1995

Κώστας Ζαφείρης

Εχει κοκκινίσει το μάγουλό της

Γεια χαρά… Η Μάλαγα έκανε το καθήκον της και «κατάπιε» την Ρίτας, «κοιμήθηκαν» στο δεύτερο ημίχρονο (πήγαν να… ξυπνήσουν στο τέλος) οι Πέισερς και μας χάλασαν το ξημέρωμα.

 

Πάμε στα σημερινά της Ευρωλίγκας. Πολλοί περιμένουν την… Ανάσταση της Μακάμπι κόντρα στην Ρεάλ, όμως για να σας πω την αλήθεια δεν το βλέπω και τόσο πιθανό.

Ο καλύτερος παίκτης των ισραηλινών, ο πόιντ γκαρντ, Σκότι Ουίλμπεκιν προέρχεται από τραυματισμό (ο Σπάχια τον πίεσε να παίξει στην Βαρκελώνη, με αποτέλεσμα να μην… βλέπεται ο Αμερικανός), ο βασικός σέντερ, Ταρίκ Μπλακ χτύπησε και είναι στα πιτς, ενώ σταθερά εκτός μάχης παραμένει ο βασικότατος γκαρντ, Τζέρεμι Πάργκο. Μοναδικό καλό μαντάτο για την Μακάμπι η απόκτηση του NBAερ, Σέσιονς (πλέι μέικερ), ο οποίος πήγε την Δευτέρα στο Τελ Αβίβ και λογικά θα ντεμπουτάρει απόψε κόντρα στους Μαδριλένους.

Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ (δεν παίζει ξανά ο ψηλός, Τόμκινς, όμως έχει… άπειρες λύσεις ο Πάμπλο Λάσο) έφαγε το χαστούκι της την προηγούμενη Κυριακή από την Ανδόρα (εντός έδρας) για την ACB και συνήθως ο επόμενος αντίπαλός της πληρώνει τα σπασμένα.

Οι Μαδριλένοι διαθέτουν το πιο πλήρες ρόστερ στην διοργάνωση και είναι στο χέρι τους να εκμεταλλευθούν τα προβλήματα της Μακάμπι.

Επίσης, δεν είναι άσχημο το 1,55 στο Over 1,5 τρίποντα του παιχταρά, Τζέισι Κάρολ.

 

Η Αρμάνι υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ (πελάτισσα των Ρώσων η ομάδα του Πιανιτζιάνι τα τελευταία 7 χρόνια), με όλο τον ντουνιά να έχει πέσει πάνω στο Over. «Βυθίστηκε» και ο άσος της Μπάγερν και πλέον δεν αξίζει να ασχοληθείς, όσο μέτρια (στην καλύτερη) κι αν είναι η Νταρουσάφακα.

Και πάμε στο παιχνίδι της Γκραν Κανάρια (1-4) με την Εφές (3-2). Εχουν κλατάρει οι Ισπανοί (1-4 στην Ευρωλίγκα, 5 ήττες σε 7 παιχνίδια στην ACB). Δεν έχουν το ρόστερ για να αντέξουν σε δύο τόσο απαιτητικές διοργανώσεις…

Την ίδια ώρα, η Εφές προέρχεται από τρεις κολλητές ήττες (στο Μιλάνο στο τελευταίο δευτερόλεπτο στην Ευρωλίγκα, από την Σακάρια εντός έδρας στο πρωτάθλημα και από την Φενέρ την Δευτέρα εκτός έδρας στην παράταση).

Με χαλάει το γεγονός ότι το μάγουλο της Γκραν Κανάρια έχει κοκκινίσει από τις συνεχόμενες σφαλιάρες, γιατί θα ψάξει μία αντίδραση. Ωστόσο, κάτι ανάλογο ισχύει και για την Εφές, η οποία διαθέτει πολύ πιο γεμάτο ρόστερ, σαφώς πιο έμπειρο προπονητή και στην τελική αν δεν θέλει – και φέτος – να παίξει τον ρόλο του κομπάρσου, αυτά τα ματς πρέπει να τα καθαρίζει.

Το οφείλει άλλωστε σε αυτούς που κάθε καλοκαίρι βάζουν τα ωραία τους εκατομμύρια με όνειρο να την δουν στο Φάιναλ Φορ.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης