3608

Billaras

Εύκολο, αλλά και fake…

Χθες βράδυ, όταν τέλειωσε ο αγώνας της Βοσνίας (ή μάλλον από το ημίχρονο), έβριζα Θεούς και δαίμονες. Με είχε πιάσει…παράκρουση. Σπάνιο, αλλά συμβαίνει. Πρώτα τον διαιτητή, μετά τον Σούσιτς, μετά τον Τζέκο, μετά τους σχολιαστές, μετά…όλο τον κόσμο! Κοιμήθηκα με νεύρα. Ξύπνησα. Το μυαλό είχε καθαρίσει. Και με την πρώτη τζούρα καφέ αναρωτήθηκα “γιατί έβριζες τους πάντες εκτός από σένα;”.

Κλασικό…. Εμένα τα (στοιχηματικά) νεύρα μου κρατάνε το πολύ μιά ώρα. Και χθες, αν δεν είχα κοιμηθεί, θα είχαν περάσει μετά από 3-4 τσιγάρα και λίγο άραγμα στη βεράντα. Γιατί ναι, είμαι πεπεισμένος ότι αν γινόταν το 0-1 με το κανονικό γκολ, θα βλέπαμε ένα άλλο ματς. Κάτι σαν “1-3 Βοσνία”. Φάνηκε όσο ήταν 0-0. Μιά κάθετη, δύο κάθετες, ένα γκολ (που το έπνιξε ο επόπτης), ένα τετ α τετ, πλάνο και σωστή λειτουργία.

Οταν έγινε όμως το 1-0, αποδείχθηκε κάτι. Πόσο μα πόσο μετράει η εμπειρία. Τι δεν είχε η Βοσνία; Αυτό (σ.σ γιά σκεφτείτε και στο στοίχημα πόσο μετράει κάτι ανάλογο). Πιό εύθραστη ψυχολογία δεν είδα φέτος στο Μουντιάλ. Πρωτάρα γαρ. Στράβωσε το ματς; Πλημμύρα και θολούρα. Η Νιγήρια αν έτρωγε πρώτη γκολ, θα έτρωγε ακόμα δύο χαλαρά. Ομως, πιό έμπειρη, το διαχειρίστηκε σωστά το 1-0 και αυτό ήταν.

Γιατί λοιπόν να τους βρίζω όλους εκτός από μένα; Στήριξα παρολί πάνω στην πλέον άπειρη και εύθραυστη ομάδα. ΟΦΕΙΛΑ να το έχω μετρήσει. Γιατί ναι, ταλέντο άφθονο. Σύνολο καλό. Απόδοση fair. Εικόνα πρώτου ματς άψογη. Αλλά…μυαλό; Ψυχολογία; Μηδέν. Μιά αναποδιά είναι εντός αγώνα, μπορεί να συμβεί (και συνέβη). Πως την διαχειρίζεσαι; Δικό μου λάθος εν κατακλείδι.

Καθαρά. Αμα φόρτωνα κάθε ήττα στον διαιτητή, θα είχα ένα εύκολο αλλά και τόσο fake άλλοθι…. Αυτά με το χθες. Συνολικά, βλέπετε κάτι που σας το έγραψα ίσαμε 100 φορές. Οτι ΜΗΝ βιάζεστε να “βαφτίσετε” σούπερ ή τραγικές ομάδες. Και θα το…ξαναδείτε, να με θυμάστε. Ουρουγουάη; Τραγική και μετά τρομερή. Ολλανδία; Σίφουνες και μετά έμπαζαν.

Γερμανία; Το ίδιο ακριβώς. Ιταλία; Ας μην το σχολιάσω καν. Και να με θυμάστε επίσης: Οσο Βραζιλία και (ειδικά) Αργεντινή δεν παίζουν μπάλα, εγώ χαμογελάω πονηρά… Στατιστικά, στα 28 ματς ως τώρα έχουμε μόλις πέντε ισοπαλίες και μόλις 9 under. Οσο ζυγώνει η τρίτη αγωνιστική και τα νοκ αόυτ, θα αυξηθούν. Ηρθε και το πρώτο 2-2, ενώ έχουμε μόλις ένα 2-0.

Αντίθετα, το 2-1 θριαμβέυει, με δέκα εμφανίσεις. Τα βάζουμε κι αυτά στο σακούλι και πάμε στα φρέσκα… Επτά ματς σήμερα και αύριο. Τουρλού. Τρία γιά την δεύτερη αγωνιστική, τέσσερα γιά την τρίτη και τελευταία των ομίλων. Τα μελέτησα και ….αποφάνθηκα. Πολλά Χ. Στα επτά, ίσως δούμε και τέσσερα, ίσως και πέντε! Λόττο; Θα φτάσουμε και εκεί.

Αναφέρομαι καθαρά αγωνιστικά. Και βαθμολογικά. Βέλγιο-Ρωσία: Δεν θα χαλαστεί το Βέλγιο. Οκ, καλή θα είναι μιά νίκη, αλλά και Χ να έρθει, πάει 4 και μετά έχει Κορέα. Και η Ρωσία, έτσι όπως την είδα, τόσο φοβισμένη προσέγγιση από τον Καπέλο, δεν θα πει και όχι με το φαβορί του ομίλου! Πάει 2, έχει μετά Αλγερία, μέσα στο κόλπο μένει. Κορέα-Αλγερία: Μέχρι που…δεν το βλέπω.

Αμα γίνουν 5-6 φάσεις στο 90λεπτο, ζήτημα θα είναι. Καμμιά δεν θέλει να χάσει, πρώτο σημείο το “σταύρωμα”. ΗΠΑ-Πορτογαλία; Μέγα ερώτημα, πως στο καλό θα δούμε τους πορτογάλους; Καφενείο σαν την πρεμιέρα; Κι αν τους δούμε βελτιωμένους, πόσο καλύτεροι θα είναι; Δεδομένο, η Αμερική με τον πόντο θα πανηγυρίζει. Θα πάει 4 και θα παίξει μετά ο Κλίνσμαν με τον Λεβ.

Αρα κι εδώ, ο ένας στους δύο βολεύεται στον πόντο. Αυστραλία-Ισπανία; Διεγράφη παντελώς μετά πολλών επαίνων. Ολλανδία-Χιλή: Εδώ ξέρουμε ότι οι “οράνιε” είναι πρώτη με τον πόντο, ελέω διαφοράς τερμάτων (8-3 γκολ, 4-1 γκολ η Χιλή). Ο Φαν Γκάαλ χαζός δεν είναι. Η Χιλή έδωσε δύο παραστάσεις, πέρασε. Και θα παίξει την ζαριά της. Παίζει το Χ, αλλά μπορεί και να σπάσει στο τέλος, ανάλογα την συμπεριφορά των χιλιανών.

Αν το ανοίξουν γιά το τρίποντο, τότε χαλάει το Χ πιό εύκολα…. Καμερούν-Βραζιλία: Καλά, παίξτε ένα 0-4 και πάμε παρακάτω. Κάπου εκεί. Μάλλον ώρα γιά λίγο θέαμα κόντρα στους άμοιρους καμερουνέζους. Και Κροατία-Μεξικό: Το Μεξικό είναι αυτό που βολεύεται με το χινάρι. Περνάει ως δεύτερο. Η Κροατία θέλει νίκη, αλλά… αν ο Οτσόα κατεβάσει πάλι ρολά; Κι εδώ δηλαδή δεδομένο ότι η μιά δεν θα πει όχι στο χινάρι… Αναζητώντας λάθη στις αποδόσεις, βρήκα μόνο ένα.

Το Under στο Ολλανδία-Χιλή. Είναι αουτσάιντερ στο 2.05. Μάλλον κακώς. Αλλά δεν έχω με τι να το κάνω δυάδα (δεν λέμε να πάρω κάτι “από το σωρό”, λέμε γιά ένα ακόμα λάθος που όμως δεν το βρήκα. Πάω στη διαλογή. Πέντε πιθανά Χ, να διαλέξω τρία. Βέλγιο (3.40), Κορέα (3.40) και Κροατία (3.40). Αυτά διαλέγω. Αφήνω ΗΠΑ και Ολλανδία γιατί μπορεί να “ανοίξουν” στο τέλος, αν Χιλή και Πορτογαλία ρισκάρουν πολύ.

Θέμα έμπνευσης είναι φυσικά. Εδώ μπαίνει ο παράγοντας “λόττο”. Ο λόγος που δεν παίζω…πιό αριστερά τις ΗΠΑ είναι γιατί απλά τους κάνει ο πόντος και μπορεί να μην ξεμυτίσουν, ενώ μπορεί να δούμε “άλλη” Πορτογαλία άξαφνα. Οχι ότι την πιστεύω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις… Τρία χινάρια λοιπόν, και…πάπαλα ουσιαστικά. Ή μάλλον κάτι ακόμα, ως αλατοπίπερο.

Any time Αζάρ (3.50), Any time Ντος Σάντος (γιά τις κόντρες που λέγαμε) στο 4.33 και Βραζιλία σκορ 0-4 (8.50). Αυτά είναι fun bets, ξεκάθαρα. Και επίσης ξεκάθαρα, δεν ορμάω σε αυτό το διήμερο. Ούτε στα μισά δεν είμαστε ακόμα, καλά πάει, δεν το ζορίζω. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 1000 μονάδες. Ανοιχτά μακροχρόνια μπετς: 180 μονάδες. Κέρδη από 19-21/6: 205 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 1075 μονάδες.

Ποντάρισμα 22-23/6: Trixie ισοπαλιών: Βέλγιο Χ (3.40)-Κορέα Χ (3.40)-Κροατία Χ (3.40) με 30 μονάδες κάθε δυάδα και 10 η τριάδα, όλο μαζί 100 μονάδες. Πάντεντ με ειδικά: Αζάρ any time σκόρερ (3.50)-Βραζιλία 0-4 σκορ (8.50)-Ντος Σάντος any time σκόρερ (4.33) με 30 μονάδες στον Αζάρ, 12 μονάδες στο σκορ της Βραζιλίας, 25 μονάδες στον Ντος Σάντος, σύνολο 67 μονάδες. Και ακολούθως, 10 σε κάθε δυάδα και 3 στην τριάδα, ακόμα 33, σύνολο 100 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ διημέρου: 200 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 875 μονάδες. Κλείσαμε. Νέα στήλη την Τρίτη, με το ματς της Εθνικής μας και όλα τα άλλα. Και φυσικά, τα λέμε στο chat που χθες πήρα μιά απουσιούλα, αλλά οκ, έχουμε δει μαζί τα 25 από τα 28 παιχνίδια, ήθελα ένα…μπρέικ (γέλια). Απόψε όμως και αύριο, σταθερά εκεί!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras