1473

Editorials

Ημερολόγιο καραντίνας vol.16

Είκοσι και μεσημέριασε που λέγαμε και στον στρατό. Αγάντα να φτάσουμε την 27η Απριλίου. Εχει κάτι η λέξη “αγάντα”. Ναυτικός όρος, στην βασική της έννοια σημαίνει “ακινητοποίηση πλοίου-βάρκας”, αλλά ουσιαστικά χρησιμοποιείται πλέον περισσότερο ως “βάλε τα δυνατά σου, βάστα γερά, κουράγιο”. Ολα μαζί σε μιά λέξη.

Αγάντα λοιπόν.

Κρατάμε γερά…

Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω το σημερινό ημερολόγιο καραντίνας απ΄τον Μπόρις Τζόνσον. Στις 27 του μήνα έγραφα ότι η φύση είναι το μεγαλύτερο τρολ. Οταν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Πλέον είναι στην εντατική και μακάρι να πανε όλα καλά, να βγει γερός και δυνατός, αλλά όπως έγραψα και πριν 11 μέρες το ξαναγράφω και τώρα: Μαγκιές και άγνοια α-πα-γο-ρεύο-νται.

Και πληρώνονται. Δεν ξέρω ποιός αρχίατρος ή συμβουλος παρέσυρε τον Μπόρις Τζόνσον και έλεγε εκείνα περί ανοσίας αγέλης και πως θα κάνει χειραψίες με όλους και γενικώς είχε το στυλάκι “δεν μασάμε-ξέρουμε τι κάνουμε”. Τώρα που ο πρωθυπουργός του δίνει μάχη ζωής, τι να λέει άραγε; Ας γινει μάθημα προς όλους αυτό που συμβαίνει στον άγγλο ηγέτη.

Ο ιός δεν ξεχωρίζει. Να τα καταφέρει πάνω από όλα ο άνθρωπος, αλλά να χωνέψει κι αυτός και όλοι ότι οι μαγκιές κομμένες. Βλέπουμε και στις ΗΠΑ που το’παιζε χαλαρός ο Τραμπ τι γίνεται…

Και γιά το κλείσω με αυτά, το σημερινό τρολ της φύσης ήρθε από το Ισραηλ. Εβγαίνει ένας άκρως θρησκόληπτος (μην τον πω αλλιώς), ο υπουργός Υγείας Γιάκοβ Λίτζμαν και έλεγε κάτι μπούρδες ότι “ο κορωνοϊός είναι θεική τιμωρία στους ομοφυλόφιλους”!! Ναι, καλά μαντέψατε, κόλλησε.

Και αυτός και η γυναίκα του..

Πάμε στα αθλητικά-ποδοσφαιρικά αφού σημειώσω ότι είναι καταπληκτική η σημερινή στήλη του Μάκη εντός του site γιά τον τζόγο εν μέσω πανδημίας. Πήξανε τα καζινάδικα των εταιριών, παίζουν αβέρτα όλοι κλεισμένοι μέσα, πάρε και e-sports, πάρε και simulated reality football! Δεν έχω να πω πολλά, απλά προσέξτε.

Στις χθεσινές ειδήσεις; Στα θετικά, αργά χθες βράδυ η Λίβερπουλ ανακοίνωσε ότι αναιρεί την απόφασή της, την πήρε πίσω, άπαντες στο προσωπικό της θα πληρωθούν κανονικά απ΄τον σύλλογο. Κάλιο αργά παρά ποτέ, η κατακραυγή ήταν τεράστια και δικαίως. Το κατάλαβαν..

Στα αρνητικά που προφανώς είναι τα περισσότερα, ο Πεπ Γουαρδιόλα έχασε την μητέρα του από την πανδημία, ενώ ο κόσμος του ποδοσφαίρου θρηνεί ακόμα μιά απώλεια, όχι από τον κορωνοϊό.

Εφυγε μόλις στα 71 του ο Ράντομιρ Αντιτς. Μιά τεράστια μορφή ο σέρβος, ο μοναδικός που είχε προπονήσει και Ρεάλ και Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα. Τεράστιος προπονητής, οι περισσότετοι τον γνωρίζουν ως τεχνικό, αλλά λίγοι ξέρουν ότι ο Αντιτς ήταν και θρύλος της Λούτον, μιάς και έπαιξε εκεί τέσσερα χρόνια και το 1983 με δικό του γκολ έμεινε στην μεγάλη κατηγορία κατηγορία η Λούτον αντί της Μάντσεστερ Σίτι!

Κατά τα άλλα, στην Premier League άκρη με τα οικονομικά δεν βρέθηκε ακόμα ενώ άναψε κι άλλη παρόμοια φωτιά, στην Ιταλία, όπου οι σύλλογοι ανακοίνωσαν ακριβώς το ίδιο, δηλαδή 30% μείωση μισθών στους παίκτες και μάλιστα χωρίς να μιλησουν πρώτα μαζί τους.

Να δούμε τι θα γίνει κι εκεί.

Προς το παρόν, κλείνοντας με τα ποδοσφαιρικά, αναμένω την συνεδρίαση του Eurogroup που θα γίνει αργότερα, να δούμε τι μέτρα θα αποφασιστούν, είναι κρίσιμη μέρα, πολύ κρίσιμη. Και να κλείσω λέγοντας ότι σήμερα, 7 Απριλίου, είναι η Παγκόσμια Μέρα Υγείας (World Health Day), η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλον τον κόσμο.

Η 7η Απριλίου 1948 είναι η ημερομηνία γέννησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα υγείας. Ας την τίμήσουμε όλοι όπως πρέπει και πάνω από όλα οι κυβερνώντες ανά τον πλανήτη γιατί βάση έκθεσης του ΠΟΥ, ο πλανήτης χρειάζεται σχεδόν 6 εκατομμύρια επιπλέον επαγγελματίες νοσοκόμες και νοσοκόμους! Ακούει κανείς;

Παλαιότερα Editorials