952

Skotostrious

Ζέσταμα πριν το κλάσικο…

Καλησπέρα σε όλες και όλους ! Με την σεζόν στις ιπποδρομίες σε επίπεδο στίβο (Flat Races) να πλησιάζει στο τέλος της πραγματοποιούνται και τα τελευταία μεγάλα φεστιβάλ στο νησί, ένα εκ των οποίων διεξάγεται από προχτές στο ιπποδρόμιο του Doncaster, το St Leger Festival, με κορωνίδα την ομώνυμη κούρσα η οποία είναι και η τελευταία κλασική της σεζόν.

Ας δούμε λοιπόν τις σημερινές μας επιλογές από την σπουδαία ημερίδα.

Ξεκινάμε με την δεύτερη κούρσα του προγράμματος, μια Listed ιπποδρομία για διετείς και ανάμεσα στον πολύ ισχυρό ανταγωνισμό αυτό που δείχνει να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα είναι το πουλάρι RIBHI. Ερχεται από μια εντυπωσιακή πρεμιέρα στην καριέρα του κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση και δυνατό φίνις σε κούρσα προετοιμασίας πριν 1 μήνα.

Εδειξε ιδιαίτερη δύναμη μετά τα 5 furlong και δείχνει ότι έχει την απόσταση που θα αγωνιστεί σήμερα. Προέρχεται από πολύ καλό γενεαλογικό δέντρο με ιστορικό νικών σε Group 1 κούρσες και με την παρουσία του κορυφαίου αναβάτη Ryan Moore (25% νικών τις τελευταίες εβδομάδες) αναμένεται να συνεχίσει τη ανοδική του πορεία.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα και πάμε στην προτελευταία κούρσα του προγράμματος, ένα handicap sprint σε απόσταση λίγο παραπάνω από 6 furlongs (1,300 μέτρα) και θα στηρίξουμε τον αξιόλογο CHAIRMANOFTHEBOARD στην προσπάθεια του να επανέλθει στις επιτυχίες.

Ενα άτυχο σερί χωρίς νίκη το έχει ρίξει αρκετά στα βάρη και σήμερα θα αγωνιστεί ελαφρύτερο από το βάρος που έφερε στην τελευταία του νίκη κάτι που το κάνει αρκετά επικίνδυνο για τον ανταγωνισμό. Ερχεται από μια πολύ καλή εμφάνιση στην τελευταία του έξοδο στην οποία παρά το γεγονός ότι εμποδίστηκε αρκετά στο τρέξιμο του έκανε πολύ δυνατό φίνις.

Θα αγωνιστεί με αρκετά ευνοϊκή κλήρωση που αναμένεται να το βοηθήσει να πλασαριστεί σωστά και αναμένεται αργά ή γρήγορα να μπει πάλι στις ψηλές θέσεις τερματισμού.

Συνοπτικά

Παρασκευή 10/09 15:40 Doncaster Cazoo Flying Scotsman Stakes : RIBHI (5,00).

Παρασκευή 10/09 17:45 Doncaster Cazoo Handicap : CHAIRMANOFTHEBOARD (5,50).

Oι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Η δεύτερη κούρσα βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 029 , αρ : 7)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious