε Σάββατο να κερδίζουμε 1-0 με γκολ στο 90’ χωρίς καμία ένσταση», η οπτική γωνία του Μονκ. Αγωνιστικά νέα: Αμφίβολος ο Γκάρντνερ (χαφ, 22/1), προέρχεται από μυϊκό πρόβλημα και θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή η συμμετοχή του. Επανήλθε σε χρόνο ρεκόρ έπειτα από το χειρουργείο στο γόνατο ο Γκράουντ (μπακ, 25/0), ωστόσο μοιάζει δύσκολο να πάρει χρόνο συμμετοχής από τώρα.

Εκτός παραμένουν Γκάλαχερ (φορ, ) και Βασέλ (φορ, 9/1). Bet Info: Δέχτηκε τουλάχιστον ένα τέρμα στις 27/35 πιο πρόσφατες υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα. Διανύει μακράν τη χειρότερη επιθετική χρονιά της από τότε που υποβιβάστηκε στην Τσάμπιονσιπ, σημειώνοντας λιγότερο από 1 γκολ κατά μέσο όρο ανά ματς (0,73)! ΙΠΣΟΥΙΤΣ Ρεπορτάζ: Υπάρχει προβληματισμός στο στρατόπεδό της, με το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΜακΚάρθι να είναι πιο ορατό από ποτέ.

Μάλιστα, ο πρόεδρος Εβανς ξεκαθάρισε ότι το μέλλον του Ιρλανδού μάνατζερ θα καθοριστεί από τα αποτελέσματα του Απριλίου. Με «μείον» οδηγήθηκε στο μίνι μπρέικ (0-1-2, δεν σκόραρε σε κανένα), χάνοντας από την Μπρίστολ Σίτι στο τελευταίο χρονικά (1-0). Το ενδεχόμενο που αναφέρουμε στο πρώτο κομμάτι της παραγράφου, έγινε βεβαιότητα το απόγευμα της Πέμπτης, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες.

«Ουδέποτε άφησε μόνη την ομάδα στα έξι χρόνια που βρίσκομαι εδώ, ούτε τώρα θα το κάνω. Μόλις ολοκληρωθεί το συμβόλαιό μου θα αποχωρήσω σαν κύριος, όπως ήρθα. Αγαπώ τον σύλλογο, αλλά θα ήθελα να μην δεχόμουν τόσο σκληρά λόγια από μία μερίδα οπαδών που μάλλον δεν εκτίμησαν ποτέ την συνεισφορά μου», τα λόγια του βαρύ ΜακΚάρθι. Από τη δική μας πλευρά, θα υπογραμμίσουμε πώς αν τα οικονομικά δεδομένα και οι συνθήκες παραμείνουν ίδιες μετά την αποχώρηση του Ιρλανδού το καλοκαίρι, αμφιβάλλουμε αν θα παραμείνει στην κατηγορία.

Το λέμε αυτό διότι όλα αυτά τα χρόνια με τα… ψέματα και τη δουλειά του ΜακΚάρθι συντηρήθηκε στο πάνω διάζωμα της βαθμολογίας και έφτασε έως και τα πλέι οφ! Αγωνιστικά νέα: Σοκ προκλήθηκε με την είδηση ότι ο Γκάρνερ (φορ, 32/10) χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς. Ο 29χρονος φορ υπέστη κάταγμα στο κρανίο πίσω από το αυτί και ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο! Εκτός αποστολής παραμένουν οι σημαντικοί Ιόρφα (μπακ, 23/1) και ΜακΓκόλντρικ (φορ, 22/6).

Bet Info: Τα 14/18 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα συνοδεύτηκαν από under. Είναι η ομάδα με τους περισσότερους κερδισμένους βαθμούς σε παιχνίδια που βρέθηκε πίσω στο σκορ (11). ΧΑΛ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (19:30) Κωδ. ΟΠΑΠ: 714 Γήπεδο: KC ΣΤΕΪΝΤΙΟΥΜ (25.586), ΧΑΛ Απόσταση (χλμ): 221 Στο πρωτάθλημα φέτος: Αστον Βίλα – Χαλ 1-1 Σετ αποδόσεων: 2.65 – 3.10 – 2.

70 * 1-1-2 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο τη Χαλ. * Under και no goal είχαν και οι τέσσερις πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους στο «KC». * Τεράστιο κεφάλαιο για τη Χαλ ο Στιβ Μπρους (μάνατζερ Αστον Βίλα): δύο άνοδοι στην Πρέμιερ Λιγκ (2013, 2016), ένας τελικός Κυπέλλου Αγγλίας (2014) και πολλές ακόμα επιτυχίες και ρεκόρ. Μπορεί να μην έφυγε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ωστόσο παραμένει αγαπητός στο κοινό της ομάδας.

ΧΑΛ Ρεπορτάζ: «Το Πάσχα θα είναι δύσκολο για μας, αλλά θα επιβιώσουμε», το μήνυμα του Αντκινς ενόψει της επιστροφής από τη διακοπή. Το σύνολό του βρέθηκε σε καλό φεγγάρι τον τελευταίο μήνα (2-0-1) και θα μπορούσε να «καθαρίσει» την παραμονή αν δεν έχανε στο Μπέρμιγχαμ στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι (3-0). Πάντως, το +6 από την επικίνδυνη ζώνη της επιτρέπει να λειτουργεί με λιγότερη πίεση και άγχος.

Κάνοντας πρόχειρους υπολογισμούς βάσει προγράμματος, αν καταφέρει να συλλέξει δύο νίκες εντός όπου εμφανίζεται πολύ πιο ανταγωνιστική (στα 4 εναπομείναντα) και πάρει το διπλό στο Μπέρτον (το πιο εύκολο από τα 4 εκτός που έχει να δώσει), θα παραμείνει στην κατηγορία. Με 48 βαθμούς δύσκολα θα κινδυνέψει έτσι όπως έχει πάει η χρονιά (παραδοσιακά στους 49-50 κρίνεται η παραμονή).

Αγωνιστικά νέα: Θα δοκιμάσουν Μαζούχ (στόπερ, 12/0) και Χέκτορ (στόπερ, 31/1), όποιος κριθεί έτοιμος θα πάρει θέση στο βασικό σχήμα. Εκτός αποστολής έμειναν ο Εβάντρο (μπακ/χαφ, 7/1) λόγω θλάσης και οι μακροχρόνιοι Οντουμπάγιο (στόπερ), Γουίρ (χαφ, 3/0). Μετά από καιρό επανήλθε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων ο Κίνγκσλεϊ (μπακ, 6/0) και ίσως πάρει θέση στην 18άδα.

Bet Info: Διαθέτει μία από τις πιο αποτελεσματικές επιθέσεις της κατηγορίας (53 γκολ). Βέβαια έχει και μία από τις χειρότερες άμυνες (59 γκολ), δεχόμενη στο α’ ημίχρονο τα 27 από αυτά. Στα παιχνίδια της έχουν σημειωθεί τα περισσότερα γκολ (112) συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλης. ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ Ρεπορτάζ: Η ιδέα της απευθείας ανόδου δεν εγκαταλείπετε (-7), ωστόσο δυσκόλεψε αρκετά μετά τις δύο κολλητές ήττες που έκανε πριν από το διάλειμμα (ΚΠΡ, Μπόλτον).

Ο Μπρους ανέβασε τους τόνους στο κενό διάστημα, βλέποντας το σύνολό του να εμφανίζει ψήγματα χαλάρωσης. Ειδικά στο πιο πρόσφατο κόντρα στην Μπόλτον (1-0), «βραχυκύκλωσε» μόλις δέχτηκε το γκολ (19’) και το έχασε σχετικά εύκολα. «Υπάρχουν ακόμα συναισθήματα για τη Χαλ. Αυτό που σκέφτομαι διαρκώς είναι ότι αν καταφέρω να πραγματοποιήσω στην Αστον Βίλα όσα έκανε εκεί θα είμαι ευτυχισμένος.

Είναι όμορφο που επιστρέφω πίσω. Στόχος μας παραμένει να μαζέψουμε τους βαθμούς που είχαμε πει στην αρχή και στο τέλος θα δούμε που θα μας βγάλει, αν και έτσι όπως έχουν τα πράγματα, τα πλέι οφ μοιάζουν πιο ρεαλιστικά», η εκτίμηση του Μπρους, που επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο «KC». Αγωνιστικά νέα: Ανέτοιμος παραμένει ο έμπειρος Γουίλαν (χαφ, 28/1).

Από εκεί και πέρα μετράει επιστροφές βασικών παικτών. Προπονήθηκαν και τέθηκαν στη διάθεση του Μπρους Τέιλορ (αρ. μπακ, 24/0), Χάτον (μπακ, 26/0), Τουανζέμπε (μπακ, 3/0) και Κοτζιά (φορ, 8/1). Παραμένουν εκτός οι μακροχρόνιοι Γκριν (χαφ, 5/1) και Στιρ (γκολκίπερ). Bet Info: Τα 4/5 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα συνοδεύτηκαν από over (3/5 goal/goal). Μακριά από το «Βίλα Παρκ» φέτος έχει πανηγυρίσει 10 νίκες, όσες έκανε την προηγούμενη τριετία μαζί! πηγή: kingbet.

net

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος