528

Billaras

Ευλόγησον, Νέιθαν Τζόουνς!

Την Κυριακή δεν έκανα κιχ, ούτε γκολ δεν έβαλα, δεν έχω να σχολιάσω τίποτα, παρά μονάχα το επικό 2ο γκολ που δέχθηκε η Ουνιόν, η…κορυφαία άμυνα της Γερμανίας “θυμήθηκε” προχθές να κάνει όλα τα λάθη της μαζεμένα. Εξωστοιχηματικά, τα είπαμε και στο vidcast (δείτε το εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=_dPX9ckBItY ), είχαμε ένα…αηδιαστικό ΣΚ στην Σούπερ Λίγδα, πάνω που είπα φέτος να την δω πιό ζεστά μου θύμισε γιατί τα είχα παρατήσει και δεν έβλεπα καν αγώνες της.

Οτι και να πούμε, λίγο είναι.

Από εκεί και πέρα, κι αφού η μεγαλύτερη έκπληξη δεν έγινε την Κυριακή αλλά χθες βράδυ με την ήττα της Ρεάλ, πάμε στα φρέσκα. Στο μεσοβδόμαδο, προτελευταίο κουπόνι με Λίγκες και κύπελλα πριν το Μουντιάλ.

Πολλά ματς μεν, λίγα μου αρέσουν δε. Στην Ιταλία και στην Ελλάδα απολύτως τίποτα, τα έσβησα όλα.

Σήμερα σε Γερμανία και Ισπανία έκανα δύο σκέψεις αλλά τελικά θα τα αφήσω. Ηταν η Βόλφσμπουργκ -με Ντόρτμουντ και η Οσασούνα-με Μπάρτσα. Ναι, είναι μιά χαρά και η Βόλφσμπουργκ και η Οσασούνα, αλλά ρε γαμώτο, πετυχαίνουν σε καλό φεγγάρι τις άλλες. Η Μπάρτσα μάλιστα πέρασε και μόνη πρώτη πλέον. Επεσε και λίγο η απόδοση της Βόλσφμπουργκ, οπότε δεν ψήθηκα, τα αφήνω.

Κάπως έτσι αφήνω αύριο και την Φράιμπουργκ (είναι σούπερ αυτή την εποχή η Λειψία), κάπως έτσι αφήνω και την Μπέτις αύριο γιατί δεν έχει Φεκίρ και Μπόρχα Ιγκλέσιας που έφαγαν κόκκινη.

Και περναμε στο Νησί. Είμαι που είμαι σε μαύρο φεγγάρι, με…κυνηγάνε και οι ειδήσεις. Ολα στραβά (γέλια). Τι εννόω; Προφανώς και έχω σημαδέψει απο Κυριακή βράδυ που μελετάω γιά κόντρα στο Λιγκ Καπ την Σαουθάμπτον.

Τρώει το ντόρτι απ΄τη Νιουκάστλ, καλή ομάδα η Σεφιλντ Γουένσντεϊ, ωραίο το 6,5. Ερχεται η Δευτέρα, απόλυση Χάσενχουλτ. Πάει, μας χαιρέτησε. Παίζεις τώρα Γουέσντεϊ;

Και δεν μου φτάνει αυτό. Στην Championship, ένα έχω σημειώσει για παιχνίδι. Τη Λούτον μέσα στην ντεφορμέ (4 ήττες στα 5) Στόουκ. Ωραίο, ζουμερό 4αρι.

Και…πριν λίγο σκάει η είδηση.

Η Σαουθάμπτον πήρε άδεια και από αύριο ξεκινάει διαπραγματεύσεις με τον Νέιθαν Τζόουνς, τον προπονητή της…Λούτον! Δηλάδη είναι να κόβεις φλέβα! Παίζεις Λούτον τώρα; Σημειωτέον, ο Τζόουνς είναι σημαία στη Λούτον, ενώ μετά την πρώτη του θητεία εκεί (2016-2019) την άφησε πάλι με ίδιο τρόπο σαν τώρα και είχε πάει στην….Στόουκ! Απέτυχε εκεί, απολύθηκε και επέστρεψε στη Λούτον.

Πολύ φιλόδοξος ο ουαλλός και πιστεύω ότι θα πάει στους “άγιους” (είναι και ο πλέον θρήσκος προπονητής που ξέρω στο Νησί, φανατικός θα έλεγα, γεμάτος τατουάζ με τον Χριστό, με σταυρούς, δείτε την φωτό με την πλάτη του, είναι η “δημιουργία του Αδάμ”, το αριστούργημα του Μικελάντζελο στην Καπέλα Σίξτινα).

Θα’χει το μυαλό του στο ματς της Λούτον; Πως θα επηρεαστούν οι παίκτες (και γενικα το κλίμα);

Πέρα από αυτή την “καραμπόλα” (μιά απόλυση μπορεί να μου στερήσει δύο σημεία και όχι ένα), απόψε δεν έχω κάτι άλλο.

Ούτε Νάσιοναλ Λιγκ, ούτε από τα άλλα του Λιγκ Καπ, ούτε απ΄τα εξ’αναβολής σε Λιγκ 2. Είχα ένα ακόμα κατά νου στο αποψινό Λιγκ Καπ, την Λίνκολν (γιατί η Μπρίστολ είναι χάλια), και πάει και χάνει στο FA CUP προχθές από ένα χωριό την Τσίπενχαμ! Πως να πάρω ρίσκο τώρα; Θα αντιδράσει ή θα την έχει πάρει από κάτω; Δεν το ρισκάρω.

Οσο για αύριο; Θα όρμαγα στη Μπλάκμπερν στεγνά.

Η Γουέστ Χαμ έχει θέματα, “φωνάζει” αυτό. Ναι αλλά όποιος ξέρει το Νησί, βλέπει ότι σε λίγα 24ωρα έχει Μπέρνλι-Μπλάκμπερν. Αίμα και άμμος και ντέρμπι βαρβάτο με αγριάδα και κόντρα στο Λάνκανσάιρ. Δεν αποκλείω καθόλου η Μπλάκμπερν να παρατήσει εντελώς το Λιγκ Καπ και να επικεντρωθεί στο μεγάλο ματς που έρχεται, οπότε πάει κι αυτό.

Και τέλος, την Πέμπτη έχει και ένα Γιουνάιτεντ-Αστον Βίλα. Μου γυάλιζει αυτό, είδατε και προχθές. Απλά θέλω να περιμένω. Αν είναι, κάνω ένα update Πέμπτη για ένα μονό αποδεκτό.

Γέμισα τη στήλη προβληματισμούς. Σκέφτομαι…φωναχτά και δημόσια. Και προχωράω στο τελευταίο σκέλος, στην αυριανή Ισπανία. Εσπανιόλ και Μαγιόρκα λέω να παίξω.

Οσασούνα άφησα, Μπέτις άφησα, αυτές τις δυο λέω να μην τις αφήσω. Τυφλοί δεν είμαστε, κάνει μπαμ ότι Βιγιαρεάλ (μετά την φυγη Εμερι και την έλευση Σετιέν) ειναι άλλη ομάδα προς το χειρότερο. Ψάχνονται, δεν έχουν σταυρώσει νίκη, τρώνε γκολ για πλάκα. Η δε Ατλέτικο τα βλέπετε επίσης, νομίζω η φάπα του σεντονιού θα την “κατατρέχει” ως το Μάιο.

Δεν είναι η ομάδα που ξέραμε, ο κύκλος της (και του Σιμεόνε) κλείνει, αν δεν έκλεισε ήδη. Εσπανιόλ και Μαγιόρκα είναι μιά χαρά, οι αποδόσεις επίσης μιά χαρά.

Συνοψίζω: Γιά το διήμερο (γιά την Βίλα θα αποφασίσω Πέμπτη), κρατάω Εσπανιόλ-Μαγιόρκα και…τι άλλο εγγλέζικο; Εγραψα τι με προβληματίζει σε όλα, λέω να πάω κόντρα στην κακοδαιμονία μου.

Να φάω τα μούτρα μου; Ας τα φάω. Θα παίξω τα δύο που εξ’αρχής είχα δει. Λούτον και Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Τα δεδομένα τα ξέρετε, αποφασίστε κι εσείς. Ολα έχουν πρώιμη. Η Γουένσντεϊ σε μονό αποδεκτό, η Λούτον σε μονό επίσης, αλλά την βάζω και στο trixie μαζί με τις δύο σπανιόλες. Ας φύγει για τη Σαουθάμπτον με μιά διπλάρα ο Τζόουνς απόψε και βλέπουμε τι θα γίνει αύριο στα άλλα τρία.

Νέα στήλη Σάββατο, το νου σας για μουντιαλικό podcast την Πέμπτη και τα λέμε στο chat απόψε (όχι αύριο, γιατί θα πάω στο γήπεδο).

Υ,Γ: Μάλλον δεν θα το ξέρετε, τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Λιγκ Καπ τα πήρε το κανάλι action24, θα δείξει ζωντανά Μπορνεμουθ-Εβερτον σήμερα, Σίτι-Τσέλσι αύριο και Γιουνάιτεντ-Αστον Βίλλα μεθαύριο.

Υ,Γ 2: ΜΗΝ ξεχνάτε, όσοι κάνετε ανανέωση πληρώνοντας με τραπεζική κατάθεση, να στέλνετε άμεσα μιά φωτογραφία την απόδειξη πληρωμής στο [email protected] για να ενεργοποιείται άμεσα η σύνδρομη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras