2683

Billaras

Ευχές, διδάγματα και…στοίχημα!

Μας αφήνει το 2016. Ας μην σταθούμε στα κοινωνικά και στη ζωή μας γενικότερα γιατί πονάει (και πονάει πολύ, πάρα πολύ). Και γιά την Ελλάδα μας και παγκοσμίως. Ας μείνουμε λοιπόν στα αθλητικά-ποδοσφαιρικά. Ηταν μιά καλή χρονιά εδώ. Πάντα οι χρονιές των εκπλήξεων είναι όμορφες. Μάθαμε την …Ισλανδία, χαρήκαμε την Πορτογαλία ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Λέστερ το σήκωσε στην Αγγλία.

Και αν δεν ήταν το τραγικό δυστύχημα της Σαπεκοένσε θα μιλάγαμε γιά πολλές όμορφες αναμνήσεις και στιγμές. Εντός συνόρων; Μιά εικόνα έχω καρφωμένη στο μυαλό μου. Σπύρος Γιαννιώτης. Ο ορισμός του “δεν τα παρατάω ποτέ”, ο ορισμός του “καταθέτω ψυχή”, ο ορισμός παράλληλα και του ταπεινού, σοβαρού ανθρώπου. Αν με ρωτάγατε περί προτύπων, ο Σπύρος θα ήταν μακράν η πρώτη επιλογή… Οσο γιά τα στοιχηματικά; Προφανώς το τελευταίο τρίμηνο είναι κακό, αλλά ο χρόνος έχει 12 μήνες.

Και συνολικά το 2016 ήταν καλό (γιά μένα). Οχι απλά καλό, εξαιρετικό. Μέσα στο top-3 της 15ετίας. Τι να θυμηθώ, διπλασιασμούς κάβας χωρίς καν να παιχθεί το αρχικό κεφάλαιο, μεγάλες νίκες, πολλά ταμεία, τεράστια ταμεία (κυριολεκτικά τεράστια, με αποκορύφωμα του EURO που με 170 μονάδες πήραμε 4.000), ωραίες στιγμές. Μακάρι το 2017 να είναι κάτι ανάλογο! Αυτά ως μίνι-απολογισμός έτους.

Οχι σαιζόν, έτους. Λίγες στιγμές, λίγες εικόνες. Και γιά το 2017, μιάς και η επόμενη στήλη θα είναι….του χρόνου (τη Δευτέρα), θέλω να ευχηθώ ότι είπα και τα Χριστούγεννα. Η υγεία πάνω από όλα, αλλά δεν περνάει πάντα από το χέρι μας αυτή. Τι περνάει από το χέρι μας; Ο σεβασμός και η αγάπη. Εύχομαι όλοι να αυξήσουμε τις βαθμίδες σεβασμού.

Γιά όλα και όλους. Η έλλειψη σεβασμού έχει τεράστιο μερίδιο γιά την κατρακύλα των πάντων. Ο πολιτικός δεν σέβεται την ψήφο του κόσμου, ο εργοδότης δεν σέβεται τον εργαζόμενο, ο έλληνας δεν σέβεται τον νιγηριανό, ο βόρειος ευρωπαίος δεν σέβεται τον νότιο ευρωπαίο, ο πολίτης δεν σέβεται τον δημόσιο λειτουργό (και αντιστρόφως), χιλιάδες τα παραδείγματα.

Και γιά την αγάπη; Αν η εικόνα του Γιαννιώτη είναι το ένα πρότυπο, ένα άλλο, είναι οι γιαγιάδες στη Μυτιλήνη που τάιζαν το νεογέννητο Συριόπουλο… Ας κρατήσουμε λοιπόν αυτές τις δύο εικόνες από το 2016. Ως πρότυπα και ως εφαλτήρια αισιοδοξίας και ατομικής βελτίωσης μέσα στο 2017… Πάμε στα φρέσκα. Δεν θέλω να επεκταθώ, έξω χιονίζει, είμαι σε …εορταστικό mood.

Ξεκινάω από τα σημερινά. Παρασκευή. Θα παίξω κάτι. Κοίταξα την Χαλ, την άφησα. Αλλά την Ρέντινγκ και την Μόρκαμ δεν τις αφήνω. Ομάδα με τόσο ισχυρή έδρα, με μομέντουμ, με εξαιρετική φόρμα, είναι (ξανά) αουτσάιντερ. Μιά χαρά και η Φούλαμ, αλλά έπρεπε να είναι πιό μοιρασμένες οι αποδόσεις. Οσο γιά το Χάρτλπουλ-Μόρκαμ; Δέχομαι να κοντράρω ομάδα που σκοράρει αφού…κάτσει στην ουρά και κάνει αίτηση με χαρτόσημο.

Η Μόρκαμ εκτός είναι σταθερά καλή. Κι εδώ λάθος λοιπόν. Και επειδή…έχω εορταστικό mood, θα κάνω και ένα εντελώς τζογαδόρικο μπετ. Οχι άσχετο, στηρίζεται σε δεδομένα. Θα παίξω δυάδα Ρέντινγκ 1 (2.90)-Μόρκαμ 2 (3.30), αλλά θα παίξω και κάτι ακόμα με τα ίδια ματς1 Ρέντιγκ άσος και g/g σε combo (δίνει 4.75, καλύτερο από το combo με over που δίνει 4.00) και Μόρκαμ διπλό με under (που δίνει….

7.00!). Ξερή η δυάδα σημείων, μονά και δυάδα τα “εορταστικά”. Μέρες που είναι, ας το …κάνουμε πιό ρισκαδόρικο το όλο θέμα (γέλια). Πάω στα αυριανά-μεθαυριανά. Ναι, κάτι έχει και την Κυριακή, οι άγγλοι δεν σταματάνε ποτέ! Λοιπόν: Τα δύο…Γουέστ από την Premier. Γουέστ Χαμ (3.70) και Γουέστ Μπρομ (5.50). Δείτε και τις ειδήσεις, φόρμα ξέρετε, μου κάνουν.

Ενα ακόμα Γ, η Γουόλσολ από την 1η κατηγορία (στο 4.50). Και Μπάρνετ (5.00), Κόλτσεστερ (3.00) από την 2η. Και τέλος, Τορκί (9.50) και Μπρόμλεϊ (4.33) από την Κόνφερενς την Κυριακή. Αυτά είναι. Οκ, δεκάδες και τα “μικρά”, κάλλιστα έρχονται over οι Λίβερπουλ, Γουότφορντ, Μπρίστολ Ρόβερς, όπως και under οι Μπόλτον και Μπράντφορντ. Μελετήστε τα, αποφασίστε, δεν παίζω τέτοια τώρα, έκανα την…παρασπονδία μου απόψε, με συνδυαστικά στοιχήματα.

Στην Κόνφερενς να πω ότι “αντιστράφηκαν” οι έδρες, προ ημερών στην Boxing Day έπαιξαν εντός οι μεθαυριανές φιλοξενούμενες. Και οι δύο που κράτησα κέρδισαν! Και οι τωρινές γηπεδούχοι είναι ντεφορμέ. Δεν “κολλάνε” οι αποδόσεις. Οπως προείπα, δεν θέλω να επεκταθώ, τα έχω αναλύσει και στην εφημερίδα αν τα διαβάσατε (εκτάκτως, εφημερίδα και στήλες τη Δευτέρα, σας το θυμίζω).

Και δεν θέλω να πω τίποτα γιά τη Δευτέρα, θα έχουμε νέα στήλη με το νέο έτος. Τα αποψινά τα είπαμε. Και τα over/under του διημέρου δεν τα παίζω, αλλά τα ανέφερα. Μένει να δούμε τι παίζω Σαββατοκύριακο. Είναι επτά μεγάλα σημεία. Η Τορκί στο 9.50 θα παιχθεί ένα μονούλι. Αρα είναι τα άλλα έξι. Θέμα χημείας και έμπνευσης πλέον. Θα αφήσω δύο έξω και θα πάω σε ένα lycky15.

Αφήνω την Γουέστ Χαμ (καλές οι επιστροφές Φουκς και Ντρινκγουότερ στην Λέστερ που θα βγάλει αντίδραση) και Κόλτσεστερ (απλά…επειδή είναι το πιό μικρό, στο Betsellers τα 3αρια πολλές φορές είναι τα…μικρότερα). Και έκλεισα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 4.430 μονάδες. Ποντάρισμα 30/12: Μονό αποδεκτό: Μόρκαμ 2+under (combo) (7.00).

Με 30 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Ρέντινγκ 1+g/g (combo) (4.75). Με 45 μονάδες. Δυάδα Μόρκαμ 2+under- Ρέντινγκ 1+g/g (33.25) με 5 μονάδες. Δυάδα: Ρέντινγκ 1-Μόρκαμ 2 (9.57) με 21 μονάδες. Ποντάρισμα 31/12-1/1: Μονό αποδεκτό: Φόρεστ Γκριν-Τορκί 2 (9.50) με 21 μονάδες. Lucky15: Γουέστ Μπρομ 2 (5.50)-Γουόλσολ 2 (4.50)-Μπαρνέτ 2 (5.00)-Μπρόμλεϊ 2 (4.33) με 3 μονάδες η τετράδα. Με 7 μονάδες κάθε τριάδα (ακόμα 21).

Με 21 κάθε δυάδα (ακόμα 126). Και στα μονά βάζω 40 σε Γουόλσολ, 43 σε Μπρόμλει, 37 σε Μπρομ και 38 σε Μπάρνετ. Ολο μαζί 308 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 430 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 4.000 μονάδες. Αυτά είναι. Γιά να είναι ισορροπημένες οι μονάδες έπαιξε πολύ το…21, μέρες που είναι (γέλια). Δεν είναι πολλά, 101 μονάδες είναι σημερινές, αύριο οι άλλες 329 μονάδες.

Νορμάλ δηλαδή. Και με λίγο τζόγο, αλλά και στηρίζονται όλα σε δεδομένα. Τίποτα άλλο, να περάσετε όμορφα, διαβάστε ξανά τον πρόλογο, εκεί είναι το ζουμί, απείρως σημαντικότερα όλα αυτά από το στοίχημα. Νέα στήλη τη Δευτέρα πρωί. Και αύριο μεσημέρι θα το παλέψω να είμαι και στο chat.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras