3793

Billaras

Ηταν πολλά τα μαθήματα…

Μέρα με πολλά μαθήματα ήταν η χθεσινή. Πολλά και χρήσιμα. Το θέμα είναι πόσοι ανέλυσαν ότι έγινε. Πόσοι ας πούμε κατάλαβαν-χώνεψαν ότι το κουμάρι είναι εξίσωση φόρμα-απόδοση. Πάπαλα. Το πλέον δημοφιλές μπετ χθες παγκοσμιώς ήταν -ναι, καλά μαντέψατε- η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μόνο στο ανταλλακτήριο (που είναι ασφαλές δείγμα), πήρε 4,7 εκατ.

πριν τη σέντρα! Πολύ -πολύ πίσω το επόμενο, ούτε καν στα μισά χρήματα. Πάει ο λαός και παίζει με αυτή την ΗΛΙΘΙΑ λογική που λέει “δεν μπορεί, θα κερδίσει τώρα το θηρίο”. Και ορμάει μαζικά. Ανάθεμα αν το κατάλαβα ποτέ αυτό. Βλέπεις δηλαδή ότι το κάρο δεν τραβάει. Βλέπεις ότι δεν έχει και τον Ρούνεϊ. Βλέπεις και…το 1.50. Και παίζεις; Παίζεις; Τέτοια αυτοχειρία; Τετοια ασχετοσύνη; Θυμάμαι πριν 10 μέρες έναν φίλο στο ράδιο που μου'λεγε γιά τη Μίλαν.

Κέρδισε τότε, θα…κοκορευόταν, είμαι βέβαιος, ότι “έκανε τη μούρη του Billara κρέας”. Ε, άχαστο είναι, χθες ο ίδιος φίλος θα τα έδωσε όλα πίσω. Με διαφορά λίγων ημερών η Μίλαν ξαναθυμήθηκε πόσο μπάζο είναι… Μάθημα 2ον; Στο νησί δεν ακουμπάς τα 1.50 και 1.65, ακόμα κι αν το κάρο…τραβάει. Τα σβήνεις απλώς και πας παρακάτω. Και μένα αν με ρωτάγατε, θα σας έλεγα πχ ότι η Τσέλσι κερδίζει.

Το έπαιξα; Ούτε κατά διάνοια. Τι ήρθε; Στρακαστρούκα! Μπάμ και άσος. Τα ίδια και η Σίτι. Και θα'ρθουν οι γιορτές που μόνο οι άγγλοι παίζουν και η μάζα θα..έχει ξεχάσει το χθες. Και θα ψάχνει μπετά στο νησί. Και θα χάνει. Και θα την συχτιρίζει… Μάθημα 3ον: Το timing. Χθες έβαλα στο “παλμαρέ” μου ακόμα ένα τεράστιο σημείο. Εσπασα ακόμα μιά τρομακτική παράδοση.

Μόλις την Τετάρτη, είχα ξαναπαίξει Νιουκάστλ. Εφαγε 3μπαλο. Είχα κάνει λάθος εκτίμηση τότε; Οχι. Και αποδείχθηκε κραυγαλέα χθες. Ομως, δείτε το timing! Αν γινόταν ανάποδα, νίκη την Τετάρτη-ήττα χθες, θα είχα κάπου…1500 μονάδες ακόμα. Τώρα απλώς πήρα ένα βαρβάτο μονό. Θα προτιμούσα δηλαδή να είχε κάνει το ανάποδο η Νιουκάστλ… Μάθημα 4ον: Τα ματς λήγουν όταν ο κόρακας σφυρίξει.

Χθες χάθηκε η Μίντλεσμπρο στο 94' (με 6' καθυστερήσεων) και ένα καλό κέρδος ακόμα. Η Φίτεσε ήταν μακράν το καλύτερο, εξάρα και αντίο. Τα λάθη των μπουκ που λέγαμε.. Αλλά πήγε στράφι ελέω γκολ στο 94'. Χωνέψτε το κι αυτό, πάντα θα συμβαίνει -ειδικά όταν παίζεις αουτσάιντερ. Αλλά αν παίζεις σωστά, σε βάθος χρόνου, κάποια γκολ στο τέλος απλώς θα σου μειώσουν λίγο το κέρδος.

Προσέξτε: Το κέρδος! Μάθημα 5ον: Ενα σημείο αρκεί. Και κέρδος ένα..πακέτο τσιγάρα. Ενα και πάπαλα. Αυτά με το χθες. Θα πονέσουν τα δάχτυλα μου να γράφω πολλές φορές τα ίδια. Οποιος καταλάβει. Οποιος δεν καταλάβει, να ψάχνει να δανειστεί λεφτά, να γίνεται η χαρά των μπουκ που χθες έκαναν πάρτι…. Στα φρέσκα; Επειδή η ώρα περνάει, θα είμαι λιτός.

Ξεχώρισα τρία δυνατά φαβορί. Γκοίας-Φλουμινένσε-Γκρόνιγκεν. Ξεχώρισα δύο χινάρια: Πανθρακικός-Μπορντό. Γιά τα Χ να πω δύο σημαντικά πράγματα: Επέσε στο μάτι μου το κουπόνι ΟΠΑΠ. Τα δύο πιό χαμηλά Χ σε όοοολο το κουπονι είναι αυτά τα δύο πρώτα. Στο 2,90. Αυτό κάτι λέει. Και εκεί που παίζω, επίσης ήταν τα…δύο χαμηλότερα. Στο 3.10 ο Πανθρακικός, στο 3.

00 η Μπορντό. Τυχαίο; Δεν νομίζω… Και πάμε στα μεγάλα. Μεσαία …δεν έχει. Εσβησα Σαμπντόρια (δεν δέχομαι τα 1.70), έσβησα Τουλούζ (ήρθε ο Κουρμπίς στην Μονπελιέ), έσβησα και Σασουόλο (σε άνοδο και η αντίπαλος) οπότε…μόνο μεγάλα σημεία. Κατέληξα στις Τζένοα (4.33), Μπαστιά (2.62, έπεσε από τα αρχικά 2.90), Ινγκολσταντ (3.50), Εβερτον (5.75), Κρισιούμα (5.

50), και….Σάο Πάολο (3.00). Είναι πολλά, θέλουν ξεδιάλεγμα… Θα σβήσω Τζένοα (οκ, σηκώνει κόντρα η αντίπαλος της αλλά και η Τζένοα δεν με ψήνει) και Εβερτον. Εδώ είναι είναι θέμα απόδοσης καθαρά. Πιστεύω ακόμα ότι μπορεί να γίνει μπαμ. Αλλά έπαιξα την Εβερτον στο 5.25 μέσα στην Μάντσεστερ. Και τώρα την έχω στο 5.75. Και ΔΕΝ με καλύπτει τόσο μικρή διαφορά.

Η Αρσεναλ είναι καλά. Δεν είναι…κάρο που δεν τραβάει. Ο βαθμός δυσκολίας μεγαλύτερος. Ηθελα πάνω από 6.00. ΟΛΑ είναι θέμα απόδοσης, θα το λέω μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μου. Πόσα έμειναν; Μπαστιά, Ινγκολσταντ, Κρισιούμα και Σάο Πάολο. Τέσσερα. Και δύο τα χινάρια, έγιναν έξι. Κλείσαμε. Με αυτά θα πορευθώ, τα μικρούλια ΔΕΝ τα παίζω, ας κερδίσουν όλα.

Ειδικά οι βραζιλιάνες, θέλω να κερδίσουν, αλλά…γιά αλλούς λόγους! Ξαναβλέπω την εξάδα. Η Κρισιούμα θα παιχθεί μονό. Ο λόγος απλός. Μπορεί να σωθεί και με Χ. Το ξέρω, το γνωρίζω, αλλά το ρισκάρω πιό δεξιά. Θεωρώ ότι η Μποταφόγκο κατά την διάρκεια των αγώνων θα καταστεί αδιάφορη (η νίκη της Γκοίας που λέγαμε..). Επίσης, η Κρισιούμα είναι και καλά και καλή γενικά εκτός.

Αν δείτε, έχει πχ ίδια διπλά με την…τρίτη Παραναένσε! Και απ'οσο διάβασα, δεν θα κλειστεί γιά τον πόντο. Υπάρχει και κάτι ακόμα. Η Μποταφόγκο, οι οπαδοί της, μπορεί να μην γλεντήσουν μιά έξοδο στο Λιμπερταδόρες, αλλά…σαφώς θα γλεντήσουν μιά βουτιά της (μισητής) Βάσκο! Ξαναλέω, μπορεί κάλιστα να κάτσει στο Χ, αλλά το ρισκάρω. Μένουν πέντε.

Εξήγηση θέλει η Σάο Πάολο. Δείτε που “χάρισε” βαθμούς. Σε Φλου, σε Κρισιούμα, σε…ανταγωνιστές της Κοριτίμπα. Εντός, στο φινάλε, δεν θα κάτσει να εκτεθεί κι άλλο. Και στο φινάλε, κάποιες πρέπει να πέσουν. Να παίξω φαβορί Κοριτίμπα που εκτός έχει….1-7-10; Πλάκα κάνουμε; Απαξ και θεωρώ ότι η Σάο Πάολο δεν θα το δώσει, το 3.00 του άσου είναι value bet ολκής! Τα άλλα είναι βάση φόρμας.

Οταν η Ινγκολσταντ είναι εξαιρετική εκτός και η Κότμπους χάνει σερί 5 ματς, όταν η Μπαστιά είναι κάστρο στην Κορσική (και η Λυών…ρηχά νερά εκτός και γενικώ), τι να γράψω παραπάνω; Και επειδή η Ινγκολσταντ αρχίζει σε λίγο, κι επειδή τα σημεία είναι πέντε (πλην Κρισιούμα), θα την αφήσω έξω. Μιά χαρά σημείο είναι πάντως, το ξαναγράφω.

Απλως…κάποια πρέπει να φύγουν. Και το παιχνίδι μου πλέον είναι…απλούστατο! Ενα και μοναδικό yankee, με Πανθρακικό Χ, Μπορντό Χ, Σάο Πάολο 1 και Μπαστιά 1. Και η Κρισιούμα μονό. Ούτε μικρά, ούτε μεσαία, τίποτα. Ο καθένας φυσικά, ας κάνει την χημεία του… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Κέρδη από 7/12: 325 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 10.295 μονάδες. Ποντάρισμα 8/12: Μονό αποδεκτό: Κρισιούμα 2 (5.

50) με 55 μονάδες. Yankee (2-3-4) με: Μπαστιά 1 (2.62)-Σάο Πάολο 1 (3.00)-Μπορντό Χ (3.00)-Πανθρακικός Χ (3.10) με 45 μονάδες κάθε δυάδα (σύνολο 270), με 20 κάθε τριάδα (ακόμα 80) και 10 στην τετράδα. Ολο μαζί 360 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 415 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.880 μονάδες. Κλείσαμε. Τον μπουκ τον έχω εκεί που τον θέλω. Μιά χαρά. Σήμερα, μετά από καλή νίκη την Τετάρτη και ένα μεγάλο σημείο χθες, ίσως και να χάσω.

Ετσι πάει. Αλλά…λίγο θα κάτσω να σκάσω. Σωστά έπαιξα; Ναι. Χάνω; Οχι. Χαλαρά και ωραία κοιτάω τα επόμενα. Αλίμονο σε όσους χάνουν παίζοντας τα “μπετά” και σήμερα…πάλι τέτοια ψάχνουν γιά να…ρεφάρουν!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras