2682

Billaras

Ημέρα γιά άσους!

Με παίρνει τηλέφωνο χθες βράδυ καλός φίλος να μου ευχηθεί (παρεπιπτόντως, ευχαριστώ όλους γιά τις ευχές σας χθες στην γιορτή μου, αντεύχομαι τα καλύτερα σε όλους). Και ξεκινάει την κουβέντα ο φίλος μου: “Πρέπει να είσαι ο μοναδικός tipster στον κόσμο που έπαιξε-πρότεινε σημείο του…9.50, εκτός έδρας, έβαλε…πέντε γκολ και…δεν πληρώθηκε”! Με έπιασαν τα γέλια.

Μάλλον έχει δίκιο, χλωμό να έχει ξαναγίνει το χθεσινό. Δηλαδή έρχεται ο μπουκ, μου λέει “μπετό ο άσος η Φόρεστ Γκριν”, του “απαντάω” κάτι σαν “τα λέμε στο γήπεδο”, του βάζω πέντε γκολ με την ομάδα “μου” να είναι 2-4 και 3-5 μπροστά και τελικά με…αυτογκόλ του γκολκίπερ μας στο 88' (“Torquay goalkeeper Brendan Moore pushed the ball into his own goal to gift Rovers an 88th-minute equaliser”), γίνεται….

5-5. Και δεν κερδίζω σημείο του 9.50 παναθεμά το, όχι του 1.50! Νομίζω, μιάς και παίχθηκε-προτάθηκε την τελευταία μέρα του 2016 το ματς, ότι ήταν το κερασάκι σε μιά κακή τούρτα του τελευταίου τριμήνου, νομίζω…τα λέει όλα μα όλα. Οταν δεν θέλει, δεν γίνεται τίποτα… Anyway, δεν έχω διάθεση να το κρατήσω στη μνήμη μου παραπάνω. What's done is done. Θα μπορούσα να είχα πάρει και την Γουόλσολ, επαγγελματική εμφάνιση και μεγάλη ευκαιρία στο τέλος (“Eastwood -τερματοφύλακας της Οξφορντ- also produced a superb reaction save two minutes from time when an Edwards shot deflected off Chey Dunkley”) , αλλά έμεινε στο 0-0.

Σε καλό φεγγάρι θα είχα μονά-δυάδα σούπερ και μονό αποδεκτό πολύ σούπερ και κέρδη..επίσης σούπερ. Τώρα πήρα την Γουέστ Μπρομ και την επιστροφή της Ρέντινγκ που δεν έγινε ποτέ το δεύτερο ημίχρονό της…. Ας πάμε στα φρέσκα, δεν σταματάνε οι άγγλοι, δεν σταματάμε κι εμείς. Θα αναφέρω όπως πάντα, τι μπήκε στην προτελευταία διαλογή: Λέστερ και Εβερτον από Premier League (παρένθεση: αφήνω μικρό παραθυράκι γιά την Μπόρνεμουθ αύριο, αν κάνω κάτι θα δειτε update στον τίτλο και στο υπάρχον κείμενο).

Ρέντινγκ, Ντέρμπι, Μπάρνσλεϊ από την Championship. Και ένα φαβορί, την Μπέρμιγχαμ. Τζίλιγχαμ, Γουόλσολ, Σριούσμπερι, Τσάρλτον από την 1η (παρένθεση: έσβησα στο τσακ την Κόβεντρι). Και Μπάρνετ, Μάνσφιλντ από την 2η. Αυτά είναι. Να σημειώσω ότι έχει κι άλλα φαβορί που σήμερα ίσως να είναι η μέρα τους, αλλά δεν αγγίζω πιό μικρά από 2.20 με τίποτα στο νησί.

Πάντως, Κόλτσεστερ-Καρλάιλ-Κέμπριτζ-Γουίκομ, όλες στην 2η κατηγορία, μπορεί να περάσουν. Μένω με τα…δικά μου. Ξεκίνησα το σβήσιμο: Εξω Λέστερ (με…χαλάει ότι είναι νωρίς, θα είναι λογικά ματς υπομονής, με λίγα γκολ). Εξω Ντέρμπι (με χάλασε η κακή προχθεσινή εμφάνιση κόντρα στην Γουίγκαν). Εξω Τζίλιγχαμ , έχει σοβαρές απουσίες. Εξω Τσάρλτον (γύρισε φαβορί) γιατί δεν κάνει ακόμα 100% πειστικές εμφαννίσεις.

Εξω γιατί τελευταία έχει αρρυθμίες και αν μη το άλλο εντός η Μπλάκπουλ είναι αξιόπιστη. Αυτά..έφυγαν αρχικά. Ομως, το γράφω πάντα, δεν σημαίνει ότι είναι άσχημα. Εφτασαν ως το παρά πέντε. Δείτε και ο καθένας ατομικά και αποφασίστε μόνοι σας. Πόσα έμειναν πλέον; Δύο φαβορί. Εβερτον (2.30) και Μπέρμιγχαμ (2.35). Η μιά προφανώς και εντός είναι ισχυρή (μιά ήττα φέτος κι αυτή στο 94' από τη Λίβερπουλ), ενώ γιά την Σαουθάμπτον μην τα ξαναλέμε.

Δικαίως πάμε στην κόντρα της αυτή την εποχή. Η δε Μπέρμιγχαμ άρχισε να κουνιέται, ο Τζόλα θα είναι εντός πλέον, καλή αύρα, έδειξε σημάδια και στο προχθεσινό και η αντίπαλός της δεν…δείχνει τίποτα. Και πόσα αουτσάιντερ; Ρέντινγκ (3.10), Μπάρνσλεϊ (3.10), Γουόλσολ (3.40), Σριούσμπερι (3.00), Μπάρνετ (3.10). Οχι τυχαία, τις τρεις τις πόνταρα και προ ημερών.

Η μιά διεκόπη, οι άλλες δύο ήταν Γουόλσολ και Μπάρνετ. Και Σριούσμπερι πόνταρα πρόσφατα, μέσα στη Μπόλτον. Δηλαδή…κάτι βλέπω σε αυτές. Και δεν στέκομα μόνο στα αποτελέσματά τους, η Σριούσμπερι ας πουμε παίζει καλά. Αλλά ήταν άτυχη και με πολύ δυνατές αντιπάλους. Η Μπάρνετ ας πούμε, έκανε 3 μαζεμένες μεταγραφές και η Πλίμουθ έχει και το…καρότο Λίβερπουλ την Κυριακή που έρχεται (επίσης όχι τυχαία, κόντραρα Πλίμουθ προ ημερών στο 3-3 με την Γουίκομ, άλλη ατυχία κι εκείνη…).

Σημειώστε δε ότι η Ρότσντείλ είναι σταθερά μέτρια εκτός, η Φλίτγουντ το ίδιο, ενώ Νότιγχαμ και Μπρίστολ είναι εξώφθαλμα ντεφορμέ. Θα παίξω μαζί μιά δυάδα τα φαβορί και τέλος από αυτά. Μένουν τα πέντε μεγάλα. Πόσα και πως θα παιχθούν; Θα σβήσω την Μπάρνσλεϊ. Είναι αλέγκρα, σκοράρει και τρώει εύκολα. Και μπορεί σε ματς-γουέστερν να μην καταφέρει πάλι κάτι σαν το 3-4 που έκανε πχ στην Κάρντιφ στα χασομέρια.

Μένουν τα τέσσερα. Μ'αρέσουν και τα τέσσερα. Ας πάει και το παλιάμπελο, πάω σε ένα yankee, τόσα έσβησα, αφού μου έμειναν αυτά ως καλύτερα τα κρατάω. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 31/12: 249 μονάδες. Εδώ αφαιρώ 7 μονάδες που κατά λάθος δεν είχα υπολογίσει στο προχθεσινό σύστημα. Νέο υπόλοιπο: 4.242 μονάδες. Ποντάρισμα 2/1: Δυάδα: Μπέρμιγχαμ 1-Εβερτον 1 (5.

40) με 57 μονάδες. Yankee: Ρέντινγκ 2 (3.10)-Γουόλσολ 1 (3.40)- Σριούσμπερι 1 (3.00) -Μπάρνετ 1 (3.10). Με 3 μονάδες η τετράδα, με 14 κάθε τριάδα (ακόμα 56), με 26 κάθε δυάδα (ακόμα 156). Ολο μαζί 215 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 272 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 3.970 μονάδες. Θέλω μιά δυάδα να πατσίσω. Οτι παραπάνω θα είναι κέρδος. Χαμηλότερη συνολικά μίζα, να δούμε αν σήμερα που πάω με κάμποσους άσους (5 από τα 6) αλλάξει κάτι.

Να μην δω άλλα…5-5 το 2017 (γέλια). Νέα στήλη πλέον το Σάββατο, εκτος αν προκύψει κάτι και κάνω update στην υπάρχουσα, να έχετε το νου σας! Υ.Γ: Δικαιωματικά η φωτό στο απίθανο γκολ του Ζιρού, ίσως την…πρώτη μέρα του 2017 να μπήκε και το καλύτερο γκολ του 2017!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras