4397

Billaras

“Εχθροπραξίες” μέρος 2ον

Και τελικά…. ισοπαλία! Ετσι έληξε η πρώτη από τις έξι απανωτές αναμετρήσεις με το “θηρίο”. Με μιά ισοπαλία. Not bad, το δέχομαι, το έγραψα και χθες ότι πρώτα κοιτάω να μην χάσω (και γενικά και ειδικά τέτοια εποχή). Η δυάδα μου έδωσε πίσω τις 527 από τις 755 μονάδες πίσω, βάλτε στο λογαριασμό και το trading με την Κρου, σημειώσατε…χου.

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Βέβαια, έτσι, γιά την ιστορία, να πούμε ότι -και γιά το τυπικόν του μέρους, την κάβα- όλα κρίθηκαν σε δύο πέναλτι. Στις λεπτομέρειες. Πάντα έτσι γίνεται με την Αγγλία, το έχουμε συζητήσει δεκάδες φορές αυτό, πως όλα είναι σε μιά κλωστή. Χθές, ένα πέναλτι που έβαλε η Κρόουλι στο 88' (ήταν εξαιρετική η Κρου, να το ξέρετε) και ένα πέναλτι που δεν έβαλε η Πλίμουθ και το οποίο πήγε δοκάρι (στο 40', με το σκορ να είναι 0-1 και να γινόταν 0-2 αν έμπαινε), έκριναν το…ταμπλό.

Με Πλίμουθ νικήτρια (με 0-2 ημίχρονο δύσκολο να άλλαζε) ή με Κρου νικήτρια, το ταμπλό θα έγραφε και “τυπικά” κέρδη. Αλλα είπαμε, λεπτομέρειες. Γιά την ιστορία περισσότερο, γιά την ενημέρωση σας και τίποτα παραπάνω. Πάμε στα φρέσκα. Μονομαχία νο.2 η σημερινή. Πολλά τα σημεία. Και κυρίως τα μικρομεσαία σημεία. Σε σχέση με την αρχική μου διαλογή, πρόσθεσα μόνο τρία.

Ενα μικρό (Μπόκα Τζούνιορς) και δύο μεγάλα (Νάπολι και Οσασούνα). Και τώρα θα γίνει η τελική διαλογή μου και το παιχνίδι. Ας τα βάλουμε όλα όμως στην σειρά. Εχουμε και λέμε: Ιντερ, Ουντινέζε, Στουτγάρδη over, Τσάρλτον, Γκείτσχεντ, Λούτον, Βαγιαδολίδ, Ρίο Αβε, Θέλτα, Λιλ, Νότιγχαμ, Γιουβέντους, Λιλ και Μπόκα. Αυτά είναι τα…μικρομεσαία.

Πολλά. Πάρα πολλά. Θα..πέσει τσεκούρι. Βόλφσμπουργκ, Μπλάκμπερν, Μπόλτον, Οσασούνα, Χέρτα και Νάπολι είναι τα μεγάλα. Εδώ σαφώς θα κοπούν λιγότερα. Α, έχω και πάλι ισοπαλίες! Εδώ ανοίγω μιά παρένθεση: Πολλοί θεωρούν τα Χ ως “κανονικά” σημεία. Ναι, είναι σημεία. Αλλά είναι και…λόττο. Αλλο να κυνηγάς μιά ομάδα, άλλο να κυνηγάς δύο.

Ενα σύστημα με Χ, κάθεται μιά φορά τη σαιζόν και….αν κάτσει! Θέλει ρέντα, εύνοια, έμπνευση. Γιά το δικό μου παιχνίδι, είναι το…αλατοπίπερο, το “παιχνίδι μου”, το ανέμελο ποντάρισμα μου. Σε καμιά περίπτωση το σοβαρό μου μπετ. Τις κυνηγάω 5-6 φορές μέσα σε όλη τη σαιζόν, χωρίς να αγχώνομαι αν θα έρθουν ή οχι. Τώρα που καλοκαιριάζει το κάνω συχνότερα, απλά γιατί και βολεύονται ομάδες και κούραση βγάζουν.

Ως τις γιορτές ας πούμε, δεν είχα παίξει καθόλου Χ. Τώρα το κάνω. Με την προσέγγιση που σας ανέφερα… Ποιά είναι τα Χ; Αταλάντα, Νόριτς, Μίντλεσμπρο, Ντιζόν και Μπέτις. Αυτά τα πέντε. Λοιπόν, πάμε από την αρχή. Στο ξεδιάλεγμα. Από τα 14 μικρομεσαία, θα σβήσω ..άφθονα. Και ξεκινάω: Ουντινέζε (κακή φόρμα). Γκέιτσχεντ (κανένα κίνητρο). Βαγιαδολίδ (κολλάει συνέχεια στο Χ εκτός, αλλά θα …θέλω να κερδίσει, να πιεστεί η Θέλτα που παίζει αργότερα).

Ρίο Αβε (νέος προπονητής στην αντίπαλο της, δεν καίγεται πιά η Ρίο Αβε). Ας σβήσω και το μοναδικό over της Στουτγάρδης. Μπορεί μετά το…ξεμπούκωμα με την Ντόρτμουντ τώρα να φρακάρει. Πόσα έσβησα; Πέντε. Εμειναν οι Ιντερ, Τσάρλτον, Λούτον, Θέλτα, Λιλ, Νότιγχαμ, Γιουβέντους, Λιλ και Μπόκα. Μπορεί να…περάσουν και τα εννιά. Πλάκα θα έχει.

Βέβαια, εδώ πλέον, ο καθένας κάνει την δική του χημεία. Είναι όλες σωστά φαβορί. Οχι τύπου… Λίβερπουλ (η απόδοση ανέκδοτο αυτή σήμερα με την Βίλα). Η Ιντερ τρέχει γιά την Ευρώπη με νέο τεχνικό και παίζει σε ουδέτερο γήπεδο (μάλλον πιό πολλοί θα είναι οι οπαδοί της), η Τσάρλτον έχει αντίπαλο χωρίς κίνητρο, χωρίς φόρμα, που δεν σκοράρει και σίγουρα η διαφορά κλάσης είναι μεγάλη, η Λούτον με νέο υπηρεσιακό δίδυμο τρέχει γιά τα πλέι οφ και είναι το…βαρύ όνομα, η Θέλτα με το μπάζο απέναντι της και γνωρίζοντας ότι έχει το ματς-ντέρμπι κορυφής με την Λα Κορούνια σε λίγες μέρες, η Λιλ σε εκπληκτική φόρμα και με αντίπαλο την Μπρέστ που…πονάνε τα ματάκια σου να την βλέπεις, η Νότιγχαμ νικάει και “καθαρίζει” μιά και καλή πηγαίνοντας στο +9 από τη ζώνη, η Γιούβε με το…μισό και αδιάφορο Παλέρμο, η Μπόκα κάνει επίδειξη δύναμης και ειδικά στο Μπομπονέρα δεν χαρίζει κάστανα.

Στα μεγάλα, πιστεύω πολύ την ομάδα μου την Μπόλτον, το ξέρετε. Απανωτές νίκες, ιδανικό πρόγραμμα γιά να ξεφύγει κι άλλο σήμερα. Και αν δεν παίξει και ο Πόγκρεμπνιακ με την Φούλαμ που έχει…..οκτώ γκολ σε 15 αγώνες εκτός, μιά χαρά είμαστε. Μόνο την “κατάρα” του προπονητη του μήνα φοβάμαι (που αναδείχθηκε ο Κόιλ). Γιά την Μπλάκμπερν ταλαντεύτηκα πάρα πάρα πολύ.

Αποφάσισα να την κρατήσω θυμούμενος την λυσαλλέα προσπάθεια που έκανε με την Μάντσεστερ. Το παλέυει. Της το πιστώνω αυτό. Ας ξαναπαίξει έτσι. Μεταξύ των δύο γερμανίδων θα σβήσω την Βόλφσμπουργκ. Διαίσθηση. Και θα κρατήσω την Χέρτα, ξέροντας πάνω κάτω πως θα παίξει ο Ρεχάγκελ εκτός. Η Γκλάντμπαχ είναι και ντεφορμέ και αρκετά άνετη (σημαντικό ότι είναι βέβαιη τέταρτη).

Σβήνω και την Οσασούνα, δεν ξέρω πόσα δώρα θα κάνει ακόμα η Βαγιεκάνο (και γενικά Οσασούνα εκτός παίζω σπάνια, δύο διπλά έχει και η…Χιχόν, δηλαδή δεν πείθει καθόλου εκτός). Τέλος, πείστηκα γιά την Νάπολι, έχω και την εικόνα της κάκιστης Λάτσιο μπροστά μου (από το ματς με την Πάρμα), σε ανοιχτό γήπεδο ο Καβάνι θα….κάνει ζημιά απόψε.

Αρα, μετά τα εννιά “μικρομεσαία”, έχω πλέον και τρία μεγάλα. Μπόλτον, Χέρτα, Νάπολι. Και εδώ, κάνω ένα…τρικ. Πάω στα χινάρια. Δεν παίζω σύστημα. “Τραβάω” ένα από αυτά, το πλέον ισχυρό, το Μπέτις-Βιγιαρεάλ. Και το κρατάω γιά να το βάλω σε trixie με ασόδια,αφήνοντας έξω την Μπλάκμπερν. , έτσι μου…έκατσε στο μυαλό. Εφ' όσον η Χέρτα θα παιχθεί μόνη της (μεγάλο σημείο, ιδανικό για trading), θα βάλω μαζί Μπόλτον, Νάπολι και το Χ της Μπέτις.

Καλύτερα έτσι. Το παιχνίδι μου άρχισε να σχηματίζεται…. Ενα trixie, ένα μονό και τα…μικρομεσαία σε παρολί ή δυάδες. Εδώ, το ξαναλέω, είναι η χημεία του καθενός. Τη δική μου θα την δείτε στις προτάσεις. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 27.340 μονάδες. Κέρδη από 6/4: 527 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 27.867 μονάδες. Ποντάρισμα 7/4: Trixie (2-3 σύστημα): Μπόλτον 1 (2.

55)-Νάπολι 2 (2.60)-Μπέτις Χ (3.30), από 100 μονάδες σε κάθε δυάδα (σύνολο 300) και 27 στην τριάδα. Μονό αποδεκτό: Γκλάντμπαχ-Χέρτα 2 (7.00), επί 50 μονάδες. Τριάδα: Τσάρλτον 2-Λούτον 2-Νότιγχαμ 1 (7.02), επί 80 μονάδες. Δυάδα: Ιντερ 2-Θέλτα 2 (3.99), επί 170 μονάδες. Τριάδα: Γιουβέντους 2-Λιλ 2-Μπόκα 1 (4.33), επί 140 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 767 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 27.100 μονάδες.

Είναι σαφές ότι το παιχνίδι μου έγινε πιό προσιτό, πιό “λαϊκό” να το πω. Καιρός πανιά, καιρός κουπιά. Φαβορί είχε, φαβορί παίζω (τα εγγλέζικα προτίμησα να τα βάλω όλα μαζί). Το μονό της Χέρτα είναι μπετ στο ανταλλακτήριο γιά trading, τα άλλα είναι σε μπουκ. Πρώτος στόχος και σήμερα, αρχικά να μην χάσω. Οτι παραπάνω, κέρδος θα είναι.

Σήμερα έπαιξα και πάλι όσα περίπου και χθες. Τίποτα άλλο, ραντεβού ξανά αύριο, χωρίς…ανάσα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras