1447

Editorials

Ημερολόγιο καραντίνας vol.39

Τελικά ο Μάκης έβγαλε..λαβράκι προχθές. Στο editorial του με τίτλο “κάτι κινείται στην Premier League”, ανέφερε ξεκάθαρα ότι η πιθανή ημερομηνία επανέναρξης είναι η 8η Ιουνιού. Και η έναρξη (ομαδικών) προπονήσεων στις 18 του Μάη. Οχι, δεν ανακοινώθηκε τίποτα. Αύριο είναι καθοριστική ίσως μέρα, γιατί έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη.

Ομως, αυτό που έγινε σήμερα είναι ότι η Telegrafh έβγαλε ένα “αποκλειστικό”. Αν δεν…αντέγραψε τον Μάκη (γέλια), τότε είναι απλώς μιά επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του. Μιά ισχυρή επιβεβαίωση. Στη κεντρική φωτό το άρθρο της εφημερίδας, που μιλάει ξεκάθαρα γιά υπήρξε επικοινωνία της Λίγκας με τις 20 ομάδες και όλα δείχνουν πως υπάρχει οριστική ημερομηνία για τη σέντρα, η οποία είναι η…8η Ιουνίου, που σημαίνει ότι θα πρέπει εντός των επομένων ημερών να αρχίσουν οι προπονήσεις σε γκρουπ και όχι ατομικά (πιο κάτω στο ρεπορτάζ αναφέρεται και η 18η Μάη ως ημερομηνία έναρξης κανονικών προπονήσεων.

Απ’ τους συλλόγους δεν υπάρχουν αντιρρήσεις, αύριο νομίζω θα φανεί αυτό, οπότε θεωρώ πάρα πολύ πιθανό να “κουμπώσει” η επανέναρξη την Δεύτερα 8 Ιουνίου!

Κατά τα άλλα, εμείς εδώ στην Σούπερ Λίγκα αναλωθήκαμε σε κοκορομαχίες (τι πρωτότυπο), αλλά και σε Ισπανία-Ιταλία αχνοφαίνεται φως στο τούνελ, αφού δίνεται το οκ γιά να ξεκινήσουν προπονήσεις (και από Ιταλία μεριά ο αρμόδιος υπουργός ενώ αρχικά είχε σκληρή στάση, σήμερα “μαλάκωσε”).

Ακόμα, ανακοίνωσε και επίσημη επανέναρξη η Ελβετία, αυτό είναι τελεσίδικο, επίσης γιά 8 Ιουνίου! Κάτι μου λέει-εκτίμηση είναι αυτή- ότι τότε θα έχουμε τελικά μαζική επανέναρξη πρωταθλημάτων εκτός από Γερμανία (μένει να μάθουμε αν θα ξεκινήσουν 16 ή 23 Μάη) και Πολωνία (έχει ανακοινωθεί επανέναρξη 29 Μάη).

Ολο αυτό, στα δικά μου μάτια, φαντάζει θετικό.

Οπως όλες οι κοινωνικές δραστηριότητες επιστρέφουν, έτσι πρέπει να γίνει και με το ποδόσφαιρο. Να παιχθεί μπάλα. Διαφωνώ με τις αποφάσεις Ολλανδίας και Γαλλίας. Αν παρθούν τα σωστά μέτρα (αυτονόητο αυτό), τότε να παίξουνε. Εστω και με νέους κανόνες και αρκετά παραλλαγμένο όπως λέγαμε προ ημερών. Σταδιακά, βήμα βήμα και προσεκτικά, να παίξουνε.

Σε ότι μας αφορά εμάς ως φιλάθλους, δεν έχει να κάνει με τα οικονομικά αυτό, έχει να κάνει με την επιστροφή στην καθημερινότητα. Η ζωή πατάει (πάτησε) pause, αλλά όχι stop. Και το ποδόσφαιρο το έχει ανάγκη η κοινωνία. Υπομονή λοιπόν και σε λίγες μέρες πέραν του γεγονότος ότι θα τελειώσει η καραντίνα, θα ξέρουμε περισσότερα και οριστικά γιά όσα ποδοσφαιρικά μας απασχολούν.

Και καλό μήνα αύριο, να προσέχετε!

Παλαιότερα Editorials