2000

Κώστας Ζαφείρης

Εχει βουνό μπροστά της…

Γεια χαρά… Ξεκινάμε, παραδοσιακά, με μία μίνι αναδρομή στα χθεσινά πεπραγμένα.

Στο πινακάκι μπήκαν το Over 20,5 πόντοι του Καρλ – Αντονι Τάουνς, με τον σέντερ των Τίμπεργουλβς να πετυχαίνει στα γρήγορα 16 και μετά να… αράζει στον πάγκο. Κι αυτό, γιατί οι Μπακς πρόλαβαν να κάνουν μια χαψιά την Μινεσότα (125-95 το τελικό αποτέλεσμα, 63-38 το ημίχρονο) και ο Τομ Θίμποντο αποφάσισε να μην ταλαιπωρήσει περισσότερο τον καλύτερό του παίκτη.

Ετσι, προτίμησε να τον προφυλάξει (ο Τάουνς έπαιξε μόλις 26 λεπτά – πάνω από 32 λεπτά ο μέσος όρος συμμετοχής του την φετινή σεζόν).

Οσον αφορά το Over 15,5 πόντοι του «σουίτ Λου» Ουίλιαμς, πέρασε εύκολα, με τον γκαρντ των Κλίπερς να έχει πληρώσει από το ξεκίνημα(!) της 2ης περιόδου (είχε προλάβει να βάλει 19 π., 23 έγραψε στο τέλος το κοντέρ).

 

Πάμε, όμως, στην σημερινή πρόταση και στα γρήγορα γιατί ο χρόνος περνάει και σε λίγες ώρες έχουμε τζάμπολ. Η Κύμη υποδέχεται στην Χαλκίδα το Περιστέρι, με τους Ευβοιώτες να δυσκολεύουν σ’ αυτό το γήπεδο πριν δύο εβδομάδες τον Ολυμπιακό, κερδίζοντας την εκτίμηση των… ουδέτερων. Ωστόσο, αυτό που μετράει είναι το τι δείχνει η βαθμολογία.

Η Κύμη έχει στο ενεργητικό της μία νίκη (στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου) σε τρία παιχνίδια (έχασε στο τέλος από τον Ολυμπιακό και στην δεύτερη παράταση στη Ρόδο από τον Κολοσσό), την ίδια ώρα που το Περιστέρι φιγουράρει μαζί με τους «αιώνιους» στην κορυφή της Basket League (ρεκόρ 3-0, νίκησε την ΑΕΚ εντός, τον Προμηθέα στην Πάτρα και τον Χολαργό εντός έδρας).

Το σημερινό ματς δεν είναι ένα… οποιοδήποτε για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, την ίδια ώρα που το Περιστέρι του Αργύρη Πεδουλάκη είναι σαφώς πιο άνετο και με πιο βατό πρόγραμμα μπροστά του. Η Κύμη την άλλη εβδομάδα πηγαίνει στην Πυλαία, στη συνέχεια αντιμετωπίζει την ΑΕΚ και μετά ταξιδεύει στην Πάτρα για να αντιμετωπίσει τον Προμηθέα.

Εν ολίγοις, σήμερα οφείλει να κάνει το καθήκον της…

 

Αν προκύψει κάτι άλλο, τα λέμε κατά την διάρκεια της ημέρας…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης