4179

Billaras

Ημέρα υψηλού ρίσκου!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους! Μετά από ένα μεσοβδόμαδο που…χαθήκαμε λίγο (κάτι το μέτριο κουπόνι, κάτι η απεργία) εδώ είμαστε. Τις προηγούμενες μέρες ίσως να…αδικήθηκε λίγο η στήλη επειδή δεν έγραψα (το διδυμάκι Αλμερία-Χιχόν με πλήρωσε, η Κατάνια έγινε καλό trading, αυτά ήταν σημεία γραμμένα και στην εφημερίδα της Τρίτης), αλλά αυτά είναι ήδη παρελθόν.

Κοιτάμε το σήμερα, το νέο κουπόνι…. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα έχω…εύκολο έργο. Γιατί; Γιατί έχω πολλά μεγάλα σημεία στα οποία πρέπει να κάνω ξεδιάλεγμα. Ακούγεται οξύμωρο, αλλά όσοι ξέρουν τον τρόπο παιχνιδιού μου και την φιλοσοφία μου, είναι άλλο πράγμα να ξεδιαλέγεις από παικτικές αξίες και άλλο από φαβορί, έστω και σωστά.

Θυμηθείτε την περασμένη Κυριακή ας πούμε. Οκ, μπορεί και σήμερα να χάσω, μέσα στο παιχνίδι είναι, εξάλλου θα ρισκάρω πάρα-πάρα πολύ. Αλλά θα είμαι χωρίς άγχος, θα ξέρω ότι έχω παίξει σωστά και επίσης η δουλειά μου τώρα, στο ξεδιάλεγμα, είναι πιό εύκολη. Οταν έχεις φαβορί το μυαλό λέει “πρέπει να αποφύγω τη φόλα”. Οταν έχεις αουτσάιντερ με αξία, το μυαλό λέει “πρέπει να βρώ τα καλύτερα να τους κηδέψω”.

Το ένα είναι αμυντική σκέψη, το άλλο επιθετική. Και στο φινάλε, αν χαθεί ένα σημείο του 4.00 δεν τρέχει κάστανο. Οταν χάνεται το 1.80 πονάει… Αναφέρω όλα όσα έχω κρατήσει από..προχθές: Αρσεναλ, Χέρεφορντ, Γκροσέτο, Στουτγάρδη, Βόλφσμπουργκ, Αστον Βίλα, Γουίκομ, Σκάνθορπ, Μπλάκμπερν, Πιτέρμπορο, Μίντλεσμπρο, Σεντ Ετιέν, Αμβούργο, Νις, Ιντερ, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Και σήμερα προσθέτω και την Νόρτζελαντ. Αυτά είναι. Τι…παρατηρείτε;;; Ούτε over/under (ας έρθουν κάποια που θα παιχθούν, ας πληρώσουν, εγώ σήμερα έχω αποφασίσει να κάνω…εντελώς αντισυμβατικό παιχνίδι, ας βλέπω πχ κι εγώ ότι και σε Μάντσεστερ, σε Γιούβε, σε κάμποσα άλλα, έχει κάμποσο over), ούτε μικρά σημεία, ΚΑΝΕΝΑ κάτω του 2.00!!! Κάτι Τσέλσι, Σίτι, Ρεν, Μιλαν, Γκρασχόπερς και λοιπές φαβόρες δεν με απασχολούν καν.

Αντίθετά, αν βάλετε κάτω τις απόδοσεις στα 17 αρχικά σημεία, θα δείτε ένα μέσο όρο αποδόσεων κοντά στο….4.00, που θα ήταν μεγαλύτερος αν δεν υπήρχαν και τρία “νορμάλ” σε αυτή την 17 αδα (Νις, Γκροσέτο, Νόρτζελαντ).Δηλαδή….14 σημεία “θανάτου”. Πριν αρχίσω το ξεδιάλεγμα, θα γράψω το εξής: Το παιχνίδι γενικά, αλλά ειδικά σήμερα, θέλει ΑΝΤΕΡΟ.

Θέλει κότσια, στομάχι. Οποιος δεν το αντέχει, σταματάει να διαβάζει εδώ και τώρα. Παίζει ένα παρολάκι με δύο over κι ένα φαβορί και καθάρισε. Και γιά μένα, αυτό θα ήταν ένα…λαικό, απλό παιχνίδι (που σαφώς και κάνω κάποιες φορές, αν μου αρέσει κάτι πολύ ή αν δεν έχει παικτικές αξίες στο μενού). Οπότε, σήμερα είτε ρισκάρουμε μαζί γνωρίζοντας το ζόρι, είτε…ο καθένας το δρόμο του! Πάμε στο ξεδιάλεγμα: Εξω Αρσεναλ.

Να έπειθε λίγο παραπάνω, να είχε και Ζερβινίο να ορμήσω. Τώρα οριακό πάσο. Εξω Χέρεφορντ. Νωρίς σπάνια μπλέκω, απλά και στο αγωνιστικό μέρος οι “ταύροι” δεν με πείθουν. Πάντως θα γίνει μακελειό με τον Τέρνερ στον πάγκο της Σριούσμπερι σε ματς που έτσι κι αλλιώς είναι ντέρμπι (την…ιστοριούλα διαβάστε την στην εφημερίδα). Εξω Στουτγάρδη.

Παρότι την βλέπω να ανεβαίνει και η Ντόρτμουντ έχει και Ευρώπη καπάκι, νομίζω ότι η γκάφα μου ήταν που δεν έπαιξα το Ντόρτμουντ-Σάλκε πριν 15 μέρες. Τώρα πάσο, χωρίς να αποκλείω το μπαμ. Εξω Αστον Βίλα. Οκ, χάλια η Σάντερλαντ, σκοράρει με αίτηση (και κυρίως δεν παράγει φάσεις, δεν γίνεται ομάδα Premier League να κάνει…δύο τελικές ανά ματς).

Αλλά και η άλλη δεν με πείθει, έιναι και ο Ο'Νίλ στη μέση… Εξω Γουίκομ, καθαρά γιατί…κάποιο πρέπει να κόψω και αυτό εξ'αρχής δεν μου “μίλαγε” πολύ. Εξω Μπλάκμπερν. Οκ, ήρθε ο Μπεργκ, αλλάζει ο “αέρας”. Οκ, ακέφαλη και κλυδωνισμένη η Πάλας. Αλλά ακόμα και προ ημερών, η Πάλας έβγαλε συσπείρωση και μπορεί να την ξαναβγάλει….

Εξω Σεντ Ετιέν. Εδώ δεν κοντράρω γιά καθαρά αγωνιστικούς λόγους. Λείπουν βασικοί αμυντικοί στην Σεντ Ετιέν. Και η Παρί, έχει ένα “καλό”. Δεν ορμάει. Αν ήξερα ότι θα έμπαινε μέσα στο αλαζονικό στυλ “γιούργια, ποιοί είναι αυτοί ρε;”, θα πήγαινα στην κόντρα. Σε παιχνίδι χαμηλού ρυθμού, δεν το κάνω. Και έξω και Νόρτζελαντ που την είδα, έχει όντως καλές τύχες (σερί ματς η άλλη και χωρίς στόχους), αλλά…κάτι με χαλάει.

Ισως ότι η -αμάθητη- Νόρτζελαντ έχει Champions League σε λίγα 24ωρα… Πάνε οι….οκτώ από τις δεκαεφτά! Εμειναν εννιά!! Και όπως είδατε -κάτι που πολλοί δεν θα διαβάζουν καν, αλλά εγώ ξέρω γιατί το κάνω- ανέλυσα ένα προς ένα αυτά που..πέταξα! ΕΤΣΙ ξεκινάνε οι σωστοί παίκτες. ΠΡΩΤΑ πετάνε, μετά καταλήγουν. Αφαιρετικά και αιτιολογημένα. Τι έμεινε; Νις και Γκροσέτο από -ας τα πούμε- μικρά.

Σημέια το 2.00 +. Δεν τα αναλύω. Η Νις είναι απείρως καλύτερη της Νανσί που…σκούζω καιρό ότι είναι μπάζο. Και η Γκροσέτο κάιγεται και έχει καλές σχέσεις με την αντίπαλό της. Πάπαλα. Πάνε πακέτο, παίζονται μιά δυάδα, πάμε παρακάτω. Μένουν επτά. Θηρία. Σκάνθορπ, Πιτέρμπορο, Μίντλεσμπρο, Αμβούργο, Βόλφσμπουργκ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ιντερ.

Πού έχω σούπερ φόρμα σε αυτά τα επτά; Σε Μίντλεσμπρο, Πιτέρμπορο, Ατλέτικο. Που έχω πρόσφατες αλλάγες δεδομένων; Σε δύο. Βόλφσμπουργκ (αλλαγή προπονητή κα απανωτές νίκες), Σκάνθορπ (αλλαγή προπονητή, ήρθε ο Λος που είναι αγαπητός, είχε δεκαετή θητεία εκεί παλιά). Που έχω δείγμα ότι κάποια από τις φαβόρες “κατηφορίζει” στην φόρμα της; Σε Μπάγερν, σε Γιούβε, σε Τζίλιγχαμ.

Και που έχω γηπεδούχους που δεν πείθουν; Σε Τσάρλτον-Μίντλεσμπρο και Βαλένθια-Ατλέτικο. Και σε Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ. Είδατε πόσο εύκολο είναι με τα μεγάλα σημεία;; ΚΑΙ στα επτά οι αποδόσεις είναι η κατακλείδα και είναι λάθος 100%. Μένει το τελευταίο στάδιο. Η χημεία. Εδώ, χιλιογραμμένο, ο καθένας κάνει την δική του. Εγώ από εδώ, δίνω απλώς την κατεύθυνση.

Το αν θα “γράψει” κάτι ελέω χημείας μου, είναι δευτερεύον. Οποιος θέλει κάνει καλύψεις, κάνει trading κλπ.. Αν ξεχωρίσω Αμβούργο και Ιντερ γιά μονά αποδεκτά και καλό trading (αν προηγηθούν ως το 75΄οι ομάδες μου), μένουν πέντε. Τα…ανακατεύω. Κάποιος μπορεί να ανακατέψει και από την δυάδα των φαβορί ή τα δύο μονά. Να πάει πχ σε trixie “ευρωπαικό” με Βόλφσμπουργκ-Ατλέτικο-Νανσί.

Ιδέες σας δίνω.. Τι θα κάνω εγώ;; Ενα τσιγάρο γιά…αρχή, μέχρι να αποφασίσω κοιτώντας τα ξανά (γέλια). Και αφού το έκανα, καταλήγω: Μαζί σε trixie οι εγγλέζες, σε μονά και δυάδα οι δύο ¨ευρωπαίες” Βόλφσμπουργκ και Ατλέτικο. Αρα, το παιχνίδι μου είναι: Μιά δυάδα φαβορί (Νις-Γκροσέτο), δυο μονά γιά καθαρό trading (Αμβούργο, Ιντερ), ενα εγγλέζικο trixie (Σκάνθορπ, Μίνλεσμπρο, Πιτέρμπορο) και μονά-δυάδα οι Ατλέτικο-Βόλφσμπουργκ (εδώ trading ΜΟΝΟ στην σπανιόλα και ΜΟΝΟ αν έχει περάσει η γερμανίδα και το trading θα αφορά στην απόδοση της δυάδας).

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 20.060 μονάδες. Ποντάρισμα 3/11: Μονό αποδεκτό: Γιούβε-Ιντερ 2 (6.20), 50 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Αμβούργο-Μπάγερν 1 (9.40), 35 μονάδες. Δυάδα: Νις 1-Γκροσέτο 1 (4.3), 145 μονάδες. Trixie (2-3 σύστημα): Σκάνθορπ 2 (4.00)-Μίντλεσμπρο 2 (2.70)-Πιτέρμπορο 2 (4.10), από 50 μονάδες σε κάθε δυάδα και 20 στην τριάδα, σύνολο 170 μονάδες.

Μονά-δυάδα: Βόλφσμπουργκ 2 (2.70-Ατλέτικο 2 (2.80), η δυάδα 7.56, από 110 σε κάθε μονό και 40 στην δυάδα, σύνολο 260 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 660 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.400 μονάδες. Κλείσαμε. Τα έχω σπάσει…όπως πρέπει, μελετήστε το αυτό. Και σας είπα ήδη που θα γίνει (αν είναι εφικτό και αν χρειάζεται), trading. Νέα στήλη αύριο, ίδια ώρα, με…παρόμοιο παιχνίδι!! Σήμερα, λόγω υποχρεώσεων, δεν θα τα πούμε νωρίς στο chat, ίσως αργά το βράδυ, μετά τις 9.

Και κάτι ακόμα: Από την Τρίτη (και γιά όλη τη σαιζόν), το ραδιοφωνικό Betsellers στο www.betradio.com, πάει 6-8!!! Και την Παρασκεύη. Ιδια ώρα και τα δύο δύωρα!! Πάνε τα 3-5 Τρίτη και 5-7 Παρασκεύη. Σταθερά, ίδια ώρα, στις 6.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras