4469

Billaras

Ζέσταμα με την Φούλαμ!

Με απογοήτευσαν οι ομάδες μου την Τετάρτη, “πέρασαν και δεν ακούμπησαν”, ένοιωσα σαν να… πέταξα 60 μονάδες. Οκ, στοίχημα γιά να περάσει η ώρα έπαιξα, αλλά θέλω πάντα να παλεύουν οι ομάδες που επιλέγω. Μετά, ας γίνει ότι “αποφασίσει” η μπάλα. Πάμε παρακάτω, δεν αξίζει παραπάνω αναφορά, σαν να μην υπήρχε μεσοβδόμαδο κουπόνι γιά μένα.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Σπάνια παίζω Παρασκεύη, αλλά λέω να ποντάρω σε ένα παιχνίδι απόψε. Οπως σωστά λέει ο τίτλος στην σημερινή μου στήλη στην KingBet, σήμερα ζέσταμα-αύριο τρέξιμο! Ποιό είναι αυτό το ματς; Φυσικά και είναι εγγλέζικο. Και είναι το Εβερτον-Φούλαμ. Στον 4ο γύρο του FA CUP, νοκ άουτ αναμέτρηση. Και φυσικά, δεν κοιτάω αριστερά, κοιτάω δεξιά.

Την Φούλαμ. Σαφώς το κύπελλο Αγγλίας θέλει έμπνευση και κάμποση τρέλλα. Τώρα όμως, δεν υπάρχει τρέλλα. Υπάρχει μόνο έμπνευση και δεδομένα. Τι λένε αυτά τα δεδομένα; Η Εβερτον: Ισοπαλία 1-1 εντός με…Μπλάκμπερν (στο μοναδικό της γκολ είχε προηγηθεί χέρι). Ηττα με Μπόλτον εντός 1-2 (με ανατροπή και το γκολ που έβαλε δεν..ξαναμπαίνει ούτε σε 50 χρόνια, από βολέ του τερματοφύλακα που πήρε τη μπάλα ο αέρας).

Νίκη 1-0 με Σουόνσι. Ισοπαλία με Νόριτς 1-1. Ηττα με Στόουκ 1-2. Νίκη με Γουλβς 2-1 (το 2ο γκολ με πέναλτι). Αυτά είναι τα τελευταία της έξι ματς εντός έδρας. Δεύτερη χειρότερη επίθεση εντός έδρας με 11 γκολ σε 12 ματς στο σπίτι της. Ούτε ένα γκολ μέσος όρος. Κοιτάξτε αυτά τα έξι ματς. Με όλες τις νεοφώτιστες και τις τελευταίες πλην της Γουίγκαν.

Τραγικός απολογισμός. Αγωνιστικά; Εμ δεν σκοράρει παρά με το στανιό, εμ λείπει πίσω ο Τζαγιέλκα και το κενό “φωνάζει”. Η Φούλαμ: Την βλέπω με την…άκρη του ματιού μου το περασμένο Σάββατο. Ξαναβλέπω τα στιγμιότυπα σε μαγνητοσκόπηση. Στο δεύτερο μέρος, στο 5-2 με την Νιουκάστλ, μου.. βγάζει τα μάτια. Ντέμπσεϊ, Τζόνσον, Ζαμόρα βγάζουν φωτιές.

Σαφώς σε φόρμα, μου άρεσε πολύ και στο 2-1 (με ανατροπή) εντός με την Αρσεναλ. Πλην των τριών, υπάρχει και ο Νταφ και ο Ρουίζ. Ολοι ικανότατοι. Την κοιτάω εκτός έδρας που ίσως πολλοί έχετε ένσταση. Και βλέπω οτι ναι, έχει δύο ήττες “κακές” με Μπλάκμπερν και Σουόνσι. Ομως, έχει και ισοπαλία σε Νόριτς (1-1), Τσέλσι (1-1), Αρσεναλ (1-1), Σάντερλαντ (0-0).

Δηλαδή, έχασε δύο από τα έξι, πήρε τέσσερις ισοπαλίες και με καλές αντιπάλους. Μοιάζει δηλαδή αρκετά αδύναμη εκτός, αλλά… δεν είναι και τόσο! Η παράδοση στο πρωτάθλημα λέει “άσος”. Αλλά τώρα είναι Κύπελλο. Και εδώ… λέει άλλα. Λέει… μηδέν ήττες της Φούλαμ από την Εβερτον σε επτά ματς! Μοιάζει παράξενο, αλλά ιδού, ας μην τα λέω εγώ: “Fulham hold a 100% record against Everton in the FA Cup, winning all four previous ties in which they have been drawn together between 1926 and 2004, three of which required replays after 1-1 draws”.

Κοιτάζω λοιπόν, όλα τα δεδομένα. Ποιά είναι καλύτερη σαν σύνολο, ποιά έχει καλύτερη φόρμα, πόσα γκολ βάζουν, την παράδοση, όλα. Και καταλήγω: Λογικά θα έχουμε κλειστό ματς. Του ενός γκολ; Μάλλον. Αν “φύγει” από εκεί, αν δηλαδή η Εβερτον βάλει το… μάξιμουμ ένα και η Φούλαμ ομοίως το μίνιμουμ ένα, ίσως μείνει στο Χ και πάει σε ρεβάνς.

Μπορεί. Αλλά σε ματς που ακροβατεί στην κόψη του ενός γκολ, αν μπεί ένα, τότε το βάζει η Φούλαμ. Αν μπει δεύτερο από κάποια ομάδα, πάλι το βάζει η Φούλαμ. Και η κατακλείδα είναι πάντα οι αποδόσεις. Συγγνώμη, αλλά στο 4.00 παίζω διπλό. Με τα παραπάνω στοιχεία, το δικό μου μυαλό έλεγε γιά διπλό του 3.30 μάξιμουμ. Και το έχω στο 4.00 στο ανταλλακτήριο.

Αρα, μπορώ να κάνω και trading αν προηγηθεί η Φούλαμ που αν μη τι άλλο, θα βρει χώρους γιά κόντρα. Λογικά, θα παίξουν βασικοί εκατέρωθεν, δεν περιμένω rotation, οπότε το ποντάρω από το μεσημέρι. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Υπόλοιπο από 25/1: 24.940 μονάδες. Ποντάρισμα: 27/1: Εβερτον-Φούλαμ 2 (4.00), 100 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 24.840 μονάδες. Τίποτα άλλο, ένα…καλό ζέσταμα εν' όψει Σαββατοκύριακου.

Το έγραψα ήδη, αν με βολέψει θα αξιοποιήσω το trading. Ραντεβού 6-8 στο www.betradio.com και αύριο νέα στήλη, γύρω στις 13.30 το μεσημέρι!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras