1009

Skotostrious

Ηρεμία πριν την καταιγίδα…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο ! Μπαίνουμε σε μια από τις πιο πολυάσχολες ιπποδρομιακά περιόδους της σεζόν καθώς θα έχουμε συνεχώς σπουδαίες ημερίδες, με πιο σημαντικές αυτές που πραγματοποιούνται στα φεστιβάλ που διεξάγονται αυτό το σαββατοκύριακο στο Ascot, την επόμενη εβδομάδα στο Goodwood στην Αγγλία και στο Galway στην Ιρλανδία και το Ebor Festival στο York την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Ξεκινάμε λοιπόν την περιήγηση μας και ας δούμε τι επιλογές υπάρχουν από τις σημερινές κούρσες.

Πρώτη επιλογή από το ιπποδρόμιο του Ascot που διεξάγεται το διήμερο φεστιβάλ King George VI and QUeen Elizabeth weekend, με την ομώνυμη κούρσα να τραβάει τα βλέμματα και θα κάνουμε μια στάση στην πρώτη κούρσα του προγράμματος, μια listed ιπποδρομία που είναι αφιερωμένο σε έναν από τους σημαντικότερους τζόκεϋ του προηγούμενου αιώνα, τον Pat Eddery το όνομα του οποίου “σπονσονάρει” και την κούρσα και στις τρέχουσες αποδόσεις αξίζει να στηρίξουμε τη φοράδα CACHET.

Προέρχεται από πολύ καλό γενεαλογικό δέντρο με Group 1 επιτυχίες στο ιστορικό και έρχεται στη σημερινή κούρσα με μια νίκη στην πρεμιέρα της και δύο πολύ καλές εμφανίσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης και μιας παρουσίας στο βασιλικό φεστιβάλ στο ίδιο ιπποδρόμιο, στο ξεκίνημα της καριέρας της. Σήμερα απολαμβάνει τις υπηρεσίες του κορυφαίου τζόκεϋ Ryan Moore και καθώς αγωνίζεται στα χαμηλά βάρη σε σχέση με τον κύριο ανταγωνισμό, αναμένεται να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σήμερα.

Η δεύτερη και τελευταία σημερινή επιλογή έρχεται από την ίδια ημερίδα, σε ένα από τα ιστορικά handicap του ετήσιου καλενταριού και με μεγάλο ρίσκο θα στηρίξουμε τον νικητή αυτής της κούρσας το 2019 RAISING SAND (each-way). Είναι γεγονός ότι δεν έχει τη φόρμα της τότε σεζόν για αυτό και σήμερα θα αγωνιστεί με 3 lbs λιγότερο βάρος από εκείνη την κούρσα, άλλα έρχεται από μια πολύ ενθαρρυντική κούρσα στο ίδιο ιπποδρόμιο καθώς σε ένα από τα μεγάλα χαντικαπ του φετινού Royal Ascot παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω σε όλη την κούρσα κατάφερε τελικά να τερματίσει 6ο.

Είναι σπεσιαλίστας του ιπποδρομίου καθώς όλες οι επιτυχίες του και σπουδαίες εμφανίσεις έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και καθώς δίνεται σε απόδοση ξεκάθαρου αουτσάιντερ αξίζει να ποντάρουμε πάνω του.

Για την μεγάλη κούρσα του προγράμματος, μια από τις σημαντικότερες Group 1 ιπποδρομίες της σεζόν η επιλογή δείχνει αρκετά περίπλοκη καθώς η πιθανότητα ισχυρής καταιγίδας έχει αφήσει μόλις 6 αλογα να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Αν επιβεβαιωθεί το βαρύ έδαφος σίγουρα η φοράδα Love θα έχει τον πρώτο λόγο άλλα απέναντι της έχει τον νικητή του φετινού Derby Adayar, τον νικητή του γαλλικού Derby Mishriff και τον τρίτο του ιρλανδικού Derby Lone Eagle. Οπως καταλαβαίνουμε μιλάμε για τρομερό ανταγωνισμό και κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Με το “πιστόλι στον κρόταφο” θα έδινα ένα μικρό προβάδισμα στην Love άλλα με τις τρέχουσες αποδόσεις ίσως κάποιος μπορεί να ψάξει την έκπληξη στην φοράδα Wonderful Tonight (9,00).

Συνοπτικά

Σάββατο 24/07 15:15 Ascot Pat Eddery Stakes : CACHET (4,50)

Σάββατο 24/07 17:00 Ascot Moet & Chandon International Stakes : RAISING SANDS (26,00 νίκη , 5,00 να πλασαριστεί*).

*Το ποντάρισμα στο πλασέ γίνεται από την Κάρτα Κούρσας – Αλλες Αγορές – Να πλασαριστεί / Να μην Πλασαριστεί.

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 17 , αρ : 5 / κωδ : 026 , αρ : 6)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious