1534

Μάκης Μηνδρινός

Ετσι για το… καλό!

Χαιρετώ! Μετά το ήρεμο μεσοβδόμαδο, μπαίνουμε ξανά θεωρητικά σε κανονικούς ρυθμούς. Λέω θεωρητικά, γιατί μπροστά μας έχουμε μια περίεργη αγωνιστική.

Για πρώτη φορά φέτος έχουμε χειμερινή διακοπή στην Πρέμιερ Λιγκ, αυτό σεβάστηκε και ο Κλοπ και κατέβασε τη δεύτερη ομάδα στο μεσοβδόμαδο με τη Σριούσμπερι (είδατε, πάντως, ότι ακόμα κι όταν μια «μεγάλη» κατεβαίνει με δεύτερα, δεν αρκεί για να χάσει – πρέπει να μπορεί και ο αντίπαλο).

Όπως θα δείτε οι μισές ομάδες έχουν ρεπό αυτό το Σ/Κ και οι άλλες μισές το επόμενο. Επίσης, έχουμε και λίγα ματς σε Νάσιοναλ, λόγω FA Trophy. Σε όλα αυτά προσθέστε και ότι μιλάμε για ένα πολύ κακό πρόγραμμα.

Για την ακρίβεια, ίσως μπροστά μας έχουμε το χειρότερο πρόγραμμα στις Αγγλίες από το ξεκίνημα της σεζόν! Συμβαίνουν κι αυτά, όλα στο πρόγραμμα είναι.

Anyway, πάμε να δούμε τι έχουμε, τι μπορούμε να κρατήσουμε. Σήμερα έτσι κι αλλιώς θα είμαι αρκετά σύντομος γιατί εκτός από το κακό πρόγραμμα, είμαι και εκτός Ελλάδος και οι ρυθμοί –λόγω δουλειάς- είναι non stop!

Πρέμιερ Λιγκ

Τέσσερα παιχνίδια έχει το πρόγραμμα, μόνο το Μπράιτον – Γουότφορντ μου λέει κάτι. Η  Γουότφορντ είναι σαφώς ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα και ειδικά από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Νάιτζελ Πίρσον.

Παρά το γεγονός ότι η εμφάνισή της την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πισωγύρισμα. Προηγήθηκε 2-0 της Εβερτον, όμως αμυντικά είχε τα χάλια της, δέχθηκε δύο γκολ στο τέλος του ημιχρόνου και παρά το γεγονός ότι από το 71’ έπαιζε με παίκτη παραπάνω, δέχθηκε και τρίτο στο φινάλε.

Από την άλλη, η Μπράιτον συμπλήρωσε 5 ματς χωρίς νίκη, έστω κι αν το 3-3 που πήρε από τη Γουέστ Χαμ την προηγούμενη αγωνιστική μπορεί να λογίζεται και ως νίκη.

  Μέχρι το 75’ έχανε 3-1, παρ’ όλα αυτά έσωσε το βαθμό και παρέμεινε στο +2 από τη γραμμή υποβιβασμού. Πρόκειται για εξάποντο, στο 3,50+ μπορεί να γίνει κουβέντα για το διπλό.

Τσάμπιονσιπ

Η Μπέρμιγχαμ προέρχεται από τη μεσοβδόμαδη ρεβάνς Κυπέλλου με την Κόβεντρι, όπου έπαιξε παράταση και προκρίθηκε στα πέναλτι.

Ισοφάρισε σε 1-1 στις καθυστερήσεις του ματς και 2-2 στις καθυστερήσεις της παράτασης. Ακολουθούν δύο σερί εκτός έδρας ματς, στο Μπρίστολ σήμερα και στο Μπάρνσλεϊ την Τρίτη. Θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί καταπονημένη, ειδικά από τη στιγμή που παίζει σήμερα και όχι Σάββατο. Οσο σκληρό καρύδι κι αν είναι εκτός έδρας, δύσκολα θα αντέξει απόψε.

Η Μπρίστολ Σίτι είναι σε νικηφόρο μομέντουμ, έστω κι αν στο τελευταίο δεν μπορούμε να πούμε ότι πέταγε με την απόδοσή της.

* Σπουδαίο το Νότιγχαμ – Λιντς, όπως και το Μίλγουολ – Γουέστ Μπρομ. Και στα δύο οι άσοι είναι αουτσάιντερ, προσωπικά κοίταξα λίγο πιο σοβαρά τη Νότιγχαμ. Εχουμε ξαναπεί πως όταν παίζει με τη στάμπα του αουτσάιντερ είναι πιο επικίνδυνη.

Αντίθετα, στα ματς που φαίνεται να είναι το φαβορί (όπως για παράδειγμα εκείνο με την Μπέρμιγχαμ την προηγούμενη αγωνιστική), δυσκολεύεται. Γύρω στο 4,00 είναι ο άσος…

Λιγκ 1

Η Σριούσμπερι, αμέσως μετά τη ρεβάνς με τη Λίβερπουλ, όπου έχασε 1-0 από τα δεύτερα της ομάδας του Κλοπ, καλείται να επιστρέψει στη… ρουτίνα της, στη Λιγκ 1.

Τα διαδοχικά ματς σε πολλές διοργανώσεις είναι φανερό ότι την έχουν αποσυντονίσει και πλέον συμπλήρωσε 7 ματς δίχως νίκη. Μοιάζει αδύνατο αυτή τη στιγμή να διεκδικήσει πλέι οφ, από την άλλη δεν υπάρχει περίπτωση και να κινδυνέψει σοβαρά. Υποδέχεται τη ΜΚ Ντονς, η οποία δείχνει σημάδια ζωής στα τελευταία και ξέφυγε λίγο από τη ζώνη υποβιβασμού, έστω και με ματς παραπάνω.

  Είναι δεδομένο ότι εκτός έδρας δεν πετάει φωτιές, μόνο μία νίκη έχει. Από την άλλη, είναι επίσης δεδομένο ότι η Σριούσμπερι είναι σε περίεργη φάση με τα διαδοχικά ματς και 7 παιχνίδια χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Οι όποιες σκέψεις πάνε περίπατο πάντως, από τη στιγμή που το διπλό έχει φτάσει στο 2,90. Ηταν κοντά στο 3,50 μέχρι το ματς της Τρίτης της Σριούσμπερι, όμως πλέον έχει πάρει τον κατήφορο και δεν υπάρχει η παραμικρή αξία.

* Ανάλογο με το Μπρίστολ Σίτι – Μπέρμιγχαμ που ανέφερα πιο πάνω είναι το Πίτερμπορο – Οξφορντ. Σε εξαιρετική κατάσταση η γηπεδούχος, έρχεται και από τεράστια νίκη στο Ιπσουιτς. Πετυχαίνει την Όξφορντ λίγες ημέρες μετά την αναμέτρησή της στο Κύπελλο με τη Νιουκάστλ (όπου μάλιστα έπαιξε παράταση και αποκλείστηκε στα πέναλτι), σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση και αποδυναμωμένη μεταγραφικά.

Για όποιους κοιτάζουν φαβορί, αυτός ο άσος λίγο πάνω από το 2,00 (στο 2,05) δεν αποτελεί ευκαιρία, αλλά μοιάζει νορμάλ.

* Υπουλο το Ντόνκαστερ – Ρότσντεϊλ. Όι γηπεδούχοι μόνο αξιόπιστοι δεν είναι, ενώ έρχονται και από ματς μεσοβδόμαδα (εξ αναβολής) με την Τρανμίρ. Στη μέρα τους, OΚ, δεν χάνουν εύκολα, ειδικά εντός έδρας. Αλλά, είπαμε, έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα και όταν δεν είναι καλά, είναι ικανοί να χάσουν βαθμό από οποιονδήποτε.

Η Ρότσντεϊλ έρχεται από νίκη κόντρα στη Σριούσμπερι, θα είναι και πιο ξεκούραστη, δεν αποκλείω να πάρει κάτι από το ματς. Εστω κι αν γενικά δεν την έχω σε ιδιαίτερη υπόληψη.

Λιγκ 2

Κακή αγωνιστική, δεν υπάρχει κάτι που να ξεχωρίζει. Ειδησεογραφικά μπορούμε να σταθούμε στην επιστροφή του ΜακΚολ στην Μπράντφορντ, στοιχηματικά όμως δεν βλέπω κάτι ενδιαφέρον.

Ισως λίγο η Καρλάιλ που είναι σε καλή κατάσταση, όμως και η Σουίντον δείχνει να συνέρχεται. Δεν μπλέκω…

Νάσιοναλ

Μόλις 4 ματς στη Νάσιοναλ Λιγκ, το ένα χειρότερο από το άλλο από στοιχηματικής πλευράς. Μία από τα ίδια και στις πιο μικρές. Δεν μπορώ να πιαστώ από πουθενά, κακά σταυρώματα, κακές αποδόσεις.

Όπως βλέπετε, τα πράγματα είναι… δύσκολα.

Αλλά εδώ τόσα χρόνια δεν μας αρέσει να κρυβόμαστε, αν δεν μας αρέσει κάτι, δεν ζορίζουμε τίποτα, δεν παίζουμε με το ζόρι. Η Αγγλία είναι κάκιστη. Με εκτός Αγγλίας δεν ασχολούμαι τόσο ενεργά όσο παλαιότερα και δεν θέλω να μπλεχτώ τώρα που οι Αγγλοι είναι «ψόφιοι». Το μόνο που θα παίξω λοιπόν από το Νησί σε όλο το διήμερο θα είναι μια πολύ χαλαρή δυαδούλα.

Ετσι για το… καλό που λένε. Δύο φαβορί: Μπρίστολ Σίτι σήμερα και Πίτερμπορο αύριο. Και τα δύο έχουν κοινό παρονομαστή: Μπρίστολ Σίτι και Πίτερμπορο είναι σε καλό μομέντουμ, αλλά και οι αντίπαλοί τους έρχονται από κοπιαστικά παιχνίδια μεσοβδόμαδα. Και επειδή –καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα είμαι στο Μπρέντφορντ – Μίντλεσμπρο το Σάββατο, σκέφτομαι να ρίξω κάνα χαλαρό σκοράκι (πάντα το κάνω όταν βλέπω εγγλέζικα ματς από κοντά), τύπου 2-0, 2-1.

Νέα στήλη κανονικά, την Τρίτη.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος