771

Skotostrious

Ημέρα των ντέρμπυ… – UPDATE

Καλησπέρα σε όλες και όλους ! Σπουδαίο θέαμα μας επιφύλασσε η πρώτη ημέρα του φεστιβάλ στο Cheltenham με τα Constitution Hill και Honeysuckle φυσικά να ξεχωρίζουν καθώς ειδικά ο πρώτος κέρδισαν με εντυπωσιακές εμφανίσεις τις κούρσες στις οποίες αγωνίζονταν άλλα και στις υπόλοιπες κούρσες να έχουμε πολύ ωραίο θέαμα. Στα της στήλης ο Edwardstone σκοραρε με χαρακτηριστική ευκολία παρά το στιγμιαίο καρδιοκτύπι όταν ένα άλογο έπεσε μπροστά στα πόδια του και κινδύνευσε να τον βγάλει εκτός κούρσας, ενώ το antepost στοίχημα μας έπεσε στην θαυματουργή φοράδα Honeysuckle που δεν άφησε πολλά περιθώρια στον ανταγωνισμό.

Εδώ θα κάνω μια μικρή παρένθεση και θα αναφέρω αυτό που γράφει συχνά πυκνά και ο Μπιλλάρας στις δικές του στήλες, πολλές φορές μέσα στα κείμενα κρύβονται “διαμαντάκια” που για διάφορους λόγους δεν φτάνουν στην τελική διαλογή χωρίς απαραίτητα να σημαίνει πως δεν αξίζουν και για του λόγου το αληθές αντιγράφω από τη χτεσινή στήλη : στις τρέχουσες αποδόσεις ίσως αξίζει ένα ρίσκο στην εκπρόσωπο του Nicky Henderson, MARIE’S ROCK (each-way), η οποία έχει αναγεννηθεί από τότε που άρχισε να τρέχει στην συγκεκριμένη απόσταση, η οποία τελικά δικαίωσε την αναφορά μας σε αυτή καθώς κέρδισε και μάλιστα σε απόδοση 19.

Πάμε όμως στα σημερινά καθώς ο χρόνος πιέζει και ξεκινάμε με την πρώτη κούρσα του προγράμματος, την Ballymore Novices’ Hurdle, μια Grade 1 ιπποδρομία στα χαμηλά εμπόδια και εδώ θα κάνουμε μια στάση για να ασχοληθούμε με ένα από τα αουτσάιντερ, τον I AM MAXIMUS (each-way). Ο σπουδαίος εκπαιδευτής του Nicky Henderson, πολυνίκης στο φεστιβάλ και έχοντας σκοράρει ήδη δύο φορές στη φετινή διοργάνωση (μια εκ των οποίων η φοράδα που αναφέρθηκε πριν) δείχνει να φέρνει τα άλογα του σε φουλ φόρμα κάθε χρόνο και κάτι τέτοιο δείχνει να ισχύει και για τον συγκεκριμένο ίππο.

Εχει πολύ λίγς κούρσες για την ηλικία του άλλα έχει καταφέρει σε όλες να είναι στο βάθρο (2 νίκες και 2 πλασαρίσματα). Δείχνει συνεχή πρόοδο στη φόρμα του στα χαμηλά εμπόδια και ερχεται στην κορύφωση της αγωνιστικής του κατάστασης έχοντας μια νίκη και μια δεύτερη θέση με την τελευταία να έρχεται σε πολύ ισχυρή κούρσα στην ιδια με σήμερα απόστασι απέναντι σε πολύ δυνατό ανταγωνισμό.

Δεν μπορώ να δικαιολογήσω την διψήφια απόδοση του σήμερα καθώς ακόμα και το φαβορί Sir Gerhard δεν έχει δείξει να είναι το κάτι ξεχωριστό μέχρι στιγμής στην καριέρα του παρά το αήττητο ρεκόρ του.

Συνεχίζουμε με την δεύτερη κούρσα, την Brown Advisory Novices’ Chase, μια επίσης Grade 1 ιπποδρομία στους φράκτες και εδώ παρά τις αρκετές πολύ ισχυρές συμμετοχές θεωρώ πως το φαβορί BRAVEMANSGAME εχει τις περισσότερες πιθανότητες από τον ανταγωνισμό και είναι το άλογο που πρέπει όλοι να νικήσουν.

Εντυπωσιακός δρομέας με πολύ καλά άλματα, σπάνια κάνει λάθη στις κούρσες του και δείχνει άλογο που σύντομα θα είναι διεκδικητής στο Gold Cup. Ερχεται με ένα σερί 4 συνεχόμενων νικών συμπεριλαμβανομένης μιας Grade 1 στο Kempton στην Boxing Day. Πολύ κοντά λογικά θα βρεθεί ο δεύτερος της κούρσας εκείνης Ahoy Senor και όποιος θέλει να ψαχτεί σε ψηλότερες αποδόσεις ο Beacon Edge δείχνει να αδικείται από τη διψήφια απόδοση.

Τρίτη κούρσα του προγράμματος και έχουμε ένα ακόμα από τα μεγάλα handicap του φεστιβάλ, το Grade 3 Coral Cup Handicap Hurdle, στο οποίο θα αγωνιστούν συνολικά 25 άλογα κάτι που το κάνει σχετικά δύσκολη εξίσωση καθώς σε μια κούρσα με εμπόδια έχουμε πολλές φορές απρόοπτα (πτώσεις αλόγων ή αναβατών) που αλλάζουν τα δεδομένα κατά τη διάρκεια της.

Το φαβορί Saint Felicien δείχνει να είναι σοβαρός διεκδικητής της νίκης ερχόμενο από δύο πολύ καλές εμφανίσεις μετά την μετακόμιση του από τη Γαλλία και ίσως έχει πολλά να δώσει ακόμα στην μεγαλύτερη απόσταση και από τα αουτσάιντερ αυτό που έχει το καλύτερο προφίλ είναι ο CAMPROND (each-way) o οποίος έχει πολύ καλή φόρμα με νίκη σε Grade 2 κούρσα και μια τέταρτη θέση σε handicap στο Cheltenham το Νοέμβριο με μόνο ερωτηματικό την αποχή του από τις κούρσες για αυτό το χρονικό διάστημα.

Επόμενη στάση και έχουμε μια από τις σπουδαιότερες κούρσες όχι μόνο του φεστιβάλ άλλα γενικά του ετήσιου καλενταριού στις κούρσες με εμπόδια, την Queen Mother Champion Chase, μια Grade 1 ιπποδρομία στην οποία μαζεύεται παραδοσιακά η αφρόκρεμα των ίππων στην απόσταση των 2 μιλίων στα ψηλά εμπόδια και θα δούμε μια επανάληψη του συγκλονιστικού αγώνα ανάμεσα στα Shiskin και Energumene που έλαβε χώρα στο ιπποδρόμιο του Ascot πριν σχεδόν δύο μήνες, όταν έπρεπε να φτάσουμε στις τελευταίες δρασκελιές για να ξεχωρίσει ο Shishkon κερδίζοντας με βραχεία κεφαλή.

Το λογικό είναι να έχουμε πάλι κάτι αντίστοιχο σήμερα άλλα ο ανταγωνισμός και των υπόλοιπων αλόγων είναι πολύ πιο ισχυρός από την κούρσα του Γενάρη με τα Chacun Pour Soi και NUBE NEGRA (each-way) να έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Θα ήθελα πολύ να βάλω στις αναφορές και την περσινή νικήτρια Put The Kettle On άλλα έχει απογοητεύσει στη φετινή της καμπάνια και δείχνει να είνα δύσκολο ακόμα και να είναι στις θέσεις πλασαρίσματος σήμερα.

Συνεχίζουμε και πάμε στην πέμπτη κούρσα του προγράμματος, την Glenfarclas Chase, μια από τις θεαματικότερες ιπποδρομίες στο ετήσιο καλεντάρι καθώς δεν διεξάγεται σε στίβο με χαμηλά εμπόδια ή φράκτες άλλα σε μια ειδική διαδρομή με “φυσικά” εμπόδια. Αξιοσημείωτη η παρουσία του 2 φορές νικητή του Grand National και 3 φορές νικητή της κούρσας αυτής TIGER ROLL ο οποίος σήμερα αναμένεται να αγωνιστεί για τελευταία φορά και η σκηνή δείχνει να έχει στηθεί ειδικά για αυτόν για το αντίο του σε μια απίστευτη καριέρα με νίκη στο φεστιβάλ.

Μια κούρσα που αξίζει να παρακολουθήσουμε και για την ιδιαιτερότητα της άλλα και ως φόρο τιμής σε ένα εξαιρετικό άλογο.

Η έκτη κούρσα της ημερίδας είναι το δεύτερο μεγάλο handicap για σήμερα, η Johnny Henderson Grand Annual Challenge Cup Handicap Chase, μια Grade 3 κούρσα στα ψηλά εμπόδια με 20 συμμετοχές και στις τρέχουσες αποδόσεις θεωρώ ότι αξίζει να ρισκάρουμε στον GUMBALL (each-way).

Εκπρόσωπος του Fergal O’Brien, ενός νέου εκπαιδευτή ο οποίος έχει πολύ καλή καριέρα μέχρι τώρα, έρχεται σήμερα να αγωνιστεί σε ένα πολύ ανταγωνιστικό handicap στα χαμηλά βάρη. Ερχεται σε πολύ καλή φόρμα μετά από μια νίκη σε μεγάλο handicap στον επίπεδο στίβο τον Οκτώβρη και δεύτερη θέση σε αντίστοιχης δυναμικής κούρσα στο Ludlow τον Δεκέμβριο.

Σε όλη του την καριέρα στα εμπόδια έχει αξιοσημείωτες εμφανίσεις αντιμετωπίζοντας ακόμα και άλογα του επιπέδου του Shishkin και η μέχρι τώρα πορεία του στη φετινή καμπάνια του δείχνει πως η συγκεκριμένη κούρσα είναι ο στόχος του.

Κλείνουμε την αναφορά μας στην δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ με την παραδοσιακή κούρσα που ανήκει στο καλεντάρι των ιπποδρομιών με ψηλά εμπόδια άλλα διεξάγεται στον επίπεδο στίβο (Bumper).

Δεν έχουμε να αναφέρουμε πολλά πράγματα καθώς το φαβορί Facile Vega δείχνει πολύ ισχυρό και ο εκπαιδευτής του Willie Mullins εχει ένα πολύ καλό ρεκόρ στην συγκεκριμένη κούρσα με τον American Mike να βρίσκεται πολύ κοντα. Δεν προτείνω κάτι καθώς μιλάμε για μικρά άλογα με ελάχιστη αγωνιστική πείρα και η κούρσα είναι ανοιχτή σε κάθε αποτέλεσμα.

Συνοπτικά :

Τετάρτη 16/03 15:30 Cheltenham Ballymore Novices’ Hurdle : I AM MAXIMUS (17,00 each way)

Τετάρτη 16/03 18:50 Cheltenham Johnny Henderson Grand Annual Challenge Cup Handicap Chase : GUMBALL (17,00 each-way)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

*UPDATE : Απρόβλεπτη χτεσινή απουσία λόγω ενός μικρού προβλήματος υγείας και ελάχιστος χρόνος σήμερα για ανάλυση όλων των ιπποδρομιών οπότε ένα σύντομο update με 2 σημερινές επιλογές. Πρώτη επιλογή μας ο KNIGHT SALUTE (each-way) στην εναρκτήρια ιπποδρομία του προγράμματος στο Cheltenham, σίγουρα το δυνατότερο του τεστ μέχρι σήμερα στην καριέρα του άλλα φόρμα με 5 σερί νίκες συμπεριλαμβανομένης και Grade 2 με διψήφια απόδοση δύσκολα να παραβλεφθεί.

Δεύτερη επιλογή στο Gold Cup o PROTECTORAT (each-way) το “dark horse” της κούρσας με Grade 1 νίκη στο Aintree και μια πολύ καλή δεύτερη θέση στο χειμωνιάτικο Gold Cup στο σημερινό ιπποδρόμιο έχει τα φόντα να κάνει την έκπληξη σε μια ανοιχτή σε όλα τα αποτελέσματα κούρσα.

Συνοπτικά :

Παρασκευή 18/03 15:30 JCB Triumph Hurdle : KNIGHT SALUTE (19,00 each-way)

Παρασκευή 18/03 17:30 Boodles Cheltenham Gold Cup Chase : PROTECTORAT (12,00 each-way)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious