1797

Κώστας Ζαφείρης

Η αγαπητή Εφές

Γεια χαρά… Η χειρότερη Φενέρ των τελευταίων χρόνων, επηρεασμένη από τις απουσίες των Ντατόμε (κυρίως), Λοβέρν και την αγωνιστική ανετοιμότητα των σημαντικών Βέσελι, Κάλινιτς (ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν…) έφαγε μία ιστορική σφαλιάρα από την φοβερή και τρομερή Εφές του γίγαντα Αταμάν και του μαέστρου Λάρκιν.

Λίγο αργότερα, η ΤΣΣΚΑ (με την… παραδοσιακή μικρή βοήθεια των «γκρίζων λύκων») επέστρεψε από την κόλαση του -14 (στην 3η περίοδο) και στο φινάλε με μπροστάρη τον Ντε Κολό έριξε στο καναβάτσο την Ρεάλ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Λάσο και οι παίκτες του θα κάνουν καιρό για να χωνέψουν αυτή την ήττα και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο αυτή ήρθε (δεν αναφέρομαι μόνο στα της διαιτησίας, αλλά και στο γεγονός ότι… κοιμήθηκαν στην 4η περίοδο).

Την τελευταία 20ετία ΤΣΣΚΑ και Εφές έχουν αναμετρηθεί 20 φορές, με την «ρωσική αρκούδα» να έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι (17-3).

Παράλληλα, μετράει 8 κολλητές νίκες επί των Τούρκων (φέτος στην κανονική περίοδο 80-78 εκτός και 102-84 στη Μόσχα).

Η ομάδα του Ιτούδη θα πατήσει το παρκέ της «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» κουβαλώντας στην πλάτη της την ταμπέλα του φαβορί, ωστόσο η Εφές στην κατάσταση που βρίσκεται και με την ψυχολογία που έχει μπορεί να της κάνει την ζημιά.

Μακάρι λέω εγώ και εύχομαι στον Αταμάν να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να κάνει δώρο στους παίκτες του το ταξίδι στην Ιμπιζα που τους έχει υποσχεθεί, έχοντας στη βαλίτσα τους την κούπα της Ευρωλίγκας.

Από τον τελικό κρατάω το under στα τρίποντα του Κλάιμπερν (εκτιμώ πως έκανε υπέρβαση στον ημιτελικό έξω από τα 6,75 μ.) και το under 13,5 π.

του Χίγκινς. Εν ολίγοις ας νικήσει ο καλύτερος, με την Εφές να έχει την στήριξη των περισσότερων ουδέτερων φίλων του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Και μία… πινελιά από τον σημερινό τρίτο τελικό της Ανατολής στο NBA, ανάμεσα στους Μπακς και τους Ράπτορς στο Τορόντο (τα «ελάφια» προηγούνται με 2-0 και οδεύουν ολοταχώς προς τους τελικούς του NBA – στις 4 νίκες η πρόκριση).

Θα πάω ξανά με το under στα τρίποντα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης