4327

Billaras

Ημέρα γιά..κατασκοπεία!

Μόλις δύο βραδιές έχουμε ζήσει από το EURO 2012 και ήδη η μπάλα…κυριαρχεί. Μαζί της και το στοίχημα. Οσοι γιά χρόνια δεν έχουν καταλάβει πόσο εύκολο μοιάζει και πόσο…δύσκολο άθλημα είναι και το ποδόσφαιρο και το στοίχημα, τώρα το βιώνουν καθημερινά. Τη μιά μέρα, το απόλυτο. Θρίαμβος Ρωσίας με άνεση βγαλμένη από τα…δώρα του τσέχου προπονητή, ανατροπή (παραλίγο ολική) της Ελλάδας, εκεί που μοιάζαμε τελειωμένοι.

Με δέκα παίκτες, με έξω και τους δύο βασικούς σέντερ μπακ, με κάκιστη εμφάνιση στο α' ημίχρονο, κόντρα στους διοργανωτές και τον διαιτητή. Κι όμως, επέζησε η εθνική μας. Και μας πλήρωσε κιόλας. Και το Χ και το ακριβές σκορ 1-1. Ιδανική πρεμιέρα λοιπόν. Οτι παίξαμε, ευστόχησε. Κι έρχεται η άλλη μέρα. Οι ολλανδοί λίγο υπερόπτες, πολύ φλύαροι και στο τέλος πολύ αγχωμένοι και …μπουρδουκλωμένοι, χάνουν από την Δανία.

Το πρώτο μεγάλο σπάσιμο της διοργάνωσης. Ακόμα κι έτσι όμως, σε αυτή την μέτρια (ως κακή) εμφάνιση, η Ολλανδία κάνει….28 τελικές. Οχι… 4! Και θα δείτε που κολλάει το “4”. Κάνει 28!! Και η μπάλα δεν μπαίνει. Ειλικρινά, πιστεύω ότι αν έμπαινε έστω μιά φορά, ακόμα και στο 80', το ματς θα γύρναγε. Και χθες βράδυ, αυτή που κάνει 4 τελικές, η Γερμανία, κερδίζει την Πορτογαλία.

Εδώ κόλλαγε το “4”. Αν κάποιος απογοητεύτηκε από την Ολλανδία, νομίζω ότι πρέπει να απογοητεύτηκε και από την Γερμανία. Αμυντική τακτική 100%, κορυφαίος ο σέντερ μπακ Χούμελς, άτυχη η Πορτογαλία με δύο δοκάρια. Κι όμως, 1-0. Είπαμε, όσο εύκολο μοιάζει το ποδόσφαιρο, τόσο δύσκολο είναι. Και φυσικά και το στοίχημα. Βάση όσων είδαμε, η Ελλάδα “έπρεπε” να έχει χάσει (ή αν θέλετε, να έχει κερδίσει μετά το χαμένο πέναλτι, πάντως όχι να έρθει ισόπαλη), η Ολλανδία να έχει κερδίσει βάση των προσπαθειών της, και η Πορτογαλία επίσης να έχει κερδίσει (ή τουλάχιστον να μην χάσει).

Στα τρία από τα τέσσερα ματς, δεν ήρθε το αποτέλεσμα που έδειξε η εικόνα των αγώνων. Μόνο στη Ρωσία συνέβει αυτό, αλλά εκεί το έγραψα ήδη, βασικός πρωταγωνιστής ήταν ο…προπονητής των Τσέχων, που ενώ κάνει το έγκλημα να παίξει ψηλά με ζώνη, δεν το διορθώνει! Αφήνει το ματς, αφήνει…στρέμματα στους ρώσους και απλά κοιτάει αν θα φάει 4 ή 6 ή 8.

Και ο Σάντος έκανε έγκλημα στην αρχή του ματς, αλλά στο ημίχρονο το διόρθωσε ο άνθρωπος. Ετσι κάνουν οι σωστοί προπονητές. Εν κατακλείδι: Τα πήραμε τη μιά μέρα, τα χάσαμε την άλλη. Και από τις οκτώ ομάδες που είδα, εγώ τουλάχιστον έμεινα στην Πορτογαλία. Αυτη που έκανε την πιό καλή εντύπωση. Ας έχασε. Συνολικά σε 90', αυτή έκανε τα πιό πολλά σωστά πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Και αν με απογοήτευσε κάποια; Θα εκπλαγείτε, αλλά δεν είναι η Ολλανδία. Μιά κακή βραδιά επιθετικά μπορεί να συμβεί. Ούτε η Τσεχία με απογοήτευσε, το περίμενα. Ούτε η Πολωνία ήταν έκπληξη (μιά απλώς μέτρια ομάδα), ούτε η Δανία (της πιστώνω πάντως ότι δεν κλείστηκε πίσω, δεν έπαιξε ταμπούρι). Η Γερμανία είναι. Θα μου πείτε “κέρδισε”.

Σωστό. Αλλά τόσο αμυντική, τόσο φοβισμένη (ο Μίλερ δεν τόλμαγε να μπει περιοχή, ο Σβαϊνστάιγκερ δεν τόλμαγε να περάσει τη σέντρα), δεν την είχα ξαναδεί. Μας έχουν συνηθίσει σε άλλη φιλοσοφία… Αυτά με όσα έγιναν. Πριν πάμε στο σήμερα, δύο κουβέντες σημαντικές γιά τα αντε πόστ: Το γράφω μιά (και τελευταία) φορά: ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ. Μέσα σε ένα 24ωρο, χθες, πήρα ένα κάρο μέιλ, διάβασα πολλά σχόλια, “βομβαρδισμός” κανονικός και το βράδυ στο chat.

Ο ένας να ρωτάει γιά Τζαγκόεφ, ο άλλος γιά Ρωσία, ο τρίτος γιά Ολλανδία που πήγε στο 15.00, ο τέταρτος γιά κάτι άλλο. ΜΗΝ προτρέχετε. Κατ' αρχάς, μην βγάζετε συμπεράσματα τόσο νωρίς, δεν έχετε δει καν τις….μισές ακόμα ομάδες! Είμαστε στην αρχή. ΜΗΝ αποθεώνετε αβίαστα κάποια ομάδα (πχ Ρωσία) και μην θάβετε κάποια άλλη (πχ Ολλανδία). Ενα ματς έχουν παίξει.

Πιστέψτε ότι παίξατε και…ξεχάστε το. Το 1988 η Ολλανδία πήρε το (μοναδικό της) τρόπαιο χάνοντας στην πρεμιέρα από την Σοβιετική Ενωση. ΜΗΝ αντιμετωπίζετε γενικά τα άντε ποστ σαν…live betting. Θα σας διαλύσει αυτό, γιατί θα ποντάρετε ξανά και ξανά και ξανά, χάνοντας τη μπάλα και τα λεφτά σας. Εχει πολύ δρόμο ακόμα. Είναι κλασικό δείγμα των περισσότερων παικτών να απογοητεύονται έυκολα και να ενθουσιάζονται εύκολα.

Σαν ένα απλό ματς, γίνεται 1-0 -ενώ αυτοί έχουν δίπλο- και “σκίζουν” το δελτίο τους. Το τουρνουά έχει πολύ δρόμο ακόμα, πολλά ματς, πολλές ευκαιρίες θα μας δωθούν. Το μόνο που έχει συμβεί ως τώρα, είναι να κερδίσουμε την Παρασκεύη δύο στοιχήματα και να χάσουμε το Σάββατο πάλι δύο στοιχήματα. ΤΙΠΟΤΑ άλλο. Τώρα μπορούμε να πάμε παρακάτω, στο σήμερα (ευχόμενος να χωνέψουν όλοι όσα έγραψα ακριβώς παραπάνω).

Τι έχουμε; Ισπανία-Ιταλία και Ιρλανδία-Κροατία. Αν θυμάστε, εξ' αρχής είχα γράψει ότι στο μεγάλο παιχνίδι δεν προτείνω τίποτα. Και στο άλλο, είχα γράψει “1-Χ” γιά Ιρλανδούς. Δεν έχω αλλάξει γνώμη. Απόψε ΠΡΩΤΑ θέλω να δω τις ομάδες. Να βγάλω κάποια πρώτα συμπεράσματα. Θέλω να κάτσω ήρεμος να “διαβάσω” τα ματς. Γιατί και οι τέσσερις αυτές ομάδες έχουν πολλά ερωτηματικά πάνω τους.

Να προτείνω δύο under που είναι πιθανά; Σιγά τα αυγά. Να προτείνω δύο “2-3 γκολ”; Της πλάκας στοιχήματα. Να προτείνω άσο Ισπανία; Αστεία απόδοση και το φοβάμαι. Γιά να σας βάλω λοιπόν στο θέμα: Σήμερα θα ….ξεκουραστώ. Οτι παίξω θα είναι χαλαρό. Θα το δείτε παρακάτω, αλλά θα είναι χαλαρό. Αύριο ναι, θα υπάρχει νέα στήλη. Μου αρέσει κάτι και από τα δύο ματς.

Και ξέρετε τι, τα έχω αναφέρει. Αλλά όχι σήμερα. Σήμερα θα έχω ανοιχτό το live betting μήπως προκύψει κάτι στην πορεία. Που δεν το αποκλείω. Αλλά από πριν τα ματς, θα παίξω…ψίχουλα. Τι θα είναι αυτό; Δύο σκορ σε κάθε ματς. Τα 1-0 και 2-0 γιά Ισπανία και τα 1-0 και 1-1 γιά Ιρλανδία. Αυτά. Θα τα παίξω μόνα τους και συνδυαστικά, και τίποτα άλλο. Αυτό που σκέφτηκα πιό πολύ από όλα ήταν να ποντάρω στον άσο της Ιρλανδίας που οι αποδόσεις την αδικούν λίγο (ως πολύ).

Αλλά επειδή θέλω να τις δω τις ομάδες (σας θυμίζω, δεν είναι πρωτάθλημα που βλέπουμε την φόρμα, θα είναι ψεύτης όποιος πει ότι έχει δει πάνω από δύο φορές πχ πρόσφατα την Κροατία), δεν θα το κάνω. Ας γίνει άσος και ας γίνει με 1-0 (η Ιρλανδία έχει κρατήσει το μηδέν στα 11 από τα τελευταία 14 παιχνίδια της). Εν ολίγοις: Περισσότερο….κατασκοπεία, λιγότερο στοίχημα.

Αλλά ξαναλέω, το live betting θα είναι…οπλισμένο. Εκεί θα πέσει το βάρος μου. Και στα σκοράκια θα παίξω χαλαρά, ένα να βγει δεν έχασα, αν βγουν και των δύο αγώνων, έχω και πολύ καλό κέρδος από την δυάδα, παίζοντας λίγα. Κι αν έχει περάσει το πρώτο, στο δεύτερο μπορώ να κάνω και trading υπολογίζοντας όλη την δυάδα. Ποντάρισμα: 10/6: Ισπανία-Ιταλία ακριβή σκορ: 1-0, 2-0, μονά αποδεκτά.

Ιρλανδία-Κροατία ακριβή σκορ 1-0, 1-1, μονά αποδεκτά. Ποντάρισμα και στις (4) δυάδες. Είναι οκτώ μπετ όλα μαζί. Διπλάσια μίζα στα μονά, έτσι ώστε αν βγεί ένα, τα πήραμε όλα πίσω και κερδίσαμε κιόλας! Αλλά ξαναλέω, μικρό συνολικά το ποντάρισμα! Τίποτα άλλο, τα ξαναλέμε με νέα στήλη αύριο, που μου αρέσει πολύ περισσότερο η αγωνιστική. Και φυσικά στο chat (από το οποίο…έχω πάρει απουσία την ώρα των αγώνων, αλλά θα…το ρεφάρω άμεσα αυτό).

Υ.Γ: Η φωτό αφιερωμένη στους ευρηματικούς οπαδούς της Ιρλανδίας και σε όσα ζούμε και βιώνουμε καθημερινά εκτός ποδοσφαίρου.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras